Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1630836 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Rozmowy nocą :-)
« Odpowiedź #1290 dnia: 21 Października 2014, 11:37 »
Ja nie wiem ze są na tym.swiecie ludzie którzy mają przyjemność z komplikować innym życia. I wiecie co? Naprawdę jest ich sporo. Tak jakby jaralo ich to z robią problemy...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #1291 dnia: 21 Października 2014, 11:42 »
faktycznie przykra sytuacja i szkoda Nikoli....dobrze, że Twoja rodzinka staje na wysokości zadania  :)
na pewno takie zachowanie rodziny męża "zaprocentuje" w przyszłości w ich relacjach  z wnuczką i chrześnicą....bo dziecko im starsze, tym bardziej koduje sobie takie podejście dorosłych i wyciąga odpowiednie wnioski...

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #1292 dnia: 21 Października 2014, 11:43 »
właśnie zawsze bardziej boli jak dotyczy to dzieci niż nas....jestem ciekawa jak to będzie z urodzinami Igora....pewnie też jakieś cyrki.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1293 dnia: 21 Października 2014, 11:47 »
faktycznie przykra sytuacja i szkoda Nikoli....dobrze, że Twoja rodzinka staje na wysokości zadania  :)
na pewno takie zachowanie rodziny męża "zaprocentuje" w przyszłości w ich relacjach  z wnuczką i chrześnicą....bo dziecko im starsze, tym bardziej koduje sobie takie podejście dorosłych i wyciąga odpowiednie wnioski...

Miśka będą mieli takie relacje jakie sobie wypracują, tylko i tak, kiedyś gdy zreflektują się, że wnuczka nie wskoczy za nimi w ogień, i tak o wszystko obwinią mnie :P bo przecież utrudniam im kontakty z wnuczką  ::)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1294 dnia: 21 Października 2014, 12:00 »
Marta ale fakty mówią same za siebie ....zaprosiłaś na urodziny??- zaprosiłaś....to oni olali temat - oni....dla mnie sprawa jasna, mam nadzieję, że Twój mąż przejrzał w tym momencie na oczy i parę słów prawdy też im przy okazji powie....przestań się przejmować i skup na radosnym świętowaniu tego dnia z ludźmi,  którzy się pojawią bez żadnych "ale"  :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1295 dnia: 21 Października 2014, 12:04 »
W dniu urodzin się nie będę przejmować :D Mniej jedzenia muszę zrobić :P A i tak Nikola świętuje 3 dni więc roboty trochę będzie :D

Monika, są ludzie którzy błędów dopatrują się tylko w innych  ;)

Nie wiem czy mąż im coś powie, bo mi się nie przyzna, tak jak nie chce powiedzieć czym uzasadniają swoją nieobecność. Nie wnikam. Może i lepiej żebym nie wiedziała bo z moim niewyparzonym językiem... ::)

A swoją drogą, czy ktoś się orientuje gdzie kupię opłatek z księżniczkami w szczecinie? Bo z Amelią u boku nie porywam się w tym roku na szaleństwo tortowe :D idę na łatwiznę :D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #1296 dnia: 21 Października 2014, 12:55 »
Marta współczuję i rozumiem co czujesz.
Moja matka nie odezwała się do swojej "ukochanej" rzekomo, jedynej zresztą wnusi i swojego "cudownego sreberka" (ble, ble, ble) od końca czerwca a mamy już końcówkę października.
Teraz naprawdę mam już na to "wywalone" ale poczekam sobie, poczekam do naszego następnego przyjazdu do Szcz-a... Zresztą ja zawsze uważam, że jak sobie pościelisz tak się wyśpisz i babcie "pięknie" sobie pracują na kontakt w przyszłości
są na tym świecie ludzie którzy mają przyjemność z komplikować innym życia. I wiecie co? Naprawdę jest ich sporo. Tak jakby jaralo ich to z robią problemy...
Ania, święte słowa a jeszcze jak się ma takiego osobnika w rodzinie to nie raz człowieka trafia. Osoba, która uważa się za pępek świata

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1297 dnia: 21 Października 2014, 12:59 »
Nie zawsze da się zaplanować dany dzień. Lili 2 i 3 urodziny robiliśmy 11.11 zakładając, że każdy ma wolne i co ?
W zeszłym roku mój tata musiał być w pracy. Lili Chrzestnego na drugich urodzinach nie było bo był w sanatorium, teściowa za granicą przebywała.
Trochę zrozumienia. Nie zawsze ktoś nam robi na złość, czasem na prawdę nie może być.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #1298 dnia: 21 Października 2014, 13:01 »
Tak, Maju o Marta wykazała zrozumienie dla tych którzy pracują i nie mogą...ale ciocia i dziadek zostają w domu, żeby babci nie było przykro ::)
Natalka 4.11.2012

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1299 dnia: 21 Października 2014, 13:10 »
Nie pisałam do Marty  ;) tylko ogólnie bo kilka osób się odniosło do tematu

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1300 dnia: 21 Października 2014, 13:14 »
ja tez pisałam konkretnie o sytuacji u Marty....bo co innego, jak ktoś deklaruje przyjazd/przyjście , a nagle wypada naprawdę losowa sprawa...

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1301 dnia: 21 Października 2014, 13:16 »
straszne Marta to co piszesz.
Ja też robię tak aby każdemu pasowało, rozumiem jak coś komuś wypadnie - życie toczy różne scenariusze i czasami nie da się przewidzieć wszystkiego. Ale właśnie na kawę czy herbatę powinni przyjechać, skoro teściowa ma być w pracy to teściu może sam podjechać w ten czas.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #1302 dnia: 21 Października 2014, 13:26 »
Maja pewnie że w życiu róznie bywa i jak ktoś jest za granica, w pracy, w sanatorium lub chory to zrozumiałe, ale widzisz jak ktoś pracuje na 2 zmianę a dziecko jest w domu to można podskoczyć do południa a dziecko szczęśliwe będzie. Teść patrzy na za przeproszeniem starą babę a nie na dziecko....

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1303 dnia: 21 Października 2014, 13:27 »
Jak najbardziej możemy sprawę potraktować ogólnie, piszę na podstawie doświdczeń własnych
Maju zrozumienie to jedno ale jeżeli ktoś mówi "kochana wnusia" a jego czyny pokazują zupełnie co innego. Nie raz, nie dwa tylko ciągle, ciągle i wciąż  wymówki to jak długo można w to wierzyć?

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1304 dnia: 21 Października 2014, 13:28 »
Do teściowej też mam mały żal ale to byście zrozumiały jakbyście usłyszały jak mnie poinformowala że nie przyjdzie. Jakbym ja zapraszał na wyprzedaż w supermarkecie. Byłam skłonna negocjować datę urodzin w innym terminie by jej pasowało ale mąż się nie zgodził. Wiecie, nawet nie było jej przykro :( i to nie tylko moje odczucie

okazuje się że męża to na prawdę zabolało

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1305 dnia: 21 Października 2014, 13:30 »
To tak jak u mnie- robiłam chrzciny syna w 1 dzień świąt BN i dzwoniłam po swoich dziadków to babcia bez żalu stwierdziła, że nie, tego dnia akurat idą na urodziny do swojej "znajomej"! Więc ich nie bedzie, nawet nie było żalu czy przepraszam. Jakby stara baba, z którą widują się dwa razy do roku była ważniejsza niż chrzciny najmłodszego wnuka ::)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1306 dnia: 21 Października 2014, 13:31 »
Mnie już nic nie zdziwi  ;D

jeżeli ktoś mówi "kochana wnusia" a jego czyny pokazują zupełnie co innego. Nie raz, nie dwa tylko ciągle, ciągle i wciąż  wymówki to jak długo można w to wierzyć?

eee tam, ja wierzę - moja teściowa od początku Lilę tytułuje "serce moje", a jak jest na miejscu przez 2/3 miesiące to prawie siłą widzimy się max.2 razy i to raczej z naszej strony inicjatywa wychodzi ale co mam zrobić.
Na razie ja się staram, mam nadzieję cały czas i robię wszystko, żeby sobie kiedyś nie zarzucić, że coś zawaliłam i Lila ma takie, a nie inne kontakty z babcią.
Nie można mieć wszystkiego, a jak ktoś nie wyraża chęci to żadna dyskusja tego nie zmieni  ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #1307 dnia: 21 Października 2014, 13:49 »
Maja mój teść widział może Igora ze 4 razy...i tak pierwszy raz przyszedł do nas jak wróciliśmy ze szpitala, później na chrzcinach, na świetach (był u babci czyli swojej mamy) i na pogrzebie....dalej cisza, ja nie naciskam, jak sobie wypracuje tak będzie miał. Igor jak go widział to patrzył spod byka a do mojego taty smieje się i wyciąga ręce!
A jeszcze wracając do tematu jak ludzie potrafią zepsuć innym dzień. Chrzciny....my pojechaliśmy do zdjęcia a reszta gości na salę mojej mamy siostra weszła i stwierfziła że idzie do domu bo ja głowa boli i nie ma gdzie siedzieć (dla wszystkich było miejsce, po 1 krzesełku na dupę za przeproszeniem) a moja babka po stwierdziła że ją na końcu posadziłam....każdy sobie sam miejsce wybierał...no więc nikomu się nie dogodzi...ale przyjdzie dzień i zemsta będzie słodka ;D

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #1308 dnia: 21 Października 2014, 13:57 »
To tez sie moja babcia pochwale :-)  na chrzciny jedynego prawnuka nie mogla przybyc, bo pojechala do sanatorium. Ok, rozumiem, ale obiecala, ze jak tylko wtoci to przyjdzue z prezentem. Do tej poey jej nie widzuelismy :-) :-)

Offline Fiolka*

• uzależniony
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #1309 dnia: 21 Października 2014, 15:03 »
Ja na rodziców ani teściów skarżyć się nie mogę, ale trochę wiem o czym mówicie. Mój brat cioteczny, bardzo bliska rodzina, z którą spędzamy wszystkie święta i uroczystości rodzinne, olał chrzciny Zuzi, bo było za gorąco i mu się przyjechać nie chciało ::) Kij z nim, jak się Zuzia kiedyś spa spyta czemu wujka nie ma na zdjęciach to jej powiem prawdę ::)

Z innej beczki - ja ostatnio prawie nie sypiam w nocy, bo Zuzka budzi się co godzinę. Możliwe że to przez zęby? Ma już dwa, a te jej pobudki wyglądają tak, że tylko stęka i pojękuje, krótkie karmienie wystarczy żeby ją uśpić z powrotem. Ale za godzinę znów to samo. Oprócz tego nic, żadnej gorączki, płaci ani nic - mogą to być kiełki?

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1310 dnia: 21 Października 2014, 15:06 »
Ja na rodziców ani teściów skarżyć się nie mogę, ale trochę wiem o czym mówicie. Mój brat cioteczny, bardzo bliska rodzina, z którą spędzamy wszystkie święta i uroczystości rodzinne, olał chrzciny Zuzi, bo było za gorąco i mu się przyjechać nie chciało ::) Kij z nim, jak się Zuzia kiedyś spa spyta czemu wujka nie ma na zdjęciach to jej powiem prawdę ::)

Z innej beczki - ja ostatnio prawie nie sypiam w nocy, bo Zuzka budzi się co godzinę. Możliwe że to przez zęby? Ma już dwa, a te jej pobudki wyglądają tak, że tylko stęka i pojękuje, krótkie karmienie wystarczy żeby ją uśpić z powrotem. Ale za godzinę znów to samo. Oprócz tego nic, żadnej gorączki, płaci ani nic - mogą to być kiełki?
u mnie to samo ze spaniem zęby idą

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1311 dnia: 21 Października 2014, 15:24 »
U nas na górne czwórki była masakra gorączka i noce do niczego...teraz idą dolne bezobjawowo poza luźniejszą kupką ::)
Zna ktoś jakiegoś MEGA rewelacyjnego lekarza od kręgosłupa/przepukliny międzykręgowej/nawracającej rwy kulszowej? Gdziekolwiek, ale musi być naprawdę specjalistą?

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #1312 dnia: 21 Października 2014, 16:55 »
Marta współczuję i doskonale rozumiem.. mam podobnie z rodziną Marcina.... Na chrzest Adasia praktycznie wszyscy od jego strony odmówili. Na urodziny Zuzi teść też nie chciał przyjść bo to sobota i szkoda mu nie pojechać na działkę........
Nawet nie zareagowałam. Na szczęście chyba mama Marcina mu nagadala i przyjechał..

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #1313 dnia: 21 Października 2014, 18:05 »
Dziewczyny, szkoda życia na myślenie o ludziach, którzy nie myślą o nas...  ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1314 dnia: 21 Października 2014, 18:24 »
Japcio jak w pracy? I jak Karola bez Ciebie?

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #1315 dnia: 22 Października 2014, 00:13 »
Dziewczyny kiedy zmienia sie u Was czas na zimowy? W ten weekend czy za tydzien?

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1316 dnia: 22 Października 2014, 00:15 »
W ten weekend

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1317 dnia: 22 Października 2014, 02:14 »
Edzia to w US nie zmieniacie czasu?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1318 dnia: 22 Października 2014, 09:24 »
Edzia, z letniego na zimowy w ostatni weekend października; a z zimowego na letni - ostatni weekend marca  ;)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #1319 dnia: 22 Października 2014, 12:31 »
Zmieniaja, ale w innych terminach.
A mam problem z interpretacja godziny przylotu I nie wiem czy to juz na Wasz nowy czas.