Autor Wątek: Morgaina też ma dzieciątko pod sercem:)  (Przeczytany 42460 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Morgaina też ma dzieciątko pod sercem:)
« Odpowiedź #570 dnia: 5 Kwietnia 2007, 11:47 »
Cytat: "morgaina"
Nad morzem wywiało nas straszliwie, ale słonko świeciło i sie odpowiednio nawdychaliśmy jodu.  Na usg wszystko dobrze. Niunia waży już 1130 g i na pewno dziewczynka. Tak w ogóle to wszystko gra i buczy, serduszko ładnie puka, wody płodowe w normie i reszta też. Lekarz powiedział, że nie jest za duża na swój wiek co przy cukrzycy często się zdarza. Oczywiście dostałyśmy mase badań do zrobienia i następna wizyta za 3 tygodnie. Ale i tak jest kicha bo mężuś od dzisiaj w Bydgoszczy do piątku i zła jestem, przed samymi świetami i to jeszcze na dodatek  dopiero dzisiaj mu powiedzieli. Także pakował się w biegu. Jak ja nie lubię jak go nie ma. :dno:

to wspaniałe wieści
Poza nieobecnością męża.Ale jutro już piątek  :brawo_2:  :brawo_2:

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #571 dnia: 5 Kwietnia 2007, 11:55 »
No i zaczynamy 7 miesiąc  :skacza:  wkleiłabym zdjęcia ale mam trochę posiniaczony brzuch od zastrzyków więc nie będę was katować. Dzisiaj byłam u diabetologa, po rewolucji dietowej jest lepiej. Dał mi skierowanie na unię do poradni gin-poł i chyba po świętach się wybiorę, jak mam tam rodzić to dobrze by było się już lekarzom na oczy pokazać. Ambitnie poszłam sobie na piechotkę i wiecie co ja wysiadam od siebie na arkońską mam może z 1,5 max 2 km i zawsze tak 20-30 min zajmowało mi dojście tam takim spacerkiem,, a dzisiaj lazłam prawie godzinę i się nieźle zmachałam  :drapanie: oj siada kondycha,

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #572 dnia: 5 Kwietnia 2007, 12:39 »
ty nie ganiaj piechotką..  ja wchodząc na 4te pietro przystaje na każdym pietrze, bo na raz nie wejdę :(

jeszcze raz polecam dr-a świderskiego i uzara z unii.. sa naprawdę wporządku..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #573 dnia: 5 Kwietnia 2007, 20:34 »
wkleiłabym zdjęcia ale mam trochę posiniaczony brzuch od zastrzyków więc nie będę

ale może być brzuszek w ciuszkach :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #574 dnia: 14 Kwietnia 2007, 19:32 »
No i zaczynamy 7 miesiąc  :skacza:  wkleiłabym zdjęcia ale mam trochę posiniaczony brzuch od zastrzyków więc nie będę was katować. Dzisiaj byłam u diabetologa, po rewolucji dietowej jest lepiej. Dał mi skierowanie na unię do poradni gin-poł i chyba po świętach się wybiorę, jak mam tam rodzić to dobrze by było się już lekarzom na oczy pokazać. Ambitnie poszłam sobie na piechotkę i wiecie co ja wysiadam od siebie na arkońską mam może z 1,5 max 2 km i zawsze tak 20-30 min zajmowało mi dojście tam takim spacerkiem,, a dzisiaj lazłam prawie godzinę i się nieźle zmachałam  :drapanie: oj siada kondycha,

MORGAINA ciesze sie ze po rewolucji dietowej jest juz lepiej. Super wiadomość!!  :brawo_2:
... Bylaś już na Unii? Powiem ci ,że słyszalam dobre opinie na temat porodów w tym szpitalu wiec mysle ze nie jest źle. Sama jestem jeszcze niezdecydowana gdzie rodzić, ale powoli nastawiam sie psychicznie na Unie bo moje kolezanki tam rodzily i sa zadowolone.
W maju, jezeli wszystko będzie OK zamierzam wybrac sie tam do szkoly rodzenia. Wstepnie jestem zapisana!zobaczymy ...
Trzymaj sie!Cukrzycę prawdopodobnie przechodzi coraz wiecej kobiet ciężarnych!Głowa do góry !!! Będzie dobrze!!!! Widzę że i tak świetnie sobie radzisz!!! :brawo_2:

POZDRAWIAM! WAS SERDECZNIE  :uscisk:

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #575 dnia: 15 Kwietnia 2007, 11:42 »
Eee u mnie z tą cukrzycą jest tak że ona jest już od 6 lat i jak nie wymyślą jakiegoś leku to do końca życia mi zostanie  :drapanie: A co do uni ja tam słyszałam raczej średnie opinie i dlatego nie chciałam tam rodzić. Ale z kolei to dla mojej niuni więc nie będę marudziła. Zarejstrowana jestem na 24 kwietnia, dostałam lekki opr od pani w rejstracji czemu tak późno się w ogóle zgłaszam, to jej grzecznie wytłumaczyłam że jestem pod opieką diabetologa, który teraz mi wypisał skierowanie no i oczywiście pod opieką ginekologa też. Boże babka chyba pomyślała że do gina wogóle nie chodzę, a ja co 3 tyg na wizycie. Eh tam. Nudy jakieś mężuś w bydgoszczy, znajomi gdzies pouciekali z miasta w taką pogodę, wczoraj cały dzień u rodziców a dzisiaj może jakieś lekkie porządki sobie zrobię i powsadzam kwiaty na balkonie.

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #576 dnia: 15 Kwietnia 2007, 13:21 »
Nie martw sie Kochanieńka!Napewno cos wynajdą!Świat idzie z postępem do przodu a medycyna jeszcze bardziej!!
A co do Unii to trzeba sie nastawic pozytywnie i tyle! Grunt tro dobre i optymistyczne myslenie! Bo jak sie czlowiek nastawi negatywnie to ma potem stresa, a po co nam to w tej chwili,prawda? Glowa do gory!!Bedzie dobrze!
POZDRAWIAM!

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #577 dnia: 15 Kwietnia 2007, 22:20 »
morgaina, moja przyjaciółka z Koszalina przyjechała specjalnie,żeby rodzić na Unii.Tez miała cukrzycę (ale tą ciążową) i dlatego chciała tu rodzić,ze względu na bezpieczenstwo synka. No i polecała mi go.Ja jednak rodziłam tam,gdzie wysłał mnie lekarz.Każdy szpital cieszy sie sprzecznymi opiniami,więc nie przejmuj się nimi,zwłaszcza,że i tak musisz tam byc i tak.Głowa do góry!!
Cytat: "AGULA"
Grunt tro dobre i optymistyczne myslenie! Bo jak sie czlowiek nastawi negatywnie to ma potem stresa
właśnie!!!

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #578 dnia: 17 Kwietnia 2007, 19:09 »
Męzuś zamówił dzisiaj wózek  :skacza: w bydgoszczy :mdleje: ale jak będzie wracał do domu za 1,5 tyg to przywiezie. Ale tam dostaliśmy dobrą cenę no i pani która się nami zajęła bardzo miła, a w szczecinie babsztyl nie chciał mi nawet podać ceny przez telefon, a ja nie będę się bujała na drugi koniec miasta żeby się dowiedzieć ile wózek kosztuje. No stwierdziliśmy, że jak oni nas tak traktują to im nie damy zarobić i nie kupimy u nich wóżka i  tyle  :obrazony:  A ja usycham z tęsknoty  mężuś wyjechał zaraz po świętach i coś się szykuje że dopiero pod koniec kwietnia wróci nie podoba mi się to nic a nic.  :mdleje: Siedze sobie i piekę chlebek a własciwie achina piecze bo zakupiliśmy ostatnio taką do pieczenia chlebusia  :skacza: i jestem bardzo zadowolona bo oprócz pieczenia chlebka to ugniata jeszcze ciacho w tym pierogowe co mnie bardzo cieszy no i robi marmoladę co ne omieszkam przetestować w lecie. A tak nudy na pudy.. Jutro chyba się na zakupy wybiorę bo chrześniak męża ma za 1,5 tygodnia urodziny i trzeba jakiś prezent zakupić. Tylko co kupić trzylatkowi, który ma wszystko  :drapanie:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #579 dnia: 17 Kwietnia 2007, 19:55 »
Męzuś zamówił dzisiaj wózek

A jaki, a jaki? :skacza:

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #580 dnia: 17 Kwietnia 2007, 23:25 »
Bebecar tracker, kolor niebieski  :skacza:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #581 dnia: 19 Kwietnia 2007, 17:09 »
morgaina, super jest ten wózek!!! A moge wiedziec ile za niego zaplacicie :drapanie: Bo widzialam ze jest bardzo drogi.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #582 dnia: 19 Kwietnia 2007, 20:23 »

Bebecar tracker, kolor niebieski

super
 :skacza:  :skacza:  :skacza:

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #583 dnia: 19 Kwietnia 2007, 23:48 »
Cytat: "anulka33"
A moge wiedziec ile za niego zaplacicie
a możesz, zamówiliśmy w końcu przez bydgoszcz dzisiaj go do nas wysłali więc powinien lada dzień być  :skacza: W sumie pierwotna cena jaką nam dali za gondolę i spacerówkę 1860 ale w bebecarze coś pokręcili i owszem promocja jest ale wózek + fotelik i za cały komplet zapłaciliśmy 2100. Myślę że to jak na ten wózek rozsądna cena w szczecinie jak się kiedyś dowiadywaliśmy to cena 2090 bez fotelika przy czym kolor dowolny. My byliśmy ograniczeni kolorystycznie, bo własnie tylko na wybrane kolory była promocja, ale na całe szczęście kolor nam się podoba  :skacza: Tak trochę śledzę na allegro te wózki i tam za 2000 tys też wózek bez fotelika, a używane też chodzą w granicach 1800 zł. Więc myślę, że zrobiliśmy niezły interes. Chociaż my akurat z wózkiem mogliśmy zaszaleć bo mnóstwo rzeczy po prostu dostaliśmy. Fotelik trochę nieplanowany bo też mieliśmy odziedziczyć. Ale tak jak napisałam wcześniej cena zestawu z fotelikem i bez własciwie ta sama kwestia koloru. Jak przyjdzie to popstrykam fotki  :los:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #584 dnia: 20 Kwietnia 2007, 09:22 »
Jak przyjdzie to popstrykam fotki

koniecznie  :skacza:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #585 dnia: 20 Kwietnia 2007, 18:27 »
morgaina, e to super interes z wózkiem :)

a jak smopoczucie? :)  poza tęskontą .... :uscisk:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #586 dnia: 20 Kwietnia 2007, 19:37 »
morgaina, no to naprawdę się opłacało :) Super :) A ten kolor jest piękny, widziałam na necie :)

Cytat: "Martaxyz11"
a jak smopoczucie?  poza tęskontą ....  

Właśnie! Co u Was dziewczyny?

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #587 dnia: 20 Kwietnia 2007, 19:56 »
Tęsknimy ano tęsknimy mężuś wraca za tydzień dopiero a wyjechał zaraz po świętach. Generalnie wisimy na telefonie codziennie ale wiadomo to tylko telefon. Czujemy się dobrze Zuza się rozpycha już nieźle ale na ogół jest grzeczna. Ja mam stresa z zasiłkiem rehabilitacyjnym bo co prawda warszawa w końcu przysłała papiery, ale o jeden za mało  :mdleje: więc znowu wiszenie na telefonie i załatwianie sprawy list podobno z wa-wy już wyszedł przynajmniej takie info miałam w środę ale dzisiaj jest piątek i ni widu i słychu. A termin złożenia dokumentów mija mi w przyszły piątek no i mam stresa ze niestety przez kochane kadry się nie wyrobię i będę musiała się potem z zusem użerać. A zaczęłam załatwiac sprawę 1,5 miesiąca temu bo nie lubię niczego na ostatnią chwilę zostawiac i co d..a blada. Tak ogólnie to się troszkę nudzę jutro jadę do rodziców im trochę pomarudzić  :los: No i na allegro trochę buszuję ostatnio kupiłam kocyk  i prezent dla chrześniaka. Trochę przeraża mnie zbliżające się rozwiązanie a w sumie jeszcze daleko przecież.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #588 dnia: 21 Kwietnia 2007, 09:59 »
morgaina, no mam nadzieje ze dojda w poniedziałek  :drapanie:

jutro jadę do rodziców im trochę pomarudzić

:uscisk:  jedzi jedzi i odpoczywaj :) pewnie będzie cos pysznego na obiadek :)

Trochę przeraża mnie zbliżające się rozwiązanie a w sumie jeszcze daleko przecież.

Jeszcze zdazysz sie bac :)

całuski

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #589 dnia: 21 Kwietnia 2007, 11:52 »
Mają być zraziki wołowe w sosiku mniam. :skacza:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #590 dnia: 21 Kwietnia 2007, 13:30 »
morgaina, smacznego  :uscisk:

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #591 dnia: 23 Kwietnia 2007, 13:09 »
Dziewczyny macie jakies domowe sposoby na nerwobóle bo sobie coś w prawej ręce chyba naciągnęłam i boli jak nie wiem co. A wszystkie maści rozgrzewające dla ciężarówek zabronione. :mdleje:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #592 dnia: 23 Kwietnia 2007, 15:31 »
morgaina, pojęcia nie mam  :drapanie:  :drapanie:  :drapanie:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #593 dnia: 23 Kwietnia 2007, 15:41 »
:: EFFERALGAN z Vit. C x 10 tabl. musujących

Efferalgan z witaminą C polecany jest w stanach gorączkowych, grypie oraz przeziębieniu.Także: bóle różnego pochodzenia (bóle głowy, zębów, stawowe, mięśniowe), nerwobóle. W dawkach terapeutycznych lek można podawać podczas karmienia piersią i w ciąży.

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #594 dnia: 23 Kwietnia 2007, 22:53 »
Rybko dzięki ale chyba jakoś uda mi się przebidować. Dzisiaj byłam u gina generalnie wszystko ok szyjka się trzyma. Miałam iść potem na zakupy, ale przy pobieraniu cytologi było trochę krewki bo szykjka rozpulchniona i chyba jakaś nadżerka się szykuje, więc dostałam zalecenie do domu i poleżeć sobie. Tętno Zuzki w normie więc jest git. Dzisiaj przyszło ostatnie pismo do zusu laski wpisały mój stary adres jak to zobaczyłam to myślałam ze padnę. Ale dzięki ich "szybkości" nie mam czasu na zmianę tego chyba pójdę na pałę i najwyżej będę to jakoś wyjaśniać. Tak się zastanawiam czy jakby mi kadrowe poprawiły i zaparafowały może, ale taki pokreślony papier  :mdleje: ja już normalnie mam dosyć. Dodam że termin złożenia papiurów mam do piątku a z kadrami u siebie walcze już 1,5 miesiąca normalnie szkoda gadać. :pogrzeb:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #595 dnia: 24 Kwietnia 2007, 12:17 »
trzymam kciukasy za zdróko i zeby jednak tej nadżerki nie było :ok:
no i tak w ogóle za WAS

walcze już 1,5 miesiąca normalnie szkoda gadać.

a o co chodzi z tymi kadrami?
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #596 dnia: 24 Kwietnia 2007, 14:46 »
Jak się jest na zwolnieniu więcej niż 182 dni to trzeba w zusie złożyć podanie o zasiłek rehabilitacyjny, i na dodatek trzeba to zrobić na 6 tyg przed upływem tych 182 dni i mi właśnie te 6 tyg mija w piatek. Jutro jadę do zusu i zobaczym.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #597 dnia: 24 Kwietnia 2007, 15:18 »
Jutro jadę do zusu i zobaczym

trzymam kciuki Kochana  :uscisk:  :uscisk:  :uscisk:  :uscisk:  :uscisk:  :uscisk:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #598 dnia: 24 Kwietnia 2007, 18:58 »
ja też mocno trzymam
i żecze zyczliwej pani w okienku

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris