Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 527893 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #2040 dnia: 10 Marca 2010, 22:26 »
milena mutsy ma napewno regulowaną wysokosc rączki

a jesli chodzi o implasta to tez w moim volancie  tez mialam strasznie krótkie oparcie

ola ja tez mysle ze ten podówjny mutsiak to ciekawe rozwiązanie
pogadaj z anką bo ona bedzie go teraz użytkować
moja kupelka ktora ma 2 letanią różnicę miedzy chłopakami
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1701&osCsid=12b27857ff0cec8bb40b094423661a86
taki ma
jedną gondolke i starszy jezdzi w spacerówce na przodzie

A Jesli chodzi o tą platformę step board to ma ktros może jakies doświadczenia namacalne ?????
bo kurde wszystko super ale ja jak prowadze mutsiaka to czasem zdarza mi sie uderzac nogami o tą tylnią belkę a co dopiero jakbym miala jeszcze cos przed sobą???
musiałbym z boku prowadzic chyba

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline kwiatek33
  • bywalec
  • data ślubu: 28.04.07
« Odpowiedź #2041 dnia: 10 Marca 2010, 22:35 »
milena, mutsy 4rider, urban - mają wysoko wyciąganą rączkę - mój mąż ma prawie 2m
transporter ma już inaczej regulowaną rączkę - musiałabyś na żywo zobaczyć i się przymierzyć

jagodka24 mnie się nidy nie zdażyło uderzyć w tą belkę, może wyciągnij bardziej rączkę - ja miałam na 2
za to teraz mam parasolkę HAUCK - i jak już ją użytkuję to co chwila kopnę - badziew jeden - no i do marketu się nie nadaje, bo się koła ślizgają i nie chcą się kręcić, ale na betonie jest ok

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2042 dnia: 10 Marca 2010, 22:41 »
ja jeszcze nie mam tego podnózka tylko pytam czy ktos ma
ja jestem dosyc wysoka i poprostu stawiam duże kroki może dlatego
a wyciągnąc rączke owszem mogę ale wtedy nie wiem czy bedzie mi sie wygodnie rpowadzilo wózek

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #2043 dnia: 11 Marca 2010, 22:41 »
Moja koleżanka dla dwójki swoich dzieci (różnica 1,5 roku) kupiła taki wózek:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2044 dnia: 11 Marca 2010, 22:55 »
Olaaa ja mam ten duoseat do mutsiaka
poczekaj - sprawdzę jak się sprawuję i może nie będzie nam już potrzebny?
i tak narazie nie musisz kupować, prawda?

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2045 dnia: 12 Marca 2010, 00:47 »
Spoko Aniu, do wydawania kasy na "gadżety" dowózka na razie mi daleko  ;D Jak już nei będzie potrzebne, to z chęcią odkupię.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2046 dnia: 12 Marca 2010, 08:21 »
Dziewczyny ja mam tą podstawkę Buggy Board. Jak sama wychodzę na spacery to ją zakładam (trwa to 2sek.) i Szymek na niej jedzie a Młoda w gondoli. Jak Szymon chce pobiegać to po prostu schodzi i tyle. Po co Wam spacerówka dla ponad dwuletniego dziecka. Jest już na tyle duże że w wózku nie musi jechać.

Ja mam dokladnie taką :
http://babybt.bizshop.com.au/index.php?main_page=popup_image&pID=1036&zenid=79e279ec55c7b449c4df38edf138ec2f

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2047 dnia: 12 Marca 2010, 08:24 »
anulka i mowisz ze to wygodne jest? nie zachaczasz o nia nogami?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2048 dnia: 12 Marca 2010, 11:11 »
Magda, ja tez ogladalam tego X-landera ale kurcze, nie wiem gdzie go mozna na zywo zobaczyc ???
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #2049 dnia: 12 Marca 2010, 12:13 »
/dziewczyny pokażcie fotkę tego X landera.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2050 dnia: 12 Marca 2010, 12:34 »
Piękny jest :) Wygląd maclarena za cene 3 razy tańszą :) Ja czekam na sprawozdanie jak sie spisuje wózeczek :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2051 dnia: 12 Marca 2010, 12:47 »
Mi też się podoba.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2052 dnia: 12 Marca 2010, 14:15 »
Wrocilam wlasnie ze sklepu, oladalam X-landera XS, niestety pomimo tego, ze jest super lekki odpada, te oparcie jest beznadziejne, takie jak w XA >:( I te ustawienie tego oparcia - bez dziecka mi bylo cieżko ::)

Widzialam tez wozek co się zwie Inglesina Trip i oparcie prawie pod katem 90 stopni, czyli idealnie. Cos na temat tego wozka wiecie??

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2053 dnia: 12 Marca 2010, 14:27 »
aniusiaaa wygoogluj sobie wózki forum i tam masz fajne informacje o wszystkich wózkach :0

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2054 dnia: 12 Marca 2010, 17:46 »
Anusiaaa ja mam Inglesinę Trip i wg mnie jest super! Jest lekki, zwrotny i ładny :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2055 dnia: 13 Marca 2010, 08:45 »
Agata Tobie nie odpisałam. Wiadomo, że bez tej podstawki lepiej się wózek prowadzi, ale dla mnie jest to mega wygoda, bo jak Szymek nie chce iść to wskakuje na nią i grzecznie jedzie. Zresztą On lubi na niej jechać. Nie widziałam po prostu sensu kupowania jakiejś dodatkowej spacerowki czy czegoś tam, Szymon jest już duży, od dawna z wózka nie korzysta.

Ja mam wózek po Szymku, w ogóle nie mieliśmy w planach sprzedawania go i kupowania nowego, wiedzieliśmy, że chcemy drugie dziecko dość szybko. I szczerze nie rozumiem tej pogoni za modą, zmianą. Przeciez to tylko wózek, nie tani sprzęt i po co ładować się w koszta. Ja mam Implasta Drivera i w nosie mam, że to wózek sprzed prawie 3lat i jest ze starej kolekcji której już nawet nie produkują. Jest w bardzo dobrym stanie. My w ogóle wszystko mamy dla Oli po Szymku, dlatego w ogóle nasz portfel nie odczuł tego, że Ola pojawiła się na świecie.

Z tego co widzę to prawie wszystkie z Was, które planowały drugie dziecko mają już inne wózki. Wszystkie dokonałyście złego wyboru za pierwszym razem, że zmieniłyście wózki?

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #2056 dnia: 13 Marca 2010, 13:23 »
anusiaa inglesina trip jest bardzo polecana, można ją w katowicach zobaczyć w ala ma kota. Ale ja jakoś zdecydowałam się na cybexa bo fiolecik i ciekawy design wygrał. Ale znając moją manię wózkową to nie ostatni wózek.. ;) Ja jestem z niego bardzo zadowolona uż byłam na spacerze i super sie jeździ i ciocia, która się opiekuję małą również go lubi chociaż ma wysoko rączki a ciocia ma 158 :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2057 dnia: 13 Marca 2010, 14:10 »
Tak, tą Inglesine juz widzialam na zywo tylko jeszcze Zu musze przymierzyć i chyba się zdecyduję. Fakt kolorystyke ma srednia i chyba padnie na czerwony :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #2058 dnia: 13 Marca 2010, 14:34 »
I szczerze nie rozumiem tej pogoni za modą, zmianą. Przeciez to tylko wózek, nie tani sprzęt i po co ładować się w koszta.
Mój Małż jak szukałam wózka dla Łucji uświadomił mi, że dla dziecka gondola jest bez znaczenia, bo w każdej będzie mu się leżało tak samo. ;)

W ostatnim "Dziecku" jest małe porównanie spacerówek, tylko nikomu nie przyszło do głowy napisać czy siedzenie ustawia się pod kątem 90o, są tylko niewiele mówiące opisy np. oparcie płynnie regulowane.
::)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2059 dnia: 14 Marca 2010, 15:19 »
anulka ja dla Poli miałam Boldera Implasta, model w kwiatki, podobał mi się szalenie, jednak zupełnie nie wiedziałam wtedy co jest ważne przy wyborze wózka. I o ile gondola była super i sprawdziła się bardzo, o tyle spacerówka już po pierwszym razie poszła "na odstrzał", do tego duże gabaryty stelaża. Postanowiłam, że spróbuję go sprzedać, ale bez ciśnienia jak się nie uda zostanie dla drugiego dziecko. Udało się niemal "od ręki" za godziwą cenę. Wiedziałam już wtedy, że przy wyborze drugiego wózka najważniejsza będzie dla mnie spacerówka. Przez te dwa lata zbierała opinie i teraz sama zdecydowałam się na Mutsy 4rider, nie kierowałam się modą tylko wygodą i funkcjonalnością. Wg. tego co zaobserwowałam Mutsy ma jedną z lepszych spacerówek z możliwością ustawienia przodem i tyłem do kierunku jazdy, a o była dla mnie podstawa. Oczywiście wózek nie należy do małych i lekkich ale mam nadzieję, że będziemy zadowoleni.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2060 dnia: 14 Marca 2010, 17:14 »
Ania, bardzo mądrze piszesz. Ja nie planowałam wcześniej rodzeństwa dla Gabi (w najbliższej przyszłości) i gondole sprzedaliśmy. Spacerówkę używamy nadal, rzadko bo rzadko, ale przydaje się i teraz, kiedy wiem, że niedługo chcę zajść w kolejną ciążę, mamy zamiar dokupić tylko gondolę (używaną) i spacerówka też się przyda. Łóżeczko tydz temu złożyliśmy, żeby uchronić przed dewastacją (Mała jak skakała to dno opadało poniżej dolnej krawędzi) i teraz czeka na porządne opakowanie i odłożenie na później. Ciuszki te "lepsze" odłożyłam z sentymentu, wanienka jest i inne akcesoria typu przewijak, huśtawka itp. Nie mam zamiaru ponownego wydania iluśtam tyś. na nową wyprawkę. A dla niemowlaka i tak wsio ryba, czy jeździ w gondoli nowej czy starej.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2061 dnia: 14 Marca 2010, 19:46 »
My oprócz wózka i kołyski- zmusiła nas do jej zakupu sytuacja- w zasadzie wszystko po Poli mamy, ubranek na początek kupiłam b. niewiele, wanienka jest, przewijak jest, leżaczek, mata edukacyjna....

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2062 dnia: 14 Marca 2010, 19:55 »
a ja sprzedaje wszystko jak leci. Przy następnym- o ile sie kiedykolwiek pojawi chce miec jeszcze raz przyjemność wybierania i kupowania :)

♡ Szymon & Leon ♡

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2063 dnia: 14 Marca 2010, 20:53 »
a ja sprzedaje wszystko jak leci. Przy następnym- o ile sie kiedykolwiek pojawi chce miec jeszcze raz przyjemność wybierania i kupowania :)

Też bym chciała, ale teraz wydatków mamy nieskończenie wiele i będę ograniczona:)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2064 dnia: 14 Marca 2010, 21:00 »
dlatego pojawienie się drugiego malucha jest uzależnione od naszej sytuacji finansowej. Nie chce decydować się na drugie dziecko bez pewności że będę mogła sobie pozwolić na wszystko. Chodzi mi tu tez o kolonie, zajęcia dodatkowe itp. Wiem że wiele osób może się ze mną nie zgodzić bo nie kasa najważniejsza. No ale mimo wszystko- ja z tych wygodnych  ;D No chyba że instynkt mi zwariuje   ;D

♡ Szymon & Leon ♡

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2065 dnia: 14 Marca 2010, 21:18 »
Wiem o co Ci chodzi i rozumiem :) Kolonię, koloniami, ale pisząc to co napisałam chodziło mi o rzeczy, które można "odziedziczyć" po starszym rodzeństwie.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2066 dnia: 14 Marca 2010, 21:36 »
J też wszystko zostawiam po Zuzce, bo wiem na 100%, że chce drugie.. gdyby nie sytuacja finansowa to bym chciała jak najszybciej.. No i ślub w tym też przeszkadza hehe :) Bo będzie za rok a nie wtym roku.. Więc muszę troszkę z drugim poczekać. Ale teraz żona mojego brata jest w ciąży i jej wszystko pożyczam.. oczywiście co się zniszcy to się po prostu wyrzuci.. Myślę, że mimo, że mam tyle rzeczy to przy drugim i tak będzie szał zakupów.. Zwłaszcza jak będzie chłopak :))) Ale przynajmniej odpodną mi te drogie rzeczy jak niania, strerylizator, krzesełko do karmienia, wózek, niekótre zabawki itd..
« Ostatnia zmiana: 14 Marca 2010, 21:48 wysłana przez liliann »

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2067 dnia: 14 Marca 2010, 21:37 »
no wlasnie ale w tym dziedziczeniem to tez nie wolno przesadzać bo ja jestem młodszą siostrą i wiem jak sie czuje ten młodszy :)

a poza tym ania nie wierze że nie skusiłaś sie na kilka całkiem babskich ciuszków dla oleńki
no i przede wszystkiem zupełnie inna pora roku napewno zmusiła coe do wymiany części garderoby
ja powiem szczerze że nie mialam nawet body z długim rękawem no może z 3 sztuki
za to na krótki rękaw 25 sztuk  ;)

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2068 dnia: 14 Marca 2010, 21:57 »
Nie wiem czemu zaznaczyło "wyrzuci" na czerwono i takimi dużymi literami.. Wcale tak nie napisałam...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2069 dnia: 14 Marca 2010, 22:00 »
zrobiłaś błąd ortograficzny

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010