Autor Wątek: Moje nietypowe odliczanko :)  (Przeczytany 299305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
Odp: Moje nietypowe odliczanko :)
« Odpowiedź #2010 dnia: 21 Lipca 2013, 23:15 »
Madzia  :D

Ja jak będę miała cc, to i tak na razie nie mogę - nie wspomnę już o tych planach ślubnych za rok - muszę najpierw schudnąć przecież, a nie w kolejną ciążę się pakować :D

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #2011 dnia: 21 Lipca 2013, 23:17 »
A chciałabyś mieć 3?

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #2012 dnia: 22 Lipca 2013, 18:55 »
koniec swiata przelozony ponownie ;) - do Irlandii wrocil deszcz :D :D :D

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2013 dnia: 22 Lipca 2013, 18:58 »
Nie wiem sama... czasem tak, czasem nie. E chyba by bardzo chciał mieć jeszcze jedno. Zobaczymy.

Byłam dzisiaj w szpitalu na wizycie i jakaś nawiedzona lekarka mi zaczęła gadać, że ona nie jest przekonana co do kolejnej cc, bo mogę zacząć krwawić i że mogę już nigdy nie mieć dzieci  ::) taa bo jak będę rodziła naturalnie, to nic się nie może wydarzyć - kretynka. Już mam ranę i nie zmienię tego, a to chyba większe prawdopodobieństwo, że mi pęknie to miejsce przy parciu niż przy cc, czy się mylę??

U nas jeszcze nie pada. Wręcz gorąco było cały dzień

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #2014 dnia: 22 Lipca 2013, 22:41 »
nie znam się na cc ..ale logiczne wydaje się żeby kolejna cesarka była bezpieczniejsza.. w końcu zawsze się słyszy ze po cc jest wskazanie na kolejne cc.. sn jest tylko opcja do wyboru dla ciężarnej.
Nie stresuj się ..to jakas dziwna baba była

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2015 dnia: 22 Lipca 2013, 23:04 »
Ale młoda się wierci... za to zaliczyłam dzień bez pawików o dziwo ;)

A gorąco jest tak, że czuję jak mi po plecach leci. Muszę zaraz iść pod prysznic.

E firma znowu poleciała w kulki. Miał ze mną jechać do szpitala, ale oczywiście zadzwonili, że strasznie mocno go potrzebują dwie godziny wcześniej, więc pojechałam sama do szpitala, a ci zadzwonili, że jednak nie - żeby przyszedł normalnie!! No co za barany!!!

Kurcze jeszcze coś miałam napisać i teraz nie wiem co - skleroza normalnie :D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2016 dnia: 22 Lipca 2013, 23:39 »
Eh co za baba.Nie przejmuje sie ,dobrze ze jest po Twojej mysli.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2017 dnia: 23 Lipca 2013, 00:01 »
Mam nadzieje, ze jutro sie ochlodzi to skończę pakować torbę i pójdę na strych po zabawki. Tez by wypadało je wyprać ;)
No i muszę posegregowac ciuchy Aimee i wrzucić je do jednego pudła, bo mam tysiąc siatek i siateczek.

E mama dzisiaj mówiła, ze kupi to co chciałam :D
Wybrałam sobie matę edukacyjna i leżaczek. Musiałam cos wybrać po tym fochu z wózkiem ;)
Ciekawe tylko jak ona to przewiezie ::)

A wczoraj jak gadalam z tata to mówił, ze ci moi znajomi przegieli i naprzywozili pełno rzeczy. Łóżeczko, nasza zebre skoczka i mój tata mówił, ze masę ciuchów. Podobno mój brat sie załamał jak to zobaczył ;)
Niech sie cieszy, ze za darmo wysyła nie :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2018 dnia: 23 Lipca 2013, 07:56 »
Mi do drugiego dziecka nie spieszno... Nie wiem czy w ogole sie zdecyduje.... Taaa a chcialam trojke hehe, jak widac po doswiadczeniach ciazowych zmienilam zdanie hehe  :P
Ja chyba zmienie tabsy na plastry... Przynajmniej nie trzeba pamietac co dzien zeby wziac ta cholerna tabletke. A teraz biore a i tak mam uplawy, taki mini okres... Co jest k... ??? Musze isc do ginki...
Moja znajoma miala niedawno druga cc po 13 latach przerwy i mowila mi, ze ta druga gorzej zniosla. Wiadomo tna po bliznie wiec i pewnie troche gorzej rana sie goi itd, ale ja i tak wolalabym cc drugi raz.

Oj masz roboty troche jeszcze przed porodem :)

A czemu z aimee mialas cc?

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2019 dnia: 23 Lipca 2013, 08:39 »
Pati Ty jesteś młoda - jeszcze masz czas na drugie, nie to co ja  ::)

Aimee była przenoszona o tydzień, odeszły mi zielone wody, więc w szpitalu powiedzieli, że będą wywoływać jak się nic nie zacznie. Podłączyli mi oksytocynę - tyle, że oprócz okropnego bólu i skurczy nic się nie działo - moja szyjka nawet nie drgnęła. No i Aimee się zestresowała i zaczęła tracić puls, więc szybko mnie musieli ciąć, żeby jej nie stracić.
Tyle tylko, że moja mama miała podobnie przy obu ciążach. Odchodziły jej wody, a poród się nie zaczynał. Jedynie, że jej szyjka współpracowała i mówiła, że dostała jakąś słodką tabletkę pod język i zaczynały się skurcze i cała akcja porodowa.
Dlatego ja nie liczę, że coś się zacznie dziać, a znowu czekać do 41 czy 42 tc i martwić się, czy z dzieckiem wszystko ok, to ja dziękuję bardzo :)

Dzisiaj była pierwsza noc od nie wiem jak dawna, że nawet na chwilkę się nie obudziłam :D Nawet nie wiem kiedy E z pracy wrócił.
Już zapomniałam jak to fajnie przespać noc :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2020 dnia: 23 Lipca 2013, 08:44 »
Aha to widzisz ja i moja mama tez mialysmy podobny przypadek, tzn mnie jakos w koncu wyplula, ale brata nie mogla i tez bylo identycznie jak u ciebie. A u mnie po odejsciu wod nie bylo akcji i dopiero po oksy zaczelo sie cos dziac, ale i tak Antek zle sie ulozyl i glowka nie chciala wyjsc.

No fakt, mam 24 lata wiec z drugim moge jeszcze poczekac  ;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #2021 dnia: 23 Lipca 2013, 08:48 »
To nie ma co ryzykować, planować termin cc i już :)
Nie wyobrażam sobie przenosić ciąży, to musi być bardzo stresujące  :-\

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2022 dnia: 23 Lipca 2013, 08:53 »
Oj Madzia nawet nie wiesz jak bardzo...
A jakie męczące - niby tylko tydzień, a masz wrażenie, że miesiąc. Nikomu tego nie życzę.

Pati mojej mamie udało się "wypluć" i mnie i mojego brata ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2023 dnia: 23 Lipca 2013, 08:59 »
Kiedys dluzej meczyli, zanim zdecydowali sie na cc, bo to byla wielkq operacja!  ;)
Mama brata o ponad tydzien przenosila, ja tylko dwa dni wiec luzik  8)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2024 dnia: 23 Lipca 2013, 09:08 »
Mój brat się urodził dokładnie w terminie, a jak moja mama przyszła ze mną na porodówkę w wyznaczonym dniu, to jej powiedzieli, że odwiedzin nie ma ;D
Miała taki malutki brzuszek, że pod płaszczem pod koniec września nie było go widać zupełnie :D

Pati a Ty urodziłaś w terminie??

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2025 dnia: 23 Lipca 2013, 09:20 »

Aimee była przenoszona o tydzień, odeszły mi zielone wody, więc w szpitalu powiedzieli, że będą wywoływać jak się nic nie zacznie. Podłączyli mi oksytocynę - tyle, że oprócz okropnego bólu i skurczy nic się nie działo - moja szyjka nawet nie drgnęła. No i Aimee się zestresowała i zaczęła tracić puls, więc szybko mnie musieli ciąć, żeby jej nie stracić.

u nas bardzo podobnie, tylko jeszcze ze mną się działy różne cyrki  :P... ale 2 dni po terminie... tylko, że już tydzień wcześniej leżałam w szpitalu i bałam się, że jeszcze 2 tygodnie poleże, bo nie zacznie się nic :(

Ryzyko pęknięcia macicy przy sn po pierwszej cc to 1%... ale ja i tak będę chciała cc.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #2026 dnia: 23 Lipca 2013, 09:21 »
Dzień dobry w ten piękny upalny dzień :)

Aga ja Bartka nosiłam i nosiłam, urodził się 8 dni po terminie a że młoda byłam, bo 19 lat miałam to nawet tego nie odczułam. Więc wiele od wieku zależec musi, bo z Nisią się denerwowałam, że znowu może tak być - chociaż do końca nie wiedziałam czy będzie to stresujące. Chyba bardziej zazdrość by mnie brała, że dookoła wszystkie rodzą a ja nie ??? :D

Cięcie drugie zrobili mi dokładnie na starej bliźnie i goiło się rewelacyjnie - wiele zależy zarówno od podejścia kobiety - cesarka to jest operacja i to wcale nie byle pikuś. Więc boleć musi. O ranę trzeba dbać - nie mogłam pojąć wtedy, jak można taką ranę szorować gąbką, ale szorowałam - pieknie i szybko się goiło. Ale najważniejsze co wyniosłam z pierwszej cesarki - nie rozczulać się nad sobą tylko zebrać tyłek do kupy i do roboty - wstać gdy każą, chodzić mimo bólu - im dłużej i więcej, tym mniej boli - to dopiero było rewelacyjne odkrycie - w pierwszej dobie prawie biegałam po korytarzu :)

Aga a Ty ile miałaś zacnej wagi, że taki mały brzuszek mama miała ? ;D

Przypomniałaś sobie jak to jest przespac noc....że tak powiem - do czasu :brewki:

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2027 dnia: 23 Lipca 2013, 09:31 »
Kurcze ja byłam tak nabuzowana po urodzeniu Aimee, że nawet nie czułam tego bólu. Jak mi już odłączyli te wszystkie ustrojstwa i kazali wstać, to wstałam bez problemu. Co chwilę przychodziła położna i pytała się czy chcę coś przeciwbólowego, a ja się patrzyłam na nią jak na głupka - bo po co?? Przecież nie boli :D
Pierwsze słyszę o szorowaniu gąbką, a też mi się ładnie goiło... no do czasu, bo coś tam się zaczęło babrać w pewnym momencie. A tą gąbką to jak? Taką zwykłą? I samą wodą czy czym??

Ja ważyłam jakieś 2800 i nawet miałam zaszczyt leżenia w inkubatorze, bo stwierdzili, że za mała byłam  ::) Mój dziadek bał się mnie pocałować, bo myślał, że mnie zgniecie hahahah ;D

Ciekawe jak to będzie z tym spaniem. Aimee mi przesypiała nocki baaaardzo szybko. No zobaczymy :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #2028 dnia: 23 Lipca 2013, 09:56 »
Bardzo szybko czyli tydzień po porodzie ?
Ja nie pamietam kiedy Niśka przespała całą noc, ale na pewno nie było to szybciej niż 4-5 miesięcy po porodzie.
A gąbka - zwykła do kapieli i przy codziennym prysznicu kazali gąbką z mydłem szorować - czyli dokładnie umyć bez cackania się z tym, ranę i jej okolice i nie miałam z nią kłopotów, ładnie i szybko się zagoiła i nic nie babrało a przecież gorąco było no i ta wisząca morda buldoga zakrywająca ją  ::)  ;)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2029 dnia: 23 Lipca 2013, 10:44 »
Trzy tygodnie po porodzie Aimee mi już przesypiala nocki, więc uważam, ze bardzo szybko.

Oczywiście jak ja mam zarwana noc i chce odespac rano to moje dziecko wstaje o 8, a dzisiaj jak ja wstalam po 7, to ona spała do 9 :D
Podłość ludzka nie ma granic ;D

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2030 dnia: 23 Lipca 2013, 13:02 »

Ale najważniejsze co wyniosłam z pierwszej cesarki - nie rozczulać się nad sobą tylko zebrać tyłek do kupy i do roboty - wstać gdy każą, chodzić mimo bólu - im dłużej i więcej, tym mniej boli - to dopiero było rewelacyjne odkrycie - w pierwszej dobie prawie biegałam po korytarzu :)

Ja dokładnie tak samo... często mówię, że dobrze zniosłam cesarkę, że szybko wstałam i chodziłam po całym oddziale całymi dniami (swoją drogą chodzenie bardzo pomaga), ale to nie było tak, że nic mnie nie bolało... no bolało, choć nie aż tak jak sobie to wcześniej wyobrażałam, ale nie rozczulałam się, nie marudziłam, bo wiedziałam, że to nic nie da.. trzeba było się spiąć dla dziecka.
Choć to też nie zawsze jest dobre, bo jak przychodzili lekarze i pytali jak się czuje, to ja od razu śpiewałam, że bardzo dobrze, a powinnam była mówić o wszelkich problemach - np. z kręgosłupem, bo mogło to być po wkłuciu... No ale stwierdziłam, że jak na psie się wszystko zagoi  :P

Ale Adiana, miałaś 19 lat i takie dojrzałe podejście  :o Podziwiam  ;)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #2031 dnia: 23 Lipca 2013, 13:42 »
ja to w ogóle podziwiam dziewczyny które urodziły przed 20 :d ja to miałam siano w Głowie jeszcze :D tylko imprezy i faceci, a nie tam pieluchy :D ale pewnie gdybym musiała to bym się ogarnęła ;p
ZNIKAM!

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2032 dnia: 23 Lipca 2013, 15:06 »
Jedno drugiego nie wyklucza - ja też mam jeszcze siano w głowie :D

A tak w ogóle, to się czuję jak wyrodna matka. Aimee się mnie zupełnie nie słucha i ciągle na nią krzyczę... No ale jak nie krzyknę, to ona nie reaguje  :mdleje:

Przed chwilą robiłam porządek z jej ciuchami ze strychu, to musiała co pięć minut przychodzić i przymierzać za małe buty - bo jak mama mówi, że za małe, to nie - trzeba sprawdzić.

Dwa razy ją wyrzucałam z kuchni  :mdleje:
Teraz trzy razy ją wołałam, żeby zabrała swoje zabawki z salonu... Ręce opadają - a jak przychodzi tatuś, to biegiem wszystkie polecenia wykonuje. tatusia oczywiście ;D

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #2033 dnia: 23 Lipca 2013, 15:35 »
to niech jej tatuś wydaje Twoje polecenia ;D
ale tak to jest :) coreczka tatusia :)
ZNIKAM!

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2034 dnia: 23 Lipca 2013, 17:15 »
Tylko, że tatusia nie ma przez większą część dnia :)

To popadało i znowu ładnie - padało może z 20 min :D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2035 dnia: 23 Lipca 2013, 17:19 »
Mi taka pogoda odpowiada.Nie ma upalow,lekki wiaterek :).Super!

Aga tez zaczynaja Ciebie boleć plecy??
Ja dzisiaj w szpitalu nie mogłam usiedziec.
A jak wracalam samochodem to krwcilam sie jak głupia w tym fotelu.
W nocy tak samo,od paru dni.Budze sie bo plecy bolą.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2036 dnia: 23 Lipca 2013, 17:26 »
Mnie przestały, ale wczoraj i dzisiaj trochę pobolewały... tyle, że chyba z innego powodu ;D
A byłam wczoraj w Super Value w centrum i nie mieli tych próbek :(
Muszę podjechać gdzieś indziej.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2037 dnia: 23 Lipca 2013, 17:36 »
O dziwne ze nie mieli.U mnie pipidowka,a były :).

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2038 dnia: 23 Lipca 2013, 17:43 »
Aga znow swintuszylas ze cie tak plecy bols??? ;)))

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2039 dnia: 23 Lipca 2013, 18:14 »
Pan mi powiedział, że dzisiaj może będą, ale nie chciało mi się do centrum zasuwać :)

Sylwia  no tak  :oops:

Właśnie czytam poradnik, który dostałam w szpitalu. Czytam o metodach antykoncepcji po porodzie. Już się nie dziwię, że Irlandki zachodzą zaraz w następną ciążę, skoro w tym poradniku jest, że jeśli się karmi dziecko co najmniej 6 razy w ciągu 24 godz, to na 98% nie zajdzie się w ciążę  :mdleje:
I żeby nie było, że coś źle zrozumiałam - poradnik jest po polsku ;D