Autor Wątek: Marzenia sie spelniaja J&A  (Przeczytany 132473 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: Marzenia sie spelniaja J&A
« Odpowiedź #240 dnia: 19 Września 2016, 21:38 »
wszystko ma swoje plusy... no ale jednak z dwójką taka podróż... ja bym się nie odważyła ;)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #241 dnia: 19 Września 2016, 22:36 »
aaa bo Ty o wakacjach mowisz, myslalam ze jeszcze wczesniej, przed 'sezonem' chcecie leciec do Polski.. nie patrzylam na ceny tak daleko ;) ja chce leciec zeby dzieciom snieg pokazac :P celuje na styczen.. moze sie uda.. tylko sie maz waha czy moze jednak na swieta leciec.

autem bym sie nie odwazyla, chociaz mam znajomych ktorzy i z 3dzieci jechali.. dla mnie to katorga, no way..

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #242 dnia: 19 Września 2016, 22:48 »
Snieg pokazac tez chce  ;D , Julia jak w bajce snieg widzi to az piszczy z zachwytu!Tyle ze najpierw niech bedzie ten snieg,a a wtedy bede kupowac bilety jezeli cena bedzie ok.

Jak bysmy jechali to nie przez uk.Jak juz to promem do Francji.Wiec cala noc przespana ... dzien to bysmy orzez europe jechali... na noc Niemcy zaliczyli motel... i w dzien Pl...masakra co  ;D ?
Ja tez nie bardzo to widze.Z jednym dzieckiem jeszcze,aale z 2 maluchow... oj ... bede obserwowac bilety lotnicze,trzeba policzyc ewentualny koszt wynajecia auta i dobrze przemyslec.

Lusi tak tak bo chodzai walacje w cieplych krajach w zime tak na oko luty.

Kurcze ...dzwonil do nas wlasciciel z poprzedniego domu czy chcemy sie znowu wprowadzic...zalezy mu na nas .... hmmmm cena ta sama co i tu placimy tyle ze wiecej o jeden pokoj plus garaz ... plus blisko do miasta ,doslownie 7min "z buta" (a tu mam 35min)... tyle ze tamten dom jest zimniejszy ,nie ma wanny.To minusy.
Dylemat mamy ... plus tez taki ze tam jest normalny komonek,a tu gazowy.

Tylko naprawde zimne sa te dwa male pokoje  ::).
Kusi mnie ze blisko wszedzie ...ale zmieniac przedszkole ... przeprowadzac sie ... matko!Teraz pare mebli kupilismy wiec z 2 tyg bysmy sie przeprowadzali !!!
No i ppmalowalismy po swojemu ... eh dylemat to teraz mamy.

Nie moge wyslac zdj na priv.Nie wiem gdzie sie tam dodaje  ::).

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #243 dnia: 19 Września 2016, 22:51 »
chyba bym nie zmieniała mieszkania. tyle już tu zrobiliście... no i pomyślałabym o małej, dopiero się przyzwyczaiła, po co jej mieszać...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #244 dnia: 19 Września 2016, 23:16 »
Aga, skoro mu zależy to niech obniży cenę :) I wtedy możecie myśleć, a teraz to tylko kasę na przeprowadzkę wtopicie, bo to zawsze kosztuje.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #245 dnia: 19 Września 2016, 23:29 »
a przypomnij dlaczego sie wyprowadziliscie stamtad?
landlord nie mial sprzedawac przypadkiem? nie wracalabym jakby tak bylo.. moze mu sie nagle znow odwidziec, szkoda zachodu. tu sobie porobiliscie po swojemu, na zime cieplej, po co Ci garaz? taka zmiana wszystkiego to tez niezly kociol dla dziewczynek
rob prawko i odleglosci przestana miec znaczenie

chyba sie nie da dodac zdjec na priv jak w watku, jak juz to linkiem z fotoska czy czegos

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #246 dnia: 20 Września 2016, 08:03 »
Agatka wrócisz a on za miesiąc kaze Wam się wyprowadzić....znowu będziecie szukać a tu już sobie pomalowalas i umeblowalas.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #247 dnia: 20 Września 2016, 15:24 »
Dal nam wypowiedzenie bo Jego syn zjechal z Kanady ...tyle ze po roku w Ie wrocil znowu tam.I temu teraz szuka.Znaczy ma ilus tam chetnych bo wiadomo teraz kazdy wynajmuje co jest na rynku ... ale On chce nas no tam 8lat mieszkalismy i nie bylo z nami problemu :).
Zastanawialismy sie ,ale raczej zostajemy tu gdzie jestesmy.Obecny wlasciciel tez ok.Nie ma z Nim poki co problemow.

Lusia a masz fb lub ostagrama ?Albo ppdaj email to wysle zdj bo tu nie chce (nie moge wtedy skasowac zdj).

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #248 dnia: 20 Września 2016, 15:28 »
A za pół roku was wywali, bo syn znów wróci...... Ja bym została.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #249 dnia: 20 Września 2016, 17:58 »
Wiesz jak jest teraz na rynku mieszkaniowym w Ire, więc siedź na dupie;-))) A lanlord to se kasting zrobi na ten dom pewnie....swoją drogą jakiś dziwny, skoro chce taką samą kwotę;-) Oni sobie teraz robią co chcą;-)
Nie szłabym w zimne pomimo odległości od centrum, rachunki wzrosną za ogrzewanie, przecież idzie zima....
Tak jak pisze lucy, zrób prawko i będziesz szybciej w mieście skoro tak lubisz tam przebywać;-)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #250 dnia: 20 Września 2016, 18:25 »
Aga, masz instagram? Daj namiar  ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 20 Września 2016, 18:56 »
Daria On chce o 200e wiecej,ale dla nas zaproponowal tyle ile teraz placimy.No ,ale stwierdzilismy ze tu zostajemy.
Dom wyremontowalismy,mamy po swojemu wiec niech tak zostanie ;).

Mysia na priv wysle.

Mam lenia.Zamiast wysjsc z dziewczynami,siedzimy w domu  ::).
...nie chce mi sie,ale chyba wezme Je chociaz na pol godzinki.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #252 dnia: 20 Września 2016, 19:01 »
nie msm ani fb ani instagrama.. ale mail powonien byc w profilu moim podany :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 21 Września 2016, 08:07 »
Dobra decyzja :-)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #254 dnia: 21 Września 2016, 08:46 »
Teraz kochana masz chociaż motywację żeby robić prawko  ;D
Dobra decyzja że zostajecie.
Nie ma co palić mostów w obecnym mieszkaniu  :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #255 dnia: 22 Września 2016, 21:35 »
Hej!
Nie chwale !Zeby pozniej nie bylo (jak zwykle) moje dziewczynki dzis zasnely same!Julia juz 3 wieczor zasnela sama w pokoju.Amelia to maly spryciolek i czeka az mnie uslyszy to piszczy "mamaa" ,a dzis nie dalam sie ;p i zasnela sama.
W tym czasie wlaczylam "na wspolnej" ;D.
Co prawda Julia mnie wolala,ale zbywalam Ja ze za chwilke przyjde.A zeby nie bylo to przyszlam zgasic lampeczke jak juz zasnela ;D.

Tyle ze co z tego jak w nocy dalej mi soe budza.Na koncu Julia spi ze mna,a do Amelki co chwilke wstaje ... oj marze o jednej calej nocy przespanej!

Jutro Julie zaprowadzam po przedszkolu do dzoadkow ;) zostaje do soboty.
Tam ma fajnie bo w kolo sporo dzieci.Babcia nakupowala smakolykow, kredy,kolorowanki ;).

A ja w sobote wybieram sie na przeceny do next :D.
Bym chciala dorwac dla Julii rajstopki bo w next sa najlepsze gatunkowo ktore do tej pory mialam.Jakies buty tez dla Julii... i leginsy dla dziewczynek.Ciekawe czy cos fajnego upoluje.

A Wy (Daria,Lusi) wybieracie sie?

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #256 dnia: 23 Września 2016, 05:47 »
Agatka a budzą się dziewczynki bo się boją czy np Amelia na jedzonko?

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #257 dnia: 23 Września 2016, 08:11 »
Gorzej jak zacznie czekać aż to "za chwile" nadejdzie he he. Ale ona coraz starsza to mysle ze jak będziesz tłumaczyć że już duża jest itd to szybko bez problemu będą wieczory
Właśnie, na co one się budzą?

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #258 dnia: 23 Września 2016, 09:35 »
A bo ja wiem ... Julia budzi sie z placzem i przychodzi do mnie...
Amelka to sama nie wiem,a to smoczek,a to pic chce ... a to czasem wchodze a Ona ma smoczka,pic nie chce ... tak sobie poplakuje.Zebow brakuje bo ma narazie jest 10.Na dole brakuje trojek (czworki sa), ale patrze w paszcze ,a nie widac aby cos sie wykluwalo ::).Musze ten smoczek "wywalic" ale sama chyba musze sie oswoic ...znaczy boje sie tego ryku w nocy...bo wiadomo teraz poplakuje a bez smoczka?!

Dzis z 12 razy wstawalam... poszlam spac o 22.30 i juz syrena i tak co chwile do 5 rano.Po 6 Julia sie obudzila i tylko lezalam.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #259 dnia: 23 Września 2016, 10:10 »
12 razy wstawalas??!!! o matulu to wiecej niz do noworodka
nie daj sie i nie bierz Julki do siebie do lozka rano, odprowadzaj ja.. albo daj jej ulubionego misia czy cos co sobie potuli w nocy i sprobuj wytlumaczyc ze kazdy ma swoje lozeczko do spania.. i ze ma sliczny swoj wlasny pokoj i niech spi :P no nie wiem, probuj.. u mojej pomagalo mowienie ze jest noc a w nocy spimy jak byla mala.. ale ona lubi miec tylko 'swoja przestrzen'.

skad Ty wiesz o tych przecenach? :) ja nigdy nie pamietam.. nie planuje sie wybierac bo to pewnie o 5rano jest tak? wole pospac :P
ale musze sie przejechac moze dzis po obuwniczych.. popatrzec na buty dla Klaudii. zeszloroczne kozaki chyba juz za male ..jeszcze raz dobrze przymierze,
babcia wyslala podobno jej uggsy paczka, kupila rok temu, ale z tego co pamietam to moga byc za wielkie :/ musze jej jakies buty na zmiane do przedszkola wymyslic, kapci nie chce, tenisowek tez nie bo jej sie nozki poca.. myslalam moze o crocsach ..kojarze ze ktos tam zachwalal do przedszkola.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #260 dnia: 23 Września 2016, 10:29 »
Jejku Aga, współczuję... Kiedyś z tego wyrosną :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #261 dnia: 23 Września 2016, 11:27 »
Takie wstawanie w nocy to "norma " niestety.
Julii tlumacze,odprowadzam do lozka ...ale wiecie czasem mam juz dosc i sobie odpuszczam bo chce chociaz troche pospac.

Croksy sa w heatons przecenione Lusi to sprawdz.Fajne tez w lidlu ocieplane teraz.

O przecenach wiem z forum :p na fb.
Zaczyna sie od 7 rano ,ale ja w lato bylam kolo 12 i tez duzo jeszcze bylo tyle ze np leginsy wykupione,buty pojedyncze sztuki i nie bylo naszych rozmiarow.
Wiec warto kechac nawet i po sniadaniu :).

Ja mojej ala trapery rozowe upatrzylam w heatons :) chyba 26e.W dunesie tez sa takie,ale czarne za 20.Musze popatrzec...w sumie czarne do wszystkiego pasuje.
Moja jeszcze do przedszkola w trampkach pomyka... byly kiedys w przecenie to kupilam chyba z 3 pary.

Lusi u Was w przedszkolu dzieci zmieniaja obuwie?U nas niestety nie.

Jak fajnie ze Julia nocuje u mamy :D.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #262 dnia: 23 Września 2016, 12:25 »
Rozumiem ze potrzeba snu jest ogromna... ale pomyśl o tym tak, że poświęcisz tydzień czy dwa na wstawantu, ale w końcu mała załapie że nie weźmiesz jej
Chodzi mi o to ze jeśli ulegasz, to dziecko później robi coś jeszcze dłużej aż ulegniesz bo przecież wcześniej się udało...
A jeśli nie weźmiesz jej do siebie raz trzeci piętnasty to w końcu załapie że nie znaczy nie a nie "nie ale jednak tak" ;-)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #263 dnia: 23 Września 2016, 13:06 »
Ja się nie wybieram raczej do Nexta, ja chyba jeszcze nigdy nie byłam, a jak pojadę po śniadaniu to też czasem jeszcze się coś trafi fajnego. >Alan jest ubrany na dwa kolejne lata, z młodą też nie narzekam na jakieś braki, tylko jakiś kombinezon na zimę by się przydał....i pajace na 9+ ,ale to z Penka wezmę chyba. Zresztą teraz te przeceny to chyba małe ,bo te główne są w lipcu i grudniu nie?

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #264 dnia: 23 Września 2016, 13:43 »
Daria na wiosne bylam i sporo bylo rzeczy przecenionych.Mysle ze i tym razem tyle bedzie.Wiadomo na Swieta to najwieksze sale bo wszystko przecenione.
W peniaku body i pajace ok te malutkie,ale te wieksze body juz nie bardzo...denerwuje mnie to ze sie tak rozciagaja na dekoldzie.Wiec teraz przeszlam na tescowe :) bodziaki.Sprawdz,naprawde fajne,a cena podobna.

W sumie moje dziewczyny maja duzo ciuchow  ::) ... Bluzek to naprawde sporo ,tyle ze np Amelia ma wiekszosc po Julii.

Magda dobrze piszesz.Ja wiem o tym doskonale...tylko w praktyce troche trudniej z tym zwlaszcza przy 2 dzieci.Nie chce aby tym placzem obudzila sie kolejna... no nic,trzeba cos z tym zrobic bo tak dalej nie pociagne.

Jak nogdy nie pilam kawy,tak teraz jest to zbawieniem z rana.

Julka juz u dziadkow,Amelke polozylam spac,sama wskoczylam to wyrka i ... pies zaczal szczekac ... no nie!Amelia sie przebudzila...moze zasnie  ::).

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #265 dnia: 23 Września 2016, 19:16 »
A wiecie co?Ja jeszcze nie mam wywolanych zdjec od Julii narodzin  ::).
Pare sztuk doslownie ,Amelki mam wiecej bo z 2 sesji zdjeciowych.
A tyle zdjec robie i wszystko na twardym dysku... musze sie w koncu zabrac za to ... tylko kiedy.
Nie wiem czy zaczac od pierwszych zdjec Julii (a i jak w ciazy bylam) czy od konca...
A Wy jak stoicie ze zdjeciami?
Matko ile to bedzie do wywolywania ......

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #266 dnia: 23 Września 2016, 20:20 »
oj to masz zaległości. ja mam wywołane zdjęcia do końca 2014 roku. jestem w trakcie wybierania zdjęć z tych kolejnych dwóch lat. może do końca tego roku się uda hehe

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 24 Września 2016, 00:35 »
a wiesz ze ostatnio tez sie ciagle biore za zdjecia :P tzn mam prawie pelny dysk na kompie i chce zgrac na inny dysk albo plyty.. no i jeden album Klaudii czeka na wypelnienie od dawna
ale takich zaleglosci jak Ty to nie mam :D :D rekord
Klaudii robilam album na 2latka - od urodzin.. a Oliwii na roczek teraz plus robilam jeszcze taki 'nasz' wlasnie z tego 'miedzyczasu'
takze do konca maja 2016 mam odhaczone ;) przynajmniej czesciowo

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #268 dnia: 24 Września 2016, 05:09 »
Współczuję tego wstawania....
U mnie Igor śpi z misiem i autami....które sam sobie przytarga do łóżeczka..czasami jest tak ze w nocy przyjdzie do nas...może się czegoś wystraszy nie wiem...Krzysiek go odnosi jak zaśnie albo jak nam się nie chce to śpi do rana...a często jest tak ze sam idzie spowrotem do łóżeczka na śpiocha.
Nie wiem co Ci poradzić Kochana bo mnie zaraz będą czekać nieprzerwanie noce od nowa...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 24 Września 2016, 06:51 »
Z autami? Udany jest :-D że też mu w nocy nie przeszkadzają