Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1654325 razy)

Offline _patka_

• Chuck Norris
Odp: Rozmowy nocą :-)
« Odpowiedź #1740 dnia: 3 Listopada 2014, 19:47 »
Zdrowka wszystkim zycze! U Nas na razie spokoj.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1741 dnia: 3 Listopada 2014, 19:55 »
My po wizycie. Amelia oczekuje górnych jedynek i dlatego serwuje nam katar i kaszel przeokrutny. A Nikola dochodzi do siebie po przeziębieniu - obie osłuchowo czyste. Zalecenia - dla Amelii by ułatwić jej noc pulmex baby na klatę i plecy, i jakieś homeopatyczne krople do nosa. Dla Nikoli mikstura cytrynowo miodowo czosnkowo cebulowa i moje mleko do nosa, plus czosnkowa miazga wokół nosa kilka razy dziennie na chwilkę  ::)

Takie tanie leczenie to ja lubię  ;D
Mi znów gorączka uderza do głowy więc idę spać póki Amelia śpi.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1742 dnia: 3 Listopada 2014, 20:10 »
Marta, Nikoli będziesz aplikować swoje mleko?

Macie jakieś sposoby na wieczorne marudzenie 1,5 m-cznego malucha? Czasami myślę, że to kolki, ale raczej stawiałabym na przemęczenie i niemożność zaśnięcia...Syn jest raczej śpiochem, dalej przesypia mi ok 19-20h dziennie. Ostatnią drzemkę dzienną kończy ok 17 i o 18 jest  już tak padnięty, że nie wie co ma ze sobą zrobić. Nie wcisnę mu już smoczka, piersi, nic. Na chwilę pomaga kąpiel. I tak wrzeszczy 30-60min aż padnie...

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1743 dnia: 3 Listopada 2014, 20:18 »
Tak :) takie jest zalecenie - co by nie brzmiało to tak dramatycznie, mam mlekiem nasączyć płatki kosmetyczne, zwinąć i takie tampony mleczno watowe wsadzić jej do noska by sobie to wdychała. Nikola jest przeszczęśliwa bo w końcu na coś się jej przyda mamy mleko a nie tylko Amelce :P

Amelii z kolei zakrapiałam strzykawką swoje mleko do noska i zębowy katar szybko ustąpił ostatnio.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1744 dnia: 3 Listopada 2014, 20:22 »
Tak tak, położna mówiła mi  o tym, ale myślałam, że tylko u takich maluszków to się stosuje. Dobrze wiedzieć.

Offline Fiolka*

• uzależniony
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #1745 dnia: 3 Listopada 2014, 20:34 »
Marta, do kogo chodzisz z dziewczynkami? Ten Twój pediatra wydaje się naprawdę zaufanym lekarzem, a ja nadal nie znalazłam odpowiedniej opieki dla Zuzi. Pewnie do Szczecina nie opłaca mi się jej zapisywać, ale może przyda mi się kiedyś to nazwisko?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1746 dnia: 3 Listopada 2014, 20:38 »
Ziujko chyba
Marta, ja bym z tym czosnkiem uważała. Z tym naokoło nosa bo może podrażnić

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #1747 dnia: 3 Listopada 2014, 20:46 »
Aleksandra to podobnie jak u mnie.. W dodatku Adaś ma znów zapalenie oskrzelików.. Wystarczył katar a już chory.. Mimo, że zrobiłam jak kazała pulmonolog i od razu przy samym katarze włączyłam inhalacje z ventolinu ale i to nie pomogło.. Tzn pomogło bo nie jest taki mocny stan jak ostatnio i mam nadzieję, że szybciej wyzdrowieje.. Ach brak słów na te choroby :(

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1748 dnia: 3 Listopada 2014, 20:49 »
Tak ziujko Beata. Tylko ona z takim leczeniem wychodzi tylko do tych co wie że nie pukna się w głowę :) dziś dała nikoli sloiczek miodu :) ostatnio maliny z krzaka i kwiaty na prawdę wspaniał a kobieta. Nikola zajmuje się od urodzenia prawie. Leczyla nawet zapalenie płuc nikoli przez telefon bo byliśmy w zakopcu :) znajomi ze Świnoujścia do niej przyjeżdżali gdy mieli problem z córką. Wmawiano dziecku cukrzycę i inne schorzenia, a po konsultacji z naszą pediatra okazało się że dziecko po prostu spo żywa za dużo słodyczy i wystarczyło to wyeliminować by wyniki wróciły do normy.

Maj a pytałam o ten czosnek i niby nie powinien podraznic. Ale jeszcze to rozważa m. Chociaż ja jak mam katar to wkładam ząbki czosnku do nosa jak tampony i oddycham nosem :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1749 dnia: 3 Listopada 2014, 20:54 »
Chociaż ja jak mam katar to wkładam ząbki czosnku do nosa jak tampony i oddycham nosem :)

Brrr...mnie by dawno wyżarło do krwi :(

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1750 dnia: 3 Listopada 2014, 20:57 »
Marta, dorosły to co innego.
U dziecka czosnek potrafi podrażnić. Kiedyś Ela stópki natarła smykowi i strasznie go podrażniło, a przy nosie jednak delikatna skóra

Fiolka, ta pediatra dojeżdża do domu. U nas na telefon jest np. Szagdaj

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1751 dnia: 3 Listopada 2014, 21:00 »
Marta, gdzie ona przyjmuje?

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1752 dnia: 3 Listopada 2014, 21:04 »
Chociaż ja jak mam katar to wkładam ząbki czosnku do nosa jak tampony i oddycham nosem :)

Brrr...mnie by dawno wyżarło do krwi :(
święta prawda bo mimo ze do tej pory nic mi nie było to dziś się dowiedziałam ze niszczenia w ten sposób blone sluzowa nosa

A tak z innej beczki. U mnie pod blokiem jest parking, ale ileś samochodów parkuje pod ścianą budynku, jakiś dupek kilka dni robił zdjęcia i zgłosił to straży miejskiej ze jeździmy autem po chodniku - grozi mi ponoć mandat 300zl. Nasz sąsiad nie wiemy który, mandatu nie przyjął i idzie do sądu. Czy znacie jakieś przepisy które mogę poczytać zanim pójdę na rozmowę strażą miejską?

Maj a w sumie to chodzi o wdychanie więc dam jej na łyżeczce i niech wdycha.

Martyna, na NFZ na Przecławiu koło poczty, dojeżdża też do domu-150zl wizyta, przyjmuje w swoim gabinecie w Dąbiu -100zl wizyta i w centrum mama razem z mężem.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1753 dnia: 3 Listopada 2014, 21:06 »
Przejechać po chodniku, by dostać się w jakimś tam celu do domu, możesz. podjechać wypakować zakupy- możesz. Parkować na chodniku też mozesz, o ile zostawisz przynajmniej 1,5 metra przejścia na chodniku.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1754 dnia: 3 Listopada 2014, 21:06 »
Marta a ja bym Nikoli normalnie zakropliła.. Swojego pokarmu na tyle mam jeszcze i jutro też tak zrobię przy Zuzi..
Fiolka w Stargardzie gdzieś dr Wysiecki przyjmuje no i też do domu.. Świetny lekarz.. Podobnie jak Ziujko leczy. Antybiotyk to naprawdę ostatność u Niego..
Marta jeszcze są takie krople robione izopatyczne. W aptece na Kaszubskiej.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1755 dnia: 3 Listopada 2014, 21:14 »
Doksik, ale ja nie mogę w straży miejskiej powiedzieć "Doksik z forum e-wesele powiedziała ze mogę jeździć po chodniku" obawiam się że nic nie wsk Iran tym i się ośmiesze. Dzięki za chęci i jakbyś przypadkiem wiedziała zgodnie z jaką ustawa mogę to zrobić to błagam podpowiedź co mam wykuc na blachę bo kolejny mandat plus dwa poprzednie męża tO kawał pieniądza

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1756 dnia: 3 Listopada 2014, 21:21 »
A widzisz
Art. 47.
1. Dopuszcza się zatrzymanie lub postój na chodniku kołami jednego boku lub przedniej osi pojazdu samochodowego o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 2,5 t, pod warunkiem że:

na danym odcinku jezdni nie obowiązuje zakaz zatrzymania lub postoju;
szerokość chodnika pozostawionego dla pieszych jest taka, że nie utrudni im ruchu i jest nie mniejsza niż 1,5 m;
pojazd umieszczony przednią osią na chodniku nie tamuje ruchu pojazdów na jezdni.

Przy czym nie mogę znaleźć tego, że możesz dojechać do klatki schodowej/posesji, jedyny mądry art. mówi, że zakazane jest poruszanie się wzdłuż po chodniku.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1757 dnia: 3 Listopada 2014, 21:21 »
Marta ja miałam takie wezwanie do straży miejskiej bo nienormalny sąsiad chodził i robił zdjęcia.. Zaparkowałam teoretycznie w miejscu gdzie nie można parkować ale jak wiesz koło mnie nie ma innej możliwości.. A ten debil przez tydzień codziennie wysyłał strażnikom zdjęcie mojego auta.. A oni mają wtedy obowiązek odpowiedzieć na to więc zostałam wezwana.. Dostałam tylko upomnienie jak wyjaśniłam, że tam nie ma możliwości inaczej parkować..

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1758 dnia: 3 Listopada 2014, 21:26 »
Marcys mąż był dziś niestety na upomnieniu się nie skończy, chcą gadać ze mną.

Doksik dzięki tyle że stoję 4kołami no i jadę wzdłuż chodnika, ale nawet ci którzy parkują na parkingu jadą wzdłuż chodnika bo jest wysoki krawężnik i parkujac z ulicy można podwozie zgubić.

Zastanawiam się czy przejąć mandat czy iść do sądu. Swoją drogą ludziom to się nudzi

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1759 dnia: 3 Listopada 2014, 21:28 »
że się wtrącę... Zujko a nie Ziujko...nas obsługuje mąż ;)

a z czosnkiem jak sobie przypomnę stopy mojego syna... brr... tak go podrażnilo że z miesiąc miał otwarte rany..
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1760 dnia: 3 Listopada 2014, 21:30 »
Marta, nie chcę straszyć, ale w sądzie dowalą Ci znacznie więcej.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1761 dnia: 3 Listopada 2014, 21:36 »
Pewnie ze Zujko :) zaczynam pisać jak Sylwia jak piszę z komorki :)

Przekonalyscie mnie z tym czosnkiem nie będę ryzykować z nacieraniem nosa

Doksik dlatego szukam przepisów by wiedzieć co zrobić :) swoją drogą obym gościa nie spotkała na ulicybo cczymś w niego rzucę :/ 7lat tak parkujemy już

A strażnik powiedział że ten gość chciał też tak pod budynkiem stanąć i ktoś go przegonił i od tego czasu robi zdjęcia innym au tom. A ja nawet widziałam jak taki pijaczek przegonił jakieś auto bo chciał żebym ja miała gdzie zaparkować

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1762 dnia: 3 Listopada 2014, 21:43 »
No jak widzisz przepisy raczej są przeciwko Wam, ale spróbuj się dogadac na miejscu, bo w sądzie mogą dać nawet 1 tys+koszty procesu (nawet 600).
U nas parkujemy na takim kółku i 4 samochody stają na środku, zawsze, ale czasem stanie ktoś tak, że nie da się wyjechać, dotąd byłam 3 razy świadkiem, że ktoś wezwał straż i posypały sie mandaty, straż dać musi, bo reaguje na wezwanie, sami z siebie nie przyjeżdżają, bo wiedzą, że brakuje miejsc.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1763 dnia: 3 Listopada 2014, 21:59 »
U mnie z telefonu to się ZUJKO na zupki zamienia i inne cudaki  :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1764 dnia: 3 Listopada 2014, 23:24 »
Pewnie ze Zujko :) zaczynam pisać jak Sylwia jak piszę z komórki
najpierw napisze- malpa ;D
później "kto z kim przystaje. .." :-)
a ba koniec- dowiedz się kto robił te foty daj znać i razem go zniszcxymy :-)))

a ci lekarze Zujko to homeopaci?
jaki mają stosunek do szczepień?

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1765 dnia: 3 Listopada 2014, 23:33 »
Zujko jest proszczepiebny. Kiedys w dyskusje sie qdalam... 1,5 h obsuwa w kolejce sie zrobila.
Homeopate mam dobrego, kiedys Szymka tak leczylam. Teraz wrocilam do niej bo krew mnie zalewa jak widze jak lekarze lecza lojotokowe zapalenie skory Leosia.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1766 dnia: 3 Listopada 2014, 23:37 »
e to nie idę do nich :-)
moja stara poczciwa dr która ma mnie wczesniaka od urodzenia teraz wzięła pod swoje skrzydła sebola i w sumie mimo że nie daje skierowan na crp to jest w porządku. . :) antybiotyk w ostateczności. ..opierniczy jak chce sebum banki postawić :)
no cóż. . komuś musze ufać. ..
ja w życiu malutko chorowalam. . mało antybiotyków brałam i mam nadzieje ze seba będzie miał podobnie..

Kasia Leos tez ma azs?

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1767 dnia: 4 Listopada 2014, 06:21 »
A moja pediatra na moje stwierdzenie, że chce inhalator kupic stwierdziła, ze niepotrzebny  ::) ale dziś i tak zamowie bo jej tak bulgoce i charczy w tym nosku, że aż mam Ciarki jak tego slucham. Kupiłam tez katarek bo fridą to ja się od malej zarazilam no i płuca idzie sobie wypluć
Tak czytam Was to jeszcze mlekiem jej będę zakrapiac

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #1768 dnia: 4 Listopada 2014, 07:51 »
MArta zdrówka dla dziewczynek i dla Ciebie, współczuję takiego super sąsiada!

Elemelko zdrówka dla Łucyjki!

Marcelka zdrówka dla Adaśka, jejku bidulek mały!

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1769 dnia: 4 Listopada 2014, 07:57 »
Dzięki. My po ciężkiej nocy. Amelia obudziła się o 22i zasnela dopiero po 1
Teraz Nikola je kanapk i z miodem i kostka gorzkiej czekolady roztopioną na chlebie a Amelia pożera chrupki kukurydziane