Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3516468 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #15900 dnia: 26 Lipca 2010, 12:17 »
O rety ja teraz w piątek tak miałam, nie dość że nap....... mnie cały krzyż to jeszcze prawa noga aż po czubek dużego palca, takie rwanie że myślałam że nie wyrobię bólu

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #15901 dnia: 26 Lipca 2010, 12:21 »
dokładnie..współczuję... z tymże możesz brać prochy :D  u mnie to był najgorszym problem- nie mogłam sobie w żaden sposób ulżyć... jeżdżąc na rehabilitację brałam czopki z paracetamolu, ale one tylko pozwalały mi wstać, bo napie...lać dalej napi...ło  ::)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #15902 dnia: 26 Lipca 2010, 12:23 »
Rwy są faaaaajne, no co wy ;D ;D ;D ;D ;D :glupek: Pozytywem napadu rwy jest odespanie nieprzespanych nocy, bo jak weźmie się leki to na nic innego nei ma się siły i ochoty ;D ;D ;D ;D JA to już muszę sobie na siłę szukać pozytywów, bo inaczej bym zwariowała... ::)
Chociaż u mnei to już podobno nie rwy- się zobaczy. Ale u mnie to zawsze na całą nogę siada... Cieszcie się, że Was w ogóle ta nogi boli- przynajmniej wiecie że jest... Ja czasem tracę czucie w nodze i to dopiero jest przerażenie :-\
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #15903 dnia: 26 Lipca 2010, 12:29 »
No tak w ciąży rzeczywiście zdana jesteś na "łaskę" paracetamolu , ja jak mnie dopadało w ciąży to leżałam i czekałam dni, tygodnie aż przejdzie

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #15904 dnia: 26 Lipca 2010, 12:36 »
Olucha dzięki za wskazówkę, poczytałam trochę nt., zadzwonię jutro do mojej lekarki. Co Wam na to pomagało choć trochę :?: Ja właśnie teraz w kółko żurawinę i herbatkę żurawinową, której już mam serdecznie dość   :Naciaga: Jakoś się tam ruszam, przeżyłam już gorsze bóle w życiu, no ale teraz biorę też leki rozkurczowe.

Z tego wszystkiego zapomniałam, że chyba dzidzia wczoraj wieczorem dała mamusi znać od środka, że jest w brzuszku, dwa razy, tak bardzo delikatnie, już czekam na powtórkę  :skacza:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #15905 dnia: 26 Lipca 2010, 21:24 »
A my dziś zakupiliśmy wózek dla naszego maleństwa. Inny niż chcieliśmy w pierwotnej wersji, ale waga i wersja po złożeniu miały ogromne znaczenie i w jkońcu kupiliśmy taki, który składa się jak spacerówka, ale ma amortyzacje na 4 kołach.
Oto on:

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #15906 dnia: 26 Lipca 2010, 22:02 »
A mnie od wczoraj znowu pobolewa podbrzusze, jak na @. Rozumiem, że dzidzia rośnie? :)

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #15907 dnia: 27 Lipca 2010, 07:47 »
A mnie od wczoraj znowu pobolewa podbrzusze, jak na @. Rozumiem, że dzidzia rośnie? :)
Jeśli tylko ból nie jest ciągły lub regularnie występujący, to ok. Rośnie wszystko :D

milenaw, świetny kolorek wózka. Na ten konkretnie się zdecydowaliście? Szkoda, że na moich wiejskich wertepach te małe kółka nie dadzą rady...

katarzyna_84, żurawina nie taka straszna w porównaniu z bólem nerek ;) Sama wcinam zapobiegawczo, bo mi w ostatnich badaniach wyszedł zasadowy odczyn moczu, a to wolą bakterie.

Z wczorajszych wieści pokontrolnych: Dzieciątko wciąż jest "raczej dziewczynką", waży 1024g i mierzy 21,2cm (do kości ogonowej). Serduszko pięknie bije. Szyjka trzyma. Dostałam żelazo na poprawę parametrów krwi i zalecenia "więcej pić i codziennie co najmniej 2 godziny odpoczywać z uniesionymi nogami". Na kolejną wizytę wyniki po obciążeniu 75g glukozy :D

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15908 dnia: 27 Lipca 2010, 08:05 »

milenaw, świetny kolorek wózka. Na ten konkretnie się zdecydowaliście? Szkoda, że na moich wiejskich wertepach te małe kółka nie dadzą rady...

jumi tak mamy dokładnie ten kolor :D A kółek też takich nie chciałam na początku, ale myślę że po mieście sobie damy radę. :D

A co do glukozy to ja miałam 50g i było strasznie. :P

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #15909 dnia: 27 Lipca 2010, 08:16 »
Po mieście jasne, że się sprawdzi :D U mnie nic poza pompowanymi dużymi kółkami nie wchodzi w grę - inaczej nawet do ogrodu nie wjadę, o braku chodników już nawet nie mówię ::)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #15910 dnia: 27 Lipca 2010, 08:41 »
Fajny wózeczek, ale u nas by się w zimie nie sprawdził- chodniki nigdy nie są odśnieżone :-\ makabra :-\
A mój maluszek coraz bardziej szaleje, potrafi dość mocno dać znac o sobie, zwłaszcza jak trafi w pęcherz ::)

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #15911 dnia: 27 Lipca 2010, 09:41 »
katarzyna_84   możliwe że mam coś podobnego...wczoraj byłam w swojego gina , od razy wypędziła mnie na powtórny mocz , krew, i USG...- wszystko wyszło ok...a te bóle nadal są  :( możliwe że mam  infekcje w układzie moczowym choć mocz tego nie wykazał , dostałam kolejne proszki i zobaczymy... również mam łykać, jeść żurawinę...oby przeszło , ale najważniejsze że z dzidzią w porządku wszystko.
USG kazała zrobić żeby sprawdzić czy z nerkami wszystko ok i czy przypadkiem jakiegoś mięśniaka nie ma, a rano mój lekarz rodzinny powiedział że to może być kolka nerkowa ??? zwariować idzie.....

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #15912 dnia: 27 Lipca 2010, 09:52 »
Milenko super, że wózek zakupiony, ważne, że Wam pasuje, na naszych wertepach tylko pompowane koła wchodzą w grę. Mogłabyś mi na priv napisać coś więcej co sądzisz o delti leo, bo pamiętam, że go oglądałaś.

jumi tak szczerze to ja już sama nie wiem, czy u mnie to nerki  ::) czy co, wczoraj zapodałam na plecy poduchę z wełny owczej, czy coś takiego i wygrzałam porządnie, pomogło zasnąć, ale potem mega jakaś osłabiona byłam, dziś lepiej, ale mam poduchę nadal zapiętą na plecach. Ale dobrze wiedzieć, że nie tylko ja żurawinę "męczę", na początku ciąży też podgryzałam, ale teraz jakoś mi nie podchodzi po prostu.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #15913 dnia: 27 Lipca 2010, 10:57 »
Czy wam w ciąży tez się tak pogorszył wzrok ??  :o Normalnie ślepa jestem..  8)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #15914 dnia: 27 Lipca 2010, 10:59 »
U mnie akurat bez zmian, a na bieżąco jestem (dwa tygodnie temu konsultacja okulistyczna) ale chyba bardziej suche gałki mam - przy soczewkach szczególnie to odczuwam

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #15915 dnia: 27 Lipca 2010, 11:28 »
Ja się czasem aż dziwię bo wzrok miałam zawsze idealny, a czasem ślepam jak kura- także możliwe :).

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #15916 dnia: 27 Lipca 2010, 12:51 »
Mi też oczka dają się we znaki :( mam nadzieję, że po ciąży wszystko wróci do normy.

Mam pytanko odnośnie torby do szpitala, gdyż pomału zaczynam pakowanie. Czy pakować smoczek dla szkraba?  :drapanie: Na żadnej mądrej liście go nie znalazłam. Może szpital zapewnia....

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #15917 dnia: 27 Lipca 2010, 13:11 »
hm smoczek to bym wziela swoj, nawet w razie czego, duzo miejsca nie zajmuje.

my tez po wizycie dzis, wszystko super, mlody przy sluchaniu serca zasadzil kopa poloznej ;D i podobno bedzie dluuugi.
a glukozy ja nie musialam pic jak do tej pory, a nastepna wizyte mam za 4 tyg to juz chyba za pozno bedzie, czyzby mi sie upieklo? ;)

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #15918 dnia: 27 Lipca 2010, 13:26 »
a glukozy ja nie musialam pic jak do tej pory, a nastepna wizyte mam za 4 tyg to juz chyba za pozno bedzie, czyzby mi sie upieklo? ;)

Ja mam skończony 27 t.c., a mój lekarz z tych, co ordynują wyłącznie 75g glukozy po skończonym 25 tygodniu. Badania mam zrobić na następną wizytę (koniec sierpnia) - wtedy będę mieć skończony 31 t.c.

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15919 dnia: 27 Lipca 2010, 13:35 »
Ja smoczki brałam, ale lepiej nie dawać bo jak chcesz karmić piersią to zaburzy odruch ssania.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15920 dnia: 27 Lipca 2010, 14:54 »
U nas nie pozwolili dawać dzieciom. Dałam jej dopiero w domu:)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #15921 dnia: 27 Lipca 2010, 15:02 »
u nas też nie można było podać smoczka (ale to było kupe lat temu)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15922 dnia: 27 Lipca 2010, 15:13 »
Milenko super, że wózek zakupiony, ważne, że Wam pasuje, na naszych wertepach tylko pompowane koła wchodzą w grę. Mogłabyś mi na priv napisać coś więcej co sądzisz o delti leo, bo pamiętam, że go oglądałaś.

Ja byłam zażartą przeciwniczką tych wózków, ale jednak ten najbardziej nam przypadł do gustu.
Kasiu jeśli chodzi o Deltima to jest dobrze wykonany, z tego co zauważyłam to  dobrą amortyzację kół i bardzo obszerną gondolę. Myślę, ze jeśli taki macie typ wózka upatrzony to jest to dobry wybór i cena też przyzwoita.
Jeśli chodzi o sklepy. To polecam sklep Viki w Zabrzu. Tam kupiliśmy wózek i kupiłam dwie butelki z Aventa 125 ml za 18,90 zł. Byliśmy też w Bocianie, ale uważam, ze ceny przynajmniej wózków są bardzo zawyżone. Inne akcesoria porównywalne do reszty sklepów. W Bocianie np. tańszy był materac do łóżeczka, ale cena pościeli to żadna rewelacja. Tak jak wszędzie. A Kolorino w Rudzie Śląskiej też jest wg mnie drogi.

Czy wam w ciąży tez się tak pogorszył wzrok ??  :o Normalnie ślepa jestem..  8)

Gabiś mnie się pogorszyła ostrość widzenia, ale dziś byłam na konsultacji lekarskiej  i się dowiedziałam, ze to wróci do normy po porodzie.
Ach i lekarka dała mi zaświadczenie, ze mogę rodzić naturalnie więc jeszzcze jedna konsultacja w sobotę i jak się potwierdzi to będe bardzo zadowolona, chociaż coraz bardziej zaczynam się bać porodu. ::)

Mam pytanko odnośnie torby do szpitala, gdyż pomału zaczynam pakowanie. Czy pakować smoczek dla szkraba?  :drapanie: Na żadnej mądrej liście go nie znalazłam. Może szpital zapewnia....

Ja też chcę zacząć pakowanie :D Ale smoczek chcę kupić tylko na wszelki wypadek, zeby był w domu. Raczej nie chciałabym go używać, ale życie wszystko zweryfikuje.
A w szpitalach podobno zabraniają używać.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15923 dnia: 27 Lipca 2010, 15:13 »
Olaa dziekuje kochana za zyczenia dla Kubusia :* taaak mam już w domku 3 - latka :)  fajny brzdąc z niego :)  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:
Poza tym jesteśmy w trakcie przeprowadzki :) maluszek w brzuszku fika a raczej sie przeciaga , wózek tez mamy ale jeszcze musimy sie wybrać na zakupki ...

dziewczyny które rodzily w zdrojach przypomnijcie mi co mam zabrac do szpitala? co spakowac? jak rodziłam kube to dla niego musiałam tylko chusteczki mieć tak to reszta była , czy tak jest ciagle??

Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #15924 dnia: 27 Lipca 2010, 15:19 »
Jak chcesz podać smoczek to lepiej mieć swój, wątpię żeby szpital zapewniał smoczki ??? U mnie w szpitalu nie zabraniali, bo widziałam maluchy z wielkimi smokami :)
Mój leżał gdzieś na dnie torby, nawet o nim w szpitalu nie pamiętałam. Z resztą do tej pory ze 3 razy był w użyciu.

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #15925 dnia: 27 Lipca 2010, 15:35 »
Ja też bym wzięła swój smoczek. w szpitalu dałam małej parę razy ,żeby nie spała mi przy cycu,a lubiła sobie possać.karmiłam piersią i niczego smoczek nie zaburzył . i nie rozumiem jak w szpitalu mogą mi zabronić podać dziecku smoczek. to moje dziecko i jak chcę to podaję  ::)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #15926 dnia: 27 Lipca 2010, 18:21 »
uważam że faktycznie szpital nie ma prawa mi zabraniać podać  smoczka....
mogą mi doradzić, że lepiej nie, ale decyzja przecież moja, bo to moje dziecko...

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15927 dnia: 27 Lipca 2010, 18:48 »
Urodziłam :)

Wczoraj  10:40, 3960g 59cm.

Madziulek - trafiłam na boskie położne  jestem ponownie bardzo zadowolona  opieki w Zdrojach, więcej napiszę jak wrócę do domu.
Aha, no i udał się bez nacięcia!!!

Potrzebne będą tylko chusteczki - jestem na bieżąco  ;) Tylko od razu mówię, że jest masakra - b.dużo rodzących i problem z miejscami  :o
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #15928 dnia: 27 Lipca 2010, 18:49 »
Olaa   gratuluję  :)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #15929 dnia: 27 Lipca 2010, 18:50 »
Olaa gratuluję ;D