Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych 2008, czyli ponad 400 dni do ...  (Przeczytany 560027 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline niunia82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2008
Odp: Wątek zniecierpliwionych 2008, czyli ponad 400 dni do ...
« Odpowiedź #1140 dnia: 5 Czerwca 2007, 09:43 »
Sukienka pierwszy raz pojawiła się wkolekcji 2005... Była też w 2006 i jest teraz w 2007... Pytałam pań w salonie i one mówią że dlatego że jest ona już w 3 kolekcji z rzędu w 2008 na 99% jej już nie będzie...

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #1141 dnia: 5 Czerwca 2007, 09:50 »
Ja musze powiedziec ze jeszcze po zadnych salonach nie chodzilam -- mysle ze zaczne od wrzesnia -- zreszta chcem isc do jednego i mam nadzieje ze tam juz zostane --- i strasznie sie boje tego chodzenia ze njie bede umiala sie zdecydowac.

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #1142 dnia: 5 Czerwca 2007, 22:40 »
Ja tez bo mi sie podoba kilka modeli nie wiem jaki mam wybrać ale myślę że jak zacznę przymierzać to się na noc zdecyduję. :D

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1143 dnia: 7 Czerwca 2007, 19:52 »
Wiec zostal mi rok -- o tej porze bedę juz żonką  :skacza:

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #1144 dnia: 7 Czerwca 2007, 19:55 »
Wiec zostal mi rok -- o tej porze bedę juz żonką
ale ten czas leci....... jeszcze niedawno wydawalo sie ze to szmat czasu.... a tu juz niecaly roczek wam pozostal...... pozniej pol roku, miesiac, tydzien, dzien.......... :)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1145 dnia: 8 Czerwca 2007, 09:41 »
okladnie tak.Pamietam jak bylo połtora roku a tu juz tylko rok.I teraz sie zacznie prawdziwe odlicznie.
I tak beda mijac kolejne miesiace.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1146 dnia: 8 Czerwca 2007, 10:05 »
Dzisiaj mam wolne a do 17 S w pracy wiec siedze sobie w domku.
Wzielam wlasnie do reki rozpiske z gazety ewesele co trzeba pokolei zalatwiac by sie nie zgubic od 12 miesiecy w dół.
I moge powiedziec ze mimo zastoju to i tak troszke juz mamy.A jeszcze ile przed nami :).

Offline srebrny
  • bywalec
« Odpowiedź #1147 dnia: 8 Czerwca 2007, 15:11 »
czas rzeczywiscie szybko leci, pamiętam jak był styczeń i sali szukaliśmy a tu już czerwiec

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #1148 dnia: 8 Czerwca 2007, 22:04 »
dziewczyny zobaczycie jak to szybko ucieka. ja pamietam jak rezerwowalismy sale i to bylo jeszcze tyyyyyleeee czasu...a tu zostaly 22 dni i powiem szczerze ze mi brakuje wolnego weekendu by wieczor panienski zrobic bo tyle latania wokol tego slubu a przeciez przygotowania zaczely sie rok temu :)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1149 dnia: 9 Czerwca 2007, 16:27 »
czas rzeczywiscie szybko leci, pamiętam jak był styczeń i sali szukaliśmy a tu już czerwiec

Oooo to tak jak my ;D

Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #1150 dnia: 9 Czerwca 2007, 19:02 »
nieublaganie szybko leci... dopiero co miesiac pisalam maila do pewnej firmy a tu juz dokladnie miesiac minal...  :o

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #1151 dnia: 10 Czerwca 2007, 15:19 »
No fajnie że tak szybko ja już bym chciała żeby był chociaz styczeń albo mój wieczór panieński :skacza:

Offline Aniela
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.01.2008
« Odpowiedź #1152 dnia: 10 Czerwca 2007, 19:04 »
Dawno tu nie zaglądałam a tu takie stresujące tematy  ;)

Do naszego ślubu też już coraz bliżej, ale czynimy pewne postępy. Wstępnie umówionego mamy fotografa na wesele. Weselny nasz fotograf ma się rozglądnąć na kimś na ceremonię i plener(?) Wstępnie też wiemy kto zajmie się filmem. Pod koniec lipca planuję rundę po sklepach. Samochodem jedziemy swoim. Kościół jeszcze spokojnie poczeka. O czymś zapomniałam? Wydaje mi się, że trzymam rękę na pulsie. Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę  ;D

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #1153 dnia: 10 Czerwca 2007, 23:47 »
Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz tutaj trafiłam...  :glupek: :glupek: :glupek:
W każdym razie witam Was drogie forumowiczki bardzo serdecznie w tym wąteczku  ;D
Już Wam piszę co my mamy zaklepane, w innym wątku już wspominałam, ale napiszę tutaj jeszcze raz :
- sala ( Club Shuma w Dąbrowie Górniczej )

Napisane: Czerwiec 10, 2007, 23:39:38
- orkiestra ( zespół InPlus )
- kamerzysta + fotograf ( nasz znajomy ze swoją "ekipą")
- samochodzik ( długaśny biały lincoln  ;D )

Napisane: Czerwiec 10, 2007, 23:42:17
o jeju, jakie duuuże zdjęcia, coś mi chyba nie wyszło  :glupek:

- zaproszenia

Napisane: Czerwiec 10, 2007, 23:44:51
- ksiądz ( na razie tylko zanotował datę i kazał się zgłosić po wakacjach)
- fryzjer ( do sprawdzenia, 30.06 idę się tam czesać na ślub znajomych  ;D )
- no i garnitur pana młodego  ;D

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #1154 dnia: 11 Czerwca 2007, 00:02 »
A co do sukni, to widziałam jedną na wystawie, spodobała mi się i zrobiłam fotkę, ale moja była by biała i dekolt byłby inny....

Napisane: Czerwiec 10, 2007, 23:58:04
o taki  ;D

No i może byłaby węższa, tzn mniej bezowata i raczej z gorsetem, bo ta na zdjęciu jest jednoczęściowa, ale to narazie jedna jaka wpadła mi w oko. Jeszcze jej nie mierzyłam, ale zamierzam się wybrać w najbliższym czasie i ją przymierzyć  ;D

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #1155 dnia: 11 Czerwca 2007, 10:08 »
adusiaxxx piękna ta sukieneczka jest a w jakim salonie ja upatrzyłaś?Ja po sesji chce ie wybrać ze swoja przyjaciółką do Katowic,Sosnowca i Dąbrowy Górniczej w poszukiwaniu mojej wymarzonej sukienki i nie mogę sie już doczekać tego  :skacza:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1156 dnia: 11 Czerwca 2007, 10:50 »
ładniutka ta sukineka.
Ja tą ktora mi sie spodobala widzialam tylko na zdjeciu
Aniela ale masz juz duzo zalatwione.
Mi sie tez wydaje ze trzymam reke na pulsie jak narazie. Chociaz moj narzeczony cos ostatnio marudny i nawet nie chce podejmowac tematu slub. :o

Offline malgosiak

• forumowicz
« Odpowiedź #1157 dnia: 11 Czerwca 2007, 12:36 »
Faceci maja zawsze ze wszystkim czas..najlepiej zalatwiac wszytsko na m-c lub nawet tydzien przed,a teraz to przeciez kupa czasu po co sobie tym glowe zaprzatac. Ja mam to samo..jak ja tematu nie zaczne to On nawet nie pomysli zeby cos wspomniec na temat slubu.

Offline amber

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1158 dnia: 11 Czerwca 2007, 16:26 »
OOO!A ja myslalam ze to tylko moj nazeczony taki malo rozmowny w temacie slub a tu widze ze nie tylko ;) Moze te nasze polowki juz tak maja i nie ma sie co czepiac ;) Ja od dzis przestaje A w temacie zalatwien . . dalej nic nie mamy i czekamy na lipiec ;) Pozdrawiam :)

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #1159 dnia: 11 Czerwca 2007, 16:54 »
dorka_9 ta suknia jest z firmy Jola Moda, jest w salonie Margot w D.G. ( to ten salon na przeciwko kina Ars) stoi na wystawie i się do mnie baaaaardzo uśmiecha  ;D ;D ;D
Ale dziś byłam w tym salonie i ją przymierzyłam i nie jestem pewna co do efektu na mnie  :-\
Suknia jest naprawdę śliczna, baaaardzo orginalna, bardzo ładnie wykonana, ale mankamentem było to, że jest jednoczęściowa i do końca się w niej nie zapięłam, a że byłam sama (bo jak wracałam z pracy to nie mogłam się już powstrzymać ), to nie mogłam określić czy aby na pewno mi taki krój pasuje.
Pani w salonie była bardzo miła, ale uprzedziła mnie, że zaraz są umówione 2 panie do odbioru i mogę ją na szybko przymierzyć, miałam ją na sobie góra jakieś 2 minuty i tyle....
Jest bardzo lekka, ale już nawet nie pamiętam jak w niej wyglądałam.....
Ale ta koronka na górze to porażka, jest wyszyta kamyczkami i strasznie mnie drapała, w tym miejscu jak opada na ramiona, może dlatego, że gumeczka była troszkę za ciasna z racji mniejszego rozmiaru....
Ale wszystko można przerobić, zrobić z gorsetem, na mniejszym kole itd.....
No i dekoldzik jaki mnie się podoba  ;D ;D ;D

A jak nabrałam ochoty na przymierzanie, to poszłam do tego salonu wyżej, po przeciwnej stronie, oni mają też drugi salon koło antykwariatu (ale tam szefowa jest troszkę czaśnięta i nigdy tam nie wchodzę). Tam suknie są duuużo tańsze, najdroższa chyba po 1800 zł ( a ta moja wymarzona prawie 2200 )
Jest tam taka młoda dziewczyna, bardzo sympatyczna i mogłam przymierzać do woli  ;D ;D ;D
W sumie przymierzyłam 4 suknie, które nawet na manekinie nie bardzo mi się podobały ale bardzo dobrze się w nich czułam, były lekkie  ;)
ale góry żadna z nich nie miała takiej jaką bym chciała  :(
Także podejrzewam, że i tak w każdej będzie coś do zmiany...
A co do zdjęć, to w żadnym salonie nie pozwolili robić  >:( Szkoda....
Ale już mam pewne rozeznanie i oto mi chodziło.

Offline srebrny
  • bywalec
« Odpowiedź #1160 dnia: 11 Czerwca 2007, 20:50 »
Pewnie, przynajmniej wiesz co na Tobie dobrze leży i czego można teraz szukać.

Ja się z suknią powstrzymije do września, a potem zaczynam powoli poszukiwania.

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #1161 dnia: 11 Czerwca 2007, 23:11 »
adusiaxxx a panie z salonu pytały i sie kiedy masz ślub?bez problemu pozwoliły i przymierza?

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #1162 dnia: 11 Czerwca 2007, 23:15 »
niunia82 ja myślę że w ta suknia i tak będzie w tym salonie a jak nie ta, to jakaś poodbna. j ajak szuałma sukienki to byłma zachwycna jedną właśnie z 2005 roku i nie było takich problemow jakie opisujesz. Myślę że mas zjescze trochę czasu i może być tak że jednka zmienisz zdnaie i bedizesz chciałai nną.
A jeśli już się zdecydowałas to ja kup.
j aszukalam sukienki w grudniu i panie proponowały ż ejak nie chcę mieć sukienki w domu to one ją będą trzymać w pracowni sukien  i odbiorę ją przed ślubem.
adusiaxxx
Sukienka jest super. Dobrze ż ejuż się zorientowałaś jakie modele Ci pasują. A co do tej gumki to ja miałma wszystkie sukienki z aduże a ta gumka mnie strasznie uwierała. W jednej nawet tak ż enie mogłma rak do gory podnieść.

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #1163 dnia: 11 Czerwca 2007, 23:43 »
dorka_9 wiesz ja w tym salonie "Margot" na przeciwko kina Ars mówiłam, że potrzebuję na kwiecień i rozmawiałam z nią kiedy muszę zamówić i powiedziałam, że chciałabym ją przymierzyć, żeby mieć rozeznanie czy mi pasuje i nie było żadnego problemu, ale tylko na chwilkę mi ją ubrała, bo zaraz miały przyjść jakieś inne pańcie.
Ale ja bym Ci radziła parę godzinek wcześniej tam zadzwonić ( nr. tel jest dostępny w internecie ) i umówić się na konkretną godzinkę, to na pewno pozwoli przymierzyć i się dokładnie obejrzeć. Wiesz, ja też myślałam sobie, że może być z tym problem i cały czas zastanawiałam się jak w niej będę wyglądać no i w końcu jak dziś tamtędy przechodziłam, weszłam i przymierzyłam i ok. Przecież musisz wiedzieć czego szukać  ;D

A w tym drugim salonie chyba "Marta" po drugiej stronie, weszłam i oglądałam, ona mnie zaczepiła i zapytałam ją o interesującą mnie górę i sama zaproponowała, żeby przymierzyć, a na kiedy to później dopiero zapytała, ale mimo wszystko podsuwała mi kolejne modele  ;D
Mogłam sobie w tych sukniach nawet po salonie pochodzić i zobaczyć się w innych lustrach  ;D także spoko.
Chodziło mi głównie, jak wyglądam w podobnych modelach, bo wybierać będę dopiero tak w listopadzie, grudniu, wtedy jest tzw "martwy okres" i wszędzie są obniżki, lub dostajesz jakieś dodatki, w zależności od modelu sukni  ;D A zamawiasz i tak nową, a wymiary biorą dopiero 3 miesiące przed ślubem. Więc tak, czy tak lepiej jeszcze zaczekać i tak mi te babki nawet mówiły. 
Ale zawsze warto się wcześniej rozejrzeć  ;D

Napisane: Czerwiec 11, 2007, 23:39:54
milenaw ja takie samo miałam uczucie, a ja koniecznie chcę górę z koronki, tylko z tego drugiego zdjęcia. Mój przyszły mąż zażyczył sobie dekoldzik  ;D
A może by tak poprosić bez tych gumek... Bo tak to będę się całą imprezę wkurzać....
Dobrze że mam jeszcze troszkę czasu, może jakąś inną górę wymyślę  ;D

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #1164 dnia: 11 Czerwca 2007, 23:58 »
niunia82 jeśli zdjęcie tej sukni mają w katalogu to zawsze Ci ją uszyją, tyle że nie będą jej mieli na salonie. Tak jest u nas. Są kolekcje wcześniejsze i nowe, ale zawsze szyją i tak specjalnie dla Ciebie, według Twoich wskazówek  ;D
No chyba, że to suknia z Cymbeline, czy też innej światowej firmy.... Oni szyją według określonego modelu i raczej nie nie można dokonać dużych zmian.
Ja się uparłam na dekoldzik i koniec  ;D I dlatego zrezygnowałam z zakupu bardzo drogiej sukni, bo w każdej mi coś tam nie pasowało, a poza tym jest później problem ze sprzedażą....
A tak to mogę sobie wybrać taką jaką chcę i z czym chcę i co chwilę są nowe modele, a nie jedna kolekcja na rok.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #1165 dnia: 12 Czerwca 2007, 00:05 »
Adisiaxxx Moze faktycznie lepeij bez tejk gumki. A może to też zależy od wycięcia  :drapanie:Ja nie czułam się zbyt wygodnie i na pewno cale wesele bym się wkurzała na te gumki. Ale na pewno coś da się wymyślić.
A z kupowaniem w grudniu to prawda. ja wlaśnie kuplam moją suknie w tym okresie i mialam 15 procent zniżki.
A były jeszzce takie oferty że jak się weżmie suknię z salonu to jest 50% taniej. I oni ją czyszcą i dopasowują bezplatnie.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1166 dnia: 12 Czerwca 2007, 07:50 »
Ja tez z sukienka powstrzymuje sie do wrzesnia,pazdziernika i dopiero zaczne szukac.
Moze do tego czasu zdarze jeszcze zmienic prace--mam taka nadzieje.
Za to moj S wczoraj mi powiedzial --jego pomysl--- moze wezmiemy cywilny z przyjeciem dla rodziny a jak bedziemy miec wiecej pieniazkow to tak jak chcialas huczne wesele i koscielny -- to tylko jego pomysl na szczescie ktory zostal szybko obalony i powiedzialam zeby juz nie kombinowal i zostajemy przy jednym.

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #1167 dnia: 12 Czerwca 2007, 08:56 »
adusiaxxx - piekna sukienka ;)
malgosiak - tez miałam takie zdanie o facetach do czasu, kiedy mój luby pojechał oglądać zdjęcia u fotografa i już mamy jedno z głowy, ufff

Offline bagunia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #1168 dnia: 12 Czerwca 2007, 18:27 »
Adisiaxxx ,obie sukienki sa poprostu sliczne!!!!Wlasnie czegos takiego szukalam.Weszlam na stronke internetowa tego producenta ale nie znalazlam tam tych modeli,chyba,ze je przegapilam..
Ciekawa jestem tylko czy "ciele" sa rownie piekne co na manekinie..

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #1169 dnia: 12 Czerwca 2007, 18:43 »
kawaii2 dziękuję, to chyba moja wymarzona  ;D
bagunia to jest jedna sukienka, tylko na drugim zdjęciu zrobiłam taką lajtową "symulację komputerową"  ;D
I powiem Ci, że na człowieku wygląda równie ładnie jak na manekinie, nawet jak się ktoś się w nią nie do końca mieści  ;D
A co do strony internetowej tej firmy, to jeszcze tej sukni tam nie ma, podobno w tym tygodniu ma być już w katalogu, ale na stronce w okolicach października, listopada, tak mi powiedziano w salonie firmowym w Myszkowie. Jest to jeden z pierwszych modeli nowej kolekcji  ;) Dlatego zrobiłam jej zdjęcie  :D
Napisane: Czerwiec 12, 2007, 18:41:43
No i ma pięęękny tren  :skacza: