Autor Wątek: Mieszko synek Werci  (Przeczytany 174929 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Odp: Mieszko synek Werci
« Odpowiedź #2970 dnia: 1 Listopada 2008, 11:41 »
Proszę bardzo przepis na ciacho z dyni ;D znalazłam go na naszym forum ;D

Składniki
- 2 szklanki ugotowanego gęstego purée z dyni
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- pół szklanki oleju
- 2 szklanki mąki
- łyżeczka sody
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka cynamon
-szczypta soli
- masło i tarta bułka do formy

Sposób przyrządzania:

Nagrzej piekarnik do 160 st. C. Przygotuj formę. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z  połową szklanki cukru. Dodaj purée z dyni, olej, cynamon i wszystko dokładnie wymieszaj. Białka ubij w dużej misce na sztywno, dodając pod koniec ubijania pozostałe pół szklanki cukru. Do piany dodawaj powoli, cały czas delikatnie mieszając, masę dyniową na przemian z mąką wraz z sodą i proszkiem do pieczenia.
Ciasto wlej do przygotowanej formy  i włóż do piekarnika. Piecz ok. 1 godziny, przy wyjęciu sprawdzając patyczkiem, czy ciasto jest gotowe.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2971 dnia: 2 Listopada 2008, 19:08 »
Werciu 100 strona  ;D ;D ;D ;D Gratuluję!!!
Buzaiki przesyłam  :-* :-* :-*

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2972 dnia: 2 Listopada 2008, 20:49 »
Fota miała być :P

Gratuluję seteczki!!!

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #2973 dnia: 2 Listopada 2008, 21:26 »
Brawo za 100!!!!
Przepis skopiowałam  ;)

Buziaczki poweekendowe

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2974 dnia: 2 Listopada 2008, 21:32 »
gratuluje 1000 strony !

mieszko świetny i naprawde nich żłuja ze go nie przyjeli do tego przedszkola. mam nadzieje ze znajdziesz mu coś fajnego.

a czapke mu świetna kupiłaś. szukałam podobnego typu tyle ze w kremie i nie znalazła,

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2975 dnia: 2 Listopada 2008, 22:13 »
Faktycznie mamy 100  :o ;D ;D ;D
Dziękuję za gratulacje ale przede wszystkim dziekuję za to że z nami jesteście :-* :-* :-*

Gabiś kochana myślałąm że będziesz dopiero jutro ;D
Asiu foteczki placka nie zrobiłam :( a dzisiaj jeszcze było 4 kawałki więc mogłam jeszcze zrobić.... :-\ On wychodzi taki żółciutki ;D
Asiu polecam przepisik ;) dałam kawałek szwagrowi i jak spytałam z czego jest zrobiony placek to nie umiał powiedzieć... :P a jak się dowiedział że z dyni to miał takie oczy  :o smakował mu bardzo ;D
Gosia 1000 stron to ja peniw nie doczekam na tym forumie :P ;) :-* a te czapeczki są w 3 kolorach ;D wyślę Ci linka na pw ;)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #2976 dnia: 3 Listopada 2008, 00:17 »
Werciu 100 stron nastukane w niecałe 2 lata , tak więc za 20 lat będziemy milei rocznice 1000 stron :)

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2977 dnia: 3 Listopada 2008, 00:22 »
Ciekawe kto tu ze mną wytrzyma 20 lat :P

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #2978 dnia: 3 Listopada 2008, 00:26 »
No jak to kto ? :)
My :) i Twoje dzieciaczki które będą podtrzymywac wątek :)
A temat będzie się rozwijał :) Teraz jest
 Mieszko synek Werci
Potem będzie np.
 Mieszko i Julcia dzieci Werci
kolejny temat będzie brzmiał
 Mieszko , Julcia i Krzysio dzieci Werci

A potem będzie ...

Wercia ma synową-Mieszko się żeni

....

Wercia babcią :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2979 dnia: 3 Listopada 2008, 07:57 »
hahaha, Ela jak zwykle szaleje...a u siebie ani mru mru:)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2980 dnia: 3 Listopada 2008, 08:07 »
heheheh ela, pojechała po bandzie, ale żeby nie siedziec tu 20 lat to możemy jeszcze więcej pisać i dobijemy do 1000 ;D

A tak BTW to witam w poniedziałek :-*
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #2981 dnia: 3 Listopada 2008, 09:26 »
Kasiu po meganieobecosci wpadlam dac znac ze zyje (macham pletwa w wasza strone tyle mi tylko z rak zaostalo po dealdinie :)) i calusy sle :-* :-* :-*

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2982 dnia: 3 Listopada 2008, 09:36 »
Werciu buziaki przesyłam  :-* :-*
Za 20 lat to faktycznie Wercia może być babcią  ;D ;D

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2983 dnia: 3 Listopada 2008, 09:43 »
 :o Eluniu ja chcę jeszcze tylko córeczkę ;D ;D ;D a tak wogóle to co za nowy rozdział się zacznie po 04.12.2008 ??? ;D
Martynko nawet nie ma wątku Dominisia :'(
Anusia hehehe my jesteśmy na szarym końcu w ilości stron :P ale to przecież nie wyścigi ;D poniedziałkowy  :-*
Meguś ale się cieszę że wróciłaś :skacza: mam nadzieję że teraz będziesz częściej ;D do 15.11.... a pozniej znowu szał ciał... :-\
Gabiś nie mogę narazie sobie tego wyobrazić :P ale jak Miesio wezmie przykłąd z Taty i zostanie w tym samym wieku Tatą to poczekam na to 30 lat 8)

Kolejny dzień świeci słoneczko :D cieszę się normalnie jak głupi do sera :P musimy pochodzić po tych przedszkolach to przynajmniej pogoda będzie ładna ;D

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2984 dnia: 3 Listopada 2008, 10:08 »
Cześć ;D jak tu się przyszłościowo zrobiło :P

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2985 dnia: 3 Listopada 2008, 10:11 »
hehehehe Asiu już sie nie muszę martwić co będzie w przyszłości :P Ela mi wszystko napisała 8) ;D

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2986 dnia: 3 Listopada 2008, 10:22 »
 ;D

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2987 dnia: 3 Listopada 2008, 10:31 »
Jak chcesz Asiu to może Tobie również powie co Cię czeka ;D

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2988 dnia: 3 Listopada 2008, 10:39 »
Raczej podziękuję :P

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2989 dnia: 3 Listopada 2008, 11:25 »
Szkoda..... :P

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2990 dnia: 3 Listopada 2008, 12:50 »
Kasiu,  ja myślę że tamto przedszkole nie było pisane Miesiowi i chyba nawet dobrze się stało, jak się stało. Znajdziecie fajniejsze  ;)

Po cieście to chyba śladu nie zostało bo nawet fotki dokumentalnej brak :D

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2991 dnia: 3 Listopada 2008, 13:18 »
Majeczko ciacho poszło bardzo szybko ;D ale jeszcze go kiedyś zrobię ;D

Martwią mnie 4 sprawy i nie mogę przestać o tym myślec.... :(

1. przedszkole dla Miesia... mam nadzieję że szybko uda się cosik znalezc.....

2. w środę nie dostałam mojej wypłaty.... pani stwierdziła że nie byłam na ostatnim podpisie..... a ja byłam i to w dodatku z koleżanką która też się podpisuje...
Ale pani która wtedy była nie miała mojej karty i kazała mi się podpisać na takim wydruku z komputera.... powiedziała że wprowadzi wszystko do kompa, a ja jej uwierzyłam..... okazało sie że nie wprowadziła i teraz twierdzą że się nie podpisałam.... wytłumaczyłam wszystko i nawet powiedziałam że mogę wskazać tą panią i przyprowadzić świadka.... niby stwierdzili ze wszystko ok i w tą środę powinnam dostać wyrównanie ale sie martwię....

3. martwię sie o wyniki.... w piątek miałam ponawiane wszystkie badania i zowu tydzień muszę czekać na wyniki... mam stresa ponieważ ostanie wyszły zle i jak teraz będą gorsze to muszę iść do szpitala....

4. niestety znowu mój braciszek dostarczył mi powodu do nerwów.... znowu twierdzi że mu nie pomagamy.... ja już nie mogę....
załatwiliśmy mu tu pracę, chodzimy z nimi załatwiać wszystko ponieważ nie mówią po angielsku, wypełniamy podania,  Marcin ich wszędzie wozi (tylko raz jeden im odmówił i właśnie jest wielka afera) nawet jak była Megan z Pawełkiem to Marcin musiał pojechać z moim bratem.... ten weekend też jezdził z nim na lotnisko i pozniej przywoził go z lotniska....
Oni wogóle nie liczą się z nami i z naszymi planami... nie pytają czy możemy im pomóc w danym momencie tylko MUSIMY....
Ja nawet jak chodzę na badania to moja bratowa nie przypilnuje mi Miesia jak ma wolne ale ja MUSZĘ pilnować im dzieci ponieważ starsza ich córka to moja chrześnica i mam obowiązek ja pilnować :o tak stwiedziła moja bratowa... ciekawe co mają powiedzieć Rodzice mojego chrześniaka i chrześnicy którzy są w Polsce....

I ciekawe jak ja mam się nie denerwować.... :-\ nie da sie porostu....
echhhhhhhhh dzisiaj po rozmowie z Mamą jak dowiedziałam sie co mój braciszek nagadał podczas wizyty w Polsce (był na ten weekend) ręce mi opadły.... nawet nie wiem jak ja to powiem Marcinowi....
przykro mi ponieważ to mój brat.... ale On jest taki dla każdego....
Jak byliśmy w wakacje w Polsce i Oni też byli to moi Rodzice MUSIELI im pilnować dzieci ponieważ nie chcieli ich nigdzie brać..... nawet jak Mama raz chciała z nami pojechać na zakupy to mój braciszek jej nie pozwolił... ale wtedy nie wytrzymałąm i razem z Mamą powiedziałam mu parę słó... niestety nic to praktycznie nie daje....

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #2992 dnia: 3 Listopada 2008, 13:29 »
Werciu ja napiszę swoje zdanie na ten temat.Może ci się nie spodobać:
znowu twierdzi że mu nie pomagamy...
przepraszam a gdzie jest powiedziane,ze ty masz jakikolwiek obowiązek pomagać mu?
przepraszam...?
nie znam szczegołow.n przyjechał do ciebie/ty mu jakos pomagasz finansowo?bo nie jestem w temacie
[załatwiliśmy mu tu pracę, chodzimy z nimi załatwiać wszystko ponieważ nie mówią po angielsku, wypełniamy podania,  Marcin ich wszędzie wozi (tylko raz jeden im odmówił i właśnie jest wielka afera) nawet jak była Megan z Pawełkiem to Marcin musiał pojechać z moim bratem.... ten weekend też jezdził z nim na lotnisko i pozniej przywoził go z lotniska....
/quote]i już za to powinien być ci bardzo wdzieczny
ja MUSZĘ pilnować im dzieci ponieważ starsza ich córka to moja chrześnica i mam obowiązek ja pilnować  tak stwiedziła moja bratow
chyba jest niepoważna
a kto tak powiedział,że to twoj obowiązek?to twoja dobra wola.jak ona nie chce przypilnować tobie dziecka to ty nie pilnuj jej.proste
troszkę Kasiu asertywności. nie daj sie tak

ty dziewczyno masz dbać o swoje zdrowie.Bo to nie są żarty. masz swoją rodzinę i Miesio potrzebuje zdrowej ammy
i nie masz sie co szczypać tylko normalnie powiedz swojemu męzowi wszystko...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2993 dnia: 3 Listopada 2008, 13:32 »
Werciu ja chyba nic nie napisze na temat tej sytuacji.. nie lubię p zreklinać a ktoś musiałby mnie wypikac.... W każdym razie jakaś chora sytuacja i nie powinnaś się na nią godzić.

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2994 dnia: 3 Listopada 2008, 13:38 »
Mariolka na początku przyjechał mój mąż, po 1,5 miesiąca ja i jak już byliśmy rok i  oddaliśmy długi to postanowiliśmy pomóc rodzeństwu.... Złóżyliśmy podanie o pracę tam gdzie my pracowaliśmy mojemu szwagrowi i właśnie mojemu bratu... udało się i obaj zostali przyjęci więc przyjechali.... na początku ale tylko przez 2 tygodnie pomagaliśmy finansowo mojemu bratu (ze szwagrem to inna historia) pozniej poszukaliśmy mu domu i zamieszkał oddzielnie...
Wiem że nie mam obowiązku mu pomagać... ale wk...ia mnie to że jak raz czy dwa mu odmówiliśmy to zaraz dzwoni do Rodziców i Babci i sie żali.... że On musi sobie radzić sam... >:(
My tutaj bylismy sami i jakoś jest... na drugi dzień jak przyjechałąm mój mąż wylądował w szpitalu.... nie było wypłaty... mieliśmy dług który poszedł na wyjazd.... musileiśmy płacić za mieszkanie... jedzenie i szpital.... i kto mi pomógł?... nikt...... sami daliśmy sobie radę.... było ch...nie ciężko ale jakoś poszło.... a On chce wszystko podane na tacy..... dzisiaj było przegięcie i postanowiłam że to definitywny KONIEC!!!!!!!!! ja już nie mam siły....

Gabiś sama dzisiaj klęłam w duchu... muszę się wyspowiadać....

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2995 dnia: 3 Listopada 2008, 13:44 »
i dobrze,żźe sama sobie na razie powiedfziałas dość
nie można uczyć,że wszystko mu podasz na tacy
wy musieliście sobie radzić sami i daliście radę
ale dziwię się,że on sie skarży twoim rodzicom
no i co z tego?
a jaka jest postawa mamy?
zwraca ci uwagę,że nie pomagasz bratu?jak tak to nie w porządku.Powinna go jeszcze ochrzanić,że smie w ogole na ciebie gadać skoro tyle mu pomogłaś.i ucinać gadkę i tyle
zaraz by sie nauczył
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2996 dnia: 3 Listopada 2008, 13:48 »
Kasiu tak mi przykro, ze Ci się tyle na głowę zwaliło, pamiętaj zdrowie najważniejsze, dbaj o siebie i na tym się skup!!!! I zaciskam kciuki za dobre wyniki!!!!! :-*

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2997 dnia: 3 Listopada 2008, 13:49 »
Mama i Tata mnie popiera ale za to Babcia nie... :-\
Ta sytuacja trwa już 3 lata i nie widać poprawy.... ale teraz mam nadzieję że będzie lepiej... nie dam sie i koniec....
Asiu dziękuję.... dzisiaj poprostu coś we mnie pękło i się popłakałam....

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2998 dnia: 3 Listopada 2008, 13:52 »
czasem płacz jest potrzebny
tylko w twoim przypadku bez przesady
bo ajk sobie popłaczemy i komuś się wyżalimy jak nam źle to nasze złe emocje odchodzą

dziwna postawa babci. czemu uważa,że masz ciągle pomagać bratu i szwagierce?
są dorośli.
muszą się nauczyć sami radzić sobie w życiu
najgorzej jest być takim nieprzystosowanym do życia w społeczeństwie
taka jest rodzina męża. moj M. zresztą też

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2999 dnia: 3 Listopada 2008, 13:52 »
Kasiu, tak być nie może. Doskonale wiem, jak to jest być wykorzystywanym przez rodzinę, ale do cholery Ty nie jesteś służebnicą! Tez masz swoje potrzeby, swoją rodzinę...Musisz wytłumaczyć bratu, że czas nauczyć się samodzielności, języka skoro już tam mieszkają i z jakiej racji Wy macie być pod ich dyktando?

Przedszkole dla Miesia na pewno się znajdzie. Chyba w każdym kraju jest tak, że dbają o swoich rodaków, a cudzoziemcy na ostatnim miejscu. A szkoda.

Za wyniki trzymam kciuki, robisz je pod względem ostatniego zasłabnięcia?? Unikać stresu to chyba najcięższe zadanie...ja przyjęłam taktykę olewającą na wiele spraw i w związku z tym mam mniej nerwów, ale niektórych rzeczy nie da się ominąć.

Jeśli w pracy obiecano wyrównanie, to myślę, że dotrzymają słowa. Wyjaśniłaś im wszystko, przyjęli wytłumaczenie i na pewno pieniążki wpłyną.

A jak masz potrzebę płakania to płacz. Pomaga!