Gabiś ja robiłam tak:

kawałek schabu pokroiłam na kostkę i posmażyłam na oliwie z oliwek, pozniej przełożyłam do garnka dodałam pół torebki papryki słodkiej, vegete, 3 ząbki czosnku posiekane drobno i trochę majeranku zalałam to wodą (wody ma być tyle żeby dobrze przykryła mięso) i gotowałam to wszystko około 15 minut.....
Pieczarki (ja miałam około pól kg) pokroiłam na plastry, paprykę w paski (ja dałam 2 duże papryki), 5 średnich ogórków kiszonych pokroiłam w dużą kostkę i to wszystko dodałam do garnka....
Jeżeli w trakcie wygotowuje się woda to dolewałam przegotowaną wodę z czajnika żeby cały czas był mniej więcej początkowy stan wody....
Dodałam paprykę ostrą (ilość zależy czy lubimy ostre danie

) i gotowałam kolejne 20 min....
Na końcu dodałam 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego.... i pogotowałam 5 min.....
Robiłam strogonowa pierwszy raz ale wyszedł pyszny

Dziękuję za buziaki dla Miesia

przekazałam
