Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2677726 razy)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #4680 dnia: 18 Lipca 2016, 21:51 »
Coś  ostatnio czytałam tu o miejscowości Wicie. Warto jechać? Zależy mi na spokoju i wypoczynku bez chińskiej tandety.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #4681 dnia: 19 Lipca 2016, 07:14 »
Japcio ja zarezerwowalam na wejsunek.pl w Rucianej Nidzie. Podobno fajnie, plac zabaw dla dzieci,  do jeziora dwa kroki, na miejscu śniadania,obiady,kolację. Domek w bardzo przystępnej cenie.
Natalka 4.11.2012

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #4682 dnia: 19 Lipca 2016, 14:48 »
Mój brat w Wiciach jest aktualnie i bardzo zadowolony a my w sobotę o ile nas wypuszcza jedziwmyjedziemy 8km dalej do Jaroslawca

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #4683 dnia: 19 Lipca 2016, 15:16 »
Spokojna okolica z czystą i niezatłoczoną plażą to zdecydowanie Sasino i Choczewo (15-20km od Łeby). Z rodzicami jeździłam kilka lat na kemping, ale domków w sieci można znaleźć sporo, np.:
http://sasinodominik.pl/index.html
http://www.sasino.nadmorzem.net/pokoje-leonowo/sasino.php

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #4684 dnia: 19 Lipca 2016, 23:32 »
Ja bylam na Wiciach w zeszlym roku i bardzo mi sie podobalo. My bylismy ekipa 4 rodzinki z dzieciakami.   Na wiciach jest duzo spokojniej niz np. W Darlowku, nie ma takich tlumow a ale jest gdzie zjesc na plazy nie ma az takich tlumow.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #4685 dnia: 20 Lipca 2016, 00:17 »
Tylko plaza slaba... Mala i pelno kamieni. Mi sie nie ppdobalo. Wole nasza czesc wybrzeza.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #4686 dnia: 20 Lipca 2016, 08:56 »
Odzywam sie z Grecji i wiecie co pogoda od 3 dni no hmmm dla tych conlubia plackiem tylko leżec i do wody nie wchodzic bo dosc mocno wieje i po wyjsciu z wody jest zimno ale woeczory za to bardzo przyjemne orzezwiajace ale wczoraj tak wiało , że takich fal to dawno nie widziałam .

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #4687 dnia: 20 Lipca 2016, 09:05 »
Tylko plaza slaba... Mala i pelno kamieni. Mi sie nie ppdobalo. Wole nasza czesc wybrzeza.

Słyszałam o tej plaży.
Pani z ośrodka jednak zapewniała, że od głównego zejścia na prawo jest mniej kamieni :) Zakupie butki na plaże dzieciom i już.

Ja bylam na Wiciach w zeszlym roku i bardzo mi sie podobalo. My bylismy ekipa 4 rodzinki z dzieciakami.   Na wiciach jest duzo spokojniej niz np. W Darlowku, nie ma takich tlumow a ale jest gdzie zjesc na plazy nie ma az takich tlumow.

A sa tam wypożyczalnie rowerów?
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #4688 dnia: 20 Lipca 2016, 09:08 »
Taka wietrzna pogoda to teraz mnie by odpowiadała bo ostatnio męczyły mnie upały i leżenie plackiem :) wypoczywajcie Justynka.

Offline pii

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2016-05
« Odpowiedź #4689 dnia: 20 Lipca 2016, 12:05 »
Przeciw wietrznej pogodzie ja też nic bym nie miała, jednak oby jej nie towarzyszył deszcz, bo tak spędziliśmy ostatnie wakacje w górach (praktycznie nie wychodziliśmy z pokoju).
Mów szep­tem, jeśli mówisz o miłości.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #4690 dnia: 21 Lipca 2016, 02:14 »
Przypomniało mi sie że za dzieciaka spędziłam dwa tygodnie w Karpaczu z rodzicami, bite 2 tyg lało dzień w dzień, codziennie chodziliśmy na wycieczki w płaszczach przeciwdeszczowych, mamy zdjęcia gdzieś jeszcze wtedy wywoływane, wyglądamy przezabawnie :)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #4691 dnia: 21 Lipca 2016, 09:25 »
Też mam takie zdjęcia z Zakopanego :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4692 dnia: 21 Lipca 2016, 18:09 »
My siedzimy w Karpaczu właśnie. Hotel Mercure. Bardzo fajnie jest, hotel przyjazny dzieciom. Obok baru jest sala zabaw i dzieci bawią się do upadłego :) We wtorek była muzyka na żywo, a zaraz wieczorek dla rodzin- konkursy, zabawy. Jest basen z gadżetami dla dzieci, z okna widzę plac zabaw i boiska. No świetnie jest.
Dziś wjechaliśmy na Śnieżkę, wczoraj przeszliśmy się po mieście. We wtorek byliśmy na Ślęży - syn dał radę wejść na sam szczyt pieszo, 718m n.p.m.
Jutro reszta :)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4693 dnia: 21 Lipca 2016, 18:33 »
A ja na jesieni zaczynam rozgladac sie za wakacjami 2017. Padlo na Bulgarie. Jakie regiony/ miasta polecacie?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4694 dnia: 21 Lipca 2016, 18:36 »
Bardzo lubię Karpacz :) Miłego urlopu!

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #4695 dnia: 22 Lipca 2016, 14:48 »
Właśnie wróciliśmy. Dzieci padły, mąż też.
Ogólnie hotelowi daję 5,5/6. Bułgarski Sol Nessebar Palace wart polecenia, szczególnie na rodzinne wakacje. Jeśli bym się uparła i szukała minusów to przyczepilabym się do zapachów w toaletach przybasenowych, w hotelowych w sumie też. Mieliśmy pokój od strony ulicy i bywało trochę głośno przy otwartym oknie. Ale zazwyczaj było zamknięte, wiec to taki minus naciągany.
Plusy? Niesamowity wybór w restauracji, w barach pyszna pizza serwowana na okrągło, risotto, gorące precle, Pyszne wina resztę wypunktuję następnym razem, bo oczy mi się zamykają, a lista będzie długa :)
No właśnie, już piszę :)
Pogoda była upalna, gorąco, powiewał chwilami bardzo przyjemny wiaterek. W sam raz nad morze i baseny. Ręczników nie używaliśmy, bo po wyjściu z wody było przyjemnie i przykrywanie się/wycieranie było zbędne. Woda w morzu bardzo przyjemna. Morze czyste.
Ulubiona zabawa mojego młodszego syna - zbieranie zielonych glonów do wiaderka  8)

Plusy:
*połozenie hotelu (hotelowe zejście na plażę fajną, oświetloną ścieżką, z budką lodów gałkowych po drodze)
*zjeżdzalnie (zróżnicowane)
*animatorzy (niesamowici, uśmiechnięci, pomocni, zoranizowani)
*ciepłe, świeżo-wypiekane precle w niemieckim barze
*Jedzenie w stołówce głównej (zrónicowane, bardzo dużo wszystkiego; od raków, kalmarów przez sushi po makarony i pizze)
*pyszne, ogromne czarne czereśnie w "owocowym stoliku"
*deserów od zatrzęsienia
*raz w tygodniu możliwość zarezerwowania kolacji w włoskiej restauracji (bezpłatne)
*pyszne lokalne wino
*wieczorne występy dla dzieci, do tego minidisco w wodzie lub na scenie
*miniclub dla dzieci
*budki z hotogami
*budki z paellą
*krótki transfer z lotniska (20minut)
*tani wynajem auta 25eur za nowiutki peugeot 301
*przestronne pokoje (nie takie ciasne jak w Maroko)
*wsystkie mecze w pokojowym TV
*strefy kibica
 jak coś mi się przypomni to dopiszę  8)

Dopiszę do Joli jeśli ktoś będzie się interesował Sol Nessebar Palace Resort w Bułgarii
https://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303648-d604152-Reviews-Sol_Nessebar_Palace-Nessebar_Burgas_Province.html

Właściwie zgadzam się z Jolą z tą różnicą, że jedzenie dla mnie było słabe - zbyt monotonne jak na 5 gwiazdek i najgorsze jeśli chodzi o 5 gwiazdek w których bywaliśmy. Ratowały go właśnie restauracje tematyczne np. niemiecka o której pisała Jola i ciepłe pączki przy basenie :D
My też mieliśmy park view, całkiem spoko. Siostra miała na morze - przepiękne widoki, ale trzeba się liczyć z imprezką co najmniej do 23 jak jest amfiteatr.

codziennie w amfiteatrze są imprezki - o 20:30 dla dzieci (lecą nawet polskie piosenki :D) i o 21:30 dla dorosłych.
w kompleksie jest też klub nocny.
Ze spokojem można chyba brać hotel 4 gwiazdkowy May czy Bay.
W hotelu są dwa sklepiki, ceny niższe niż na mieście ;) Dość blisko do pięknego Old Nessebar wpisanego na listę zabytków Unesco.

W hotelu nie ma ciszy nocnej, jest sajgon, głośno i krzyki,mnóstwo ludzi, wielki moloch, obsługa nie zwraca uwagi na nic, niby nie można rezerwować leżaków, ale o 7 rano jest już pozamiatane z miejscami ;) Obsługa jest uprzejma ale obojętna.
Głównie Polacy, Rosjanie, Bułgarzy, Rumuni, mało Niemców, Francuzów, wszyscy się do wind pchają i do jedzenia - zero kultury, trzeba uważać na dzieci  ;)

Resztę jak Jola pisze :) My w sezonie mieliśmy auto za 50euro (35 za dobę plus 15 euro za fotelik) i chcieli 200 euro depozytu ale się wykręciliśmy.
My też mieliśmy pachnącą łazienkę i ładny czysty pokój, codziennie sprzątany, codziennie 2 wody 1,5 litrowe. fajna opcja ze wanna i prysznic.

Ja daję hotelowi 4/6, dla mnie za duży, za głośny, zbyt dużo ludzi, ale infrastruktura mega- piękny ten aquapark, mini klubik dla dzieci, dużo przestrzeni, duzo atrakcji etc. Co kto lubi :D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #4696 dnia: 22 Lipca 2016, 17:14 »
Pozdrawiam z Bułgarii :)

Cóż, do Grecji jej daleko....

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #4697 dnia: 22 Lipca 2016, 19:22 »
Dziwie się, że mówisz, że jedzenie monotonne. Dla mnie było bardzo i to bardzo zróżnicowane. Codziennie coś innego, duży wybór. Rzekłabym, ze bardzo.
Może coś się zmieniło, a może mi sie wydaje? ;) Dziwi mnie tez bardzo cena auta i depozyt??  My płacilismy 5EUR za fotelik, nikt o żadnym depozycie nie wspominał... A po amfiteatrowych występach w hotelu była cisza jak makiem zasial...

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4698 dnia: 22 Lipca 2016, 19:34 »
Jola ja tak mówię w porównaniu z innymi hotelami 5 gwiazdkowymi w których byłam,  na 7 dni 4 razy krewetki z 8 razy ten sam kebab, codziennie te same ciasta etc etc...U nas tez było głośno, ludzie się darli nocami, raz nawet poszłam o 2 w nocy do pokoju obok poprosić o ciszę żeby dało się spać a tam 8 osobowa ekipa na dwuosobowym pokoju heh. Z tym autem to tez widzisz miesiąc różnicy a podwójna cena. Jedno wiem póki będę mogła to nie w sezonie ;)
Bo nawet te animacje na 3 wielkie hotele to porażka bo tyle ludzi ze szok, Łukasz przez godzinę strzelil na shootingu 2 razy..jak dla mnie słaba organizacja.

Ja tak jak japcio, nie zachwyciłam się Bułgaria.

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4699 dnia: 22 Lipca 2016, 21:54 »
Może w sezonie nie mielu czasu się starać ;)
U nas na obiad krewetki były tylko raz, co dzień na prawdę coś innego. Aż dziwne, że taka różnica. Ja nie mówię, że hotel najlepszy z najlepszych, bo też bywalam w lepszych, ale uważam, że godny polecenia :)
Może faktycznie w lipcu im się ogranizacja posypała, bo widziałam, że maja pełne obłożenie ;) ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4700 dnia: 23 Lipca 2016, 12:37 »
jedzenie w bułgarskich 5 gwiazdkach mnie też nie powaliło...
ale reszta ok...
może jeszcze jeden minus... nie mieliśmy all inclusive - z wielu względów, o których kiedyś pisałam...
i były momenty, że czułam się jak gość kategorii II - ale to kłania się kultura kierownika sali, który był ćwokiem i tyle...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4701 dnia: 23 Lipca 2016, 12:47 »
A my się powoli pakujemy, robimy ostatnie zakupy i w poniedziałek w drogę do Trójmiasta :D
Pogoda zapowiada się naprawdę cudowna, więc trafiliśmy z urlopem :D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #4702 dnia: 23 Lipca 2016, 13:20 »
jedzenie w bułgarskich 5 gwiazdkach mnie też nie powaliło...
Lilian bo to były pseudo gwiazdki.

Dziewczyny nie wiem czy wiecie, że gwiazdki to nie jest oficjalna ocena hotelu. W każdym kraju są kompletnie inne standardy jeśli chodzi o nadawanie tych gwiazdek. I taki hotel, który "gdzieś tam" w świecie dostał niby 5 gwizdek a w PL dostał by ich tylko 3 bo np standardy hotelowe w PL są bardziej wyśrubowane. Ja wolę poczytać opinie gości hotelowych niż patrzeć na gwiazdki.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4703 dnia: 23 Lipca 2016, 13:27 »
to nie były pseudo gwiazdki - hotel był naprawdę wysokich lotów, ja do "pseudo" nie jeżdżę - mam wysokie wymagania...
to było 5 gwiazdek w standardzie europejskim...tyle, że kucharz był taki sobie...

4 gwiazdki w Chorwacji lepiej mnie wykarmiły... ale tam kuchnia miała zdecydowanie wyższy poziom...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4704 dnia: 23 Lipca 2016, 13:43 »
Mnie 3 gwiazdki w Hiszpanii lepiej wykarmily niż te 5 w Bułgarii, to się zgadza :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4705 dnia: 23 Lipca 2016, 13:47 »
teraz byłam w piąteczce w Bonn
śniadania mieli wyku...e  ;D ;D ;D
ale kawę w hotelach to mało gdzie mają naprawdę dobrą...to zawsze kuleje...
w tym ostatnim miłośnicy herbat mieli używanie...bo wybór był powalający...kolega testował do oporu...
— Richard M. Devos

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #4706 dnia: 23 Lipca 2016, 14:25 »
Lilian, ja na wszystkie gwiazdki mówię pseudo bo to w praktyce wygląda czasem hmm różnie i wbrew pozorom wcale to nie jest oficjalny ranking ;D
Nie ma czegoś takiego jak europejski standard gwiazdek. To wszystko jest umowne. Gwiazdki są standardem krajowym, tylko i wyłącznie. Dlatego to się tak różni nawet na terenie europy.
Byłam w naszym szczecińskim Hotel Park tym w parku Żeromskiego i tak jak wszystko było super to samo śniadanie było "takie se" no ale on ma tylko 4* no ale też ocena wyłącznie na podstawie jedzenia nie jest pełna i mogła by być dla hotelu krzywdząca.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4707 dnia: 23 Lipca 2016, 14:28 »
Nasze 4 gwiazdki w Maroko odpowiadałyby Europejskiej jednej w porywach do dwóch ;) dobrze, że nie mieliśmy all inclusive. Z resztą kiedyś wspominałam o czterokrotnej zmianie pokoju na dzień dobry ;) ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4708 dnia: 23 Lipca 2016, 20:59 »
wiem, że to umowna klasyfikacja...
powiem tak - mam swój europejski standard 5 gwiazdek wyrobiony na podstawie niemieckich, austriackich i szwajcarskich hoteli, bo w takich "piątkach" bywałam...
polskie 5-tki też nie odstają...
jest jednak istotna różnica pomiędzy 5 gwiazdkami hoteli w kurortach turystycznych i takich, które sensu stricte turystyczne nie są, czyli np. w Berlinie czy Bonn...
kurortowe są zawsze bardziej "syfiaste" - niestety...
nie ma się zresztą co dziwić..część ludzi przyjeżdżających na all inclusive zachowuje się jak bydło... więc standard przystosowany jest jak dla bydła...
— Richard M. Devos

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4709 dnia: 23 Lipca 2016, 21:19 »
Gdybyście szukały 5-gwiazdkowego hotelu we Wrocławiu, to polecam Grape Hotel.
Byliśmy 2 razy, mój J. był jeszcze raz służbowo, zawsze wszystko super  :)