Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 529856 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #5520 dnia: 18 Stycznia 2015, 20:40 »
Lusi w smyth dostaniesz ten wozek.Widzialam go, z tego co mi sie wydaje nie ma gondoli.Nie jest drogi.Mi kobitka chciala go sprzedac za 100e.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #5521 dnia: 18 Stycznia 2015, 20:45 »
Nikola nie znam tego wozka. Tzn widuje jeden na osiedlu, wyglada fajnie ale jego wlasciwosci jezdnych nie znam ;) mialam na niego ochote ale mi przeszla ;)

Kurde u nas w miescie też jedna laska ma taki ale jechałam autem bo tak to bym ja zaczepiła, bardzo mi się podoba, ale funkcjonalność a podobanie się  ::)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #5522 dnia: 18 Stycznia 2015, 23:09 »
wlasnie w smyth juz go nie ma, a widzialas go na zywo? Bo znalazlam -moze od tej samej babki ;) - w Cork najblizej, tylko ze to nadal kawal drogi i nie wiem kiedy sie bym mogla wybrac zeby go oblukac. Podoba mi sie ze tu moze byc- chyba jak w tym britaxie duo co masz, ze maluch moze byc przodem a starszak tylem.. tu jest fajnie na przedostatnim zdjeciu z dziecmi pokazane: http://www.bestbuggy.co.uk/2012/07/smyths-dimples-duo-review/#
 nie wiem tylko czy w kazdym ulozeniu taki wozek pietrowy gwarantuje ze sie nagle nie przewroci jak to ciezsze dziecko zejdzie ? :/

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5523 dnia: 18 Stycznia 2015, 23:24 »
Lusi znajoma mi mowila (a przetestowala pelnoooo wozkow) ze te na 3 kolach dla 2 dzieci nie sa stabilne.Za to te na czterech kolach sa.
Hmmm widzialam na zywo tamten wozek, ale za bardzo sie nie przygladslam bo dopiero bylam na poczatku ciazy.Tak czy siak nie ma pompowanych kol jak wiesz i nue ma amortyzacji.Chociaz moj britax tez nie bardzo ma.To taki typowo spacerowy wozek.
Jak pytalam sie znajomej to mowila ze lepsze sa phil amd teds lub ten britax.Bardziej byla za phil and teds bo ma pompowane kola wiec nie czuc kazdej dziury.

To pewnie ktos inny sprzedaje bo ta babka z Dublina sprzedawala z 2miesiace temu.
Wiesz mozesz kuriera zamowic ja placilam 18e.Zamowilam j kolejnego dnia byl juz po wozek.

Ten phil and teds sportowa wersja np to juz ponad 10pe kupisz.Tyle ze mi sie nie bardzo one widza przez to jak dziecko wlasnie malusie trzymasz.
Moj britax jest duzy, no i wysoki ale chyba wiekszisc takich tak ma :) w koncu musza pomiescic 2dzieci.

A tez patrzalam na baby jogger, ale drogie to ;/ no i ja nie moglam go podpic ;/ ale z wygladu najladniejsze jak dla mnie.
Wolalam wydam mnuej bo to na gora rok wozek j pozniej zmieniam na inny;).Julia pewbie juz bedzie bez wozka.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5524 dnia: 19 Stycznia 2015, 07:23 »
Lusi a nie chcesz takiej podstawki dla Klaudii? Mój syn miał 2l4mce jak się córka urodziła i jeździł na tej właśnie podstawce, nie kupowałam podwójnego wózka.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #5525 dnia: 19 Stycznia 2015, 13:34 »
Aniu ogolnie nastawilam sie na taka podstawke, ale moje dziecko ma ostatnio lenia i jak tylko wyjme wozek jak idziemy na spacer to nie chce isc tylko chce siedziec :/ stad zaczynam sie zastanawiac czy taka deseczka sama przejdzie.

znalazlam ten wozek w dobrej cenie bo tylko 90e.. widze ze schodza srednio po 100-150e uzywane, wiec jak cos moge odsprzedac. wiecej nie chce wydawac na taki wozek 'na chwilke'
jeszcze do konca nie wiem czy kupie, moze nie. czekam na dodatkowe info i zdjecia od sprzedajacego i zobacze jak bede miala momzliwosc podjechac zobaczyc to na zywo.
Agulla placilas za kuriera 18euro czy 118/180euro? za 20e to musialaby byc hiper promocja ;)
nie zalezy mi na pompowanych kolach.. gondole tez mam na piankowych i uwazam ze nie bylo wcale zle. Tu mi sie podoba to ustawienie maluszka przodem, a w tych phil&teds bobas jest tylko tylem, na dole. tak nie chce. trzy kola tez do mnie nie przemawiaja. ten ma 4.
Musze 'na zywo' sprawdzic sterownosc plus pomierzyc siedzenia.. Klaudia jest dosc wysoka, w moim graco juz ma cala glowe powyzej oparcia z tego co kojarze.. wiec jak to zmierze to porownam czy jest sens w ogole rozwazac ten zakup.

Kolezanka miala synow rok po roku i poleca takie wozki szerokie gdzie sa dzieci obok siebie.. np jak tutaj: http://www.adverts.ie/twin-double-buggies/maclaren-twin-techno/6180189
tylko one mi sie wydaja takie dla dzieci w podobnym wieku i wymiarach raczej.. moze sie myle.. no nie wiem.. ona twierdzi ze sie super sprawdzil, a takim jeden-za-drugim- nie mogla w ogole sterowac.

jeszcze 2baby markety przede mna wiec moze tam cos znajde ciekawego, a jak nie, to zostaje dostawka.. lub spacerowka dla Klaudii a malenstwo w chuste na poczatek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5526 dnia: 19 Stycznia 2015, 14:37 »
Za kuriera wplacilam 18e :).Takie sa ceny na rerenie Ie.A wozek byl z 2 czesci ie wiec kawal drogi.

Mi tez nie pasi na 3 kolach.Jakos wydaje mi sie ze nie bedzie stabilny przy 2 dzieci np przy podbijaniu.Tak oprzesz na przednich 2 kolach, i podniesiesz wozek na chodnik a tak musisz soe meczyc bo jest oparty na jednym kole.Kolezance dwa razy przewricil soe taki wozek :/, ostatnio tez widzialam babke ktora sie meczyla z tym na 3kolach przy podbijaniu na chodnik.

Britax ma oogromne te siedzenie i przednie i te dolne.Julia w tym u gory wyglada jak maluszek.Na adverts jakis cxas temu widzialam britaxa za 100e!
Ten co Ty wrzucilas z tego co pamietam jest triszke mniejszy (nie wien jak siedzenia) ale calisc mniejsza bo ten britax szerokie ma te kola.I np nie wyjade z domu przez rpzuowanne drzwi.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5527 dnia: 19 Stycznia 2015, 14:41 »
Lusi tu masz czerwony za 150e http://touch.adverts.ie/adphotos.php?item_id=7229221
Tyle samo dawalam (ale do zwestawu dostalam spiworek i adaptary do fotelika brotax i tak beda mi one lezec bo fotelik kupilam maxi cosi ;/ wiec dpkupuje specjalne adaptary do niego).

I tu jest ten za 100e.Napisz moze do sprzedawny czy mogl by kuriereem Tobie wyslac.Jak chcesz moge dac namiar na kuriera ktory przewozil dla mnie wozek.Uhhhh zostal sprzedany.j sie nie dziwie jak za ta kase.

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #5528 dnia: 19 Stycznia 2015, 21:14 »
kurcze dziewczyny to ja chyba jestem wyrodna matka  ;)
bo u nas tez jest podobna roznica wieku miedzy dziewczynkami a ja wozka podwujnego nie kupywalam :)

jak trzeba bylo to mloda w chuscie byla zawiazana a starsza w spacerowce. teraz starsza na nozkach chodzi a mloda w gondoli i jakos sobie radzimy  ;)

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #5529 dnia: 19 Stycznia 2015, 21:34 »
Ja też wózka podwójnego nie kupuje :) synek nie chce jeździć w wózku.  W razie dłuższych spacerów mam parasolke dla niego. A córeczka będzie korzystać z xlandera po synku

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #5530 dnia: 29 Stycznia 2015, 09:22 »
Wiem, że wiele z Was ma britaxy b-agile, jak oceniacie te wózki?
Jak z amortyzacją? Nie przeszkadza Wam podnózek a raczej jego brak?
Będę wdzięczna za Wasze opinie co jest fajne a co Was wkurza ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #5531 dnia: 29 Stycznia 2015, 09:43 »
Elemelka szukasz spacerowki? Na olx wisi fajna brio go i az mna nosi ze nie potrzrbuje ;)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #5532 dnia: 29 Stycznia 2015, 09:55 »
No szukam, a akurat te britaxy są u mnie w promocji bo ostatnie 3 sztuki.Tylko ja chyba wole jednak pompowane kolka ::) Kasia a dasz linka bo nie mogę znaleźć, choć ja na używany wózek się juz nie pisze  :P

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5533 dnia: 29 Stycznia 2015, 10:00 »
Ja bym bez rozkladanego podnożka jednak nie brała  ;)

Chociaż widzę że ten jest dość głębowki, ja na Twoim miejscu bym jednak dziecko przymierzyła do spacerówki, ja tak robiłam ze starszym jak kupowałam spacerówke i powiem Ci że spasowały mi tylko dwie a wybór był duży  :P

A nie wolisz takiej lekkiej spacerówki - parasolki  ???

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #5534 dnia: 29 Stycznia 2015, 10:03 »
Elemelka, pół leżące oparcie i brak podnóżka trochę komplikuje sprawę w britaxie. Ja sprzedalam po 4 miesiącach. 

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5535 dnia: 29 Stycznia 2015, 10:16 »
Jak szukasz czegos jak b-agile to popatrz na peg perego booklet. Linka zaraz wkleje

♡ Szymon & Leon ♡

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5536 dnia: 29 Stycznia 2015, 10:21 »
Dokładnie też sie nad nim zastanawiam, ma go moja koleżanka i chwali sobie  ;D

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1694&%3CosCsid%3E

Offline kjp83

• Chuck Norris

♡ Szymon & Leon ♡

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #5538 dnia: 29 Stycznia 2015, 13:05 »
Marta ja uzytkuje britaxa od chyba 7 miesiaca zycia sebka.
Jak byl malutki to vrak podnozka mi w ogole nie przeszkadzal bo nozki ledwo dosiegaly przez to ze wozek jest gleboki tzn ma glebokie oparcie.
Teraz jak sebie sie zdarzy usnac to mnie wkurza ten podnozek  bo zdaza sie ze sie chowa i mu nozki wisza a nie jest specjalnie duzym dzieckiem i jest szczuply raczej :)

Sklada sie do mikro rozmiarow i jest dosc lekki.
Fajnie mi sie go prowadzi jak na wozek z piankowymi kolami jest stabilny i nie telepie sebkiem jak w zwyklej parasolce.
Ja ogolnie kupilabym go po raz drugi

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5539 dnia: 29 Stycznia 2015, 13:10 »
Ja używałam Britax a od 4 miesiąca i póki mały był mały to to ny wymarzony wózek,  ale jak był na tyle duży, że chciał. Coś widzieć a na tyle mały,  że ginal w tym wozku przez to oparcie pol leżące to nie chciał tam siedzieć.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5540 dnia: 29 Stycznia 2015, 13:31 »
maxi cosi mura 4 - czy gondola jest duża.
Moja przyjaciólka będzie miała jesienno-zimowe dziecko i przydałoby się dużo miejsca?

Na co zwracać uwagę przy używkach?
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #5541 dnia: 29 Stycznia 2015, 13:38 »
Dla jesienno-zimowego nie trzeba tak dużo miejsca. Raczej dla letniaka
Moja Lila z listopada, gondole miałam na prawdę dużą.
Taki maluszek jest na początku malutki i nawet zimowe ubranka nie przeszkadzają. Na wiosnę, jak szkrab podrośnie to ubrań mniej  ;D udaje się przetrwać.

Kolegi synek z maja i też mieli dużą gondolę ale takiego szkraba trudniej długi czas wozić w gondoli. Teraz środek zimy - na szczęście łagodnej - i młody w spacerówce jeździ. Jakby było zimniej to pewnie już wcześniej nie udałoby się go upchnąć w gondoli  :P

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5542 dnia: 29 Stycznia 2015, 13:43 »
No ale jak sie urodziny wrzesien/pażdziernik to min. 6 miesiecy zimna więc lepiej chyba wieksza ???

Wózkowe tematy stały mi się już obce ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5543 dnia: 29 Stycznia 2015, 13:44 »
To też od dziecka zależy. Liwia z maja i w gondoli jeszcze jeździmy. Myślę, ze do marca pojeździmy.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #5544 dnia: 29 Stycznia 2015, 13:52 »
Zapomniałam dopisać, że Lila ze spacerówki zaczęła korzystać w czerwcu min. dlatego, ze wyłaziła z gondoli  ::)
Koleżanka miała taki sam wózek, jej córka z czerwca i prawie rok jeździły ale Misia spokojniejsza od Lili  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5545 dnia: 29 Stycznia 2015, 13:54 »
Ale wracając do pytania 8) Czy Mura ma dużą  ??? Ktoś coś wie?

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5546 dnia: 29 Stycznia 2015, 13:56 »
O ile nie mylę z mutsy to mura nie była chyba za duża. One takie ciasne mi sie wydają.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #5547 dnia: 29 Stycznia 2015, 13:59 »
Takie wymiary znalazłam

Mutsy Urban Rider - 74 cm x 33 cm
Maxi Cosy Mura 4 (sadze ze Mura 3 tez) - 79 cm x 32 cm
Emmaljunga Smart, classic, edge - 79 cm x 33 cm
Teutonia Mistral (p,s) - 76 cm x 37 cm
X-Lander XA - 79 cm x 37 cm
Quinny Speed SX, Buzz - 76 / 77 cm x 37 cm

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5548 dnia: 29 Stycznia 2015, 14:06 »
O dzięki Maja :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5549 dnia: 29 Stycznia 2015, 14:15 »
anusia, mura przede wszystkim jest głęboka.
przy używkach warto zerknąć na opony- jak są łyse i po prostu brzydkie, to wózek jest zajechany i to bynajmniej nie przy jednym dziecku. varto też zwrócić uwagę na tapicerkę- jak właściciel pisze, ze po 1 dziecku, a wzornictwo z np. 2010 roku, to albo handluje, albo jest drugim właścicielem i nie chce zbyt wiele stracić ;) Materiał i rączka- nie mogę być poprzedzierane, bo znaczne zużycie=kiepska kondycja wózka i na pewno 2 lub więcej dzieci