Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 287437 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: Jesień
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #330 dnia: 29 Sierpnia 2014, 12:21 »
Witajcie :)

Cieszę się, że trafiłam na ten wątek, bo choć ślub dopiero za rok, to już teraz chcielibyśmy zamówić salę, żeby potem nie wybierać tylko pomiędzy tym, co będzie miało wolne terminy.  Wahamy się pomiędzy restauracjami Telimena i Kresowianka.  Obie są blisko siebie, przy ul.  Fordońskiej, więc to dla nas wygodna lokalizacja.  Odwiedziliśmy oba miejsca, podobają się nam, ale jak zawsze są plusy i minusy.  W Kresowiance spodobało się nam menu, ale sala wydaje się ciasna, a w Telimencie sala jest ładna, ale z kolei menu wydaje się dość sztampowe.  Czy któraś z Was zna opinie o tych miejscach, była tam na jakiś przyjęciu weselnym lub może organizuje własne w którymś z tych lokali? Szukam informacji szczególnie o jakości jedzenia, obsłudze i wystroju.  Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi :)

Pozdrawiam

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #331 dnia: 29 Sierpnia 2014, 12:28 »
Dziewczyny :) FAJNIE ŻE JUŻ SIĘ ZABIERACIE ZA ŚLUB rok wcześniej to stanowczo... odpowiednia pora

co do sali.. ja polecam z całego serca RESTAURACJE UNIWERSYTECKĄ idealna jak dla mnie - pod każdym CALEM
+ pyszne jedzenie w odpowiedniej ilości!
+ zniżka na piątkowe wesela
+napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń W CENIE
+w piątkowe wesele stół staropolski gratis
+ brak konieczności posiadania paragonu za alkohol i ciasto
+ przesympatyczna obsługa! która uwijała się jak mrówki w mrowisku!
+menu ustalane pod młodych - ja np. wzięłam 1/3 frytek 1/3 pieczonych ziemniaczków 1/3 ziemniaków :)
+ można iść poćwiczyć pierwszy taniec dzień wcześniej menager nie robi żadnych problemów świetnie wszystko doradza!!!
+kamera która nagrywa non stop parkiet :) i dostajecie ten filmik do domu

jedynym minusem jaki znalazłam jest sala na piętrze bez windy....

Jeśli chodzi o kamerzystów - niestety nie odebrałam jeszcze filmu ale polecam z całegho serca soowsen

Fotograf w super cenie - MAREK PIKUL - MARPIK - nie polecam oglądać zdjęć na stronie:) tylko na FB strona DAWNO NIEUAKTUALNIANIA:)

w razie pytań chętnie udzielę Informacji!:)))) na pw;')

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wiosna 2016
« Odpowiedź #332 dnia: 29 Sierpnia 2014, 22:59 »
Byłam w ubiegłym roku na weselu w Kresowaniance.
Na weselu było 65 osób i to był już max, myślę, że ta sala jest na wesele maksymalnie na 60/65 osób, na parkiecie było wystarczająco miejsca ale z rozmieszczeniem stołów gorzej 2 czy 3 osoby usadzone na samym końcu ( w zasadzie to jeśli patrzeć od wejścia to na początku - bliżej baru) podejrzewam, że z za rogu nie widziały pary młodej.
Co do samej organizacji to bardzo polecam, jedzenie było bardzo bardzo dobre i wystarczająco, sala przytulna, przed weselem znałam już tą salę i myślałam, że będzie zbyt ciemna i ponura jak na wesele ale tak nie było, było bardzo przytulnie i urokliwie zwłaszcza, że wesele było w październiku i stoły były w klimacie jesiennym ustrojone, moja koleżanka już wcześniej mi opowiadała, że była tam na weselu i również chwaliła.
W Telimenie niestety nie byłam na weselu więc nie mam bezpośredniego porównania ale byłam na chrzcinach i jedzenie było też dobre, aczkolwiek chyba w Kresowiance lepsze, wystrój zupełnie inny, bardzo przejrzyście i jasno - więc zależy co kto lubi, mi się kojarzy Kresowianka taka restauracja z duszą a Telimena nowoczesna.

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #333 dnia: 31 Sierpnia 2014, 12:09 »
Sofijka, dziękuję za wiadomość :)

Trudno nam w tej chwili jeszcze powiedzieć, czy będzie u nas bardziej 60 czy 70 osób, stąd dylemat.  Sala w Kresowiance też zrobiła na mnie wrażenie bardziej przytulnej, ale faktycznie nieco ciasnej, gdyby miało być np.  65 osób.  Cieszę się, że w Telimenie jedzenie oceniasz dobrze, to ważne kryterium.  Sala faktycznie większa, jasna, nowocześniejsza.  Powoli musimy decydować, mamy jeszcze około 2 tygodni na podpisanie wstępnej, pierwszej umowy w jednym z lokali. 

Chętnie poznam kolejne opinie :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #334 dnia: 31 Sierpnia 2014, 17:50 »
Dzieki Sofijka, zadzwonie do nich. Jak na forum jest jakiś kamerzysta proszę o kontakt na priv

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #335 dnia: 31 Sierpnia 2014, 22:31 »
Ja przed naszym weselem też odwiedziłam i Kresowiankę i Telimenę. Kresowianka jest przytulna ale moim zdaniem ciasna, ciemna i zbyt przytłaczająca na wesele- styl też nie do końca odpowiadał mojej wizji wesela. Gdybym robiła malutkie wesele/ przyjęcie na 20 osób jesienią w stylu starodawnym/ klasycznym to może bym się zdecydowała ale postawiłam na Telimenę.

Nie za bardzo rozumiem jak menu w T. może być sztampowe  ::) poza tym to jest PRZYKŁADOWE menu które można dowolnie modyfikować.
Sztampowe to jest rosół, schabowy i ziemniaki ;) w Telimenie na co jak na co ale na jedzenie i jego różnorodność na pewno nie można narzekać ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #336 dnia: 1 Września 2014, 09:16 »
Chętnie poznam kolejne opinie :)

nie wiem gdzie chciałabyś zrobić wesele, ja robiłam w Fordonie bo zależało mi żeby sala była blisko kościoła i zdecydowaliśmy się na wesele w restauracji "Dobry Smak" na Andersa,

miejsce piękne, sala urocza, właściciel bardzo na plus, cena i wszystkie szczegóły (także) menu do ustalenia, ja dostałam sporo gratisów bo tort i szynkę o 23 mieliśmy w cenie a płaciliśmy 170 za osobę, jedzenie pyszne, nie ma się do czego przyczepić

niby sala jest do 100 osób ale myślę ze max 70 osób żeby nie było ścisku

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #337 dnia: 1 Września 2014, 15:39 »
Vivka i Alis - dziękuję za wiadomości :)

Może zbyt ogólnie zapoznałam się z menu Telimeny, a może jestem bardziej "mączna" z natury i to te wszystkie pierogi z Kresownianki narobiły mi apetytu ;)

Vivka, czyli rozumiem, że jesteś już po weselu w Telimenie? Jak wrażenia? :)

Alis, także rozglądam się za lokalem blisko kościoła, moi bliscy przyjeżdżają z dosć daleka i wolę im dodatkowo nie utrudniać wieczoru przejazdami.  O Fordonie słyszałam bardzo dobre opinie, ale to jednak za daleko dla nas, niemniej cieszę się, że napisałaś - to potwierdza dobre zdanie o tym lokalu, może przyda się komuś innemu :)

Decyzja jeszcze przed nami, ale chyba jednak skłaniamy się ku Telimenie - widzieliśmy ostatnio przybraną na wesele dolną salę i wyglądało to bardzo ładnie, jasno.  W Kresowiance za niecałe dwa tygodnie możemy obejrzeć salę udekorowaną na wesele, zajrzymy, zdecydujemy ostatecznie i na pewno podzielę się na forum wyborem pisząc, co przeważyło. 

Dziękuję za wszystkie wiadomości - jeśli zajrzy to ktoś jeszcze i napisze, z chęcią przeczytam.  :)

Pozdrawiam! :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #338 dnia: 1 Września 2014, 15:40 »
Ja zawsze polecać będę Dwór Pan Tadeusz ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #339 dnia: 1 Września 2014, 15:49 »
Pudelek ja właśnie miałam ten sam problem - 90% gości było spoza Bydgoszczy wiec droga na sale nie mogła być za bardzo kreta i oddalona  :P :P

ale ostatecznie dobrze wyszło

patrzyłam tez na uniwersytecką ale jakoś mi się tak nie podobało po prostu, kwestia gustu chyba po prostu  ;)

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #340 dnia: 1 Września 2014, 20:30 »
Alis, to prawda, o tym samym pomyślałam, żeby (mimo, że goście podróżują często z GPS i poradzą sobie śpiewająco z drogą) jednak trochę sprawę ułatwić :)

Poza tym w Bydgoszczy i blisko niej jest wiele świetnych lokali (wiele dobrego słyszałam np.  o Zatoce przy Rondzie Jagiellońskim czy o karczmach), ale swoją okolicę lubię, a właśnie tam jest też kościół i te 2 lokale - Telimena i Kresowianka.  Prostota rozwiązań mi pasuje ;)

Dziękuję Wam za podpowiedzi wskazówki, wszystkie cenne :)

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wiosna 2016
« Odpowiedź #341 dnia: 2 Września 2014, 17:32 »
Pudelek a jak z cenami, bo z tego co pamietam to na tym weselu co byłam rok temu było 160zł od osoby, jak jest w tym roku i jak jest w Telimenie?

Offline klimmarta
  • bywalec
  • data ślubu: 05.06.2015
« Odpowiedź #342 dnia: 2 Września 2014, 20:07 »
W Telimenie jest menu od 160 do 180 zł, na wesela w piątki jest 10% rabat.

Offline Styś
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #343 dnia: 2 Września 2014, 23:43 »
Witajcie :)
co prawda nie jestem z Bydgoszczy i ślubować też tutaj nie będę,ale chętnie dołączę do was gdyż również również biorę ślub w 2015 roku. Na razie mamy tylko zarezerwowaną salę. Całe wakacje zajmuje się szukaniem zespołu ale nic jeszcze nie wybraliśmy,bo jak już coś mi przypadło do gustu to narzeczonemu nic nie podobało się,a niestety jak na razie sama muszę wszystko szukać bo On nie ma na to czasu.
Jednak od kilku dni zastanawiamy się czy nie lepiej byłoby wybrać DJ-a?Co waszym zdaniem jest lesze?Chciałabym póki mam jeszcze wakacje zamknąć kwestie zespół/DJ i fotografa. Co do kamerzysty to się wg zastanawiamy czy brać,gdyż zależy nam bardzo na zdjęciach a brać kamerzystę byle jakiego byle był to chyba nie ma sensu?Macie jakieś propozycje dziewczyny?szukam w całym kuj-pom :)

Offline Asia90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2015
« Odpowiedź #344 dnia: 3 Września 2014, 01:13 »
Nie orientuję się niestety w kwestii DJ-a, więc tu może wypowie się ktoś inny, mogę natomiast polecić Ci zespół Shadow - są z Torunia.  Byłam z Narzeczonym na przesłuchaniu i muszę powiedzieć, że zrobili na nas niesamowite wrażenie i to właśnie ich wybraliśmy :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 3 Września 2014, 09:11 »
czy nie lepiej byłoby wybrać DJ-a?Co waszym zdaniem jest lesze?

a wolisz muzykę na żywo czy puszczaną w oryginale ? to chyba jest odpowiedz na Twoje pytanie, i oczywiście cena, dj zazwyczaj jest tanszy od 3-4 osobowego zespołu

Ja osobiście nie trawie weselnych wyjców  :P :P :P zwanych zespołami i dla nas tylko dj wchodził w grę  ;) ;) ;)
ale są osoby dla których klimat robi właśnie muza śpiewana na żywo

wiec chyba musicie się zastanowić nad ta kwestia  :) :) :)

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2015
« Odpowiedź #346 dnia: 3 Września 2014, 11:43 »
zdecydowanie DJ :) chociaż powiem Ci, że starsi goście będą na początku sceptycznie nastawieni, bo wiesz "jak wesele to musi być z orkiestrą", ale kiedy usłyszą w oryginale przeboje swojej młodości to będą się bawić lepiej niż przy orkiestrze, która gra raczej swój własny repertuar i nie potrafi wykonać każdej piosenki. 

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #347 dnia: 3 Września 2014, 14:23 »
Też nie lubię wyjców. ;)
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline Styś
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #348 dnia: 3 Września 2014, 14:46 »
Jeżeli chodzi o zespoły to często jest tak że nie mogę zdzierżyć tych głosów,szczególnie kobitek śpiewających,faceci myślę że jeszcze dają rade :), tylko właśnie obawiam się co powiedzą na to goście,gdyż przewaga będzie ludzi starszych i nie wiem czy nie wystarczy dla nich że będą już okrągłe stoły,bo moja rodzina to lubi tak tradycyjnie. Bo my jak my, ale oni też mają się dobrze bawić

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18-06-2016
« Odpowiedź #349 dnia: 3 Września 2014, 15:36 »
jest jeszcze trzecia opcja - mozna wziąć DJ i do tego wokalistkę  tak jak ja zrobiłam :) cena całkiem przystępna i jest to jakiś kompromis pomiędzy tymi co marzą orkiestrze a tymi bardziej "nowoczesnymi" ktorzy chcą DJa :)

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #350 dnia: 3 Września 2014, 16:42 »
Skoro Para Młoda chce Dj-a  to po co spełniać marzenia innych?

A tak swoją drogą to dlaczego mnie te śpiewające panie też tak irytują? ;)

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #351 dnia: 3 Września 2014, 16:49 »
nigdy się wszystkim nie dogodzi ;P w sumie jakby dbać o zadowolenie innych to możnaby  slubu nie robić :D

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #352 dnia: 3 Września 2014, 17:05 »
nigdy się wszystkim nie dogodzi ;P w sumie jakby dbać o zadowolenie innych to możnaby  slubu nie robić :D

Dlatego najważniejsza jest Para Młoda i to ich zdanie jest najważniejsze ;)

Offline Styś
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #353 dnia: 3 Września 2014, 20:35 »
a macie jeszcze jakieś propozycje DJow?niestety moja rodzina nie z tych stron a znajomi tez jeszcze wszystko mają przed sobą wiec nie bardzo ma mi kto polecić.
Słyszałam już że DJ Dombek,to nawet niedaleko moich okolic,ale może jeszcze jakieś propozycje?
A druga kwestia to zdecydowałyście się już na jakichś fotografów?Szukanie go myślę że jeszcze gorsze od DJ tym bardziej że właśnie przeglądam zdjęcia ślubne kuzyna na którym byłam w tym roku(właśnie przesłał) i jakościowo są tak okropne że boję się żeby na takiego fotografa nie trafić

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #354 dnia: 3 Września 2014, 20:39 »
dobrzy dj z bydgoszczy - Starski, Roman Cabaj, The singers (Wojciech Singer)
fotograf - to oczywiste że Ulanowski :D niestety nie miał wolnego terminu i musielismy szukać kogos innego i tak trafiliśmy na wilczyńskich - Łukasz Wilczyński - tez robi świetne zdjęcia, ja przynajmniej jestem zachwycona ale to moja subiektywna opinia(jedyny minus to to że jest z Płocka :D)
tutaj mozna sobie obejrzeć:  http://www.wilczynscy.com/

Offline Styś
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #355 dnia: 3 Września 2014, 21:19 »
dziękuję  ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #356 dnia: 3 Września 2014, 22:31 »
Nasz fotograf to Krzysztof Jucha.
Ale to na plener, Kościół robi nam mój brat.
.

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #357 dnia: 4 Września 2014, 15:39 »
a macie jeszcze jakieś propozycje DJow?niestety moja rodzina nie z tych stron a znajomi tez jeszcze wszystko mają przed sobą wiec nie bardzo ma mi kto polecić.
Słyszałam już że DJ Dombek,to nawet niedaleko moich okolic,ale może jeszcze jakieś propozycje?
A druga kwestia to zdecydowałyście się już na jakichś fotografów?Szukanie go myślę że jeszcze gorsze od DJ tym bardziej że właśnie przeglądam zdjęcia ślubne kuzyna na którym byłam w tym roku(właśnie przesłał) i jakościowo są tak okropne że boję się żeby na takiego fotografa nie trafić

My wybraliśmy DJ Dombka i  postawiliśmy na jego ekipę (dj, fotograf i kamerzysta). Znają się to będą robili tak, by było jak najlepiej ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 4 Września 2014, 16:15 »
Mi zdjęcia robił Marcin Mentel - polecam bardzo, obszerne fotorelacje ślubne ma na swojej stronie wiec można sobie obejrzeć ;)

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #359 dnia: 5 Września 2014, 12:02 »
Witajcie,

byłam kilka w dni w delegacji, ale widzę, że wątek się rozrasta, czytałam z przyjemnością :)

Byliśmy w Telimencie i ceny mogą wzrosnąć w przyszłym roku - za osobą, w zależności od menu oczywiście, może wyjść 180-190 zł (mówiono nam, że 190 zł to cena maksymalna w 2015 roku).  Nastawiam się, że na 190 zł, bo nasi goście lubią dogadzać podniebieniu ;)

Co do opracwy muzycznej - wybieramy DJ, ponieważ w zespole każdy utwór jest śpiewany tym samym głosem (wokalisty lub wokalistki) i dlatego wolimy DJ, bo każda piosenka będzie inna :) Jeszcze nie wybraliśmy konkretnie, ale polecano nam DJ Tomasza Szewczyka i DJ Jacka Staszaka. 

Zdjęcia oczywiście od pana Piotra Szamockiego :)