dorka_9 ta suknia jest z firmy Jola Moda, jest w salonie Margot w D.G. ( to ten salon na przeciwko kina Ars) stoi na wystawie i się do mnie baaaaardzo uśmiecha

Ale dziś byłam w tym salonie i ją przymierzyłam i nie jestem pewna co do efektu na mnie
Suknia jest naprawdę śliczna, baaaardzo orginalna, bardzo ładnie wykonana, ale mankamentem było to, że jest jednoczęściowa i do końca się w niej nie zapięłam, a że byłam sama (bo jak wracałam z pracy to nie mogłam się już powstrzymać ), to nie mogłam określić czy aby na pewno mi taki krój pasuje.
Pani w salonie była bardzo miła, ale uprzedziła mnie, że zaraz są umówione 2 panie do odbioru i mogę ją na szybko przymierzyć, miałam ją na sobie góra jakieś 2 minuty i tyle....
Jest bardzo lekka, ale już nawet nie pamiętam jak w niej wyglądałam.....
Ale ta koronka na górze to porażka, jest wyszyta kamyczkami i strasznie mnie drapała, w tym miejscu jak opada na ramiona, może dlatego, że gumeczka była troszkę za ciasna z racji mniejszego rozmiaru....
Ale wszystko można przerobić, zrobić z gorsetem, na mniejszym kole itd.....
No i dekoldzik jaki mnie się podoba

A jak nabrałam ochoty na przymierzanie, to poszłam do tego salonu wyżej, po przeciwnej stronie, oni mają też drugi salon koło antykwariatu (ale tam szefowa jest troszkę czaśnięta i nigdy tam nie wchodzę). Tam suknie są duuużo tańsze, najdroższa chyba po 1800 zł ( a ta moja wymarzona prawie 2200 )
Jest tam taka młoda dziewczyna, bardzo sympatyczna i mogłam przymierzać do woli

W sumie przymierzyłam 4 suknie, które nawet na manekinie nie bardzo mi się podobały ale bardzo dobrze się w nich czułam, były lekkie

ale góry żadna z nich nie miała takiej jaką bym chciała

Także podejrzewam, że i tak w każdej będzie coś do zmiany...
A co do zdjęć, to w żadnym salonie nie pozwolili robić

Szkoda....
Ale już mam pewne rozeznanie i oto mi chodziło.