Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3530243 razy)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #36870 dnia: 3 Lipca 2013, 12:18 »
Hania, no tak samo mamy - nie jest to agresja, a ekscytacja podczas zabawy  8).
Oj ze śmiechu to my też nie możemy czasem, szczególnie jak czasem nie chce iść spać, co on wyczynia  ;D.

Od ponad 2 tyg Adi siada w leżaczku, wózku i wszędzie, gdzie może się podciągnąć. Jak usiądzie, to siedzi i siedzi, ale ja go jeszcze nie sadzam tak bez niczego, bo trochę chwiejny jest. Zastanawiam się, kiedy usiądzie z pozycji leżącej, bo to wtedy ma minąć ulewanie? Bo my je nadal mamy, nie dużo, ale wkurza, na każdej bluzce plamy po tym, co zje.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #36871 dnia: 3 Lipca 2013, 12:25 »
kazdy etap przyspieszonego i nagleho dorastania moze byc buntem.. np 3 latek jest juz bardziej swiadomy i rozumny niz 2 latek.. i  zaznacza swoja obecnosc w dany sposob.. przechodzi samo ;D
bynajmnuej w przedszkolu ;) tylko cierpliwosc i spokoj moga nas uratowac ;))

dzieki zupcia. moze fsktycznie ta glowka na dole boli... dzis ciut mniej. musze poobserwowac ...

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36872 dnia: 3 Lipca 2013, 12:29 »
taaaa nie wiem co gorsze, dostać w twarz od paro miesięczniaka czy usłyszeć od niespełna 4 latka " nie zamierzam przeprosić. jestem na ciebie absolutnie obrażona"  :D

U Jagody nastał etap nie spania w ciągu dnia, wszystko jest ciekawsze od spania, w wózku też ją coraz trudniej utrzymać. Może przemyślę jak mi radzono kombinezon i gondolę na powrót, to nic że lipiec mamy  :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #36873 dnia: 3 Lipca 2013, 12:56 »
pożycz pasy z psychiatryka, to lepsze niż kombinezon...przepoci się, przegrzeje i rozchoruje
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36874 dnia: 3 Lipca 2013, 13:11 »
pożycz pasy z psychiatryka, to lepsze niż kombinezon...przepoci się, przegrzeje i rozchoruje

To nie humanitarne  :D

Rozkładam "płachtę" na trawniku i wypuszczam na  glebę, po cholerę mamy się obie z tym wózkiem męczyć  ;) Chce "fikać" to proszę bardzo , a matka w tym czasie nogi poopala np  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36875 dnia: 3 Lipca 2013, 13:24 »
no tak...
dobrze mieć swój własny trawnik pod domem
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36876 dnia: 3 Lipca 2013, 13:26 »
no tak...
dobrze mieć swój własny trawnik pod domem

Lilka już niedługo  ;D

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36877 dnia: 3 Lipca 2013, 15:41 »
A ja myślałam, że to tylko moja czterolatka się na mnie obraża :D
"Jestem na Ciebie zła - nie będę teraz do Ciebie mówiła" ;D Szkoda tylko, że nie dotrzymuje obietnicy i nawija jak najęta hahaha

Hania spróbuj być szybsza i jak będzie chciał Cię ugryźć, to podstaw mu jego własną rękę - wtedy najszybciej zrozumie, że to po prostu boli :)

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #36878 dnia: 3 Lipca 2013, 15:58 »
Widzę, że nie jestem sama :D Dobrze, że nie mieszkamy w Norwegii czy Szwecji bo już pewnie miałabym opiekę społeczną na głowie za te wrzaski. Ustąpić dla ciszy nie zamierzam, dopiero bym miała ;)

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #36879 dnia: 3 Lipca 2013, 16:16 »
E, bez przesady z ta opieka spoleczna, nie tylko obcokrajowcy maja energiczne dzieci, norwegowie tez ;)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36880 dnia: 3 Lipca 2013, 16:18 »
A mój sąsiad jak się wydziera na dzieci - masakra...
Kiedyś byam oburzona, ale teraz go rozumiem - czasem się nie da inaczej :P

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #36881 dnia: 3 Lipca 2013, 16:39 »
Sylwia, wywołałaś wilka z lasu :-\ dzisiaj mnie wszystko boli. całe plecy. w brzuchu kłuje w każdym miejscu. z 2 nie ma problemu. wzięłam nospę i magnez, leżę :-[

o buncie mi nic już nie mówcie. ja mam teraz pięciolatka i dwulatka :P cudnie się buntują, jedno przez drugie ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #36882 dnia: 3 Lipca 2013, 18:44 »
A odnosnie tych pobolewanian brzucha, przypomnialo mi sie, zr czadami pomaga szklanka wody. Trzeba pilnowav zeby pic szczegolnie kiedy jest cieplo.
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #36883 dnia: 3 Lipca 2013, 19:48 »
Milcia cudna córcia  :D
Ja dzis zaliczylam wizyte w szpitalu. Około 10 rano zaczęła mnie boleć dolna cześć pleców. Z minuty na minutę bol był coraz gorszy a pozniej rozszedl sie na brzuch. Nie mogłam leżeć , siedzieć tylko z chodzeniem było w miarę ok ale i tak bolało.
Zadzwoniłam do mojej lekarki i kazała jechać do szpitala.
Po bardzo szczegółowym badaniu wyszło, ze mam infekcje pęcherza,  choc wcale tego nie czułam.
Dostałam antybiotyk na tydzien .
Lekarz mówił tez ze dziecko mogło coś uciskać.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #36884 dnia: 3 Lipca 2013, 20:22 »

ja mam bunt roczniaka ... Tyt tak daje popalić, że wymiękamy oboje
najlepsze jest to, że on robi takie rzeczy i w taki sposób, że zwijamy się na podłodze ze śmiechu praktycznie
i jak tu "wyglądać konsekwentnie" ?[/color]

u nas najgorzej było tak ok 1,5 roku ... dramat ! Potem było lepiej i potem jak mieli 2,4 to znów. Teraz znów jakby lepiej. CO wyglądania na konsekwentego... mam ten sam problem...

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36885 dnia: 3 Lipca 2013, 21:17 »
Hania spróbuj być szybsza i jak będzie chciał Cię ugryźć, to podstaw mu jego własną rękę - wtedy najszybciej zrozumie, że to po prostu boli :)
Próbuję być szybsza i jak tylko widzę/czuję że zaraz użre albo uszczypnie to od razu go odsuwam. Jego rękę też mu podkładałam, niech zobaczy jakie to miłe :P ale to nie takie proste, bo skubaniec swojej nie zje ;) i właśnie też w tym "podkładaniu" pojawia się problem konsekwencji - samej mi się chciało śmiać jak to robiłam ;)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36886 dnia: 3 Lipca 2013, 21:53 »
Wiem coś o tym jak trudno czasem zachować powagę :D

Iza dobrze, że to tylko infekcja - leż i odpoczywaj

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #36887 dnia: 3 Lipca 2013, 21:56 »
Osobiście wierzę w teorię "buntów połówkowych" - 1,5 roku, 2,5... 3,5... 4,5.... u nas to się absolutnie zgadza ;) Właśnie Kajtek wyszedł z mega trudnego okresu (choć sam w sobie jest nadal dość trudny :P ), a Nikodem od kilku tygodni przechodzi sam siebie... ;)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36888 dnia: 3 Lipca 2013, 22:20 »
moja ok 10 mies.  ciagnela mnie za wlosy mocno 2 raczkami z zaskoczenia... gryzla glownie meza szczególnie przy przewijaniu, ale mnie tez... bic tez biła. ..ale znalazłam na nią sposób. za każdym razem gdy np. ciagla za włosy mowilam spokojnym tonem , że tak nie wolno i że mama jest 'aja' i nauczyłam ją jak sie mame głaska. bardzp sie spodobało ... do tej pory ma nawroty  ale tersz jak zdarzy jej sie cos takiego zaraz sie poprawi mowiąc 'aja' i głaskając. czasem przypadkiem pacnie albo nawet lekko otrze sie o mnie tak ze uzna ze moglo mnie zaboleć, to od razu jest 'aja' i głaskanie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36889 dnia: 3 Lipca 2013, 22:23 »
Osobiście wierzę w teorię "buntów połówkowych" - 1,5 roku, 2,5... 3,5... 4,5....

coś w tym jest...
chociaż Ewka apogeum buntu dwulatka miała tuż przed 2 urodzinami...
coś co zostało mi zaoszczędzone, bo wtedy opiekował się nią tylko Krzych...
— Richard M. Devos

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #36890 dnia: 3 Lipca 2013, 22:47 »
moja mala jeszcze do zadnej połówki nie dorosła ;) ale już mnie gryzie ;) ale to chyba zęby ja swedza tak bo się rzuca jak wsciekly pies na mojego palca i tak zaciska z całej sily.. jak maly glody rekin :P .. poki ma same dziasla to mi to nie przeszkadza, potem będzie już trzeba cos zrobic

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #36891 dnia: 4 Lipca 2013, 00:31 »
Nadzirja jak sie czujesz????
bole ustapily? dzwignelas sie moze czy cus??
mnie dzis pobolewaloale o wiele wiele mniej...
jak wypycham brzuch tak na chwile to pobolewa z lewej i prawej sle to mudle ze glowa z hednej a dupka i nozki z drugiej..

uzywala juz ktoras z was odplamiacza z lovelli???

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #36892 dnia: 4 Lipca 2013, 09:55 »
Dziewczyny dziś w nocy bolał mnie brzuch, teraz przeszło na mnie :) Napinał mi się, pobolewał, przeszło mi po wizycie w WC (sorki za opis). Biorę żelazo 2 razy dziennie i mam wrażenie, że po tym wieczornym źle się czuję, ciężko mi po nim. Może tak być?

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #36893 dnia: 4 Lipca 2013, 11:33 »
Sylwia, dziękuję przeszło mi ok.pół godz.po nospie i mg. Zryczałam się tylko niepotrzebnie przy dzieciach :-[ matka wariatka. Najgorsze, że byłam tego dnia umówiona do laryngologa z Kamilem i nie byłam w stanie się ruszyć :-\ na szczęście M.dojechał na czas i z nim pojechał...
W nocy nie mogłam spać ale teraz już ok. Czekam aż Kaja zaśnie i sama sobie pośpię ;)

Załamuje mnie taka niemoc :-[, przy dwójce maluchów, ciąża... Ja jestem taka zosia samosia i się totalnie rozsypałam w takiej chwili ::)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #36894 dnia: 4 Lipca 2013, 11:41 »
Zupcia, ja pod koniec ciąży też byłam faszerowana żelazem, 3 razy dziennie  ::), fatalnie mi po nim było, zresztą rzadko kiedy brałam 3 razy  ::). Źle, ciężko, nie mówiąc o trudnościach z wiadomo czym. Po porodzie jak zobaczyli moje wyniki to przez 9 dni pobytu w szpitalu dostawałam żelazo 3x dziennie po 2 tabletki!  :o

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36895 dnia: 4 Lipca 2013, 11:58 »
mam ten odplamiacz, ale dla mnie jest lipny. kiepsko wywabia plamy. np pomidorowke i farbki nadal widze na koszulkach ;)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36896 dnia: 4 Lipca 2013, 12:00 »
Aga wiem o czym piszesz, bo ja też taka jestem i wkurza mnie jak sobie nie radzę z czymś  ::)

Dziewczyny a skąd są skurcze łydek? Bo pamiętam, że w pierwszej ciąży straszni mnie męczyły, a teraz może ze dwa razy miałam.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #36897 dnia: 4 Lipca 2013, 12:06 »
z niedoboru magnezu ;)...

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36898 dnia: 4 Lipca 2013, 12:10 »
Czyli jak w pierwszej ciąży brałam witaminy dla ciężarnych, to miałam niedobór, a teraz nic nie biorę i jest ok ;D

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36899 dnia: 4 Lipca 2013, 12:18 »
może się namagnezowałaś przed ciążą ;) i teraz wystarcza ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...