Anusia, a jak ja gotujesz? Namaczasz wczesniej? Prazysz w suchym garnku? I z czym podajesz?
Na śniadanie zazwyczaj robie jaglanke na wodzie z jablkiem tj.
Gotujesz wode w czajniku.
Do garnka wrzucasz kaszę i prażysz aż poczujesz taki zapaszek orzechowy.
Zalewasz wrzątkiem kasze.
Nastepnie płuczesz - ja na sitku.
Ponownie wsadzasz do garnka i zalewasz wrzątkiem - wody powinno byc 2 razy wiecej niż kaszy.
Ja robie na oko.
Nie mieszasz.
Po ok 8-15 min jest gotowa.
Wrzucam rodzynki sparzone.
W osobnym garnku na masle klarowanym podsmażam jabłko.
Na kasze wykładam jabłko

Tadam.
Z reszty kaszy robie placuszki: kasza, daktyle, jajko, mleko - zblendowane smaże na oleju kokosowym.
Przepisów jest mnóstwo.
To sa moje dwa podstawowe.
____________________________________________
Spakowałam się.
Jeszcze tylko laptop i mogę się kłaść do szpitala.