Maju to tutaj napisze to co Ci sie nie otwiera

MALIBU
100g kokosu
0,25 l spirytusu ( może być z,5l wódki ale spirit lepiej “wyciąga” smak )
puszka mleka skondensowanego słodzonego
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
Kokos wsypujemy np.do sloika i zalewamy alkoholem. Zakręcamy i odstawiamy na tydzien. Po tym czasie alkohol zlewamy a kokos dokładnie wyciskamy. Otrzymany kokosowy alkohol powoli wlewamy do wymieszanego wcześniej mleka.
Kokos można wykorzystac do tortow

------------------------------------------------------
MALINÓWKA
1 kg malin
2 szkl spirytu
7 szkl. wody przegotowanej
50 deko cukru
Dojrzale maliny wsyp do słoja, zalej syropem z cukru i wody, wlej spirytus, szczelnie zakorkuj i zostaw w temp. pokojowej. Słoja nie wolno ruszać ani przesuwać przez 2 tyg. Gdy owoce osiądą na dnie, zlej nalewkę delikatnie do but. (nie filtruj bo straci smak i zapach)
Dobra jest jeszcze tzw. KUKUŁKÓWKA

Po prostu do alkoholu dodajesz cukierki kukułki - ilosc zalezna od Ciebie bo jak lubisz slodkie to mozesz dac wiecej cukierkow. Ahia i najlepsze kukulki z Wedla - fajnie sie rozpuszczają

Jak wsypiesz je do butelki to potem co jakis czas musis wstzrasnac by cukierki sie rozpuscily w calosci

No i jeszcze "ajerkoniak" czekoladowy.
Gotujesz puszke mleko skondensowanego czekoladowego w wodzie przez ok 2 godz ( puszka musi byc cala zakryta woda ) potem wyciagasz i czekasz az ostygnie. Po otwarciu gesty "karmel" przekladasz do garnka i dolewasz alkoholu - jego ilosc w zaleznosci od tego jak geste chcesz miec i mocne. To samo mozna zrobic ze zwyklym mlekiem skondensowanym slodzonym - bedzie mial smak takiego snikersa