Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 287561 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #690 dnia: 14 Stycznia 2015, 17:25 »
W Laurze można robić zdjęcia. W Romantice i Amber zakaz....
Ale powiem Wam dziewczyny że robienie zdjęć to świetny pomysł, później na spokojnie możecie sobie obejrzeć jak wyglądacie w danej sukni. Mi to ogromnie pomogło podjąć decyzje (i pomóc przy poprawkach sukni) :)

A jak to wygląda cenowo mniej więcej z tym tańcem?
ja totalnie tańczyć nie potrafię,.....masakra!
Powiedzcie mi czy w Romantice, Laurze i Amber można robić bez problemu zdjęcia w sukniach?
Do jakich salonów warto się jeszcze przejsć?

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #691 dnia: 14 Stycznia 2015, 18:46 »
Ja na Romanticę nie narzekam, babki są bardzo miłe i przed i po :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #692 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:01 »
może właścicielka sie czegoś nauczyła ;) ale wątpię.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #693 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:07 »
Ja na Romanticę nie narzekam, babki są bardzo miłe i przed i po :)

Z Twoją figurą to mogła co najwyżej pozazdrościć :D

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #694 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:13 »
może właścicielka sie czegoś nauczyła ;) ale wątpię.

Która to właścicielka?

Z Twoją figurą to mogła co najwyżej pozazdrościć :D

Ojjj Doksik dzięki, ale moja figura pozostawia wiele do życzenia  :D

Jak szukałam sukni były miłe, ostatnio jak byłam z kumpelą to najlepiej właśnie nam się siedziało w Romantice i rozmawiało z babeczkami. Bardzo miłe, pomocne i widać było, że się starają, proponują suknie itp. No ja złego słowa na nie powiedzieć nie mogę :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #695 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:15 »
Może zalezy od podejścia klienta, pewnie też wesoło zagadywałyście, a to zaraz inaczej :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #696 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:16 »
ta ruda.

jak sie może ma idealną figurę to może są miłe. Jak już nie nosi sie 36 to inaczej podchodzą. Nikt mnie tak chamsko nie potraktował jak one. !

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #697 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:20 »
AlicjaEwa no ja noszę 38-40 :P Nie zauważyłam, żebyś była grubsza ode mnie :)
Obie rude i młodsza i starsza według mnie super babeczki :)

Doksik moja kumpela z tych takich trochę męczących, co by cały swój życiorys od razu opowiedziały, więc jak mój mąż się dowiedział że one ją przeżyły i były miłe to stwierdził, że niemożliwe żeby było na co dzień inaczej  :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #698 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:25 »
Aga ja usłyszalam przy przymiarce żebym przestała jeść do ślubu ;/

a to dlatego, że nie schudłam ani nie przytyłam więc suknia była za mała jak w dniu zakupu ( kiecka z przeceny ) i nikomu nie polece tego salonu.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #699 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:28 »
Ala pamiętam co o nich pisałaś właśnie i w szoku byłam, że ona tak mogły kogoś potraktować...Może to były kiepskie żarty :/  :(

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #700 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:30 »
 no właśnie nie wiem. ale romantica ma dużo niepochlebnych opinii. szkoda, bo kiecki mają śliczne.

bardzo miła jest taka starsza ekspedientka, około 40-50 myśle.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #701 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:44 »
Ale powiem Wam dziewczyny że robienie zdjęć to świetny pomysł, później na spokojnie możecie sobie obejrzeć jak wyglądacie w danej sukni. Mi to ogromnie pomogło podjąć decyzje (i pomóc przy poprawkach sukni) :)
[/quote]

a gdzie można jeszcze robić zdjęcia?
Ja nie wyobrażam sobie nie zobaczyć się na zdjęciu i kupić coś w czym  nie wiem obiektywnie jak wyglądam....
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #702 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:47 »

a gdzie można jeszcze robić zdjęcia?
Ja nie wyobrażam sobie nie zobaczyć się na zdjęciu i kupić coś w czym  nie wiem obiektywnie jak wyglądam....
[/quote]

W Lisie Ferrerze można robić zdjęcia.
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #703 dnia: 14 Stycznia 2015, 20:05 »
Dzięki za info,
jak ktoś wie gdzie jeszcze to proszę pisać:)
W kauflandzie ponoć promocja żubrówki białej 18,84 :D
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #704 dnia: 14 Stycznia 2015, 20:23 »
W Lisie Ferrerze my ostatnio nie mogłyśmy robić zdjęć. Zresztą w tym salonie poza dużym lustrem i fajnym wybiegiem nie ma nic ciekawego...Baaardzo mało sukien i obsługa też kiepska...

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #705 dnia: 14 Stycznia 2015, 22:04 »
Naprawdę tak mało jest salonów w których można robić zdjęcia? a jakieś takie mnie popularne, nawet nie w centrum??

jeśli kogoś interesuje biała żubrówka to w Kaufland promocja 18,84zł
Oo widzę że się dodało dwa razy z tą wódką:P wyszłam teraz na reklamę kauflandu....;p

a ktoś zna salon ADELA?

Offline KasiuniaB
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #706 dnia: 14 Stycznia 2015, 22:12 »
Ja bylam w dwoch salonach- na Dworcowej Mori Lee i Romantica. Panie byly pomocne w obu salonach ale nie ukrywam, ze po wyjsciu z Rmantiki czulam sie jak slon, nie jestem bardzo duza mam rozmiar 40 ale Panie nie daly mi przymierzyc niekorych sukni, bo sie nie zmieszcze :/ W zasadzie to byl jedyny salon w jakim sie spotkalam z takim podejsciem. Ogolnie to suknie zamowilam na Dworcowej, poki co to polecam. Napisze wiecej po jak juz obiore suknie ;)

Offline Asia90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2015
« Odpowiedź #707 dnia: 14 Stycznia 2015, 22:45 »
Cytat: violiza link=topic=49068. msg2161547#msg2161547 date=1421269464
a ktoś zna salon ADELA?
ja znam salon Adela, zamówiłam w nim suknię :) obie Panie bardzo pomocne i miłe, dużo sukienek przymierzyłam choć salonik mały, a jeszcze rabat duży dostałam :) moim zdaniem najlepiej potrafiły obsłużyć klientki, miały też dość duży ruch.  Ogólnie najlepszy salon w jakim byłam. 
Co do salonu Romantica natomiast. . .  byłam w grudniu, sukienki prześliczne, oglądałam jedną dość długo - ale żadna z Pań nie pofatygowała się żeby mi zaoferować przymiarkę, nawet jak zapytałam o sukienki (z dokładnym opisem jakie mnie interesują) to stwierdziły, że mają wysokie ceny i chyba korzystniej byłoby jakbym sukienkę wypożyczyła! Po czym pokazały mi kilka sukienek zupełnie nie w moim guście - wszystkie do wypożyczenia, mimo że o to nie prosiłam i zaznaczyłam wyraźnie, że interesuje mnie kupno.  Z takim podejściem do klienta moim zdaniem w ogóle nie powinny prowadzić salonu, bo nie sprecyzowałam zakresu cenowego jaki chciałabym przeznaczyć na sukienkę, Panie zrobiły to za mnie.  Mam rozmiar 34, a obsłużona nie zostałam - więc jeśli chodzi o rozmiar to tutaj nie ma żadnej reguły.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #708 dnia: 15 Stycznia 2015, 11:23 »
Cytat: violiza link=topic=49068. msg2161547#msg2161547 date=1421269464
a ktoś zna salon ADELA?
ja znam salon Adela, zamówiłam w nim suknię :)

o super, a powiedz jeszcze czy tam można robić zdjęcia?

Offline Netka24
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11/07/2015
« Odpowiedź #709 dnia: 15 Stycznia 2015, 13:51 »
aha no to klops :)
ja nosze chyba na polska rozmiarowke 42 bo w uk kolo 14 to nie znajde sukni w polsce?

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #710 dnia: 15 Stycznia 2015, 14:00 »
a ktoś zna salon ADELA?

Ja weszłam zajrzeć, chociaż salon nie zachęca...Pani pokazała mi album ze zdjęciami chyba z lat 90, nie zaproponowała nic i tyle :P Także ja mam negatywne odczucia.

Ja bylam w dwoch salonach- na Dworcowej Mori Lee i Romantica. Panie byly pomocne w obu salonach ale nie ukrywam, ze po wyjsciu z Rmantiki czulam sie jak slon, nie jestem bardzo duza mam rozmiar 40 ale Panie nie daly mi przymierzyc niekorych sukni, bo sie nie zmieszcze :/ W zasadzie to byl jedyny salon w jakim sie spotkalam z takim podejsciem. Ogolnie to suknie zamowilam na Dworcowej, poki co to polecam. Napisze wiecej po jak juz obiore suknie ;)

A jak chciałaś przymierzyć za małą suknię? :P To nie jest bluzka, która się rozciągnie  :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #711 dnia: 15 Stycznia 2015, 15:52 »
Właśnie wróciłam z małego rajdu po salonach ślubnych, moja koleżanka która w tym roku bierze ślub szuka przymierzała kilak sukienek.
Byłyśmy w 4 salonach: Amber na Chodkiewicza, Gratia na Focha, Dominika na Dworcowej i Mon Lee czy jakoś (tzn szyldu nie mają ale pani ulotkę dała z adresem strony www) na Dworcowej.
Najbardziej polecałabym salon Amber i Gratia.
Amber panie przemiłe, fachowo doradzały, starały się pomóc, pokazywały róźne suknie, poleciły przymierzyć kilka fasonów i doradzały w którym najlepiej, widać, że znają się na rzeczy. Największy wybór sukni z tych 4 które wymieniłam i suknie najlepsze jakościowo (w gratii tez tak samo dobre jakościowo). Mojej koleżance spodobały się 4 z czego 3 pani nam zapisała i rozpisała opcje cenowe. Przy zakupie suknie ceny tych trzech 3000-3500zł przy wypożyczeniu te same suknie 2200-2700zł (suknie jest dopasowywana pod klientke i po prostu zostaje w salonie po ślubie), jest też trzecia opcja rezerwacji sukni - o ile wcześniej nie została zarezerwowana, akurat te 3 suknie były dostepne, tzn. rezerwuje się suknie salonową ona jest miesiąc przed ślubem przerabiana pod sylwetkę, odświeżana, prasowana itd ale przez ten czas do ślubu inne klientki ją przymierzają jako suknie wzorcową, plus jest taki, że później ma się ją na własność i można sprzedać, ceny były troche tańsze jak za wypożyczenie. Niestety nie można robić zdjęć.
Drugi salon Gratia, pani bardzo miła, pokazywała dużo sukienek i starała się ale widać, że ma mniejsze doświadczenie i nie umei tak dobrze doradzić jak panie z Amber aczkolwiek nie mam do niej zastrzeżeń, sukni tez dosyć sporo i bardzo ładne, jakościowo bardzo dobre, tu kolezanka wybrała dwie, ceny 3200zł i 2400zł w sumie suknie bardzo podobne z tym samym rodzajem bardzo ładnej koronki, tylko jedna na tiulu i miała na części spódnicowej ponaszywaną koronkę (to ta za 3200) a na górze koronke pod samą szyję, a druga była na satynie i miała dół gładki i wycięta w serek, ale obie przepiękne. Można robić w niej zdjęcia.
Polecam oba salony.
Dominika na Dworcowej pani miła aczkolwiek w ogóle nie umiała doradzić, i taka mało zaangażowana, mały wybór sukni, tylko te co na manekinach, koleżanka przymierzyła dwie ale jakość koronki dużo gorsza i ogólnie sukienki z zabudowaną górą były nieciekawe (i bardzo mało ich było chyba tylko 3 + jedna z mozliwością zabudowy koronką) była przewaga gorsetowych sukienek, ale na mnei ten salon wrażenia nie zrobił. Sama jak bede szukać sukni do chyba sie tam nie wybiorę.
Ostatni salon Monlee sukienek było zdecydowanie więcej jak w Dominice ale chyba troche mniej niż w Gratii czy Amber, Z zabudowaną górą było bardzo mało, ale pani mówiła, żeby zobaczyć na stronie ich bo nowa kolekcja dopiero jest sprowadzana i bedzie w pełni dostępna na początku lutego. Panie miłe, starały się aczkolwiek tak sobie doradzały podobne do pani z Gratii, mają teraz wyprzedaż więc można upolowac na małe pieniadze suknie, moja koleżanka przymierzała jedną za 1200zł cena przed 3800zł poprawki są w cenie, także można nieźle zaoszczędzić. Nie można niestety robić zdjęć :(

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #712 dnia: 15 Stycznia 2015, 19:43 »
ooo, super recenzje nam dałaś:)
czy w Dominice też nie można zdjęć? Słyszałam właśnie że tam kiepskie suknie jakościowo, co się potwierdza...

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #713 dnia: 15 Stycznia 2015, 20:11 »
w Dominice można robić zdjęcia

Offline KasiuniaB
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #714 dnia: 15 Stycznia 2015, 21:18 »

A jak chciałaś przymierzyć za małą suknię? :P To nie jest bluzka, która się rozciągnie  :)

Takiej za malej sukni sie nie zapina poprostu i specjalna wkladke na tyl wstawia. Wiem bo mierzylam suknie aż w 9 salonach w rozmaiarch od 36 do 44 ;) ale nie mowie, ze kazda suknie da sie przymierzyc bo niektore sa za waskie w biodrach i nie maja rozpiecia.

Offline Asia90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2015
« Odpowiedź #715 dnia: 15 Stycznia 2015, 23:14 »
Cytat: violiza link=topic=49068. msg2161653#msg2161653 date=1421317410
Cytat: Asia90 link=topic=49068. msg2161561#msg2161561 date=1421271946
Cytat: violiza link=topic=49068.  msg2161547#msg2161547 date=1421269464
a ktoś zna salon ADELA?
ja znam salon Adela, zamówiłam w nim suknię :)

o super, a powiedz jeszcze czy tam można robić zdjęcia?
Ja nie robiłam zdjęć przed zamówieniem w Adeli, ale myślę, że nie byłoby z tym żadnego problemu.

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #716 dnia: 16 Stycznia 2015, 12:02 »
Co do mierzenia za małych sukni, też czasami niektórych nie mierzyłam, bo panie mówiły, że mały rozmiar i rozumiałam, bo jak tylko trochę za mała, że się do końca nie dopnie to ok, zobaczy się jak mniej więcej leży, ale przy dużej różnicy taka suknia traci fason i nic nie widać, jak się ma materiał z pleców na biodrach.

Ktoś pytał wcześniej o ceny tortów z Sowy. Nam zamawiała restauracja, powiedzieliśmy tylko co chcemy i w jakim kolorze i nie musieliśmy się niczym martwić. Zamawialiśmy tort na 50 porcji, bo mniejszych nie było i płaciliśmy coś koło 350 zł.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #717 dnia: 16 Stycznia 2015, 12:06 »

Takiej za malej sukni sie nie zapina poprostu i specjalna wkladke na tyl wstawia. Wiem bo mierzylam suknie aż w 9 salonach w rozmaiarch od 36 do 44 ;) ale nie mowie, ze kazda suknie da sie przymierzyc bo niektore sa za waskie w biodrach i nie maja rozpiecia.

Ja chciałam dopasowaną w biodrach, także jak była za mała to też nie było opcji żeby ją przymierzyć :P I nie czułam się z tego powodu jak słoń ;)

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #718 dnia: 16 Stycznia 2015, 12:28 »
AMBER
Dobrze wyposażony salon z ekspertkami, ale jak dla mnie za dużo się tam działo - za dużo ludzi i wszystkiego dookoła. Czułam się tam jakoś niezręcznie. Suknie mają piękne i jest w czym przebierać. Był to mój pierwszy salon, na który trafiłam i miło mnie zaskoczył. Wysoka Pani w brązowych włosach, jak dla mnie fajna i przesympatyczna kobietka!
Tutaj nie można robić zdjęć. Plusem jest że lustro w którym się przeglądasz stoi w świetle naturalnym.

GRATIA
Byłam (aż!) 3 razy w GRATI na ul. Focha, bo zakochałam się w jednej sukni  ::) Dodam że za 1. razem byłam tam niecałą godzinkę, za drugim 30min, a za 3. 20-30min.
Za pierwszym razem nie zwracałam na Panią ekspedientkę uwagi bo od razu wpadła mi w oko jedna z dwóch, które mierzyłam - ale koleżanki, które ze mną były oceniły Panią na mało kompetentną i obrażoną. Prosiłyśmy chyba z 10min czy można zrobić zdjęcie - odpowiedź: stanowczo NIE!
Za drugim razem zaczęłam wypytywać Panią o informacje, które powinna wiedzieć pracując w takim salonie - nie potrafiła doradzić a skoro widziała że jestem oczarowana suknią, zaczęła mi ją wmawiać (też tego nie zauważyłam - powiedziała mi to koleżanka). Pani była raczej nie miła i jakby obrażona że zawracamy jej głowę. Nie zrobiła na mnie za dobrego wrażenia.
Trzeci raz poszłam z narzeczonym. Już mnie Pani pamiętała, widziała że mam dylemat nad dwiema sukniami (jedną z tego salonu, jedną z innego) i była okropnie nie miła. Zwracała uwagę, odpowiadała niegrzecznie narzeczonemu i prawie że parskała śmiechem jak wypytywaliśmy o najmniejsze szczegóły, ponieważ szłam z zamiarem zamówienia sukni. Dodam że cały czas pytała czy podejmę w końcu decyzję czy nie. Byliśmy tam niecałe 20-30min. Zdjęć NIE można robić. Kiedy narzeczony wyciągnął telefon, żeby zadzwonić patrzyła ostrym wzrokiem (aż mnie ciarki przeszły).
Nie można robić zdjęć. Próbowaliśmy miło zagadać do Pani o tą kwestię. Stanowcze NIE i koniec  ???
Plus: fajne modele sukienek i dobre ceny.
Minus: lustro słabo oświetlone, przekłamuje kolor sukienek a co za tym idzie nie łatwo jest dobrać kolor do odcienia skóry.

ROMANTICA
W tym salonie byłam też dwa razy, raz weszłam tylko się zorientować (bo było mało czasu). Przymierzyłam 2 suknie. Tak jak któraś pisała wcześniej był problem, bo jedna była za mała, jedna za duża a mam standardowy rozmiar 36-38. Co mnie zdziwiło że nagle (nawet nie wiem w którym momencie) jedna z Pań odpięła mi stanik i kazała ściągnąć - to dla mnie było strasznie krępujące!
Ta Pani o której dziewczyny pisały (w rudych włosach), jest rewelacyjna. Zna się na rzeczy i potrafi doradzić. Byłam obsłużona przez nią za drugim razem i gdyby nie fakt że nie suknia, którą sobie wybrałam nie miała opcji odkrytych ramion, już bym kupowała. Pani wiedziała którą suknię mi pokazać. Dopasowała ją idealnie!
Nie można robić zdjęć (chociaż jakbyście Panią zagadały to może się zgodzi)
Plus: duży wybór sukni, w różnych cenach. Dobre doradztwo w mierzeniu.
Minus: zależy na kogo trafisz z Pań obsługujących. Ściągają Ci stanik - dla mnie ogromny minus za krępacje!

LAURA
Do tego salonu weszłam przypadkiem. Bo byłam w salonie obok (nie pamiętam jak się nazywa), ale okazało się że nie ma tam żadnej sukienki, która odpowiada mojemu gustowi.
Od razu Panie mnie oczarowały. Myślałam że będą wściekłe że podoba mi się tyle sukien i chce je przymierzyć, a one z uśmiechem same jeszcze proponowały więcej (!). Tamtego dnia spędziłam w tym salonie 1,5h. Byłam zadowolona i w sumie miałam już wybraną suknię. Naprawdę proponuję Wam wejście do tego salonu. Jest bardzo dobrze wyposażony i ma kompetentne ekspedientki. Są niesamowite, potrafią dobrać krój sukni do figury i charakteru. Miło zagadują i fajnie się z nimi rozmawia. Atmosfera mistrzowska!
Można robić zdjęcia, Panie same do tego namawiają.
Plus: każdą suknię możesz przerobić pod siebie, dowolnie. Duży wybór, w dobrych cenach. Fachowa obsługa i fajna atmosfera. Lustro też jest w świetle naturalnym.
Minus: nie idźcie tam jeśli macie tylko godzinę! To stanowczo za mało  :P

ANGELA
Powiem tylko że Pani mało kompetentna i słabo przyjazna dla klientek. Strasznie każdą z dziewczyn pośpieszała.
Można robić zdjęcia.
Plus:?
Minus:?

Mam nadzieję że chociaż trochę pomogłam.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #719 dnia: 16 Stycznia 2015, 13:31 »
świetna relacja, kiedy ja w końcu pójdę do tych salonów?? :0
i gdzie w końcu wybrałaś suknie?