Autor Wątek: wątek starających się o dziecko cz.2  (Przeczytany 120298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
wątek starających się o dziecko cz.2
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Stycznia 2007, 12:40 »
Znalazłam nowy-stary wątek ;)
Czytam ....

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Stycznia 2007, 12:45 »
Vall masz całkowitą racje :) JAk teraz masz w miare wszystko unormowane to korzystaj kochana :) A ślub.... uloży sie, wezmiecie poprostu szybciej :) albo przesuniecie na pozniej co jest chyba lepszym rozwiazaniem :) Zrobicie slub razem z chrzcinami :) Super sprawa :)

Ja tez bym chciała tak myslec, u mnie narazie jest chyba ok ale nie wiem co bedzie w czerwcu :( A moj slub musze jeszcze dostosowac do obecnosci ojca w domu, nie moge sobie tak przekladac na pozniej czy wczesniej bo plywa i mogloby sie okazac ze bedzie w rejsie, jesli bym date zmienila :(
[/url]

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Stycznia 2007, 12:49 »
Cytat: "cafe"
slub razem z chrzcinami  Super sprawa  

to jest wersja optymistyczna - jakby się udało :)

mam jescz ejeden zgryz - 3-cie szczepienie na żóltaczke... teraz jakoś powinnam je wziąść... no i wałsnei - BRAĆ czy NIE BRAĆ!! Bo jak wezme, jak sie zmoge z konce miesaca - to musze odczekac jakis czas ze starankami :)

Ale 2 szczepionki ponoc juz uodparniają :) buahahha

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Stycznia 2007, 12:50 »
Vall masz całkowitą racje :) JAk teraz masz w miare wszystko unormowane to korzystaj kochana :) A ślub.... uloży sie, wezmiecie poprostu szybciej :) albo przesuniecie na pozniej co jest chyba lepszym rozwiazaniem :) Zrobicie slub razem z chrzcinami :) Super sprawa :)

No ja bym raczej tak nie chciała, kazde z tych wydarzeń ma swój czas i swoją magię, po co to zmieniać???
Martusiu, zastanów się dobrze nad tym...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #34 dnia: 10 Stycznia 2007, 12:53 »
Cytat: "Vall"
BRAĆ czy NIE BRAĆ!! Bo jak wezme, jak sie zmoge z konce miesaca - to musze odczekac jakis czas ze starankami

ten czas to miesiąc więc nie jest tak źle, ja biorę ostatnią po 20 kwietnia i może w maju już zaczniemy starania :tupot:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 10 Stycznia 2007, 12:53 »
Cytat: "merkunek"
po co to zmieniać???

żeby potem nie załować, że przegapiło się swój czas w życiu  :drapanie: nie wiem sama... ale mam jakąs nieodparte wrażenie, ze tak łatwo nam nie pójdzie z dzidzią :(

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Stycznia 2007, 12:54 »
tak dwie szczepionki juz uodparniaja, a trzecia mogłabys wziasc po narodzinach dziecka, bo to nie musi byc rowne 6 -c. Wazne aby ta 3 szczepionka nie byla wzieta przed upływem tych 6 m-c liczac od pierwszego szczepienia :)
[/url]

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Stycznia 2007, 12:55 »
po co to zmieniać???

żeby potem nie załować, że przegapiło się swój czas w życiu  :drapanie: nie wiem sama... ale mam jakąs nieodparte wrażenie, ze tak łatwo nam nie pójdzie z dzidzią :(

nie wiem, ale na pewno musisz to mocno przemyśleć, bo jak zafasolkujesz, to odwrotu nie będzie...tu się nie da poprubować...

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Stycznia 2007, 12:58 »
JA wychodze troche z założenia, że tyle czekalam z dzidzia wiec moge jeszcze do czerwca poczekac choć... W każdym razie nie bede sie zadreczac, jesli cos by szlo nie tak mowiac " mogłam sie wczesniej zaczaca starac" bo w sumie nie wiem czy by to cos zmieniło, zreszta....ja jestem dobrej mysli, ze u mnie wszystko bedzie ok ze starankami i takiej wersji sie trzymam :)
[/url]

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 10 Stycznia 2007, 13:00 »
żeby potem nie załować, że przegapiło się swój czas w życiu  nie wiem sama... ale mam jakąs nieodparte wrażenie, ze tak łatwo nam nie pójdzie z dzidzią  

Lepiej sie tak kochana nie nastawiaj, bo ja całe życie taką myśl miałam ztyłu głowy i teraz mam za swoje ..... każdą nieudaną próbę jak dotąd odchorowywałam .... ale mam nadzieje, ze tym razem będzie lepiej, niezależnie od wyniku :)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 10 Stycznia 2007, 13:01 »
ja jestem dobrej mysli, ze u mnie wszystko bedzie ok ze starankami i takiej wersji sie trzymam  

I tak trzymać :) :brawo_2:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 10 Stycznia 2007, 13:11 »
na pewno musisz to mocno przemyśleć

dokładnie ! dlatego mam mętlik w głowie, ale chyba poprstu poadłam w jakiś dołek emocjonalny... czy jak go nazwać...

wszystko bedzie ok ze starankami i takiej wersji sie trzymam

pewnie też bym tak mówiła, gdyby nie niektorzy lekarze, którzy naopowiadali mi róznych rzeczy.... :(

~monika~, póki co..mysle, ze dałabym sobie z tym jakos rade... wiecie co - takie staranka nieowocne przed ślubem... mają ten plus ze zawsze jest światełko - włansie ten dzień "0"..ze będzie tak jak ma być... wiem,wiem - to juz całkiem poroniony pomysł wiem... ale poprostu głupieje całkiem!!

może zralizuje sie w roli cioci i mi wystarczy!! :popija:

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #42 dnia: 10 Stycznia 2007, 13:12 »
Wiecie? to planowanie dziecka i myslenie "za ktorym razem nam sie uda" jest troche jak ze zdawaniem na prawko :) Chyba wiekszosc jak zdaje wlasnie na prawko mysli "etam, pewnie i tak za pierwszym razem mi sie nie uda, przecierz nikomu sie nie udaje. Kolezanka zdala za 5 razem wiec pewnie u mnie tez tak bedzie" :) A ja wlasnie myslałam zupelnie odwrotnie :) Pewnie, ze obawy mialam jak to bedzie ale...wiedzialam ze trzeba zdac i tego sie trzymalam . No i za pierwszym razem zdałam :)
Wiem, ze z dzieckiem to troche inna sprawa ale trzeba być naprawde dobrej mysli i pozytywnie nastawionym do całej sprawy :) Napewno nie wolno myslec "ze niby dlaczego miałabym zajsc za pierwszym razem?" A moze dla tego, ze sa dziewczyny ktore tak własnie zachodza, własnie za pierwszym razem :)
[/url]

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #43 dnia: 10 Stycznia 2007, 13:14 »
Ja nastawiam się na to, że jeśli wogóle jest mi pisane zostać mamą to nie ja o tym zdecyduję-ja mogę tylko zacząć, zrobić pierwszy krok a sprawy same się potoczą. Być może nigdy mamą nie zostanę - biologicznie ale nie poddam się bo bardzo kocham dzieci...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 10 Stycznia 2007, 13:18 »
Cytat: "Maja"
jeśli wogóle jest mi pisane zostać mamą to nie ja o tym zdecyduję-ja mogę tylko zacząć, zrobić pierwszy krok

tylko własnie chodzi o ten pierwszy krok... jeśli po dordze nei zdarzy się wypadke, cud - zwał jak zwał... to własnie pierwsza decyzja zalezy od nas..a ona jest trudna!!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #45 dnia: 10 Stycznia 2007, 13:22 »
Martusia ja tez chciałabym już i mój R. bardzo tego by chciał......

A skoro Ty i A. tego chcecie to nad czym tu sie zastanawiać ?!
Nie musiałabyś nic przekładać a jedynie poszerzyć kiecuszkę i kokarde dać pod biuścik i byłoby miodziunio !!!!!!!!!!!  :skacza:  A przecież nie jest pwene, czy uda się od razu... ale z całego serca tego właśnie bym Wam życzyła :) :) :)

Ale byłoby super, byłabym forumkową ciociunią, taką prawdziwą bo znam Cie osobiście :) :taktak:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 10 Stycznia 2007, 13:25 »
Cytat: "AndziaK"
byłabym forumkową ciociunią, taką prawdziwą bo znam Cie osobiście

:hahahaha:  :hahahaha:  :hahahaha:

powiem tyle  - sprawa jest poważna - i nie daje mi spokoju!! Ale dopytam się wszystko ginki... duzo zależć będzie od jej opinni w temacie mojego zdrowia i jej prognoz!!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 10 Stycznia 2007, 13:37 »
Ale dopytam się wszystko ginki... duzo zależć będzie od jej opinni w temacie mojego zdrowia i jej prognoz!!

O dokładnie !!! Popytaj ją co o tym mysli i wtedy juz bedziesz wiedziała jakie jest prawdopodobieństwo i czy warto czekać tylko po to zeby suknia dobrze wyglądała... Dzidzi wazniejsze, a jak masz juz jakieś problemy to po co z taka decyzja zwlekać :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Stycznia 2007, 13:41 »
AndziaK, dokładnie ..tak więc... za tydzień newsy będą :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Stycznia 2007, 14:29 »
Vall, bardzo jeste ciekawa co ci twoja ginka powie...
choć ja nie jestem przekanana czy to dobry pomysł z dzidzią już teraz?
a co będzie jeśli - ODPUKAĆ - będziesz musiała leżeć  w szpitalu? i co wtedy ze ślubem? macie już wszystko popłacone? wiem, że kasa nie najważniejsza ale weselne wydatki nie należą do najmniejszych

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 10 Stycznia 2007, 14:39 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
ODPUKAĆ - będziesz musiała leżeć w szpitalu

to też własnie mnie niepokoi... dlatego mam tkai nieła dw głowie...

co wtedy ze ślubem? macie już wszystko popłacone?

mamy zaliczke na sale - ale termin pewnie jak sie zmini, to nie bedzie miało wpływu..., wódka nie zepsuje się, obrączki moga poczekac, a suknia zaliczkowana, ale bedzie dopero szyta .... więc tutaj jakby nie ma problemu...ale ja wiem, ze roządnie byłoby poczekac..ale wszystko uzależniam do tego co dowiem w środe...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 10 Stycznia 2007, 14:46 »
a co będzie jeśli - ODPUKAĆ - będziesz musiała leżeć w szpitalu?

Anusia wiem, że chcesz dobrze, ale z drugiej strony co bedzie jak zaczekają, a potem ODPUKAĆ okaże się że gdyby zaczęli 4 miechy wcześnie to byłoby gites a tak to kicha?

Nie ma co gdybać, Marta wie co najlepiej dla nich będzie. A ja czekam niecierpliwie na środę :) :brawo_2:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 10 Stycznia 2007, 15:41 »
40%??? hm.. nie straszcie mnie..

przez te wszystkie lata obsesyjnie balam sie ciazy - bo nie moge, bo praca, bo nie ma slubu, bo jestem mloda, bo koniec wolnosci..
teraz wiem, ze slub jest wlasnie dlatego, ze chcialabym juz to poczuc, chcialabym juz byc mama.. mam nadzieje ze bede miala swoja szanse..

chce sie jednak do tego dobrze przygotowac - zdrowotnie - a wiem, ze ze wzgledu na stres przedslubny staranka zaczne dopiero po..

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Stycznia 2007, 16:08 »
Cytat: "AndziaK"
Anusia wiem, że chcesz dobrze, ale z drugiej strony co bedzie jak zaczekają, a potem ODPUKAĆ okaże się że gdyby zaczęli 4 miechy wcześnie to byłoby gites a tak to kicha?

wiem wiem AndziaK
mamy zaliczke na sale - ale termin pewnie jak sie zmini, to nie bedzie miało wpływu..., wódka nie zepsuje się, obrączki moga poczekac, a suknia zaliczkowana, ale bedzie dopero szyta .... więc tutaj jakby nie ma problemu...ale ja wiem, ze roządnie byłoby poczekac..ale wszystko uzależniam do tego co dowiem w środe...

w sumie jak suknię będziesz szyła a ew. termin można przesunąć - to też nie taki dramat  :brewki:
w takim raziem czekam razem z tobą (i forumkami  :taktak:  ) do środy

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #54 dnia: 11 Stycznia 2007, 12:16 »
Melduje sie i ja,choc chciałabym sie zameldowac juz na innym poscie...niestety jeszce nie jest mi dane :dno: to czekanie mnie wykancza,jeszce gdyby wszystkie badania wyszły dobrze bylo by ok,a tak to wszystko jest do bani.Ja naprawde nie mam juz siły

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 11 Stycznia 2007, 12:24 »
BETI, głowa do góry - nie mozna sie poddawać...
Choć wiem, że czasem jest bardzo cięzko i widzi się wszytsko w czarnych barwach....ale naprawde - ważne by stale walczyć..  :przytul:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 11 Stycznia 2007, 14:13 »
Cytat: "BETI"
Melduje sie i ja,choc chciałabym sie zameldowac juz na innym poscie...niestety jeszce nie jest mi dane :dno: to czekanie mnie wykancza,jeszce gdyby wszystkie badania wyszły dobrze bylo by ok,a tak to wszystko jest do bani.Ja naprawde nie mam juz siły

BETI, przytulam Cie mocno!!!! Doczekasz sie swojego malenkiego szczęścia!!!!! Tak jak Ci pisałam trzymam kciuki, zeby nawet bardzo szybko to nastapiło...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Stycznia 2007, 14:29 »
BETI, głowa do góry - nie mozna sie poddawać...
Choć wiem, że czasem jest bardzo cięzko i widzi się wszytsko w czarnych barwach....ale naprawde - ważne by stale walczyć

BETI zgadzam się z Martą, a najlepszym dowodem na to, że będzie dobrze jest Lea. Ona tez pisała tak jak Ty, a teraz siedzi w bebikowie na dobre :)

Trzymam kciuki teraz za Ciebie :) :) :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Stycznia 2007, 15:13 »
Tak Lea i Monia to naprawde dowody wiary i pozytywnego myślenia :) u każdej z Was tak sie stanie że będziecie wkońcu miały fasolinki w brzusiach :)
ściskam Was i trzymam kciuki  :skacza:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #59 dnia: 11 Stycznia 2007, 18:50 »
Ja nie starałam się tak długo jak Monia, ale rzeczywiście,,,były wzloty i upadki....

A teraz??? W wakacje zostanę MAMĄ!!!!!
Beti głowa do góry, przytulaj się do męża kiedy masz ochotę, a nie kedy wiesz,że może teraz, że może tym razem...

Trzymam kciuki..baaardzo mocno :P :P :P
Kochan -głowa do góry :mrgreen:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.