Właśnie wróciliśmy. Dzieci padły, mąż też.
Ogólnie hotelowi daję 5,5/6. Bułgarski Sol Nessebar Palace wart polecenia, szczególnie na rodzinne wakacje. Jeśli bym się uparła i szukała minusów to przyczepilabym się do zapachów w toaletach przybasenowych, w hotelowych w sumie też. Mieliśmy pokój od strony ulicy i bywało trochę głośno przy otwartym oknie. Ale zazwyczaj było zamknięte, wiec to taki minus naciągany.
Plusy? Niesamowity wybór w restauracji, w barach pyszna pizza serwowana na okrągło, risotto, gorące precle, Pyszne wina resztę wypunktuję następnym razem, bo oczy mi się zamykają, a lista będzie długa 
No właśnie, już piszę 
Pogoda była upalna, gorąco, powiewał chwilami bardzo przyjemny wiaterek. W sam raz nad morze i baseny. Ręczników nie używaliśmy, bo po wyjściu z wody było przyjemnie i przykrywanie się/wycieranie było zbędne. Woda w morzu bardzo przyjemna. Morze czyste.
Ulubiona zabawa mojego młodszego syna - zbieranie zielonych glonów do wiaderka 
Plusy:
*połozenie hotelu (hotelowe zejście na plażę fajną, oświetloną ścieżką, z budką lodów gałkowych po drodze)
*zjeżdzalnie (zróżnicowane)
*animatorzy (niesamowici, uśmiechnięci, pomocni, zoranizowani)
*ciepłe, świeżo-wypiekane precle w niemieckim barze
*Jedzenie w stołówce głównej (zrónicowane, bardzo dużo wszystkiego; od raków, kalmarów przez sushi po makarony i pizze)
*pyszne, ogromne czarne czereśnie w "owocowym stoliku"
*deserów od zatrzęsienia
*raz w tygodniu możliwość zarezerwowania kolacji w włoskiej restauracji (bezpłatne)
*pyszne lokalne wino
*wieczorne występy dla dzieci, do tego minidisco w wodzie lub na scenie
*miniclub dla dzieci
*budki z hotogami
*budki z paellą
*krótki transfer z lotniska (20minut)
*tani wynajem auta 25eur za nowiutki peugeot 301
*przestronne pokoje (nie takie ciasne jak w Maroko)
*wsystkie mecze w pokojowym TV
*strefy kibica
jak coś mi się przypomni to dopiszę 
Dopiszę do Joli jeśli ktoś będzie się interesował Sol Nessebar Palace Resort w Bułgarii
https://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303648-d604152-Reviews-Sol_Nessebar_Palace-Nessebar_Burgas_Province.htmlWłaściwie zgadzam się z Jolą z tą różnicą, że jedzenie dla mnie było słabe - zbyt monotonne jak na 5 gwiazdek i najgorsze jeśli chodzi o 5 gwiazdek w których bywaliśmy. Ratowały go właśnie restauracje tematyczne np. niemiecka o której pisała Jola i ciepłe pączki przy basenie

My też mieliśmy park view, całkiem spoko. Siostra miała na morze - przepiękne widoki, ale trzeba się liczyć z imprezką co najmniej do 23 jak jest amfiteatr.
codziennie w amfiteatrze są imprezki - o 20:30 dla dzieci (lecą nawet polskie piosenki

) i o 21:30 dla dorosłych.
w kompleksie jest też klub nocny.
Ze spokojem można chyba brać hotel 4 gwiazdkowy May czy Bay.
W hotelu są dwa sklepiki, ceny niższe niż na mieście

Dość blisko do pięknego Old Nessebar wpisanego na listę zabytków Unesco.
W hotelu nie ma ciszy nocnej, jest sajgon, głośno i krzyki,mnóstwo ludzi, wielki moloch, obsługa nie zwraca uwagi na nic, niby nie można rezerwować leżaków, ale o 7 rano jest już pozamiatane z miejscami

Obsługa jest uprzejma ale obojętna.
Głównie Polacy, Rosjanie, Bułgarzy, Rumuni, mało Niemców, Francuzów, wszyscy się do wind pchają i do jedzenia - zero kultury, trzeba uważać na dzieci

Resztę jak Jola pisze

My w sezonie mieliśmy auto za 50euro (35 za dobę plus 15 euro za fotelik) i chcieli 200 euro depozytu ale się wykręciliśmy.
My też mieliśmy pachnącą łazienkę i ładny czysty pokój, codziennie sprzątany, codziennie 2 wody 1,5 litrowe. fajna opcja ze wanna i prysznic.
Ja daję hotelowi 4/6, dla mnie za duży, za głośny, zbyt dużo ludzi, ale infrastruktura mega- piękny ten aquapark, mini klubik dla dzieci, dużo przestrzeni, duzo atrakcji etc. Co kto lubi