Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1649490 razy)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #10560 dnia: 26 Kwietnia 2017, 12:26 »
U nas większość właścicieli psów sprząta, a już na pewno nikt nie puszcza psa w okolicy placu zabaw przed blokiem

U mnie też patologia była w domu :D  nie wiem nawet czy na imprezach typu imieniny był ktoś trzeźwy poza dziećmi ;) wiadomo nie było picia na umór ale podjerzewam, że i mamy jakiś toast sobie chlapnęły, dzieci miały osobny stolik z jedzeniem i siedziały do późna.

Teraz to ja nawet nie mam z kim takich imprez robić, siostra męża dzieci nie ma i nie bedzie mieć, ja nie mam rodzeństwa a kuzynostwo najczęściej na emigracji.

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #10561 dnia: 26 Kwietnia 2017, 12:27 »
Sylwia, klachać to znaczy plotkować, rozmawiać  ;D
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10562 dnia: 26 Kwietnia 2017, 12:58 »
Co to znaczy klakamy Ania  ;D

hahaha :D No poklachałabym sobie z tobą Syliwa :)

U nas w domu też była patola ;)
I te drzwi harmonijkowe do pokoju zawsze zasuniete jak była impreza z sąsiadami.
Mówili, że film dla dorosłych :P Jak zerkalismy z bratem i synem sąsiadów to okazywalo się, że tam oglądają jakieś sensacyjne filmy, gdzie ledwo się całowali :P
Ale flaszeczka na stole zawsze stała !

U nas w domu jest zasada, że zawsze jeden jest trzeźwy, albo przynajmniej pozostaje na jednym piwku ;P
Ale ja nie pamietam kiedy porządnie się napiłam w domu...dawno!
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #10563 dnia: 26 Kwietnia 2017, 13:22 »
Ja tez trzymam sie tej zasady Ania.
Mamy dyzury  8)
Bo ja to mam zawsze faze ze ktoremus dzuecku sie glowa rozbije a tu wszyscy pod wplywem..
Na wakacjach pilam drinka czy piwo dopiero jak seba byl juz w lozku  ::)

Tylko odkad fis na moim.mleku dyzury nie obowiazuja  ;)
No ale i imprez btak haha

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #10564 dnia: 26 Kwietnia 2017, 13:44 »
A u nas imprezy są, ale obecnie robię za szofera ;) Alkoholu to ja dawno w ustach nie miałam. Najpierw ciąża z Agatą, potem karmienie, potem leczenie AZS, a potem znowu ciąża i teraz karmienie, czeka mnie kolejna terapia skóry, więc może na Sylwestra  ;)
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline baaja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10565 dnia: 26 Kwietnia 2017, 22:12 »
To ja Was przebiję, bo ja dostałam zaproszenie na wesele z sugestią, że mam nie przyjeżdzać wcale :Szczerbaty:

Asia? Rozwiniesz myśl? Zaintrygowałaś mnie :)

W środku byla czerwona(!) karteczka z treścią mniej więcej taką " to ślub bez wesela, więc nie obrazimy się jak Was nie będzie" :D :D :D

Dzień dobry, Asiu :-) doszły mnie słuchy, że zaszło pewne nieporozumienie. Otóż nie dostałaś zaproszenia na wesele tylko informację o tym, że odbędzie się ślub. Rozumiem Twoje niezadowolenie, wszystkich staraliśmy się o braku wesela powiadomić osobiście, jednak zabrakło czasu na wizytę w Szczecinie :-)
Czerwona karteczka była raczej skierowana do Twoich rodziców, bo chrzestnego warto zawiadomić o tym, że zmienia się nazwisko ;-) A informacja, że ZROZUMIEMY JEŚLI się nie pojawią wynika z tego, że ślub jest dość wcześnie a nie jesteśmy w stanie zapewnić im noclegu :-) Aczkolwiek będzie nam bardzo miło, jeśli ktoś zada sobie trud, żeby być w tej chwili razem z nami :-)
Pozdrawiam :-)

P.S mam nadzieję, że inne nieporozumienia załatwiasz w bardziej elegancki sposób niż obśmiewanie na forum :-)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #10566 dnia: 26 Kwietnia 2017, 22:28 »
A co było napisane na tym co otrzymała Asia? Bo jesli "zaproszenie", zamiast "zawiadomienie" to rzeczywiście można się było pogubić  :-\

I nie znam szczegółów, ale ja bym raczej darowała sobie wkładanie dodatkowych, czerwonych kartek. Informuję i tyle. Niech poinformowany sam zdecyduje jak tę informacje wykorzysta. Przeciez za ilość osob obecnych na ślubie nie płacisz wiec nie musisz mieć potwierdzenia ile osób przybędzie.
 Takie jest moje zdanie  :-\
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2017, 22:37 wysłana przez loona »

Offline baaja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10567 dnia: 26 Kwietnia 2017, 22:32 »
A co było napisane na tym co otrzymała Asia? Bo jesli "zaproszenie", zamiast "zawiadomienie" to rzeczywiście można się było pogubić  :-\
Napisaliśmy, że miło nam poinformować że w tym dniu o tej godzinie w tym miejscu odbedzie sie ceremonia zaślubin :-) nigdzie nie było słowa zaproszenie. Ani tym bardziej wesele

My sobie nie darowalismy wkladania dodatkowych informacji do zawiadomień których nie dawaliśmy osobiście, bo ludzie nie rozrozniają ślubu i wesela jak pokazuje przykład Asi :-)
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2017, 22:38 wysłana przez baaja »

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10568 dnia: 26 Kwietnia 2017, 22:35 »
A więc jeśli taka była forma to rzeczywiście nie było to zaproszenie.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10569 dnia: 26 Kwietnia 2017, 22:51 »
Głupio wyszło :(

Offline baaja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10570 dnia: 26 Kwietnia 2017, 23:02 »
Poza tym wydaje mi się, że zdanie: "zrozumiemy, jeśli się nie pojawicie" jest bardzo dalekie od chamskiego "nie obrazimy sie jak was nie bedzie" :-) więc nie, nie wyszło głupio. Wyszło jak zwykle... z rodziną :-)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #10571 dnia: 26 Kwietnia 2017, 23:07 »
Nie, no serio...

Asia, co za krety masz na forum  8)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10572 dnia: 26 Kwietnia 2017, 23:09 »
I w takich wypadkach widać jak wychodzi słowo pisane.
Każdy interpretuje po swojemu.
Lepiej zadzwonić i wtedy odpowiednia intonacja głosu i nikt nie będzie oburzony ani zniesmaczony  :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #10573 dnia: 26 Kwietnia 2017, 23:11 »
Zawsze twierdziłam, że świat jest mały i trzeba uważać na to, co się pisze na publicznym forum 8)

No właśnie. Bo ludzie się przyzwyczaili, że list z zaproszeniem = ślub+wesele+nocleg. No i zonk 8) Najlepiej załatwiać takie rzeczy osobiście jak widać, bo wychodzą zgrzyty...
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2017, 23:14 wysłana przez malgosiask »

Offline baaja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10574 dnia: 26 Kwietnia 2017, 23:25 »
Haha, zgadza sie, krety nie spią. Zwłaszcza takie ktore planują ślub :-) a teraz ich masa dookoła :D
Informowanie osobiście jest najlepszym sposobem i wtedy wszystko jest jasne, niestety nie zawsze jest na to czas, jeśli chce się powiadomić rodzinę i znajomych z różnych stron - dlatego zostają metody tradycyjne.
Dodatkowa informacja, że wesela nie ma miała wszystko wyjaśnić i nie zostawiać miejsca na domysły czy może ktoś nie jest zaproszony na wódke ;-) Czy to jaki kolor ma kartka, na której się to napisze jest naprawde takim problemem?! :D

Szkoda że nie planuję drugi raz brać ślubu, miałabym nauczke hahaha

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10575 dnia: 26 Kwietnia 2017, 23:32 »
A ja będę drążyć  ;D kwestię braku zasadności wkładania tej kartki (bez względu już na jej kolor ;)) po co komu ona?! Zawiadamiam i tyle.

Ja raczej też negatywnie odebrałabym dopisek " zrozumiemy, jeśli się nie pojawicie". Na zasadzie,  "informuję Was bo tak wypada, ale wcale nie chcę abyście w tym dniu ze mną byli" ...
Trzeba już lepiej było w ogóle nie informować i obyłoby się bez niesnasek  :-\

Nawet jeśli jest to chrzestny, z którym jak można się domyślać i tak nie masz bliskich kontaktów.  :-\
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2017, 23:35 wysłana przez loona »

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10576 dnia: 26 Kwietnia 2017, 23:37 »
Po co w ogóle dawać takie zawiadomienie skoro bierze się ślub i nie zaprasza gości na wesele żeby wspólnie go uczcić?? :D i w sumie trochę to chamskie tak nagle tutaj publikować kwestie kierowane prosto do Asi. Prywaty zalatwiajcie na priv. Asia nikogo nie nazwała tutaj z imienia i nazwiska, a teraz już wiadomo o kogo chodzi. Widać pewna złośliwość w tej odpowiedzi ;)

Offline baaja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10577 dnia: 26 Kwietnia 2017, 23:45 »
To Twoje zadanie, jak dawaliśmy zawiadomienia ludzie dopytywali o wesele, więc stwierdzilismy, że doprecyzujemy żeby nie było pytań ;-)
Myślę, że to jak kto odbiera taki tekst dużo mówi ich stosunku wobec nadawcy :-) uważam, że takie sformułowanie nie ma żadnego negatywnego wydźwięku. Jakbyśmy nie chcieli żeby sie pojawili to bysmy nie zawiadamiali po prostu. Ślub jest w innym mieście, rano i nie chciałabym żeby czuli sie zobowiązani do przyjazdu ponieważ nie mam ich potem jak ugościć, stąd taka forma :-)

Myślę, że bardziej złośliwe jest przeinaczanie faktów i obrabianie tyłka komuś na publicznym forum :-)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10578 dnia: 26 Kwietnia 2017, 23:55 »
Nie odbierz mojego wpisu negatywnie, ale ja myślę, że za bardzo się "wczułaś"  i zwyczajnie przesadziłaś z nadinterpretacją ... kto i jak to odbierze...

Na kartce jest napisane gdzie i o ktorej  ślub i finito. Nie piszesz nic o obiedzie, restauracji, noclegu, transporcie i innych atrakcjach ... Ludzie umieją czytać, zrozumieją.
 A gdyby nawet nieliczni, zadzwonili aby dopytać, to też by się nic nie stało gdybys im wytłumaczyła o co chodzi.

Nie bawilabym się w te dodatkowe liściki bo jak widzisz mogły wiecej zaszkodzić aniżeli pomóc.
Jak to mówią - "nadgorliwość gorsza od ... " ;)
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2017, 23:59 wysłana przez loona »

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #10579 dnia: 26 Kwietnia 2017, 23:57 »
A ja sie zastanawiam od jakiego czasu podczytujesz Aske i ile czerpuesz z tego pozywki..
To jest dla mnie zalosne..
Bo  ze to robisz to jestem pewna.

Acha. Strasznie musialo ci to mimo wszystko ciazyc skoro napisalas na forum .

Offline baaja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10580 dnia: 27 Kwietnia 2017, 00:02 »
Problemem jest to, że np. Asia nie zadzwoni i nie dopyta tylko wyśmieje na forum, że dostała zaproszenie na wesele z informacją, żeby nie przyjeżdżała :-)
Nie przesadziłam z nadinterpretacją, po prostu wkurza mnie jak ktoś wypisuje głupoty na temat który mnie dotyczy :-)

Asie sledze od 3 lat. Żywię sie jej treściwymi wypocinami :-)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10581 dnia: 27 Kwietnia 2017, 00:07 »

No i super  ;D Każdy ma jakiegoś bzika  ;D  ;D  ;D  :P

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10582 dnia: 27 Kwietnia 2017, 01:45 »
A ja Ci proponuję, droga baaju, zabrać stąd swoje zabawki i udać się do innej piaskownicy.

I też nie rozumiem wkładania do zawiadomienia kartki, żeby nie przyjeżdżać. Ludzie nie są głupi i potrafią odróżnić zawiadomienia od zaproszenia.

No i super  ;D Każdy ma jakiegoś bzika  ;D  ;D  ;D  :P

Każde jakieś hobby ma :P

Offline baaja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10583 dnia: 27 Kwietnia 2017, 02:15 »
Oho, widzę bardzo gościnni jesteście wszyscy hahaha pozwól jednak, że sama bede decydować jakie fora odwiedzam :-) i przeczytaj, droga mkarolniko, ze zrozumieniem, post Asiq. Wyraźnie napisała że dostała zaproszenie na wesele. Więc jednak ludzie nie rozrozniają zawiadomień i zaproszeń ;-)
Poza tym nikt nie napisał, żeby nie przyjeżdżać, wręcz przeciwnie!

Strasznie wrogo nastawieni jesteście  ;-)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #10584 dnia: 27 Kwietnia 2017, 06:03 »
Nikt nie jest wrogo nastawiony, ale jak już któraś dziewczyna zauważyła - nie napisała Asia o kogo konkretnie chodzi, a jak się domyślasz my się znamy już wiele lat.

Nie nazywałabym tego obrabianiem tylka. Chyba za bardzo się przejęłaś.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10585 dnia: 27 Kwietnia 2017, 06:12 »
I ciekawi mnie Twoje "śledzenie" Asi od 3 lat - konto masz od niecałego roku.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #10586 dnia: 27 Kwietnia 2017, 06:17 »
ale "afera" - naprawde nie macie powazniejszych problemów?
Chociaż chcąć być obiektywnym, to faktycznie pierwotne sformułowanie postu Asi mogło troche wprowadzić w błąd, ale skoro tak Cię to baaja dotkneło, to wystarczyło poprosic na privie o publiczne sprostowanie na forum i tyle  ;D

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #10587 dnia: 27 Kwietnia 2017, 06:32 »
Po pierwsze nie obsmiewam publicznoe, bo nie ma tu żadnych danych pozwalających chociażby domyślać się, że chodzi o Ciebie. Po drugie wszystko było w jedynej kopercie, więc karteczkę można interpretować dwojako. Po trzecie, nadal uwazam, że to średnio eleganckie, ale to Wasz dzień i Wasze wybory,
Po czwarte to Twoje nastawienie jest wrogie.

A nazywanie tego, czym się tu dziele z dziewczynami od trzech lat "wypocinami" też jest nie na miejscu.
« Ostatnia zmiana: 27 Kwietnia 2017, 06:47 wysłana przez Asiq »

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10588 dnia: 27 Kwietnia 2017, 07:08 »
Bo tak to właśnie jest. Zarzucanie komuś obgadywania, wyśmiewania w momencie kiedy samemu nic innego się nie robi.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #10589 dnia: 27 Kwietnia 2017, 07:12 »
A dlaczego to Asia miała dzwonic i sie dopytywac?? To chyba Wy powinniscie zadzwonic jak juz Wam nie bylo po drodze do Szczecina