Autor Wątek: "Miłość to wierność wyborowi" - ślube zmagania tet  (Przeczytany 138547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
"Miłość to wierność wyborowi" - ślube zmagania tet
« Odpowiedź #210 dnia: 14 Listopada 2006, 12:04 »
vall-zleci tak szybko ze nie zdązysz oddechu głębszego zrobić....my mamy postanowienie:w przyszłym tyg do księdza czas  się wybrać!myśle że godzina 17 to optymalnie jak na czerwiec.co sądzicie?z gryfina(dla tutejszych) do chojny mamy jakies 40 min..

a mnie dalej dręczy pytanie czy może powinnam zaryzykować i przeprowadzić rozmowe wstępną z "moim " księdzem,na wiosce moich Rodziców....Tatuś byłby przeszczęśliwy...ale ostatnio gadalamz jednym kamerzystą  zgryfina i okazało sie że 'mój'ksiądz potrafił kamerzyte z  :evil:  :evil:  :evil: kościoła wyrzucić(!!!) szok!on uważa sie za pana i wladce koscioła...nie chce mi sie z nim walczyć...boje się o spięcia  z G.-ten ksiądz 'potępia nas' za mieszkanie ze soba bez slubu...z drugiej strony jako mała dziewczynka marzyłam o małym kościółku przy domu...
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #211 dnia: 14 Listopada 2006, 12:09 »
Cytat: "tete"
'mój'ksiądz potrafił kamerzyte z    kościoła wyrzucić(!!!) szok!on uważa sie za pana i wladce koscioła.

'potępia nas' za mieszkanie ze soba bez slubu

No sa tacy "księciowie"... :) niestety, ale moze mile cie rozczaruje?? Nic nie stracisz idąc do niego (chyba :? ). A co do kamerzysty i fotografa w kosciele -słyszłam, ze teraz w wielu kosciołach wymagaja od nich licencji, ze maja kurs ( w kościołach takie robia), ze wiedza jak sie zachowac, gdzie nei chodzic, czego nei zasłaniac..moze jakby ow fotgraf miał taki "glejt" to ksiadz by sie nei złosci..skoro kuria wydaje taki dokument :)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #212 dnia: 14 Listopada 2006, 12:23 »
Nio Vall zgadza sie niektore koscioly wymagaja takich "papierkow"ale nawet sie nie dziwie bo niektorzy kamerzysci naprawde nie potrafia sie zachowac kreca sie w ta i spowrotem przed nosami Pary Mlodej,szkoda tylko ze przez"takich"inni cierpia...

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #213 dnia: 14 Listopada 2006, 12:31 »
jeśli ksiądz mimo posiadanej przez kamerzystę licencji potrafi go wyrzucić w trakcie mszy, to daj sobie spokój, po co masz mieć zmarnowana najpiekniejszą uroczystość w życiu???!!!
No i ta cena: 800 zł, ceni sie zdecydowanie wyżej niż katedra w "mieście stołecznym szczecinie", jak mawia mój Mąż z lekkim przekąsem, ale bez ironii :).

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #214 dnia: 14 Listopada 2006, 13:15 »
Tete: zwsze mozesz sprobowac pogadac z tym ksiedzem, ale jesli to faktycznie prawda co o nim piszesz to nie wiem czy jest sens na sile tam brac slub. Wydaje mi sie, ze w ten dzien ma sie wystarczajacego "stresa" i ksiadz nie powinien sie do tego stresu jeszcze dokladac. Bylam w lipcu na takim slubie, gdzie ksiadz mial wielkie wymagania odnosnie kamerzysty, kazal mu lampe wylaczyc, pozniej na niego sie wydarl, ze kabel nie w tym miejscu lezy i on przejsc nie moze..Ja bylam w szoku bo jeszcze takiego zachowania osoby duchownej podczas takiej uroczystosci nie widzialam :roll:

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #215 dnia: 14 Listopada 2006, 13:51 »
Ja bylam w szoku bo jeszcze takiego zachowania osoby duchownej podczas takiej uroczystosci nie widzialam

łooooooo matko...
co to za ksiądz, co to za slub...
żal tylko tcy młodych, ze najpiekniejszy dzień w Ich życiu tak spieprz... ( przepraszam, ja nie przeklinam, ale tutaj nie mogę sie powstrzymac, normalnie skandal, ja napisałabym skargę do kurii!!!)

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #216 dnia: 14 Listopada 2006, 13:55 »
Gosia: ten ksiadz w ogole jest jakis dziwny :roll: Gwiazdor po prostu :wink:

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #217 dnia: 14 Listopada 2006, 14:07 »
no to może czas, zeby zszadł z nieba na ziemię, po takim pismie do kurii, chybaby trochę się "odgwiaździł"
Tete, jak masz takiego samego "gwiazdora" to uciekaj, gdzie pieprze rośnie ;)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 14 Listopada 2006, 17:31 »
gosia-poszło na piv!

mam pytanie:czy już (te dziewczyny które kupują,nie robią) macie w domach zaproszenia?niewiem,tak sobie myśle ze jak natknę sie na odpowiednie-kupię ..i następny punkt odchaczony.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 14 Listopada 2006, 19:00 »
następny punkt odchaczony.

heheheh...zabrzmiało to jakby Ci te całe rpzygotowania nei sprawiały frajdy :)
Ja mysle, z ejakby trafiła na jakeis które mnie powala to pewnei bymj wzięła od razu..ale ja chciałbym miec drukwoane łacnzie z imionami zaprasznych wiec to juz sprawa wymagająca więszkych zabiegów :)

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #220 dnia: 14 Listopada 2006, 20:11 »
vall!ależ sprawiają....OGROMNĄ PRZYJEMNOŚC.. po całym stresowym dniu,po całym tygodniu poważnych rozmów w pracy,szrapania pogoni ,szukania domu dla nas ,sprawdzaniem czy rodzice leki wykupili-mam coś dla siebie...tylko dla siebie...mam TU Was...nikt mi tego nie odbierze....Ale ja naprawde mam swoją liste rzeczy do załatwienia,odchaczam kolejno co już zdażylismy załatwić(ja bardzo chaotyczna i roztrzepana jestem-wiec bez listy to byłby kołowrotek)Dziś patrzyłam jak ten czas pędzi...za chwilkę moje ukochane święta..urodziny(tu prośba do moni-gdyby mogłą przerobić moją date na 30.12.1980-próbowałam wiele razy bezskutecznie)..Nowy  Rok...I tak sobie myślę:następne Świeta Bożego Narodzenia większość z nas bedzie spędzać już jako żony!dziś myślałam sobie:czy podołam???czy bede na tyle odpowiedzialna silna,mądra,pokorna, aby dobrze żyć?czy bede umiała rzeczywiście być taką ŻONĄ na jaką zasługuje mój G?czy bede umiała szlifować trudną sztuke kompromisu.....?????........

w każdym razie będe się starała z całej siły...

ee nostalgiczny klimat wprowadziłam.  :zdziwko:

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 14 Listopada 2006, 20:13 »
:mrgreen:  z użytkownika stałam sie forumowiczem!!!!!!

awans!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #222 dnia: 14 Listopada 2006, 20:27 »
niono.. nostalgio jedna..

ty nie dumaj tylko kombinuj coby tu zarobić żeby super było

wczoraj dzwonił do mnie pan konieczny.. mieliśmy ponad  półgodzinna konferencję.. ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #223 dnia: 14 Listopada 2006, 20:31 »
no.. już ci zmieniłam datę...

30.12.1980?????
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 14 Listopada 2006, 20:33 »
ee!monia!ja(i mysle ze nie tylko ja) czasem tak mam...czasem mis ie wydaje że słaba jestem...że padne przy pierwszej próbie(dotąd przez te prawie 7 lat kryzysu nie było),dodatkowo patrzac na swoich Rodziców po cichutku w poniedziałki modle sie w kościele(w poniedziałki bo wtedy Bóg może mi poświecić wiecej uwagi) aby stworzyć takie małżeństwo jak Oni...

p.Konieczny---super ciepły człowiek,kiedy był unas w domku po 5 min stworzył taką atmosfere że żal było go żegnać!!!!z wyboru orkiestry bardzo bardzo się ciesze!!!!!!!!

a!i kombinuje aby TEGO dnia było najpiękniej jak tylko może być-a Wy mi w tym pomożecie!
nie pozbędziecie się mnie tak łatwo :mrgreen:  :mrgreen:  :lol:  :mrgreen:

Offline agusiag1

• forumowicz
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #225 dnia: 14 Listopada 2006, 20:33 »
tete ja dopiero zaskoczyłam ze mamy taka sama date ślubu. supcio. pozdrówka agusiag1 :D  :D  :D  :D  :D

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 14 Listopada 2006, 20:34 »
tak monia !!!!!!!dzięki bardzo !!!!dobra wróżko z niesłabnącą energią!

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #227 dnia: 14 Listopada 2006, 20:35 »
agusia!no to piknie!!!!!!!!!!razem będziemy panikować na dzień przed!

Offline agusiag1

• forumowicz
« Odpowiedź #228 dnia: 14 Listopada 2006, 20:38 »
dzień przed???? ja już zaczynam paaaanikowaćććććććććććccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline agusiag1

• forumowicz
« Odpowiedź #229 dnia: 14 Listopada 2006, 20:39 »
:!:  :!:  :!:  nodobra tylko spokój najwazniejszy spokój

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 14 Listopada 2006, 20:40 »
a czym Tobie się panika objawia???bo umnie to ssanie żołądka i ręce jakby niemoje!!!

Offline agusiag1

• forumowicz
« Odpowiedź #231 dnia: 14 Listopada 2006, 20:50 »
a ja ma ogólne zamieszanko wgłówce. no i ssanki też hi hi

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 14 Listopada 2006, 20:51 »
a  mnie sie czasem zdaje że ten czas biegnie pozamną..że pędzi jak oszalały!!!! :shock:

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 14 Listopada 2006, 20:54 »
na dziś koniec mój G. przejmuje kompa-i pod groźbą ograniczenia mojego dostępu do winka(po które dopiero pojedzie) nie pozwoli mi się dopaść do niego!! :D
więc do jutra!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #234 dnia: 14 Listopada 2006, 23:58 »
przez te prawie 7 lat kryzysu nie było

teraz pól żartem pół serio - wiecie , że według róznych opinii, najpowazniejsze kryzysy przychodza po 7 latach bycia razem i albo sie je przetrwa, albo...

Ja musze potwierdzić miałam takowy -  ale po wielu trudach udało sie nam przez niego przjesc  - stalismy się dzieki niemu jeszcze silniejszymi niz wczensiej :)  bardziej pewnymi naszej miłosci  :serce: , bardziej dojrzali i świaodmi teog co posiadamy :oops:  i gdyby te kryzsy własnie do tego miały prowadzić to.. życze każdemu :)

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #235 dnia: 15 Listopada 2006, 00:41 »
tete, ależ wąteczek leci - wyjedzie Ci jak Vallusi epos ślubny  :mrgreen:   :mrgreen:
Godzina w kościele jak najbardziej trafiona, a co do księzulka to jakis wyjątkowo nieżyczliwy  beton  :evil:
Dziewczynki mówicie o panice - ja juz niedługo spąc przestanę
  :boje_sie:  a juz jak zasne, to pare razy przyśniło sie, że przespałam ślub własnej córki   :glowa_w_mur:  
Niebawem będę potrzebowała psychiatry  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #236 dnia: 15 Listopada 2006, 09:59 »
vall- ja też słyszałam o 7 latce!oby mnie nie dotknęła...wiesz czasem z kryzysów nie wychodzi się tak obronną ręką jak Wy...

Kllusia,ale mnie rozbawiłaś!my bedziemy Ci służyć za psychoanalityka! :mrgreen:

mi siostra powiedziała że każdego prędzej czy później dopada stres przedślubny!

a wogóle DZIEŃ DOBRY BARDZO

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 15 Listopada 2006, 10:01 »
DZIEŃ DOBRY BARDZO

:hello:    :hello:    :hello:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #238 dnia: 15 Listopada 2006, 15:04 »
Tete: pytalas o zaproszenia. Nasze juz ponad miesiac leza sobie w komodce i czekaja az je porozdajemy :mrgreen: Po prostu znalezlismy ladne i zamowilismy. A po nowym roku moze tez podrozeja, nie wiadomo. Postanowilismy rozciagac wydatki w czasie i stopniowo kupowac kolejne potrzebne rzeczy. I tak tez robimy :wink:
Piszesz o swoich rodzicach. Dla mnie moi sa niedoscignionym wzorem i mocno wierze, ze i nam sie uda stworzyc takie malzenstwo. Ja w to wierze, ze nam sie uda :mrgreen:  :serce:
Stresa przedslubnego jeszcze nie mam. Moze to dlatego, ze duzo rzeczy juz zalatwione. Ostatnio troszke spoczelismy na laurach i jakos nie mozemy sie zebrac, zeby zalatwic nauki.   :roll:

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 15 Listopada 2006, 21:11 »
Cytat: "carlunia"
przedslubnego jeszcze nie mam. Moze to dlatego, ze duzo rzeczy juz zalatwione. Ostatnio troszke spoczelismy na laurach i jakos nie mozemy sie zebrac, zeby zalatwic nauki.

ha!ja też się wybieram wybieram i wybrać niemgę ani do księdza(!!!) ani na nauki....porostu zawsze coś wypada.dziś stwierdziliśmy z G. że idealnie byłoby gdyby doba skłądała sie z conajmniej 30h!!!ciekawe która sie zemną zgodzi??? :mrgreen:
mi na wszystko czasu brakuje-np teraz zabieram sie za smażenie rybki i robienie surówy na jutro(diety c.d 8)