Autor Wątek: Nasz wyjątkowy dzień coraz bliżej - 25.08.2007  (Przeczytany 15998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
Odp: Nasz wyjątkowy dzień coraz bliżej - 25.08.2007
« Odpowiedź #120 dnia: 11 Czerwca 2007, 15:57 »
OOoo.
Świetny pomysł Karolinko.

Offline Marcix
  • forumowicz
  • data ślubu: 25 sierpień 2007
« Odpowiedź #121 dnia: 11 Czerwca 2007, 19:41 »
Zgadzam się! Super pomysł, tak prosty, że na niego nie wpadłam :glupek:
Dzięki Karolina :ok:

Dzwoniłam dzisiaj do salonu zapytać o ten welon. Cholera, może być problem, bo nie mają jednowarstwowych, a poza tym wszystkie są cięte z koła. Te na zdjęciach, które wkleiłam, zwłaszcza ten pierwszy (z sukienką rybką) nie wygląda mi na cięty z koła. Wysłałam im zdjęcie, więc powiedziała, że zobaczą co da się zrobić.

Poza tym dzwoniłam do salonu z garniturami w Koszalinie, bo bardzo nam się podoba garnitur, który mają w ofercie. I jeśli nie znajdziemy podobnego w Szczecinie to trzeba będzie wybrać się do Koszalina  :hopsa:

Ślicznie się będzie prezentował mój przyszły małżonek  :mrgreen:

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #122 dnia: 11 Czerwca 2007, 20:52 »
Ładny. A my nie mamy jeszcze koncepcji na garnitur  :mdleje: :mdleje:   Jeśli chodzi o welon, to może zobacz na ebayu. Ostatnio przeglądałam, nawet ciekawe były. A musisz w tym salonie kupić??  może w innym by mieli?

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #123 dnia: 11 Czerwca 2007, 21:01 »
No w sumie nie muszę, więc jak nie będą mieli to jak przyjedziemy to się rozejrzę po sklepach. Chociaż dążę do tego, żeby mieć jak najmniej na głowie jak przyjedziemy. Chcieliśmy się trochę zrelaksować, a nie tylko ciągle coś załatwiać :wink:

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #124 dnia: 11 Czerwca 2007, 21:22 »
No w sumie nie muszę, więc jak nie będą mieli to jak przyjedziemy to się rozejrzę po sklepach. Chociaż dążę do tego, żeby mieć jak najmniej na głowie jak przyjedziemy. Chcieliśmy się trochę zrelaksować, a nie tylko ciągle coś załatwiać :wink:
Dokładnie wiem o co ci chodzi. Też staram się jak najwięcej załatwić rzez telefon, mam nadzieje że dużo spraw odejdzie po tym wyjeżdzie.Ja ostatnio z braku czasu na latanie po sklepach na ebayu kupuje. Bo wiadomo że  będącw Polsce to nie tylko się po sklepach lataitp. z rodzinką też chce się spędzić czas.

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #125 dnia: 12 Czerwca 2007, 16:30 »
Fajny gajer!
U nas też to teraz temat nr 1.
I marnie to widzę :D

Marta!
Jak tylko wracasz, idziemy na piwo :D I nie ma zmiłuj ;-)

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #126 dnia: 13 Czerwca 2007, 18:30 »
No i cisza. Z salonu panie sie nie odzywaja a propos welonu. Inne Forumki tez cos cichutko siedza nie chca mi poradzic co z tym menu ;) Metus, Siva, Rajdowka --> dzieki ze luknelyscie na to menu :uscisk:

Szukalam tego welonu na ebay'u i allegro ale nie znalazlam. Czy podczas swoich poszukiwan w szczecinskich salonach widzialyscie moze taki welon jak wkleilam wczesniej. Jesli tak, dajcie znac ktory to byl salon, to nie bede latac bez sensu po calym miescie jak przyjedziemy do Polski tylko pojde jak w dym  :)

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #127 dnia: 13 Czerwca 2007, 21:09 »
Martuś, co do szczecińskich salonów, to ja nie wiem.

Ale jak będę 20.06 na przymiarce, to zapytam babeczki z gryfińskiego salonu, czy coś takiego ma/jest w stanie sprowadzić i za ile.

Chodzi o jednowarstwowy, cieniutki bez żadnych lamówek etc.?

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #128 dnia: 13 Czerwca 2007, 21:29 »
Dobry pomysł z dwoma welonami. Ja też chcę taki długi i jednowarstwoyw, ale niestety nie pomoge w poszukiwaniach bo Wrocław to za daleko. W takim długim welonie to też się za bardzo tańczyć chyba nie da?

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #129 dnia: 14 Czerwca 2007, 16:59 »
W takim długim welonie to też się za bardzo tańczyć chyba nie da?

Ciezko bedzie, ale po to wlasnie chce miec drugi, krotszy. A tak szczerze powiedziawszy to ja chyba po pierwszym tancu go sciagne i zostane w samym diademie. A drugi chce miec po to, zeby nim rzucac, bo boje sie ze sie porwie, a po slubie mamy sesje zdjeciowa.
Ale ze mnie freak, nie?  :glupek: :lol:

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #130 dnia: 14 Czerwca 2007, 18:41 »
A skoro chcesz ściągnąć welon i zostać w diademie,to kiedy bedziesz rzucać welonem?? bo wg. mnie bez sensu kupowac drugi welon tylko po to żeby rzucać. Powinnaś mieć założony jakiś welon do 12, taka tradycja, bo on świadczy o tym ze jesteś panną młodą. wiem , wiem, straszna ze mnie tradycjonalistka.

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #131 dnia: 25 Czerwca 2007, 15:49 »
 :brawo_2: OD DZISIAJ ZA 2 MIESIACE POWIEMY SOBIE TAK  :brawo_2:

Jak ten czas szybko leci  :mdleje:

Nauki juz ukonczone :hopsa:
Sprawa z welonem sie klaruje i jest duza szansa na spelnienie mojej wizji.

Pierwsze potwierdzenia od gosci juz sa, a nawet spowodowaly klotnie malzenska  :Olaboga: poniewaz moja kuzynka chce przyjechac na nasze wesele, a jej maz chce jechac do swojej kuzynki, ktora ma tydzien wczesniej slub. Wiadomo, podwojne koszty. A i do nas i tam musza dojechac spory kawalek.

Na razie trwa wojna domowa :boks1:  mam nadzieje, ze do rozwodu nie dojdzie :drapanie:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #132 dnia: 25 Czerwca 2007, 16:13 »
2 miesiące Martusiu.

:mdleje:
Tak niedawno u tete na liczniku były 2 miesiące..

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #133 dnia: 25 Czerwca 2007, 18:37 »
Wracając do welonu. Ja też myślałam żeby zdjąć długaśny welon po pierwszym tańcu i założyć go dopiero na oczepiny. W końcu to i tak tylko symbol więc nikt się nie powinien obrazić? Zastanawia mnie właśnie jak inni rzowiązali ta sprawę?

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #134 dnia: 26 Czerwca 2007, 13:37 »
Aniu, wlasnie tez jestem ciekawa jak inne dziewczyny rozwiazaly ta kwestie, chociaz prawde powiedziawszy chyba nie spotkalam u zadnej z forumek takiego dlugiego welonu, wiec nie wiem jak sobie poradzily.
Moze jakos by sie udalo ladnie podpiac ten welon i spokojnie sie w nim bawic, ale to chyba ocenie juz przy odbieraniu sukni i welonu.
Jesli bede obawiac sie zniszczenia tego welonu podczas oczepin, to zawsze moge rzucac podwiazka, co za roznica :)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #135 dnia: 26 Czerwca 2007, 13:41 »
AndziaK miała długi i go podpinała,widziałam pod kościołem,ale jak to zrobiła to nie wiem,ale jak wróci to napewno odpowie na to pytanie

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #136 dnia: 26 Czerwca 2007, 13:44 »
Ja bede mieć 2 częściowy w jednym. Lączony krotki z dlugim.Długi do kościoła, a pozniej dolną część odczepię i zostanie krótki.Nie dopytałam jak bedą spięte ale myslę,że nie bedzie widać :).

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #137 dnia: 27 Czerwca 2007, 10:19 »
Znalezlismy idealna dla nas figurke na tort :brawo_2:

Moj M jest informatykiem i mysle, ze bardzo do nas pasuje, bo nie raz musze go odrywac od komputera, ale na szczesie nie granatem  :twisted: bo ogolnie to jest kochany i zawsze mi pomaga.

Ostatnio jakos mniej mnie ciesza te przygotowania. Wy tez tak macie? Jak bylo daleko to juz sie nie moglam doczekac i zaczelam wszystko planowac ze szczegolami, a teraz im blizej tym jakos tak nic sie nie dzieje. Moze inne problemy tak na mnie wplywaja. Stresik pewnie przyjdzie kilka dni przed.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #138 dnia: 27 Czerwca 2007, 11:56 »
Świetna figurka!!!! Gdzie można taką kupić? :D Do nas też pasuje. Hihi.

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #139 dnia: 27 Czerwca 2007, 12:05 »
Nie wiem czy w Polsce mozna znalezc cos takiego. My bedziemy kupowac na ebay'u. Jest troche droga ale bardzo nam sie spodobala ;D
Moze na allegro cos bys znalazla?

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #140 dnia: 28 Czerwca 2007, 12:13 »
Super figurka.
Ja też tak mam z tymi przygotowaniami, przeraża mnie, że jeszcze tyle jest do zrobienia,a kupe innych rzeczy się do tego jeszcze nawarstwia. Żeby tak się człowiek mógł zając tylko ślubem a tu jeszcze do tego całe życie...

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #141 dnia: 3 Lipca 2007, 23:17 »
To chyba przeciążenie główki planowaniem ślubu. No i stresik. A figurka suuper.

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #142 dnia: 7 Lipca 2007, 19:32 »
Nie chciałam wcześniej zapeszać, bo nie było wiadomo, ale już jest załatwione, więc mogę zdradzić  :brawo_2:
Będziemy mieli videofilmowanie :skacza:
Na początku nie chcieliśmy, a szczególnie wzbraniał się Mati, ale oglądaliśmy ostatnio film ze ślubu naszych znajomych i to właśnie Mati powiedział, że też byśmy sobie zrobili taką pamiątkę. Cieszy mnie to bardzo, bo wprawdzie nie lubimy się oglądać na filmie, ale tym znajomym zrobił naprawdę świetny materiał.

Z bardziej przykrych rzeczy to od Matiego nie będzie żadnej rodziny oprócz rodziców i siostry. Bardzo się zmartwiliśmy, bo na włosku wisiała obecność jego taty na weselu. Niedawno złamał nogę na statku i musiał zejść na kilka tygodni do domu. Jednak już wiadomo, że załatwił sobie podmianę innego kapitana i uda mu się przyjechać na ślub na 99%.

Niestety nie przyjedzie do nas po ślubie do Szkocji, a planowaliśmy że nasi rodzice nas odwiedzą zaraz po ślubie na tydzień.
I takim sposobem przyjadą tylko moi rodzice.

Goście jak to goście, spóźniają się z ostateczną odpowiedzią czy chcą być na weselu czy nie. Już w tym momencie odmówiło 28 osób z 97 zaproszonych i prawdopodobne jest, że odmówi kolejne 10.

No cóż....przynajmniej będzie 100% znajomych, wszyscy potwierdzili :brawo_2:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #143 dnia: 7 Lipca 2007, 20:12 »
Martusiu, bardzo mi przykro, że gościele od strony Mateusza nawalają.

Jednak nie przejmuj się!
Będziecie mieli na ślubie ludzi, którzy szczerze chcą tam być!

:przytul:

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #144 dnia: 10 Lipca 2007, 14:26 »
Marta u mnie jest tak samo, znajomi będą w komplecie, natomiast rodzina szkoda gadać :dno:
Video to zawsze super pamiątka, dobrze, że się zdecydowaliście.

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #145 dnia: 11 Lipca 2007, 18:50 »
U mnie pojawiły się w rodzinie problemy typu: "Ja nie przyjadę, bo On będzie, a ja koło Niego nie usiądę".

Szkoda gadać.
Znajomi dopisują, cieszę niezmiernie.
Wiem, że chcą tam być, że nas kochają i liczy się dla nich przede wszystkim nasze szczęście tego dnia.

A z rodziną, wiadomo - na zdjęciu..

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 11 Lipca 2007, 23:48 »
Uuuu...u mnie z rodzinką niesety też sie podobnie zapowiada...Dlaatego bardzo żałuję,że nie ma opcji okrąglych stołów.To jest n ajlepsze rozwiązanie...Mam nadzieje,ze u nas znajomi dopiszą, bardzo na nich liczę!!!

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #147 dnia: 12 Lipca 2007, 13:40 »
Wczoraj Mat mial urodzinki :brawo_2: Juz w sobote kupilam mu prezent i meczylam go czy chce go dostac teraz czy w dniu urodzin. Wahal sie kilka razy, ale w koncu stwierdzil, ze prezenty chce dostac w dniu urodzin. Bardziej od niego ja nie moglam sie doczekac kiedy w koncu nadejdzie sroda i bede mogla wreczyc mu prezencik :tupot:. A kupilam mu srebrny krzyzyk celtycki, bardzo ladny. Od kiedy przyjechalismy tutaj do Szkocji bardzo mu sie takie podobaly ale zawsze bylo cos wazniejszego, co musielismy kupic. We wtorek wieczorem polozylismy sie spac okolo 23.00 a ja juz mialam niecny plan w glowie :twisted: Mowie: kochanie ja jeszcze sobie poczytam, nie bedzie Ci przeszkadzac lampka? No i oczywiscie czekalam cala godzine do 00.00 zeby go obudzic i dac mu juz prezent. Usmialismy sie niezle jak w koncu wybila godzina "0" i obudzilam go krzyczac - wszystkiego najlepszego kochanie w dniu urodzin :skacza: Krzyzyk bardzo mu sie podobal, no ja mysle  :brewki:

Od siostry, ktora aktualnie pomieszkuje z mezem u nas dostal zestaw do Teksanskiego pokera, a od naszego wspol lokatora dostal czarna ksiazke ktora wyglada jak biblia a w srodku jest piersiowka :brawo_2: Na poczatku nie bylam zbyt zadowolona ze chce mi tu meza rozpijac, ale potem wpadlam na pomysl ze taka piersioweczka bardzo nam sie przyda, zwlaszcza w takiej oprawie, przed slubem na rozluznienie. Ksiadz i goscie beda mysleli ze trzymamy biblie, bo ona na okladce ma krzyz zloty, a my po cichu chlapniemy sobie z ksiazeczki lyczka na pozbycie sie stresika :hopsa:

Aaaa! zapomnialabym sie pochwalic! Idziemy dzisiaj na koncert Bloodhound Gang :brawo:
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2007, 13:44 wysłana przez Marcix »

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #148 dnia: 12 Lipca 2007, 16:28 »
 :brawo_2: :brawo_2: No to ci się udała urodzinowa niespodzianka. A kolega też fajniutki prezencik mu sprawił. Kurcze może  też bym się w coś takiego zaopatrzyła ?? gorzej jak ksiądz powie " otwórzcie biblie"  :hahaha: :hahaha: :hahaha: ale byłyby jaja.
Ale macie super, na koncert idziecie. ach ja nie pamiętam kiedy my ostatnio byliśmy. Mój chłop pracuje po 12 godz i cały dzień go nie ma.

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #149 dnia: 12 Lipca 2007, 16:59 »
gorzej jak ksiądz powie " otwórzcie biblie"  :hahaha: :hahaha: :hahaha: ale byłyby jaja.

Gorzej byloby gdyby chcial pozyczyc  :lol: