Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3570033 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #53370 dnia: 16 Marca 2016, 10:19 »
A ja zwracałam uwagę na imiona w napisach końcowych filmów i programów, w wywiadach, artykułach itd :) Chociaż u nas i tak Nina wyszła zupełnie inaczej, bo mieliśmy dla dziewczynek pewien "pakiet" imion, które nam się podobały. Gorzej z imieniem dla synka, a do 20 tygodnia ciąży byłam pewna, że będę miała synia  8)

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #53371 dnia: 16 Marca 2016, 13:33 »
Kurczaczku trzymam kciuki  :)
My juz po prenatalnych  ;) dzidzia zdrowa..prawie 6 cmtrowa  ;) czekam jeszcze na testy pappa ale na usg wsio bylo dobrze  :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #53372 dnia: 16 Marca 2016, 13:50 »
Alinka zazdraszczam :) my jutro mamy to badanie. Cieszę się, że u Was wszystko ok. Który to tydzień?

Kurczaczek83 za chwilę twoja kolej na wizytę.

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53373 dnia: 16 Marca 2016, 14:38 »
Dzisiaj dokladnie 12 tydz i 1 dzien  ;)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #53374 dnia: 16 Marca 2016, 15:23 »
Alinka super że wszystko ok, pappa napewno to potwierdzi.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #53375 dnia: 16 Marca 2016, 16:24 »
Alinka super :D jak ten czas zleciał,już 1 prenatalne :D
A zasugerował coś odnośnie płci?
Jak Nati zareagował na wieść , że będzie starsza siostrą?

Offline alinka692

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53376 dnia: 16 Marca 2016, 16:41 »
Dziękuję  :-*
Co do płci to doktor powiedział, że nie chce mi tu gdybać itd więc nic nie powie  ;) za wcześnie jak dla niego.. a ja nie naciskałam  ;)
Natalka cieszy się  ;) dba o mój brzuszek, całuje i ciągle mówi, że mamusia ma dzidzię w brzuszku ale myślę, że i tak to dla niej abstrakcja  :) i mówi, że chciałabym aby mama urodziła Małgosię ( półroczną córcię mojej siostry, którą Natalka uwielbia  8) ;) 

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #53377 dnia: 16 Marca 2016, 17:07 »
Lusi juz połowa, a pamiętam jak to niedawno targalysmy razem brzucha z pierworodnymi;p
Tak sobie myślę, że jakby udało się nam wczesniej zaciążyć z drugim to pewnie byłoby starsze niż Twoja kruszynka;)

na upartego to juz bys nawet i starsze i mlodsze mogla miec :) jesli palnujecie w ogole wiecej :) ale to nie istotne :) istotne jest to malenstwo w brzuszku teraz :) a chlopiec bedzie czy dziewczynka bo jakos mi umknelo?

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #53378 dnia: 16 Marca 2016, 19:02 »
Drugi chłopak bedzie ;D tylko z imieniem mamy mega problem  :-\

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #53379 dnia: 16 Marca 2016, 19:23 »
To tak jak my... Ostatnio spodobał mi się Teo, Teoś, ale w wersji Teodor sztywno brzmi...

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #53380 dnia: 16 Marca 2016, 19:30 »
Ja tak mam niestety często, że zrobienie mi się podoba ale pełne nie bardzo :-\

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #53381 dnia: 16 Marca 2016, 19:51 »
Wiadomo jak Kurczaczek po wizycie ??
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #53382 dnia: 17 Marca 2016, 06:06 »
Kochana u mnie wszystko dobrze....wydawało mi się że pisałam, ale może wątki pokręciłam?
Głowa mnie wczoraj strasznie bolała, nie miałam na nic siły....
Wiecej w moim wątku napisałam, bo nie chcę powtarzać....
Można mnie do listy dopisać z terminem na 28.10 :D

Alinko super że wszystko dobrze, na pewno wyniki będą dobre.

A co do imienia, z Igorem problemu nie było a teraz pewnie będzie...choć mój mąż ma niby swoje typy ale po moim trupie....

Dobra odnalazłam listę i dopisuję się sama:

ROCZNIK 2016

kiniutek - 9 stycznia urodziła córki Agatkę i Hanię
bubulina - 13 stycznia urodziła córcię Antosię
margolka  - 11 lutego urodziła córcię Liliankę 

tylunia - 15 lutego urodziła synka Filipka
Daruda - 20 lutego urodziła córcię Nadię

Izulek - 2 kwietnia   córcia

*Ewelina* - 20 kwietnia  synuś
Isabel - 21 kwietnia corcia
elemelka - 16 czerwca córcia
selena - 21 czerwca synuś
violiza - 29 czerwca niespodzianka
Justys851 - 7 lipca córcia
zaba - 2 sierpnia synuś
lebara - 22 sierpnia synuś
Natysa - 13 września niespodzianka
Ewelina_Michał - 26 września niespodzianka
alinka692 - 27 września niespodzianka
kurczaczek83 - 28 października niespodzianka

« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2016, 06:10 wysłana przez kurczaczek83 »

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53383 dnia: 17 Marca 2016, 09:05 »
Dla mnie to jakaś abstrakcja, że za 3 miesiące ( będę mieć cc wcześniej ) będę miała w domu maleństwo  ;D

My też mamy problem z imieniem  ::) Syn chce Kamilkę, mąż Antosię , a ja Kornelię  ;D Może kiedyś się dogadamy  ;D

Kurczaczku super, że wszystko dobrze  ;)

Ja jutro idę na badania tsh, ft4 i jakieś p/ciała mam jeszcze  8)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53384 dnia: 17 Marca 2016, 10:49 »
Kurczaczku, super, że wsio ok.

Ja już po glukozie, przetrwałam, choć ciężko było... Przede wszystkim nie pozwoliły mi wkropić cytryny! Coś gadały babki, że u nich nie można, bo zaburza, a gin mi powiedział, że można  ::). Dwie godziny to jednak o wiele gorzej, niż tak jak ostatnio, godzina. Było mi niedobrze i bardzo się bałam, że zwymiotuję, bo jeszcze co jakiś czas mi się zdarza. Na szczęście udało się. Wyniki za tydzień u gina.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #53385 dnia: 17 Marca 2016, 11:29 »
Super dziewczyny, że wszystko w porządku :)

Justyś a czemu masz CC zaplanowane? Do mnie pomalutku dociera, że mój skarb będzie z nami za ok 3,5 miesiąca...
ostatnio udało mi się złapać rękę męża i dać mu odczuć kopniaki maleństwa- mówi, że jakby miał małego w brzuchu to by się bał, tak był zadziwiony tymi malutkimi kopniaczkami :D :) :)
Selena :brawo_2: badanie za Tobą ;) ważne, że wytrwałaś, ostatnio słyszałam, że koleżanki znajoma podchodziła do badania aż 7x, a ona 2x  :shock:

widzę, że nie tylko my mamy problem z imieniem.... "uff". Kurcze, a kiedyś już miałam powybierane imiona i nie pamiętam...
Teraz mi się podoba Szymon, ale mój nie jest jakoś zachwycony.... wczoraj powiedział do brzuszka Albercik  >:(
a siostra męża ostatnio mówi, że tylko nie bierzcie Piotruś, bo ja marzę by mieć Piotrusia ( no szlag mnie prawie trafił, bo w tamtym okresie właśnie o Piotrusiu myśleliśmy... jak ja kocham takie akcje.... dlatego z nikim innym jak ze sobą nie konsultujemy się w sprawie imienia)

My chodzimy do szkoły rodzenia, wczoraj była mowa o fotelikach, kurcze niektóre pary są już tak zafiksowane (wydaje mi się) nie wiem czy dobrze czy nie, w każdym razie jestem przerażona, że my właściwie NIC jeszcze nie mamy, a w dodatku nie czytamy nie szukamy co najlepsze (bo z jednej strony wiem, że można głowę na tym stracić, już nie mówiąc o kasie) a Wy jak macie na tym etapie? Co już macie dla maluszka? My dosłownie nic :( jedną tetrę i rękawiczki, które kupiłam gdy mówiliśmy o dziecku rodzicom ...
dziś jedziemy do mojego rodzinnego domku, dostane łóżeczko od siostry, zobaczę w jakim stanie wózek, ubranka po dziewczynkach (może coś wynajdę dla synka).

kobietki, ćwiczycie jakoś w czasie ciąży? (nie licząc spacerków)
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2016, 11:34 wysłana przez violiza »
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #53386 dnia: 17 Marca 2016, 11:30 »
Dobrze ze wytrzymałas najgorsze byłoby powtarzanie. A z ta cytryna to pewnie zależy od lab i osób w nim pracujących.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53387 dnia: 17 Marca 2016, 11:56 »
Justyna dla mnie abstrakcja ze za tydzień będę mieć noworodka.... Chociaż totalnie nie mogę się doczekać już na tym etapie.
Z imieniem nie było problemu, zapamiętałam że kiedyś w rozmowie mężowi się Julia podobała, jeszcze przed ciążą. Więc jak zaproponowalam to mu spasowalo i po temacie

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #53388 dnia: 17 Marca 2016, 12:19 »
izulek ja gdzies za miesiąc... jak dotrwam :)

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53389 dnia: 17 Marca 2016, 13:09 »
Ewelina mi też lekarz mówił że szyjka taka może być problem żeby dotrwać i proszę :)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53390 dnia: 17 Marca 2016, 14:43 »
Ja muszę przyznać, że z ważniejszych rzeczy wszystko mam, wózek 3w1 też. Ciuszki po synku. Przyszły już koszule do porodu,szlafrok, podkłady i inne rzeczy dla dziecka z higieny. Dziś dorwałam w Biedronce milusi kocyk  ;D

Violiza, ja ćwiczę, ćwiczyłam przed ciążą i teraz robię 10% tego. Ja głównie Mel B i inne filmiki, ale tylko rzeczy, które uważam, że mogę, ramiona, nogi, pośladki, ręce z ciężarkami, czasem też Fitappy dla ciężarnych i joga (ale nie umiem się wkręcić). Co z tego, jak waga rośnie, a rwa kulszowa dokucza  8)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #53391 dnia: 17 Marca 2016, 14:44 »
Nieźle, już niedługo będziecie ze swoimi maleństwami? Jak samopoczucie przed czekającym Was porodem??

dość niedawno, dowiedziałam się, że każdej kobiecie w ciąży przysługuje od 21tc położna środowiskowa raz w tygodniu, korzystacie/korzystałyście??
Mój mąż mnie maltretuje bym się zapisała, póki co jakoś nie miałam po drodze, poza tym ja jestem z tych co lekarzy nie pytają, bo nie potrafią/nie wiedzą o co ... więc boje się, że co z tego, że przyjdzie jak sobie nie pogadamy, bo nie będę wiedziała o czym.. ?

Selena, no to podziwiam! Ja muszę ruszyć cztery litery bo... niby jestem na L4 a nie mam na nic czasu, jak to się dzieje ??? przejęłam rolę gospodyni domowej, by odciążyć wszystkich wokół i jakoś mi tak zlatuje, że dużo czasu wolnego nie mam zanim mąż wraca z pracy.. a jak już wraca to się nic nie chce...

a co do rzeczy, zazdroszczę! Ale pewnie to inaczej jak już z drugim dzieckiem..? Czy tylko ja jestem jakaś dziwna?
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2016, 14:48 wysłana przez violiza »
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53392 dnia: 17 Marca 2016, 15:29 »
Macalam ten kocyk - faktycznie milusi ale takich cienkich juz mam , wiec ofpuscilam

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53393 dnia: 17 Marca 2016, 15:36 »
Ja własnie mam chyba tylko ze dwa kocyki i takie grubsze, a ten będzie na chłodniejsze dni na lato. Jeszcze są ręczniczki z kapturkiem, ale w mojej biedronce nie było, trzeba będzie skoczyć do innej.

Violiza, ja mam pogadanki z położną u gina, ona tez będzie przychodzić po porodzie.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #53394 dnia: 17 Marca 2016, 15:46 »
O muszę zajrzeć w takim razie do biedry ;-)

Ja chodziłam do położnej w ramach szkoły rodzenia, potem zmieniłam deklarację i już do tej co przychodziła po porodzie.Byłam może że 2 razy, spoko było, pamiętam, że mi pokazała jak chwytać dziecko do ubierania i mi to pomogło ;-) no i potem po porodzie było już łatwiej rozmawiać ;-)

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #53395 dnia: 18 Marca 2016, 08:50 »
Dziewczyny czy któreś drętwiały ręce w ciąży?? Od jakiegoś czasu zaczęła drętwieć mi prawa ręka w nocy, myślałam że od spania na niej ale dzisiaj w nocy to juz nie mogłam spać przez to drętwienie, w ogóle nie mogłam wyprostować palców, odrętwiałe palce. W ciagu dnia jest niby lepiej ale i tak czuje delikatne drętwienie ręki i opuszków palców.
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2016, 09:03 wysłana przez lebara »
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53396 dnia: 18 Marca 2016, 09:01 »
Lebara, moja ciocia miała takie objawy (tyle, że nie w ciąży ;) ) i okazało się, że ma zespół cieśni nadgarstka.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #53397 dnia: 18 Marca 2016, 09:03 »
Lebara mi drętwiały i drętwieją nadal od kręgosłupa szyjnego :( ale może to być też w ciąży zespół cieśni

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #53398 dnia: 18 Marca 2016, 09:59 »
Heloł :)
śpieszę do Was z najświeższymi wieściami. Po wczorajszym badaniu generalnie ok. Lekarz robił pomiary i wstępnie mówił, że wygląda to prawidłowo. Po świętach będę miała wynik z testu PAPPA. Stukał po podbrzuszu, żeby maluch się trochę poruszał i przekręcił i omawiane było wsio po kolei typu...tu nóżka, tu druga nóżka, a tu rączka...o a tą drugą wsadza do buzi ...widzi Pani jak ssie paluszki :) (uwielbiam w tych momentach mojego lekarza - na co dzień to u niego jak w wojsku, ale jak zaczynają się te późniejsze usg, to miło jest patrzeć jak cieszy go to razem z pacjentką), tu mózgowie itd. Tylko w sumie znów już po wizycie zorientowałam się, że znów nie dał posłuchać serduszka. Maluch jest jakby większy o parę dni niż to wynika z terminu OM. Mówił, że wystarczy, że owulacja pojawiła się po stymulacji szybciej i automatycznie ciąża jest ciut starsza. Tak poza tym leki dalej na tym samym poziomie, zalecenie świętego spokoju i szarżowania z brzuchem :).
Podczas wizyty pytałam też o jego nastawienie do korzystania z basenów, więc powiedział, że nastawienie jak najbardziej dobre, tylko żeby przed zastosować sobie clotrimazol w ramach warstwy ochronnej i to raczej przed ewentualnymi otarciami i podrażnieniem od środków chemicznych używanych na basenach. Następna wizyta za 3 tygodnia.
Wiecie co wyszłam z gabinetu z bananem na twarzy i ogromną ulgą. To na jakiś czas uciszy moje  wieczne obawy czy wszystko idzie jak należy. POo powrocie do domu padłam jak mucha. Raz, że wczoraj dzień był bardziej aktywny dla mnie, a dwa to czułam się jak po jakimś egzaminie. Za to w nocy spałam już sporo spokojniej.
AAaaaaa na następną wizytę lekarz zaprosił moich chłopaków (tj. małża i synka), bo będzie już fajnie widać i chłopcy na pewno się ucieszą. W sumie wyprzedził tym moje pytanie kiedy jest sens ich przyciągnąć ze sobą. Miłe to takie, że sam zaproponował. Wyszło na to, że gdyby byli w poczekalni wczoraj to już mogliby wejść :).

No i to chyba tyle z aktualności :)
Poniżej fotka jak dziecię trzyma tą rączkę w buźce :)
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2016, 10:01 wysłana przez Ewelina_Michał »

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53399 dnia: 18 Marca 2016, 10:27 »
Super, że wszystko jest dobrze! :) Wiem jaka to radość i ulga :)