Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3527893 razy)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #16260 dnia: 16 Sierpnia 2010, 16:57 »
Oj też wiele myślę o takich przyziemnych sprawach jak np. lewatywa.. ale wychodzę z założenia, że cokolwiek będzie - lekarze i położne już wiele widzieli i nie ja pierwsza i nie ostatnia.. :)

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #16261 dnia: 16 Sierpnia 2010, 17:38 »
Na brzuchu :glupek: Masz racje Pamela chodzilo mi o plecy.  Ja poki co spie na pleckach taki mi najwygodniej.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #16262 dnia: 16 Sierpnia 2010, 18:53 »
A samą lewatywę jakoś inaczej sobie wyobrażałam, a tu myk i po sprawie ;)
Nie chciałabym mieć pełnego jelita w czasie partych :)
Ja trafiłam na położną-gadułę i tak mnie zagadała, że wcale nie było nieprzyjemnie. I nawet pochwaliła mnie za to, że sama się ogoliłam ;)
Też sto razy wolałabym mieć lewatywę niż zawartość jelit na łóżku porodowym...(wystarczająco dziwnie się czułam jak mi wody odeszły na łóżku, a położne wyszły, bo było sprzątanie! ::))
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #16263 dnia: 16 Sierpnia 2010, 18:53 »
Mi od wczoraj juz niestety nie  >:(.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #16264 dnia: 16 Sierpnia 2010, 18:56 »
milena, u mnie nie trzeba na zero, ja nawet zapomnialam sie ogolic i mnie w szpitaulu nie ogolili rowniez..zapomnieli albo co ;D ???

aaa Milenka, paczka poszla do Ciebie ;)

AnusiaaaNo ja dziś zapomniałam zapytać jak to jest w Zabrzu. Czy golą czy nie.
A za paczuszkę dziękuję :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #16265 dnia: 16 Sierpnia 2010, 20:55 »
Japcio tej lewatywy to sie naprawdę nie czuje :) chwilunia i tyle :) tylko potem trzeba wytrzymac ile się da :)

Ja mimo porządnego przeczyszczenia w domu to bez zastanowienie zgodziłam się na lewatywę bo mimo wszystko nie wiadomo co tam w środku siedzi a wolałam iść do wc niż wykupkać się na łóżku porodowym :)

Choć szczerze to i tak myślałam, że im zaraz pokażę brązowego stwora to jednak nie ;)

Ania wiem dobrze jak się czułaś, bo ja takie słowa słyszałam na porodówce i to nie tylko takie... Lepiej nawet nie wspominać...

Któraś pytała jeszcze o golenie. Ja mimo golenia, co przy skurczach nie było takie łatwe więc i nie było takie dokładne ;) to przed nacięciem podgolili to miejsce gdzie miało być nacięcie. Nic strasznego.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16266 dnia: 16 Sierpnia 2010, 21:07 »
Ja bym się podgolić nie dała i już! Po pierwsze raczej chyba nie używają pianek czy specjalnych preparatów, po drugie zapewne mają jednorazówki bez albo z jednym paskiem łagodzącym...brrrr.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16267 dnia: 16 Sierpnia 2010, 21:09 »

Choć szczerze to i tak myślałam, że im zaraz pokażę brązowego stwora to jednak nie ;)

... ja tak samo i jeszcze upierdliwie wmawialam lekarzowi ze ja naprawde musze do lazienki a on twardo ze napewno nie .. i tak trzy razy wymiana slow az mu w koncu uwierzylam .. i faktycznie tak bylo .. on wiedzial lepiej ze nic mi sie nie chce niz ja sama  :P :P :P :P

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #16268 dnia: 16 Sierpnia 2010, 21:09 »
Jak cię golą to już raczej jest ci wszystko jedno czy z pianką czy bez, czy z jednym paskiem czy bez, w tym momencie nie ma to najmniejszego znaczenia  :)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #16269 dnia: 16 Sierpnia 2010, 21:13 »
Ja bym się podgolić nie dała i już! Po pierwsze raczej chyba nie używają pianek czy specjalnych preparatów, po drugie zapewne mają jednorazówki bez albo z jednym paskiem łagodzącym...brrrr.

Ale oni nie golą na gładko . Po prostu przycinają włoski do króciutka nic więcej, tak sucho tylko skracają. Nie wygalają nie wiadomo ile i niewiadomo gdzie ;) tylko przejadą kilka razy po "głównym kocurku" i tyle.
Przy skurczach nawet nie bedziesz wiedziała kiedy złapią za maszynkę ;))

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #16270 dnia: 16 Sierpnia 2010, 21:16 »
mi się tez tak wydaje,że to nic strasznego i jak już się leży na porodówce to raczej się o kroczu nie myśli,ani o kupce;-))))a lekarze i położne to już tyle widzieli i słyszeli,że im nic nie straszne;-)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #16271 dnia: 16 Sierpnia 2010, 21:41 »
U nas pytają czy zgadza sie na lewatywe ja oczywiscie sie zgodzilam, i pamietam jak laski z pokoju mnie straszyl a jak wrocilam pytaly "jak było" i co sie pozniej okazalo to poprostu same lewatywy nie mialy a straszyly, znaly ja tylko z opowiadan  :-\

Ja bylam ogolona do porodu i polozna byla bardzo z tego powodu zadowolona  :D

A fakt faktem przy porodzie o takich rzeczach sie nie mysli  ;)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16272 dnia: 16 Sierpnia 2010, 21:48 »
Oj Asia...Olucha napisała szczerą prawdę.

Ja przy obecnym (poprzednim zresztą też) porodzie wręcz prosiłam o lewatywę. Położne się ze mnie śmiały, bo zazwyczaj się laski nie zgadzają ponoć  ::)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #16273 dnia: 16 Sierpnia 2010, 21:49 »
Szczerze to mi wisiało, czy cokolwiek użyły do golenia czy nie, modliłam się aby w końcu juz było po wszystkim :)

Nieważne co mają :) Oni naprawdę wygalają niewielki kawałek. Tylko miejsce, gdzie będzie nacięcie.

... ja tak samo i jeszcze upierdliwie wmawialam lekarzowi ze ja naprawde musze do lazienki a on twardo ze napewno nie .. i tak trzy razy wymiana slow az mu w koncu uwierzylam .. i faktycznie tak bylo .. on wiedzial lepiej ze nic mi sie nie chce niz ja sama  :P :P :P :P

Ja przy partych to tylko myślałam "zaraz Wam się tu zesr*** i zobaczymy jakie będą Wasze miny" ;) zwłaszcza jak kazali mi przeć w takiej pozycji klączącej podpartej...

Zobaczycie jak to będzie :) Maszynka to naprawdę najmniejszy pikuś z całego porodu  ;D ;D ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #16274 dnia: 16 Sierpnia 2010, 21:49 »
ja nawet na cc jechałam ogolona ;) Po 37tc pilnowałam, aby codziennie "fryzurka" była porządna ;) tak samo jak idę do gina...

ostatnio wracam od mojego lekarza i mówię mężowi, że dr Ira mnie chwalił (mając na myśli, że bardzo dobrze znoszę ciąże, że wszystko jest super, wyniki mam świetne) a ten mi odpala z tekstem: " a co? chwalił jak ładnie się ogoliłaś, czy że masz fajny pedicure? "  ;D ;D Nawet on zauważył, że wyprawa do ginekologa wiąże się z pewnymi zabiegami, bez których nie śmiem wchodzić na "samolot" :P

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16275 dnia: 17 Sierpnia 2010, 01:10 »
No właśnie też się na pewno ogole w domu bo robię to regularnie. A jak i czym golą to miałam okazję sprawdzić jak byłam na operacji w szpitalu- to znaczy ja byłam ogolona, ale widziałam. Zresztą ja jestem do szpitali, zwłaszcza położniczych bardzo uprzedzona po własnych doświadczeniach i wiem, że trzeba jak najwięcej można zrobić w domu bo tam jest tragedia higieniczna.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #16276 dnia: 17 Sierpnia 2010, 06:57 »
Inna sprawa to to jak kobieta jest tam wydepilowana na co dzień, jeśli zupełnie to nie ma problemu. I zgadzam się z Dziubaskiem w całej rozciągłości  ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #16277 dnia: 17 Sierpnia 2010, 09:02 »
Polecam krem do depilacji. Mam swój sprawdzony i elegancko, gładziutko i bez podrażnień od maszynki ;D Później najwyżej będę małża zatrudniać do obsługi ogródka :D

Na wizytę do gina też robię się "na bóstwo" podwozie, nóżki  ;D

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #16278 dnia: 17 Sierpnia 2010, 09:26 »
Maja a co to za krem? Bo ja uzywam maszynki ale wlasnie bardzo czesto wyskakuje mi podraznienie w okolicach bikini takie czerwone plamki :(

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16279 dnia: 17 Sierpnia 2010, 09:35 »
ja też chętnie dowiem się co to za krem! nie ukrywam, że depilacja jest co raz bardziej upierdliwa ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #16280 dnia: 17 Sierpnia 2010, 09:50 »
Również chętnie dowiem się co to za krem :) kiedyś użyłam jakiegoś, nawet nie pamiętam nazwy i niestety mnie bardzo podrażnił, wolę maszynkę :P tylko coraz gorzej samej mi idzie golenie :P
 zaraz lecę do apteki po glukozę- 75 g w piątek mnie czeka ::)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16281 dnia: 17 Sierpnia 2010, 09:54 »
Madziulka-powodzenia. Ja z tych "wrażliwców glukozowych".... choć tym razem udało się za pierwszym podejściem :D i nie padłam!!  :Najlepszy: ;) :P

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16282 dnia: 17 Sierpnia 2010, 09:57 »
 to moze pójdę jednak w czwartek, w razie gdyby mi się nie udało tego pieroństwa utrzymać w środku :P i potrzebna byłaby powtórka ::) nie dziękuję, lubię słodkości, więc mam nadzieję, że dam rade ;)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #16283 dnia: 17 Sierpnia 2010, 11:30 »
etam ;) glukoza to sam miód ;))wciśniecie cytrynkę i da się wypić ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #16284 dnia: 17 Sierpnia 2010, 11:46 »
Nawet bez cytryny da się to wypić. Przed badaniem czytałam straszne historie o glukozie, ale naprawdę nie ma się czego bać. Woda z cukrem. Jeżeli komuś robi się po tym niedobrze, to wyjątkowo wrażliwy musi być. Gorsze od wypicia jest czekanie godziny czy dwóch w przychodni.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #16285 dnia: 17 Sierpnia 2010, 11:56 »
A dla mnie wypicie glukozy i potem godzina czekania to był najgorszy moment w całej ciąży. Nie wiem jak ja to kiedys powtórzę :) Na samą myśl robi mi się niedobrze...

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16286 dnia: 17 Sierpnia 2010, 11:59 »
Cytrynka + dobra książka i mam nadzieję, że jakoś wytrzymam ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #16287 dnia: 17 Sierpnia 2010, 12:00 »
ika Gorszy od porodu? To ja mogę sto litrów tego napoju wypić byle nie przeżywać bóli porodowych :)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #16288 dnia: 17 Sierpnia 2010, 12:04 »
japcio w tej chwili bóli porodowych już nie pamiętam, a smak tego okropieństwa owszem. Ale pewnie na sali porodowej bym tego nie powiedzała :D

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16289 dnia: 17 Sierpnia 2010, 12:04 »
Ja mialam inaczej przeprowadzane to badanie ... jadlam sniadanie w domku i po rownej godzinie od wypiia glukozy w domku musialam miec pobierany cukier - moj lekarz mowi ze takie badanie przy 2 godzinnym czekaniu na czczo w przychodzi to nie badanie dla kobiet w ciazy !!
Picie przeszlo gladko ... glukoza wg mnie byla pikus mimo ze pilam ja nad wanna gdybym ewentualnie chciala ja "oddac:  :P
Badanie przeprowadzone poprawnie i bezinwazyjnie jesli chodzi o wiecznie glodny zoladek ciezarnej  ;D