Autor Wątek: Nasz wyjątkowy dzień coraz bliżej - 25.08.2007  (Przeczytany 16208 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
Nasz wyjątkowy dzień coraz bliżej - 25.08.2007
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Lutego 2007, 21:50 »
hehe dobra histori czekam na ciag dalszy :skacza:
nie widac ze jestes starsza w ogole to  wygladasz na 23 :brewki:  :brewki:  :brewki:

Offline Marcix
  • forumowicz
  • data ślubu: 25 sierpień 2007
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Lutego 2007, 23:27 »
Obiecałam kontynuację historii, więc oto jej dalszy ciąg:-)

Zakochaliśmy się w sobie po uszy, ale nasz związek od początku pełen był osobliwości, kontrowersji i dziwnych uczuć, które nie zawsze łatwe były do zinterpretowania. On miał 19 lat, ja 25. On dopiero wkraczał w życie, dalszą edukację i poszukiwanie swojego miejsca, ja zaś skończyłam studia, miałam za sobą dość długi związek (ok. 8 lat) i w końcu poczułam wolność, wiedziałam już czego chcę od życia. To było fascynujące mieć przewagę nad młodszym od siebie, pokazywać drogę do wielu nowych przeżyć, ale z drugiej strony łatwo skrzywdzić. Trzymałam w rękach czyjeś bardzo delikatne uczucia, jeszcze takie czyste i prostolinijne, ja natomiast dość twardo stąpałam po ziemi. Były to 4 lata pełne namiętności, szaleństwa, romantyzmu ale i toksyczne jak trujący bluszcz. Trudno to wszystko opisać, tym bardziej, że o wielu dniach chcemy oboje zapomnieć. Dość długo trzymaliśmy nasz związek w sekrecie ze względu na różnicę wieku. Kiedy przestaliśmy się kryć, zaczęło się piekło. Moi rodzice próbowali wybić mi z głowy tego „małolata”, natomiast jego rodzice tą „starą babę” jemu. Moi bali się, że zmarnuję sobie życie na nic nie znaczący przelotny związek, a jego rodzice byli przerażeni, że starsza od niego kobieta zabierze im ich małego synka i zrobi z niego faceta, który zmarnuje sobie najpiękniejsze lata młodości. Nie chcę pisać o tych wszystkich przykrych dla nas rzeczach, bo jest to zbyt intymna sprawa.
Pod koniec ostatniego roku byłam wykończona psychicznie a on pogubił się na tyle, że nie wiedział co się dla niego liczy i czego chce od naszego związku. Rozstaliśmy się. Właściwie to ja powiedziałam dosyć. Gdybym tego nie zrobiła, byłabym ruiną człowieka. Mieliśmy się już nigdy nie zejść. Każde z nas podjęło próbę ułożenia sobie życia na nowo, bez siebie.
Jak widać, chyba nie ma na nas żadnej siły, bo po 10 miesiącach postanowiliśmy jeszcze raz spróbować. I tak oto po kolejnych 4 latach zupełnie nowego, odmiennego związku postanowiliśmy zakończyć pewien etap i rozpocząć nowy jako małżeństwo :D

Resztę jeszcze dopowiem, no chyba, że przynudzam i nie chcecie już czytać ;-)

Na dowód tego, że wszystko u nas w porządku załączam fotosik z minionego weekendu::D

Pozdrawiam wszystkie forumki, a szczególnie te, które zechciały tu zajrzeć:D

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Lutego 2007, 23:31 »
Cytat: "Marcix"
no chyba, że przynudzam i nie chcecie już czytać ;-)

ar ju krejzi??

chcemy czytać więcej i fociaki oglądać, więc pisiaj i wklejaj  :skacza:

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Lutego 2007, 00:33 »
Marcix, witaj :przytul:
Bardzo ciekawe są to wynurzenia, szczególnie że płyną z ust dojrzałej, ukształtowanej kobiety, która - rozumiem to doskonale - musiała wiele przejśc, by osiagnąc swoj cel, swoje szczęście  :brawo_2:
A na fotkach rzeczywiście widać dziewczynę, której w żaden sposób nie można dac 33 lat, choć to rowniez piękny wiek  :brawo_2:
Z przyjemnością będę śledziła Twój wątek

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Lutego 2007, 14:38 »
:hello: pisz, pisz

:brawo: ze mieliście odwagę walczyć jeszcze raz ze wszytskimi sprzeciwnościami.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Lutego 2007, 16:13 »
Marcix, skad ja to znam.. czytam Twoja historie i czuje sie jakby czas cofnal sie o pare lat.. z taka tylko roznica ze moja skonczyla sie inaczej..

Byl moim przyjacielem, wsparciem, radoscia i rodzina kiedy zerwalam dosyc dlugi zwiazek.. Nie wiem w jaki sposob to sie stalo ale ktoregos dnia przyjaciolka uswiadomila mi ze nie jestem dla niego juz tylko bliska osoba.. zakochal sie tak mocno jak mocna moze byc pierwsza milosc.. kiedy chcialam to jakos "ochlodzic" poczulam ze on tez jest dla mnie bardzo wazny.. to co bylo potem tak jak to idealnie ujelas: fascynujace, romantyczne, szalone.. ale i bardzo trudne.. i odpuscilam.. uwazalam ze z taka roznica wieku i w tym momencie to sie nie uda.. zrobilam to w bardzo brutalny sposob i wiem jak bardzo cierpial.. myslalam jednak ze tak bedzie dla niego lepiej..

Po paru latach znowu nawiazalismy kontakt.. moze nie jestesmy tak bliskimi przyjaciolmi jak kiedys ale na pewno bardzo dobrymi znajomymi..

Ciesze sie ze Wam sie udalo i trzymam kciuki!

Na pewno bede zagladac :)

Offline anelle82

• uzależniony
  • data ślubu: 13.10.2007r, godz.16
« Odpowiedź #36 dnia: 1 Marca 2007, 00:54 »
Marcix, przeszliście trudny początek, ale przed Wami jeszcze wspaniała,wspólna droga zwana Małżeństwem. Najważniejsze że przetrwaliście ten trudny czas i teraz oboje wiecie, czego chcecie :brawo_2:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #37 dnia: 1 Marca 2007, 08:45 »
Cytat: "anelle82"
Marcix, przeszliście trudny początek, ale przed Wami jeszcze wspaniała,wspólna droga zwana Małżeństwem. Najważniejsze że przetrwaliście ten trudny czas i teraz oboje wiecie, czego chcecie :brawo_2:

Marcix - Anelle wyjeła mi to spod palców klawiatury. To z drugiej strony dobry egzamin na wspólne przyszłe życie. :D Trzymam kciuki za Was :D

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #38 dnia: 1 Marca 2007, 10:39 »
Niesamowita historia

Ale mam nadzieję, że wszystkie problemy i przeciwności losu macie już za sobą

Przeszliście już niezłą szkołę, to dobrze wróży wam na przyszłośc

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #39 dnia: 4 Marca 2007, 17:39 »
Mam ciągle wrażenie, że kojarzę was, ale nie mam pomysłu na to, gdzie mogliśmy się spotkać :>

Jakkolwiek, nawet nie wiesz jak się cieszę, że bierzecie ślub godzinę przed nami...

A historia.. intrygująca.

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 5 Marca 2007, 17:14 »
ale historia :mdleje: jak ja przeczytalam to zaczelam wierzyc ze jednak jest taka sila co wszystkich laczy ze soba przeciwko wszystkim :brewki: z czego sie ciesze :los: i z niecierpliowcia czekam na ciag dalszy :skacza:
jeszcze raz to napisze bardzo ladna z was para i nie widac zednej roznicy wieku :brawo_2:

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #41 dnia: 5 Marca 2007, 22:17 »
Super historia . Jednak jestescie sobie pisani :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Marca 2007, 22:35 »
Witam  :hello:  historia niesamowita a czekamy na zdjęcia sukni lub typy sukni. :D i wszystkiego co już macie na ten dzień,wielki dzień.

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #43 dnia: 6 Marca 2007, 22:35 »
Cytat: "met"
Mam ciągle wrażenie, że kojarzę was, ale nie mam pomysłu na to, gdzie mogliśmy się spotkać :>

Met, trudno żebyśmy się nie znali chociaż z widzenia w końcu z tego samego miasta jesteśmy:-) Na pewno mamy wspólnych znajomych, być może byliśmy wszyscy na jednej imprezie  :tupot:

Fajnie, że mamy ślub po sobie, może podpowiedz, w jakich kolorach będziesz chciała mieć dekorację kościoła to się jakoś zgramy, zawsze to jakieś małe oszczędności, albo właśnie sobie poszalejemy z dekoracjami skoro miałoby to służyć na dwa śluby :brawo_2:

Sandrunia już wklejam, wklejam  :Fotograf:
Suknia właściwie zamówiona, muszę jeszcze tylko się zmierzyć miareczką i przesłać wymiary wraz z pieniążkami. Powiem szczerze, że trochę się boję, bo może się okazać, że inaczej wygląda na zdjęciu a inaczej w rzeczywistości, ale najwyżej sprzedam na allegro i kupię drugą :p

Nie wykosztuję się na nią tak strasznie bo tylko 85 funtów, więc jakby co to do wesela zdążę kupić drugą, ale ta mi się niesamowicie podoba i mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak się należy  :brewki:

No to uwaga wklejam po raz drugi (bo już wklejałam chyba w dziale Moda)

i wymarzony bukiet, ale nie wiem czy o tej porze będą storczyki

Nie wiem, czy nie będę musiała zrezygnować ze storczyków.
Ogólnie to powiem szczerze że jakoś mi się rozjechała koncepcja kolorystyczna, bo niby bukiecik  w fiolecie i bieli ale nie chcę mieć wszędzie fioletu.

Może jak będę w domu już z sukienką to odwiedzę znajomą florystkę i coś mi doradzi. Bilety do domku już kupione :brawo_2:
Jedziemy 15 kwietnia na 8 dni Ale się cieszę:skacza: Pogaduchy z rodzicami, spotkania ze znajomymi, może jakieś zakupki ciuchowe, bo tutaj jakaś dziwna moda panuje na powyciągane bawełniane koszulki z szerokimi plastikowymi pasami, a to zupełnie nie dla mnie :drapanie:

Na pewno musimy iść do parafii się pokazać i sporo dowiedzieć, bo tutaj polski ksiądz chce dokładnie te same papiery co w naszej parafii, a przecież chodzi tylko o nauki przedmałżeńskie. Chcemy też poszukać obrączek, chociaż tutaj w Szkocji widzieliśmy piękne i bardzo nam pasowały, tylko że 9 karatowe złoto to chyba nie jest takie jak zwykle u nas w Polsce czyli 14 karatowe. Obawiam się, żeby nie było byt nietrwałe.

Podpowiedzcie mi Drogie Forumki, jaki kolor do dekoracji wybrać, bo ja mam mętlik w głowie i jeszcze coś głupiego wymyślę  :glupek:

Offline _Paula_
  • bywalec
  • data ślubu: 22.09.2007
« Odpowiedź #44 dnia: 7 Marca 2007, 07:54 »
niesamowita historia oby to uczucie trwalo wieki, ale co do tego to chyba nie ma watpliwosci tyle juz przeszliscie ze moze byc tylko lepiej, bede tu czestym bywalcem ciekawie sie czyta twoj temacik :D

Gość pozdrawiam gorąco :)

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 9 Marca 2007, 00:59 »
kurcze odwazna jestes z ta suknia :skacza:
mam nadzieje ze spodoba Ci sie na zywo i nie trzeba bedzie kupowac innej :przytul:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #46 dnia: 9 Marca 2007, 09:04 »
Z tą dekoracją kościoła, to będzie trzeba się jakoś umówić ;-)
Bo właścnie ciekawym wyjściem byłoby, gdybyśmy znalazły dekorację, która pasuje nam obu i najnormalniej w Świecie podzieliły się kosztami na pół.

W pon. spotykam się z panią od dekoracji (co prawda chodzi o salę), ale zapytam o kościół, może dostanę od niej jakieś fotki.

Wszystko jest do ustalenia ;-)

Offline kejno
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 9 Marca 2007, 09:32 »
Ale historia, widać, że to przeznaczenie i nie ma najmniejszych wątpliwości :taktak:

no i na dodatek taka ciekawa... Będę tu zaglądać :skacza:

-----------------

Bez Ciebie wszystko jest głupie...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #48 dnia: 9 Marca 2007, 09:37 »
Cytat: "met"
ciekawym wyjściem byłoby, gdybyśmy znalazły dekorację, która pasuje nam obu i najnormalniej w Świecie podzieliły się kosztami na pół

polecam takie rozwiązanie, u nas ślubowały 4 pary i mieliśmy wszyscy jedną dekorację a koszty na cztery, wyszło bardzo mało :taktak:

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #49 dnia: 12 Marca 2007, 09:08 »
Wasza historia jest naprawde burzliwa, ale najważniejsze że zdecydowaliście być razem na zawsze...  :brawo_2:  Suknia jest śliczna, co do bukietu, to ja też zastanawiam się nad storczykami.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #50 dnia: 5 Kwietnia 2007, 13:23 »
halo Marcix co tam u was?  Gdzie się nam zgubiłas?

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #51 dnia: 5 Kwietnia 2007, 14:15 »
Właśnie!
Wracaj tu!

Koniecznie wracaj :>

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #52 dnia: 5 Kwietnia 2007, 16:51 »
Z suknią to powiem szczerze że szalona decyzja ale mam nadzieje że ci się spodoba na tobie i będzie gicior.

Cytat: "siva"
halo Marcix co tam u was? Gdzie się nam zgubiłas?

no właśnie gdzie jesteś???

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #53 dnia: 6 Kwietnia 2007, 20:43 »
Jestem, jestem  :brawo_2:  Trochę ostatnio zmęczona byłam, a wolne chwile staramy się spędzać w plenerze bo widoki tutaj są przepiękne. Zresztą wkleję potem zdjęć parę. Na razie idę robić serniczek wielkanocny i jak skończę to skrobnę jeszcze parę niusów  :ekxpert:

Miło mi ogromnie, że o mnie pamiętacie  :uscisk:

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 6 Kwietnia 2007, 22:47 »
Na razie idę robić serniczek wielkanocny i jak skończę to skrobnę jeszcze parę niusów  

ooo to czekamy czekamy :skacza:  :brawo_2:  :brawo_2:

Offline Marcix
  • forumowicz
« Odpowiedź #55 dnia: 7 Kwietnia 2007, 00:12 »
No, serniczek się chyba udał :brawo_2:  A jak pachnie, mniam  :obiad:
Za tydzień już do domku jedziemy, ale się cieszymy  :skacza: Mam nadzieję, że większość rzeczy uda nam się dograć. Chociaż ostatnio wkurzyła mnie jedna firma z zaproszeniami i trochę pokrzyżowała nam plany. Chciałabym Was ostrzec przed nimi, ale chyba regulamin nie pozwala podawać adresu stron. W każdym razie, specjalnie dużo wcześniej zadzwoniłam do tej firmy, żeby przysłali mi 2 próbki zaproszeń. Powiedzieli, że w zasadzie nie wysyłają próbek ale w drodze wyjątku, że nie mieszkamy w Polsce to nam wyślą, tak żeby już były jak przyjedziemy do domku. Potwierdzenia przyjęcia zamówienia na próbki dostałam od nich mailem 15 marca i że termin realizacji wynosi do 2 tygodni. Do wczoraj jeszcze nic nie dotarło, bo dzwoniłam do maminki mojej, no to napisałam do nich na gadu, dlaczego jeszcze nie ma zaproszeń. Na co oni jakby nic się nie stało, że zawiesili serwis próbkowy. Napisałam im że to niepoważne a już na pewno nieprofesjonalne i podziękowałam za "owocną"współpracę. Słuchajcie, zero przeprosin, zero jakiegokolwiek zainteresowania z ich strony, po prostu żenada. W takim razie już nie zdążę zamówić niczego innego, bo nie dojdzie w 4 dni, zwłaszcza że święta są. Mam nadzieję, że wybierzemy coś jak będziemy na miejscu. Jednak bardzo nie lubię jak stawia się mnie w takiej sytuacji, bo akurat podobały nam się zaproszenia z tej firmy, która nas olała. Ciekawe jakby to było, jakbym zamówiła już właściwe, aż boję się pomyśleć kiedy by dotarły i czy w ogóle ktoś by mnie powiadomił gdyby było coś nie tak.

Jednym słowem, jak na razie to pierwsze nasze rozczarowanie i mam nadzieję, że ostatnie.

Muszę Wam moje drogie powiedzieć, że okolice tutaj są piękne. Ostatnio byliśmy na Black Isle, Czarnej Wyspie na którą wiedzie taki duży most. Z tej Wyspy, a właściwie z góry na tej wyspie widać całe Inverness, nasze miasteczko. Wybraliśmy się tam ze znajomymi. Piękne okolice. A w ostatni weekend byliśmy nad rzeką nad Kanałem Kaledońskim, siedzieliśmy sobie przy piwku i obserwowaliśmy ptaki :piwo_2:  Teraz cieplej się robi to będziemy więcej chodzić po okolicznych górkach.

No i teraz to co forumki lubią najbardziej  :tupot:   zdjęciaaa!  :brawo_2:

To z Black Isle:

A to stare, z koncertu w Gdyni :-)

Ach i bym zapomniała, sukienka już się szyje :brawo_2:

Mam tylko nadzieję, że dojdzie zanim wyjedziemy do domku:-)

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 7 Kwietnia 2007, 00:32 »
wow super zdjecie z Gdyni wow :los:  :los:
Inverness

kurcze mielismy tam jechac pozwiedzac  :skacza:
most piekny podobny do tego w Dundee  :skacza:

a z zaproszeniami to oni sa jacys niepowazni...przeciez to bardzo wazna sprawa a oni tak olewaja czlowieka :dno:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #57 dnia: 7 Kwietnia 2007, 08:42 »
Ależ cudne fotki.
Mhhrroczna z Ciebie dziewucha. A jaka śliczna!

Wesołych Świąt dla Was :-)  :przytul:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 7 Kwietnia 2007, 09:38 »
Wesołych Świąt i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :bukiet:
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #59 dnia: 7 Kwietnia 2007, 10:21 »
:hello:  Wow, Marcix  fajnie się czyta takie ciekawe historie!! Napewno będę tu zaglądać!! I chętnie się udzielać :)
Sukienka śliczna, bukiecik też bardzo ładny!!
Ale fociaki to jest to co lubimy najbardziej  :skacza:

Głupia sprawa wyszła z tymi zaproszeniami, no ale napewno jak przyjedziecie to wybierzecie sobie jakieś na miejscu :)