Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2664484 razy)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #4290 dnia: 18 Czerwca 2016, 17:50 »
Wiem ze raj, ale strasznie ciezko siè do niego dostac z ire. ...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4291 dnia: 18 Czerwca 2016, 21:50 »
Hotel Aqua Bay Zakynthos

PLUSY:

- blisko do morza, choć sama plaża to raczej minus niż plus ;)
- blisko miasteczko czyli dostęp do pamiątek, minimarketu, biur podróży z różnymi wycieczkami, tawerny i bary (również przy plaży)
- bezpłatny aquapark - raj dla dzieciaków
- BARDZO DOBRE JEDZENIE - to ogromny plus hotelu. Jedzenie było smaczne nie tylko w głównej restauracji ale nawet w snack barach przy basenie i w aquaparku (gdzie działało nasze all inclusive - SUPER)
- oprócz jednego sfochowanego kelnera naprawdę sympatyczna obsługa!
- darmowe wifi na terenie całego hotelu i aquaparku - momentami działa słabo, ale można się przełączyć na inny punkt dostępowy i było lepiej
- nie wiem jak jest w "gorącym" sezonie, ale tak jak my byliśmy było dużo wolnych leżaków, żadnych wyścigów - zawsze coś fajnego się znalazło
- ciche miejsca przy basenach i głośne dla miłośników muzyki
- pokój z dostępem do basenu bez dodatkowej dopłaty - wystarczy napisać wcześniej maila z prośbą do hotelu i o ile będzie taki dostępny to na pewno go dostaniemy :)
- obsługa nie wymusza napiwków
- brak spa czyli brak naciągaczy na masaże i inne cuda
- wszystkie mecze euro w hd :)

MINUSY:

- brak spa  :P
- bardzo bardzo marne wyposażenie pokoju - brak półek na ubrania, kosmetyki, wszystko to co przywozicie na wakacje. Nie miałam gdzie tego rozpakować...
- łazienka to samo - jeden mały wieszaczek na ręcznik do rąk, nie było gdzie powiesić ręcznika małej ani kąpielowych, nie było gdzie zawiesić szlafroka nawet w pokoju...
- rano smrodek w łazience jakby szamba...
- ciśnienie wody do bani, zdarzała się zmieniająca się woda z lodowatej na ciepłą bądź gorącą, przy kąpieli Niny - bardzo uciążliwe
- prysznic to wnęka zamykana normalnymi drzwiami - czyli po prysznicu kompletnie zalana łazienka
- "barek kuchenny" to ścianka g-k pomalowana na biało. Utrzymanie na tym czystości to jakiś kosmos. Przygotowywałam tam jedzenie małej i bardzo mi to przeszkadzało
- minibarek/lodówka działał tak słabo, że nie mógł schłodzić 4 małych piw  ::)
- wieczory tematyczne - meksykańska, włoska, grecka - porażka. Nie wiem jak to możliwe, jedzenie w głównej restauracji pyszne, a tematyczne beznadziejne.
- atrakcje dla gości hotelowych przygotowane tylko na tydzień, czyli jak ktoś jest dwa tygodnie to powtórka z rozrywki
- sprzątanie nie na błysk, raczej na 3+/5, baseny oceniam na 4/5 - nie było tak, że brzydziliśmy się czegoś dotknąć czy coś ;) ale jednak denerwowało słabe sprzątanie pokoju i łazienki, lustra w ogóle nie przecierane, półka pod umywalką...

Tyle na szybko i na świeżo. Było bardzo fajnie i naprawdę jesteśmy zadowoleni, ale to nie jest taki hotel, że napisałabym "na 100% wrócimy". Nie wrócimy, acz wspominamy miło :)

Mieliście hotel przy płazy?

Nie bezpośrednio przy plaży, ale naprawdę blisko. Idzie się przez gaj oliwny - ale to tylko tak pięknie brzmi, nie wyobrażajcie sobie pięknej zieleni, cudnych ścieżek - raczej piach, sztucznie utworzona dróżka, później ostro pod górę i ostro w dół ;) Plaża - lipa. Wąska, nic specjalnego, kawałek dalej możliwość wynajęcia leżaków. Nie wiedziałam, że na Zante trzeba mieć buty do wody :( Zdarzają się jeżowce. Woda czyściutka i naprawdę ciepłe morze. Wypoczywaliśmy jednak przy basenach :) Z wózkiem się tam pchać - nieeee.

Offline pii

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2016-05
« Odpowiedź #4292 dnia: 20 Czerwca 2016, 14:11 »
U Nas Malta nie wypali w tym roku, wiec prawdopodobnie jedziemy do Trojmiasta :)

Szkoda, Malta ma specyficzny klimat. Taki miks kultury angielskiej z arabską. Może w przyszłym roku uda się Wam wyjechać :)
Mów szep­tem, jeśli mówisz o miłości.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #4293 dnia: 20 Czerwca 2016, 16:31 »
Mysia a jak z emigrantami na zante? kuzynka mysli o tym kietunku ale sie waha

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4294 dnia: 20 Czerwca 2016, 16:50 »
Cisza, spokój, nic się nie dzieje :)

Dziewczyny, a jeśli któraś z Was lub Waszych znajomych by się wybierała na Kos to ja mam malutką prośbę jakby co ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4295 dnia: 20 Czerwca 2016, 17:17 »
U Nas Malta nie wypali w tym roku, wiec prawdopodobnie jedziemy do Trojmiasta :)

Szkoda, Malta ma specyficzny klimat. Taki miks kultury angielskiej z arabską. Może w przyszłym roku uda się Wam wyjechać :)
Malta nie ucieknie, męża kuzyn tam mieszka więc w każdej chwili można lecieć. :)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4296 dnia: 21 Czerwca 2016, 13:45 »
Cisza, spokój, nic się nie dzieje :)

Dziewczyny, a jeśli któraś z Was lub Waszych znajomych by się wybierała na Kos to ja mam malutką prośbę jakby co ;)
ja lece we wrzesniu
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4297 dnia: 21 Czerwca 2016, 18:55 »
Kasia, to jakby co uśmiechnę się do Ciebie bliżej września :) Nie mam magnesu z Kos, brakuje mi na lodówce  ;D

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4298 dnia: 21 Czerwca 2016, 22:48 »
ok bede pamietac.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4299 dnia: 22 Czerwca 2016, 20:12 »
A ja się zakochałam w górach. Pięknie jest  :Serduszka: Nigdy nie chciałam tam jechać, a teraz pytam się sama siebie, czemu taka głupia byłam ;D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #4300 dnia: 22 Czerwca 2016, 20:34 »
wiedziałam, że tak będzie ;D
choć moje ukochane to bieszczady ale i tak wiedziałam, że się zakochasz ;D
w górach jest moc ;)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #4301 dnia: 22 Czerwca 2016, 21:47 »
Cudownie :)

Offline pii

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2016-05
« Odpowiedź #4302 dnia: 23 Czerwca 2016, 16:56 »
A ja się zakochałam w górach. Pięknie jest  :Serduszka: Nigdy nie chciałam tam jechać, a teraz pytam się sama siebie, czemu taka głupia byłam ;D

Tak, góry są piękne. Ja lubię jeździć w góry zwłaszcza jesienią, wtedy jest bardzo kolorowo, a pogoda bardziej znośna niż latem. Nie lubię za to zimy w górach. Jest strasznie ponuro.
Mów szep­tem, jeśli mówisz o miłości.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #4303 dnia: 23 Czerwca 2016, 17:17 »
Ja lubię góry o każdej porze roku. Polecam Tatry zimą, jest bosko  ;D
A jutro wybieramy się z mężem na weekend do Wisły. Dawno nie byłam..a takie upały zapowiadają..

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4304 dnia: 23 Czerwca 2016, 20:42 »
Ja marze o Tatrach zima ale jakoś nie widzę autem tak dalekiej drogi z nasza trojka... Choć zmieniamy auto i może Tesciowa by z nami pojechała... Muszę pomysleć :)

A my w lipcu śmigamy na 5 dni do Rzymu :D

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4305 dnia: 23 Czerwca 2016, 21:43 »
Aniu spokojnie, choć polecam zabrać łańcuchy w razie mocnych opadów śniegu ;) Wy macie faktycznie daleko.. my mamy ok 200 km. Ale widziałam przeróżne rejestracje także dacie radę bo naprawdę warto ;D
A do Rzymu autem czy samolotem?

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4306 dnia: 24 Czerwca 2016, 06:28 »
Do Rzymu samolotem. Bilety juz kupiłam,to taka niespodzianka dla męża :) W tym roku mamy 10 rocznice Ślubu, ale w październiku dopiero. Jednak w tym terminie nie będziemy mogli wyskoczyć, wiec albo ten lipiec albo wcale. Wybór prosty :p

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #4307 dnia: 24 Czerwca 2016, 06:50 »
Zazdroszczę tego Rzymu:)

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4308 dnia: 24 Czerwca 2016, 10:29 »
Ania my też planujemy na 10 rocznicę Rzym właśnie  ;) czyli w przyszłym roku. Teraz zbliża się 9 rocznica i właśnie dzisiaj wyjeżdżamy do Wisły  ;D ale pogoda się szykuje .. łooo

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #4309 dnia: 24 Czerwca 2016, 10:36 »
My za rok tez Rzym. Gdyby Tosia nie była taka mala to i w tym roku byśmy pojechali. Zresztą dla mnie rok bez wizyty w Rzymie rokiem straconym :) kocham Rzym:)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4310 dnia: 24 Czerwca 2016, 15:30 »
Bubulina a gdzie sie zatrzymujecie? Zarezerwowalam juz pobyt ale w razie czego mogę zmienic :) Jaka lokalizacje polecasz żeby wszędzie było fajnie dojść/dojechać?

I wolałabym żeby było ze śniadaniem.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #4311 dnia: 24 Czerwca 2016, 17:06 »
Rzym bardzo ładny, będzie Pani zadowolona ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #4312 dnia: 24 Czerwca 2016, 17:22 »
Miłośnikom Italii polecam też Neapol

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #4313 dnia: 24 Czerwca 2016, 19:34 »
My w Rzymie lubimy zatrzymać w Termini w czym co nie jest hotelem i śniadania tam niema tylko pokoj (Rome Point Inn). Czysto schludnie-nam to wystarcza bo wolimy kase wydawac na cos innego:)Tak naprawdę Rzym jest tak skomunikowany ze wszędzie jest blisko. Warto kupić sobie bilet na cala komunikacje. A jadąc w ich "brzydkich" lokalnych knajpach.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4314 dnia: 24 Czerwca 2016, 19:47 »
A my jutro wracamy z wczasów.
Fajna miejscówka na wakacje z dziećmi -Osada Śnieżka w Łomnicy...15min do Karpacza, 30min do Szklarskiej...
Apartamenty bardzo fajne, jedzenie dobre, różne rzeczy do wyboru, myślę że każdy coś znajdzie...No i zawsze coś takiego pod dzieci...(mielismy śniadania i 3razy bylismy na obiadokolacji)...
Dla dzieciaków dużo atrakcji...i dla maluszków i dla starszych...dla rodziców baseny sauny i zabiegi w spa...resztę sobie proszę doczytac  ;D
Z minusów na pewno brak klimy w pokojach...i miejsc w restauracji mogłoby być więcej...raz musieliśmy czekać...chwileczke ale to jeszcze nie jest szczyt sezonu

Offline OlenkaK
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.08.2017
  • Ślub w: Częstochowa
« Odpowiedź #4315 dnia: 24 Czerwca 2016, 20:07 »
Ja byłam tylko raz we Włoszech, jak chodziłam do liceum (wycieczka szkolna). Miło by było jeszcze tam pojechać, ale pewnie nie prędzej niż za 2 lata się uda...

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #4316 dnia: 24 Czerwca 2016, 23:45 »
Właśnie wróciliśmy. Dzieci padły, mąż też.
Ogólnie hotelowi daję 5,5/6. Bułgarski Sol Nessebar Palace wart polecenia, szczególnie na rodzinne wakacje. Jeśli bym się uparła i szukała minusów to przyczepilabym się do zapachów w toaletach przybasenowych, w hotelowych w sumie też. Mieliśmy pokój od strony ulicy i bywało trochę głośno przy otwartym oknie. Ale zazwyczaj było zamknięte, wiec to taki minus naciągany.
Plusy? Niesamowity wybór w restauracji, w barach pyszna pizza serwowana na okrągło, risotto, gorące precle, Pyszne wina resztę wypunktuję następnym razem, bo oczy mi się zamykają, a lista będzie długa :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4317 dnia: 28 Czerwca 2016, 09:52 »
My wrocilismy z Lemon Spa http://www.lemonresort.pl/ i moge z czystym sercem polecic.
Mielismy apartament Superior, dwupoziomowy z aneksem - nawet był ekspres cisnieniowy z kawą więc pomyśleli o wszystkim.
Czysto.
Caly obiekt super. Basen, sauna, teznia, kregle, squash (tylko tego nie probowalismy), piekny teren, plac zabaw dla małych i duzych, plac zabaw w środku i na zewnatrz, wynajem sprzetow wodnych itp.
Generalnie jeden minus stawiam za monotonne sniadania ale szczerze polecam ..no i okilica bardzo ładna.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4318 dnia: 28 Czerwca 2016, 12:18 »
Wyglada super! Szkoda ze taki kawał od nas...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4319 dnia: 28 Czerwca 2016, 12:36 »
Zoya, czekam na Twoją dalszą recenzję :D

A jaką mieliście pogodę? Było gorąco czy ciepło raczej? Jak woda w morzu?  :)