Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 527773 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikoala

• Chuck Norris
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #2760 dnia: 20 Listopada 2010, 10:30 »
Ja ma używany wózek dla mojego maluszka i nie zaluje. Wiosna zainwestujemy w nowa wypasiona spacerówke juz mam kilka upatrzonych.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #2761 dnia: 20 Listopada 2010, 16:16 »
mikoala a jaki masz ten używany?
Ja już sobie postanowiłam, że podjadę z mężem pooglądać wózki w sklepach i wtedy na żywo ocenię czy na pewno Mutsy mi się podoba :) i ogólnie się porozglądam :)
Teraz pytanie: gdzie w Stargardzie/Szczecinie można jechać zobaczyć wózki? Macie jakieś sprawdzone miejsca (no i żeby Mutsy był na żywo)?

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2762 dnia: 20 Listopada 2010, 19:22 »
http://allegro.pl/hebart-3w1-gondola-spacerowka-fotelik-promocja-i1318160837.html Wózeczek zgrabny zwinny lekko sie prowadzi, jedyne co mógłby miec wyzsza raczke do prowadzenia bo jestesmy z mezem dosc wysocy.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2763 dnia: 20 Listopada 2010, 22:06 »
Elegancki ten wózeczek :) Ja jestem niska, a mąż dość wysoki, więc myślę, że z kupnem wózka nie będzie problemu. Nie należymy do osób bardzo wysokich :)
A jak z tymi sklepami (hurtowniami) w okolicach mojego miejsca zamieszkania? Jakieś propozycje? :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #2764 dnia: 20 Listopada 2010, 22:11 »
A jak z tymi sklepami (hurtowniami) w okolicach mojego miejsca zamieszkania? Jakieś propozycje? :)
Ja proponuję Oleńkę - niezły wybór i kompetentny Sprzedawca (przynajmniej ja na takiego trafiłam ;) Jest też taki nieduży sklep na Kwiatowej - niedaleko pętli 8-ki na Gumieńcach, ja tam przymierzałam się do Jumpera, ale zamawiałam od producenta.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2765 dnia: 20 Listopada 2010, 22:22 »
gagatka dzięki za info :)
Czekam na dalsze sugestie :)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2766 dnia: 21 Listopada 2010, 01:30 »
W Szczecinie to TaTo na ul. Cukrowej.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2767 dnia: 21 Listopada 2010, 11:40 »
suprynka kiedy już wybiorę się w maraton zakupowy, na pewno tam zajrzę :) Dzięki za namiary :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2768 dnia: 21 Listopada 2010, 13:39 »
Ja zastanawialam sie nad takim mutsy http://allegro.pl/mutsy-4rider-baza-isofix-i1326694530.html skretne przednie kola przede wszystkim. Jakos nie bardzo potrafie sobie wyobrazic mutsy urbana ze skretna tylna osia jak takim wózkiem podjechac pod kraweznik, nie wygina sie to ???

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2769 dnia: 21 Listopada 2010, 15:19 »
Najlepsza jest oleńka i boboland - mają dużo wózków. w tato to nic prawie nie ma,a jak juz to to samo co w innych i drożej.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2770 dnia: 21 Listopada 2010, 15:24 »
bebe club ma tez sporo modeli.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2771 dnia: 21 Listopada 2010, 15:40 »
Boboland na struga i Oleńka na Milczańskiej- obie hurtownie mają bardzo duży wybór wózków.
Tato osobiście nie lubię... mały wybór...

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #2772 dnia: 21 Listopada 2010, 16:56 »
A ja tam na wybór w tato nie narzekałam i jest to jedyna hurtownia w której bez problemu można pojeździć sobie każdym wózkiem. Przejścia są szerokie, wózki łatwo dostępne. W bobolandzie i oleńce wózki są tak ściśnięte, że ciężko je nawet z każdej strony obejrzeć nie mówiąc o tym żeby tym wózkiem sobie pojeździć, ja mam wrażenie, że gdyby mogli to ustawialiby te wózki piętrowo. W obu tych hurtowniach odstraszało mnie to, że  dwie ciężarne miały problem żeby się wyminąć w alejce, bo taki tam jest ścisk.

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2773 dnia: 21 Listopada 2010, 17:26 »
ale tam jest największy wybór,więc po co chodzić po tylu hurtowniach jak można po jednej

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2774 dnia: 21 Listopada 2010, 17:32 »
fajny ten herbert tylko ja ciągle nie mogę jakos zaufać tym fotelikom które dokłądają do wózków
cały zestaw kosztuje 800-900,- to dla mnie niestety oznacza że fotelik jest kiepski
a to dla mnie bardzo ważne

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2775 dnia: 21 Listopada 2010, 18:18 »
mikoala też patrzę na te 4Ridery i się zastanawiam. Może dziewczyny, które miały Urbana powiedzą Ci czy się nie wygina. Wcześniej pisała o nim elisabeth81, która jest zadowolona :)

Widzę, że Oleńkę i Boboland trzeba będzie odwiedzić, czyli mam już kilka typów na maraton :) Bardzo dziękuję :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #2776 dnia: 21 Listopada 2010, 19:24 »
Nam Pan w sklepie powiedział, że jeśli chodzi o foteliki 0-13kg to wszystkie bez izofixów są bardzo podobne do siebie pod względem bezpieczeństwa tj. ze wszystkich dzieci tak samo wypadają albo foteliki tak samo wypadają z aut  :mdleje: Pytałam 10 razy czy jest jakiś ranking itd, a on się upierał, że w zasadzie nie ma. Że te z izofixami są o niebo bezpieczniejsze ale my mamy stare auto i tego się nie da zamontować w naszym przypadku. Za to powiedział, że wśród fotelików dla większych dzieci- następnych po 0-13kg są już rankingi i te fotele się bardzo różnią od siebie.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #2777 dnia: 21 Listopada 2010, 20:17 »
Póki co z tych wszystkich sklepow to Oleńka jest najdroższa... W Tato fajne jest to ze mozesz wjechać do sklepu i poprzymierzać wózki czy wchodzą Ci do auta. Jest to fajna sprawa zwłaszcza teraz. Nikt przecież nie każe od razu kupować tam wózka. No, ale zrobisz jak uważasz.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2778 dnia: 21 Listopada 2010, 20:19 »
Wydrukuj zorientowanemu panu ze sklepu to, żeby nie opowiadał farmazonów:

http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/index.html

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #2779 dnia: 21 Listopada 2010, 20:28 »
ja polecam Bobolanda na Struga-jest wybór :) :) :)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2780 dnia: 22 Listopada 2010, 11:38 »
wiolcia do Bobolandu na pewno się wybiorę. Jestem już umówiona z siostrą, że razem pojedziemy :) Do Oleńki zajrzę, ale jak nie znajdę nic co mnie interesuje w Bobolandzie, bo to trochę dalej, a mi ze Stargardu Struga bardziej po drodze :)
Fotelik mam dostać od przyjaciółki (Maxi Cosi w stanie idealnym), więc nie będę miała potrzeby kupować.
A wmawianie, że nie ma rankingów bezpieczeństwa i każdy fotelik jest taki sam to bzdura!!! Co za niekompetentny człowiek....

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2781 dnia: 22 Listopada 2010, 11:56 »
mikoala moja koleżanka miała takiego mutsy ze skrętną tylnią osią i powiem ci nie była zbyt bardzo zadowolona z tego rozwiązania. Tym bardziej, że miała porównanie jazdy wózkiem ze skrętnymi przednimy kołami i tym z tylnią osią. Stwierdziła, że tym ze skrętnymi kołami przednimy lepiej jej się jeździło, wózek lepiej zakręcał, podobno czasami mutsy musiała się trochę namęczyć. Ale tak jak mówię sama nie miałam okazji użytkowania tego wózka, więć tylko przytaczam tu to co ona mówiła, najlepiej jak by się wypowiedział jeszcze ktoś kto sam go użytkował

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #2782 dnia: 22 Listopada 2010, 12:04 »
Jeździłam Urbanem, teraz mamy parasolkę ze skrętnymi kółkami i powiem tak - przy podjeżdżaniu pod krawężniki nie miałam problemu, wózek mi nie uciekał, nie wyginało go. Ale ciężej się cofa, np. wyjeżdżając z windy - tam jest ciaśniej - więc albo blokujesz oś albo unosisz przednie koła - ma to swoje dobre strony - mięśnie brzucha pracują :D
W całym mutsiaku przeszkadzał mi tylko malutki koszyczek, a ten dodatkowy spisywał się jedynie przy zakupach osiedlowych, gdy nie składałam wózka, bo przy składaniu stelaża, koszyk wypadał, nie trzymał się wtedy...poza tym z wózka byłam zadowolona. Mimo jego wagi prowadziło mi się go bardzo łatwo, płynnie. Był stabilny i budził zaufanie. Ale prowadzenie go to kwestia przyzwyczajenia i wprawy, czasami moje koleżanki nie potrafiły sobie z nim poradzić i potem krytykowały.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2783 dnia: 22 Listopada 2010, 15:13 »
Wniosek nasuwa się sam: iść do sklepu wypróbować. Wtedy się przekonam czy faktycznie skrętna tylna oś to coś dla mnie :) Bo raczej Mutsy wezmę, kwestia tylko jaki stelaż :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2784 dnia: 22 Listopada 2010, 16:12 »
fajny ten herbert tylko ja ciągle nie mogę jakos zaufać tym fotelikom które dokłądają do wózków
cały zestaw kosztuje 800-900,- to dla mnie niestety oznacza że fotelik jest kiepski
a to dla mnie bardzo ważne

zapomnialam napisac, oczywiscie mamy wózek bez fotelika.
Fotelik musial byc bezpieczny konkret, nie takiec co dodaja do wózków. Jedyne co to jadac na zakupy nie moge fotelika dac na stelaz wózka, musimy albo do sklepowego go wkladac, albo wózek zabierac, no ale cos za cos.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2785 dnia: 22 Listopada 2010, 16:39 »
Nie wiem jak to jest teraz, ale gdy ja szykowałam wyprawkę, to mówiło się o tym, że dzieciątko w foteliku nie powinno przebywać zbyt długo, gdzieś nawet słyszałam o dwóch godzinach. Fotelik ma być w samochodzie i ew. do przeniesienia dziecka do domu...Pozycja maluszka w nim jest dobra i bezpieczna ale podczas jazdy samochodem - hamowania itd - wspiera słabiutki kręgosłupek. Więc jeżeli to tylko możliwe, to przerwy w jeździe itd...a do sklepu brać gondolkę...Więc może to i dobrze, że nie masz adapterów do fotelika a jak jeszcze możesz spakować wózek, to bardzo dobrze moim zdaniem. No chyba, że teraz się coś zmieniło i już dzieci można wozić w fotelikach bez żadnych ograniczeń czasowych na zakupy, na spacery itd, co często widać w życiu ??? Niekiedy wyjście "do sklepu" to porządne 3 lub i 4 godziny, doliczając kolejki do kas a potem korki w drodze do domu.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2786 dnia: 22 Listopada 2010, 17:32 »
dziecko może być w foteliku do 4 godzin

♡ Szymon & Leon ♡

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #2787 dnia: 22 Listopada 2010, 17:45 »
Nie wiem jak to jest teraz, ale gdy ja szykowałam wyprawkę, to mówiło się o tym, że dzieciątko w foteliku nie powinno przebywać zbyt długo, gdzieś nawet słyszałam o dwóch godzinach. Fotelik ma być w samochodzie i ew. do przeniesienia dziecka do domu...Pozycja maluszka w nim jest dobra i bezpieczna ale podczas jazdy samochodem - hamowania itd - wspiera słabiutki kręgosłupek. Więc jeżeli to tylko możliwe, to przerwy w jeździe itd...a do sklepu brać gondolkę...Więc może to i dobrze, że nie masz adapterów do fotelika a jak jeszcze możesz spakować wózek, to bardzo dobrze moim zdaniem. No chyba, że teraz się coś zmieniło i już dzieci można wozić w fotelikach bez żadnych ograniczeń czasowych na zakupy, na spacery itd, co często widać w życiu ??? Niekiedy wyjście "do sklepu" to porządne 3 lub i 4 godziny, doliczając kolejki do kas a potem korki w drodze do domu.
Aga popieram Cię. Ja prawie nie korzystałam z tych adapterów, a małą przesadzałam w sklepie do gondoli. Poza tym połóżcie się w takiej pozycji na 4 godziny... nie wiem czy to taka wygodna pozycja.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2788 dnia: 22 Listopada 2010, 18:18 »

Na fotelik.info podają, że do dwóch godzin dziennie  ::)

Offline kwiatek33
  • bywalec
  • data ślubu: 28.04.07
« Odpowiedź #2789 dnia: 22 Listopada 2010, 20:52 »

Na fotelik.info podają, że do dwóch godzin dziennie  ::)

nie przesadzajmy z tym spędzaniem czasu w foteliku, bo zakupów codziennie się nie robi, a jak jedziecie z dzieckiem np z południa nad morze, to dziecko spędza w foteliku jakieś 10godzin.