Autor Wątek: WESELE W 2017  (Przeczytany 182787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
Odp: WESELE W 2017
« Odpowiedź #720 dnia: 18 Stycznia 2017, 12:52 »
Wczoraj przymierzalam sukienki. Co myslicie o tej? Oczywiscie w salonie byla o wiele za duza.
Stockholmbrudochfest

Offline Zuchelek

• bywalec
  • data ślubu: 2.06.2018
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #721 dnia: 18 Stycznia 2017, 13:53 »
Piękna! :) w szczególności dół mi się podoba :)

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2017
« Odpowiedź #722 dnia: 20 Stycznia 2017, 11:19 »
Nam do wesela zostały 4 miesiące i tydzień, a jeszcze niedawno mówiłam, że mam tyleeee czasu, także zleci szybko  ;)

Mamy jeszcze masę spraw do załatwienia. We wtorek jadę odebrać obrączki, w zeszłym tygodniu kupiliśmy wódkę i zaproszenia. Suknie już mam i to dwie  ;D Za to nie mam żadnych dodatków ani butów. Na początku lutego mam próbny makijaż i fryzurę. No i muszę kupić jakaś kieckę na panieński  ;D

Nie wiem tylko kiedy spisuje się protokół i daje na zapowiedzi  ??? chyba przejdę się w  przyszłym tygodniu do księdza. Nie mamy jeszcze też poradni.

Offline Sylwia.a
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.04.2017
« Odpowiedź #723 dnia: 20 Stycznia 2017, 12:03 »
O matko... a ja wesele mam w kwietniu, a nadal nie mam takich rzeczy jak dodatki, kwiaty, auto, tort, alkohol, nadal nie mam piosenki na pierwszy taniec, nie każdy gość dostał jeszcze zaproszenie. Nie wiem gdzie do fryzjera i co chce mieć na głowie, o winietkach nawet nie myślałam. Co najlepsze - w kieckę przestałam się dopinać po świętach :D

Jak wchodzę na to forum i patrzę jak idą przygotowania wszystkich babeczek to dostaję zawału :D

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #724 dnia: 20 Stycznia 2017, 16:20 »
My wczoraj zarezerwowalismy termin w kosciele :D To dobra wiadomosc. Gorsza jest taka, ze...musielismy zmienic termin. Obawialam sie, ze ksiadz moze nie zgodzic sie na slub w piatek - nieslusznie. Jak najbardziej w kazdy piatek lipca slub mozliwy...tylko nie 7 :/
Do krawcowej tez juz sie zglosilam kilka dni temu, termin (jeszcze bez konkretnej godziny) u fryzjerki rowniez zarezerwowany.
Mam szczescie, ze krawcowa szyje suknie w maks. 2 miesiace, wiec mam czas jeszcze szukac najlepszego kroju, tylko ew. poprawki trzeba uwzglednic.
Pobieramy sie o 13. Myslicie, ze ze wszystkim sie wyrobimy? O ktorej powinnam wstac, isc do fryzjerki i do wizazystki? Juz sie nie moge doczekac :D

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #725 dnia: 20 Stycznia 2017, 21:39 »
Sandi - dwie sukienki? pochwal się!  :D  jedna do kościoła, druga na wesele czy jak? taki był plan czy nie mogłaś się zdecydować?  ;D ;)

Radosna - 13 to wcześnie bardzo, ale dłuższa impreza będzie  ;D ;D

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #726 dnia: 20 Stycznia 2017, 23:08 »
My wczoraj zarezerwowalismy termin w kosciele :D To dobra wiadomosc. Gorsza jest taka, ze...musielismy zmienic termin. Obawialam sie, ze ksiadz moze nie zgodzic sie na slub w piatek - nieslusznie. Jak najbardziej w kazdy piatek lipca slub mozliwy...tylko nie 7 :/
Do krawcowej tez juz sie zglosilam kilka dni temu, termin (jeszcze bez konkretnej godziny) u fryzjerki rowniez zarezerwowany.
Mam szczescie, ze krawcowa szyje suknie w maks. 2 miesiace, wiec mam czas jeszcze szukac najlepszego kroju, tylko ew. poprawki trzeba uwzglednic.
Pobieramy sie o 13. Myslicie, ze ze wszystkim sie wyrobimy? O ktorej powinnam wstac, isc do fryzjerki i do wizazystki? Juz sie nie moge doczekac :D
Fryzjer myślę, że na 8:00 to najpóźniej - ułożenie włosów trwa ok. półtorej godziny, potem dojazd na makijaż - chyba, że masz w tym samym miejscu albo w domu? Makijaż również trzeba liczyć godzinę, no i ubranie się też ze 45 minut. W kościele trzeba być te pół godzinki szybciej też. Po drodze jeszcze błogosławieństwo, jakieś zdjęcia no i wypadałoby coś zjeść  ;D Ja jestem umówiona do fryzjera na 9, a ślub mam na 16 :D Myślę jeszcze czy nie przełożyć pół godziny prędzej, bo boje się że wszystko będę robiła w biegu.. Muszę o 8:20 wyjechać z domu do fryzjera, 9-10:30-45 tam, wtedy dojazd na makijaż, po drodze coś zjem jeszcze, 12-13 makijaż. Będę ok. 14:15 w domu dopiero. Liczę, że 20 minut prysznic itp. Wtedy ubieranie, wpięcie welonu, biżuteria, spakowanie ostatnich rzeczy - liczę 30 minut. Błogosławieństwo, jakieś zdjęcia i 15:25 musimy wyjść z domu, zanim w sukni wejdę do auta  ;D 15:35 będziemy w kościele. Więc wszystko mam obliczone na styk - w razie jakiejś niespodzianki będę spóźniona na własny ślub  ;D

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #727 dnia: 20 Stycznia 2017, 23:21 »
Sandi - dwie sukienki? pochwal się!  :D  jedna do kościoła, druga na wesele czy jak? taki był plan czy nie mogłaś się zdecydować?  ;D ;)

Radosna - 13 to wcześnie bardzo, ale dłuższa impreza będzie  ;D ;D
Trochę spontanicznie wyszło z tymi sukienkami. W mojej "kościelnej" zakochałam się jak tylko przymierzyłam, od razu zaliczkę wpłaciłam i dopiero na poprawkach spojrzałam na nią trzeźwym okiem, że jest dość ciężka i ma bardzo długi tren, który się tylko podpina, dość ciężko w niej tańczyć. I akurat przypadkiem udało mi się w super okazyjnej cenie kupić sukienkę, która też mi się bardzo podobała już wcześniej - muszę tylko przerobić trochę górę. Także będę miała jedną do kościoła i na początek wesela, a potem się przebiorę szybko, muszę tylko wypróbować czy w tej 1 da się zatańczyć 1 taniec czy lepiej się przebrać jeszcze przed.

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.06.2017
« Odpowiedź #728 dnia: 21 Stycznia 2017, 07:57 »
ja tak samo jak sandi90 myślę, żeby fryzjera umówić na 9, makijaż mam na 12 a ślub na 16 także mam nadzieje, że na spokojnie zdążę :D
dodatków żadnych nadal nie mam....ale chcę umówić się do salonu na środę i zamówić buty, może kupić od razu welon i biżuterię jeśli coś mi się spodoba.

2 sukienki, super :D

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #729 dnia: 21 Stycznia 2017, 08:43 »
Te podpinane treny są chyba dosyć problematyczne co?  ???
Niedawno widziałam sukienkę z długim trenem, bardzo mi się spodobała, ale myślę że jakby się ten tren podpieło to już by tak ładnie nie wyglądała.

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #730 dnia: 21 Stycznia 2017, 14:49 »
ja tak samo jak sandi90 myślę, żeby fryzjera umówić na 9, makijaż mam na 12 a ślub na 16 także mam nadzieje, że na spokojnie zdążę :D
dodatków żadnych nadal nie mam....ale chcę umówić się do salonu na środę i zamówić buty, może kupić od razu welon i biżuterię jeśli coś mi się spodoba.

2 sukienki, super :D
Jak nie masz daleko od makijażystki do domu to na spokojnie się wyrobisz. Ja niestety w Bydgoszczy nie mieszkam, także godzinę drogi mam do domu jeszcze do makijażystki. Liczę, że będę 14:15 dopiero w domu, więc może być gorąco, jak coś się jeszcze obsunie czasowo  ;D

Te podpinane treny są chyba dosyć problematyczne co?  ???
Niedawno widziałam sukienkę z długim trenem, bardzo mi się spodobała, ale myślę że jakby się ten tren podpieło to już by tak ładnie nie wyglądała.
No niestety, podpięty nie wygląda za ładnie, chyba że ten tren jest lekki z 1 czy 2 warstw tiulu albo koronki to wtedy idzie ładnie podpiąć. W niektórych modelach idzie wybrać czy tren ma być podpinany czy odpinany całkowicie.

Dziewczyny macie jakiś pomysł na ściankę za parą młodą? Sala będzie w rustykalnym stylu ozdobiona i nie wiem co za tło dać za nami. Papierowe kwiaty mi się podobają, ale nie pasują za bardzo.

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #731 dnia: 21 Stycznia 2017, 19:27 »
To może papierowe rozety? Albo Wasze inicjały z kwiatów np. gipsówki? Lub girlanda kwiatów:

Albo słoiczki z kwiatkami lub świeczkami zawieszone na sznurku lub ścianka ze wstążek :)

Offline Camille1990
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15 lipca 2017
« Odpowiedź #732 dnia: 21 Stycznia 2017, 21:25 »
Dzień dobry :) Również w tym roku będę panną młodą :) Ze spraw istotnych - do załatwienia została makijażystka (tak, wiem, że już późno...), fryzjer, garniutur narzeczonego, obrączki, alkohol i tort. I ewentualnie samochód, ale na to trochę szkoda mi kasiury, więc mój tata pożyczy chyba od jakiegoś kolegi ;)

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
« Odpowiedź #733 dnia: 23 Stycznia 2017, 09:46 »
Jeny jak tak czytam Wasze idealnie dopracowane plany dnia to jestem lekko przerażona :P fryzjera jeszcze w ogóle nie mam, a na makijaż idę na 14... ślub o 17, myślicie, że nie zdążę? :O Z tym, że Błogosławieństwo będziemy mieli chyba dzień przed, a do kościoła z domu mam 3 min samochodem ;)

Offline itsmaggie

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.06.2018
« Odpowiedź #734 dnia: 23 Stycznia 2017, 11:57 »
Oo to tak jak my :) z tym że jeszcze nie podpisywaliśmy umowy, bo doszliśmy z dziewczynami do wniosku że jeszcze za wcześnie :)

My juz podpisaliśmy, ale taką wstępną bez szczegółów :) Dziewczyny są super, jesteśmy cały czas w kontakcie facebookowym i wymieniany się pomysłami ;)

OOO proszę :) Ja również w Hulance, a dziewczyny z Będzie Pięknie stroją nam kościół :D
My mamy Smirnoff Vladimir ... nie wiem czy dobra (żadna mi nie smakuje z kielicha :D).

Super! To będę czekać na zdjęcia z realizacji, na pewno będzie pięknie ;) a kiedy bierzecie ślub? 

Co do ścianki za parą młodą girlandy z kwiatów świetnie wyglądają!

Radosna a suknia super, mi również bardzo podoba się ten dół
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2017, 12:05 wysłana przez itsmaggie »

Offline Andziik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #735 dnia: 23 Stycznia 2017, 19:31 »
Witam czy będziecie mieć jakieś atrakcje na weselu? Zastanawiam się nad barmanem, fotobudką i pokazem fajerwerek. Nie chciałabym również przesadzić.

Offline kiniusia11
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.10.2017
« Odpowiedź #736 dnia: 23 Stycznia 2017, 20:23 »
Witam czy będziecie mieć jakieś atrakcje na weselu? Zastanawiam się nad barmanem, fotobudką i pokazem fajerwerek. Nie chciałabym również przesadzić.
My nie mamy mam wrażenie ze takie atrakcje odciagaja od zabawy juz dwa razy byłam na takim weselu z budka i przez pół nocy na parkiecie było pusto,barman fajna rzecz bo drinki robi tylko sporo biorą

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #737 dnia: 23 Stycznia 2017, 22:09 »
My będziemy mieli barmana. Fotobudki typowej nie będziemy mieli, ale zastanawiam się nad kupnem Instaxa żeby goście wklejali zdjęcia do księgi gości :) zobaczymy na co budżet pozwoli :)

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #738 dnia: 24 Stycznia 2017, 08:08 »
My będziemy mieć fotobudkę (trochę żałuję teraz bo jak rezerwowaliśmy termin nie było to jeszcze aż tak popularne jak teraz...) i fontannę czekoladową.
Też różne rzeczy przychodziły mi do głowy, pokaz fajerwerek właśnie, teatr ognia, słół wiejski itd ale nie ma co przesadzać, żeby goście nie zapomnieli po co tak naprawdę przyszli ;)

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #739 dnia: 24 Stycznia 2017, 08:39 »
Mmmm fontanna czekolady :) też mi się marzyła, ale doszłam do wniosku, że za drogo wychodzi :(

Offline itsmaggie

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.06.2018
« Odpowiedź #740 dnia: 24 Stycznia 2017, 10:41 »
My będziemy mieli barmana. Fotobudki typowej nie będziemy mieli, ale zastanawiam się nad kupnem Instaxa żeby goście wklejali zdjęcia do księgi gości :) zobaczymy na co budżet pozwoli :)

Tez zastanawiałam się nad instaxem, ale boję sie, ze goście bedą cykać miliony fotek, pójdzie milion wkładów, a przecież te klisze są mega drogie i na mało starczają :(
Zamiast tego zdecydowaliśmy się na inny typ fotobudki. Tak jak piszecie taka typowa odciąga gości od zabawy, u nas o określonej godzine fotografowie rozstawią tło, dadzą jakieś gadżety i będą robic foty i tyle ;)

Co do fontanny z czekolady, my będziemy mieli chyba taką mini na słodkim stole 

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #741 dnia: 24 Stycznia 2017, 11:21 »

Tez zastanawiałam się nad instaxem, ale boję sie, ze goście bedą cykać miliony fotek, pójdzie milion wkładów, a przecież te klisze są mega drogie i na mało starczają :(

Właśnie, drogie wkłady to największy minus ;/  sam aparat jest całkiem tani. Twoje rozwiązanie z fotobudką jest fajne, bo wiesz, że fotograf będzie nad tym czuwał i żadne wkłady się nie zmarnują :D Nigdy nie wiadomo czy goście rzeczywiście będą wklejać te zdjęcia do księgi gości, tak jak to było na celu, czy nie wezmą wszystkich ze sobą ;)
« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2017, 11:28 wysłana przez Zuchelek »

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #742 dnia: 25 Stycznia 2017, 22:35 »
Też chciałam kupić instaxa, ale w końcu zrezygnowałam z tego pomysłu. Będziemy mieli tradycyjną księgę gości. Z dodatkowych atrakcji w sumie mamy tylko barmana. No i słodki stół z lemoniadą w wielkim słoju i mini fontanną czekoladową - jeszcze nie było takiego czegoś u nas w rodzinach na weselach, więc też coś innego.

W piątek miałam kolędę i ksiądz mnie opierdzielił, że nie przyszłam jeszcze spisać protokołu, a tu już czas dawać na zapowiedzi od lutego  ;D

Dziewczyny gdzie chodzicie na kurs tańca? Chcieliśmy zapisać się do bailamos, ale 4 razy w  tygodniu mamy treningi i nie bardzo nam pasuje jeszcze 2 razy w tyg chodzić na kurs. Wolałabym raz w tygodniu w sobotę.

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #743 dnia: 26 Stycznia 2017, 09:58 »
Najprawdopodobniej pójdziemy do Siwki na Gdańskiej ;)

Offline Maniaa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #744 dnia: 26 Stycznia 2017, 19:06 »
Sandi, skąd macie lemoniadę w słoju ? Bo ja widziałam to na targach, ale to chyba trzeba załatwić ze swoim barmanem?
I jeszcze o fontannę chciałam się zapytać :) bo też bym chciała małą, ale nie wiem jaką, gdzie kupić i ile czekolady w kapsułkach :)

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #745 dnia: 26 Stycznia 2017, 21:12 »
Właśnie, skąd te słoje z lemoniadą? :) Na targach były, ale to była oferta skierowana bardziej do sal, że mogły je kupić

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #746 dnia: 26 Stycznia 2017, 22:53 »
Sandi, skąd macie lemoniadę w słoju ? Bo ja widziałam to na targach, ale to chyba trzeba załatwić ze swoim barmanem?
I jeszcze o fontannę chciałam się zapytać :) bo też bym chciała małą, ale nie wiem jaką, gdzie kupić i ile czekolady w kapsułkach :)

Właśnie, skąd te słoje z lemoniadą? :) Na targach były, ale to była oferta skierowana bardziej do sal, że mogły je kupić
Kupiłam sobie taki słój na stojaku z kranikiem :) Lemoniadę mi zrobią w hulance i będą tam uzupełniać. Fontanne właśnie dzisiaj zamówiłam taką mini na ebay, ale jeszcze nie opłaciłam i zastanawiam się nad nią, czy nie pobrudzi się wszystko wokół niej od czekolady :D jest jeszcze mini maszynka do robienia waty cukrowej, wsypuje się miarkę cukru i podstawia patyczek, zastanawiam się czy nie lepiej to kliknąć

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #747 dnia: 27 Stycznia 2017, 05:21 »
Ile litrów ma ten słoik? Ja też mam w sumie jeden, ale trochę mały

Offline Maniaa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #748 dnia: 27 Stycznia 2017, 14:17 »
O, muszę popatrzeć na tę maszynkę do waty. Super atrakcja dla dzieci :):)
A fontanna żeby nie brudzila obrusu wystarczy kupić taką płaską tacę metalową. Widziałam to kiedyś na zdjęciach stołu :) jak znajdę to wrzucę :)
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2017, 14:19 wysłana przez Maniaa »

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #749 dnia: 28 Stycznia 2017, 14:19 »
Ile litrów ma ten słoik? Ja też mam w sumie jeden, ale trochę mały
Hmm, chyba 4 albo 5 litrów, jakoś tak.