Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1502832 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #6870 dnia: 12 Sierpnia 2014, 14:59 »
ja nie odbieram tego w kategorii chwalenia się, raczej często mobilizujacych dla innych wpisów lub zawrócenia uwagi na jakieś nowe formy treningów.....ale wiadomo, każdy ma prawo do swoich odczuć  :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6871 dnia: 12 Sierpnia 2014, 15:01 »
Dokładnie tak.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6872 dnia: 12 Sierpnia 2014, 15:02 »
Ania chwytaj garściami pozytywną energie i ćwicz ćwicz i sie tu szybko pochwal efektami :D
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6873 dnia: 12 Sierpnia 2014, 15:06 »
madziu
Ania chwytaj garściami pozytywną energie i ćwicz ćwicz i sie tu szybko pochwal efektami :D

Szczerze, nie wprowadzasz przez takie komentarze miłej atmosfery..... :-\

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6874 dnia: 12 Sierpnia 2014, 15:08 »
Anusiaaa ale atmosfera została wcześniej skopana, a tego już nie zauważyłaś?

Dajcie spokój już dzieczyny i tyle.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6875 dnia: 12 Sierpnia 2014, 15:17 »
Nie, Aniu nie zauwazyłam .
Było miło i sympatycznie.

Każdy się chwalił, czy tam mowił co ćwiczył, będzie ćwiczył itp. i nikogo to nie raziło....
Po to jest ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6876 dnia: 12 Sierpnia 2014, 15:19 »
Zgadzam się w 100% :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6877 dnia: 12 Sierpnia 2014, 15:30 »
ja tam odpuściłam, bo mnie jeszcze endorfiny po porannym treningu trzymają  ;) swoją drogą jeśli komus nie odpowiada forma relacjonowanych tu treningów czy osobistych mniejszych lub większych sukcesów (często w walce z własnym słabościami), to przecież nie musi tu zaglądać i się niepotrzebnie irytować ....

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6878 dnia: 12 Sierpnia 2014, 15:39 »
Oho, ale się porobiło.. Szczerze, to ja we wcześniejszym komentarzu madziulek też nie zauważyłam jakiegoś drugiego dna. Ale takie rzeczy każdy indywidualnie odbiera. Dziewczyny, nie kłócić się tylko ćwiczyć :P

Wiecie, co jest dla mnie największym motywatorem. Raz na jakiś czas przy prasowaniu włączam TVN albo tym podobne a tam programy o otyłych itp.
Od razu chce mi się cwiczyć i w głowie już ulozyłam plan na wrzesien 8)

Może głupio to zabrzmi, ale ja nie potrzebuję jakiejś specjalnej motywacji. Treningi stały się dla mnie nawykiem, tak jak mycie zębów. Pewnie, zdarzają się gorsze dni, ale po nich jeszcze bardziej mi się chce :)

Serio? Ja mam odwrotnie - motywują mnie zdjęcia sylwetek fit :-D. Jak nie chce mi się ćwiczyć, wchodzę na pinteresta o bach, kopniak motywacji :-D.

Mnie takie zdjęcia strasznie irytują, nawet sobie usunęłam niektóre fanpejdże na fejsie, bo mnie wkurzały  ::) Pomijam fakt, że wiele takich zdjęć zostało podrasowanych photohopem. Druga sprawa to ta, że każda z nas ma inny typ sylwetki. Ja nigdy nie będę miała sylwetki wysportowanej chłopczycy, bo mam inny somatotyp i nigdy taka nie będę. Jestem typową gruszką (z bryczesami :P) i tak już zostanie, więc po co się dołować jakimiś fotami.  

Od 2 dni mam straszną ochotę na słodkie. Dziś pękłam i zjadłam kromkę z masłem i miodem  ::). @ się zbliża. Ciężki jest los kobiety  ;)

To poszalałaś  ;D Ciekawe co byś powiedziała na moją nutellę i tony cukierków, które wcinam w weekendy :P Powinnyście mnie wyrzucić za to z wątku :P A tak serio to uważam, że życie jest za krótkie, żeby wiecznie sobie czegoś odmawiać i z czegoś rezygnować. Jasne, mam jakieś ustalone zasady, ale generalnie jem wszystko (nutella -  :Zakochany: ).

U mnie dzisiaj poćwiczone :)

A tak w ogóle to @ mi się spóźnia  ::)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #6879 dnia: 12 Sierpnia 2014, 15:56 »
No właśnie muszę kupić nowy słoik nutelli. Dziś rano sporo poszło do naleśników :)
Nie chce mi się ćwiczyć... W niedzielę zrobiłam pół turbo wyzwania i tyle.
Wciąż bolą mnie nogi, łydki. Ciężkie i jakieś takie nie moje są. Czas iść do lekarza.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #6880 dnia: 12 Sierpnia 2014, 16:06 »

Ja akurat nie widzę w tym co napisała Magda nic złego. To bardzo ciepła i miła osóbka, no ale ja ją znam to wiem :)

Polemizowałabym - pół forum zamawiało u mnie drobiazgi, gdy w kwietniu zamykałam swoją pracownię - Madziulek JAKO JEDYNA zamówiłaś i nie zapłaciłaś, rzeczy zostały odlożone, kilkakrotnie wymieniałyśmy wiadomości na priv, konto poszło, już miałaś płacić i co? Nie doczekałam się...  ::)

A teraz wracasz po przerwie i od razu próbujesz zepsuć atmosferę w naszym pełnym optymizmu wątku... Nie trać na niego czasu  8)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6881 dnia: 12 Sierpnia 2014, 16:13 »
smoczyca  nutelle toleruje tylko w kostce caril  ;) ale ogólnie mam słabość do słodkości i czasem sobie pozwalam  :) co do @ to może mamy gratulowac?  :)
w sumie selena to by mogła moje komentarze o jej diecie uznać jako przytyk, ale jakoś tego nie robi, bo mam nadzieje, że odczytuje to jako mój rodzaj uznania dla jej samozaparcia i tyle....
widziałyście nową oferte Lidla do biegania? ktoś używa taśm kinezjologicznych?  :)
gosia koniecznie diagnostyka się kłania....

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6882 dnia: 12 Sierpnia 2014, 16:15 »
Że też Wam się chce :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6883 dnia: 12 Sierpnia 2014, 16:20 »
Ania, chcę nam się jeść nutelle? :D

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6884 dnia: 12 Sierpnia 2014, 16:23 »
No właśnie muszę kupić nowy słoik nutelli. Dziś rano sporo poszło do naleśników :)
Nie chce mi się ćwiczyć... W niedzielę zrobiłam pół turbo wyzwania i tyle.
Wciąż bolą mnie nogi, łydki. Ciężkie i jakieś takie nie moje są. Czas iść do lekarza.
e
Gosia śmigaj do doktora, u mnie ból nóg a szczególnie łydek zwiastował problemy z żyłami, czego tobie nie życzę.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6885 dnia: 12 Sierpnia 2014, 16:28 »

Wiecie, co jest dla mnie największym motywatorem. Raz na jakiś czas przy prasowaniu włączam TVN albo tym podobne a tam programy o otyłych itp.
Od razu chce mi się cwiczyć i w głowie już ulozyłam plan na wrzesien 8)

Może głupio to zabrzmi, ale ja nie potrzebuję jakiejś specjalnej motywacji. Treningi stały się dla mnie nawykiem, tak jak mycie zębów. Pewnie, zdarzają się gorsze dni, ale po nich jeszcze bardziej mi się chce :)

Serio? Ja mam odwrotnie - motywują mnie zdjęcia sylwetek fit :-D. Jak nie chce mi się ćwiczyć, wchodzę na pinteresta o bach, kopniak motywacji :-D.

Mnie takie zdjęcia strasznie irytują, nawet sobie usunęłam niektóre fanpejdże na fejsie, bo mnie wkurzały  ::) Pomijam fakt, że wiele takich zdjęć zostało podrasowanych photohopem. Druga sprawa to ta, że każda z nas ma inny typ sylwetki. Ja nigdy nie będę miała sylwetki wysportowanej chłopczycy, bo mam inny somatotyp i nigdy taka nie będę. Jestem typową gruszką (z bryczesami :P) i tak już zostanie, więc po co się dołować jakimiś fotami.  

A ja mimo, ze lubie ćwiczyć mam chwile załamania: a bo dziecko choruje, a bo w pracy kupa roboty, a bo w pracy kupa roboty i nie mam czasu dla chorującego dziecka itp itd. Przychodze do domu, nic mi się nie chce tylko wyć, patrzę a tam kupa prasowania .
Odpalam TV, wyciagam żelazko i w duchu sobie mówię "W dup** mam to ćwiczenie, musze prasować" i pokazuje mi się na ekranie moja wielka baba z kilogramem nutelli  8), która złoik zjada na śniadanie.
Wtedy moja wybraźnia zaczyna pracować. Odstawiam prasowanie i ide ćwiczyc 8)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6886 dnia: 12 Sierpnia 2014, 16:29 »
widziałyście nową oferte Lidla do biegania? ktoś używa taśm kinezjologicznych?  :)

Ja używam. Ale ja  kurs z kinezjotapingu robiłam. Trzeba znać przebieg mięśni, żeby się w to bawić, więc "laikom" raczej bym odradzała ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6887 dnia: 12 Sierpnia 2014, 16:30 »
Gosiu tak! To takie słodkie :)

Ale nie powiem, czasem wciagne w naleśniku :)

Aleksandro chyba muszę męża wygonic do lekarza...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6888 dnia: 12 Sierpnia 2014, 16:44 »
U mnie gdy zaczęłam ćwiczyc problem ciężkich nóg jest mniejszy
też mam problemy z żyłami, biorę leki, smaruje żelami i jest okey ale muszę obserwować , pilnować itd  ;)

co do tych taśm - to tak jak piszę smoczyca - trzeba wiedzieć co z tym zrobić, jak to dobrze nakleić bez tego szkoda kasy  ;)

Ja pomału odżywam po 3- dniowej imprezie, mam nadzieję że wieczorem rzucę się w wir ćwiczeń
po weselu jestem jeszcze bardziej zmotywowana  :D

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6889 dnia: 12 Sierpnia 2014, 16:48 »
Anno Anno koniecznie  :)

Justyś co bierzesz i czym smarujesz ? Mi ćwiczenia też pomagają, poza tym rutinoscorbin i zimny prysznic, ale z biegania niestety musiałam zrezygnować ( sporadycznie mi się zdarzy ale zawsze wtedy po jest "jazda").

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6890 dnia: 12 Sierpnia 2014, 18:17 »
u mnie ból nóg a szczególnie łydek zwiastował problemy z żyłami

Tego właśnie się obawiam...
Mąż stwierdził, że ostatnio mam dużo widocznych. Dodatkowo siniaki szybko mi się robią.
Już tu kiedyś pisałam, że po bieganiu ból się nasilał. O dziwo na rowerze jest ok, więc chociaż to :)

Justyś, jak żel polecasz?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6891 dnia: 12 Sierpnia 2014, 18:22 »
ja nie biegam  :D więc nie wiem jakby było po  ;)

Z tabletek biorę cyclo 3 fort albo diosminę jakąś - co tam jest w promocji  ;) tak samo żele - czasami szarpnę się na lioton, a tak to venoruton czy jakikolwiek żel z kasztanowcem, ważna jest systematyczność  ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6892 dnia: 12 Sierpnia 2014, 18:30 »
dzięki za opinie odnośnie tych taśm, tak mi się rzuciły w oko w gazetce, więc byłam ciekawa, co to za cudo - ale ja z gatunku laików, więc jak mam źle nalepić, to wolę nie ryzykować....gosiu lepiej wiedzieć, na czym sie stoi i wdrożyć odpowiednie leczenie, ja może trochę naiwnie mam nadzieję, ze dzięki tej aktywności fizycznej to zacznę się sypać trochę później  ;)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6893 dnia: 12 Sierpnia 2014, 18:53 »
Anusia, mam tak samo :-). Zaraz minie rok, jak jestem tak mega fit  ;), osiągnęłam więcej niż zamierzałam, a mimo to są dni zwątpienia.

Smoczyca, ja słodyczy unikam, bo nie znam umiaru  ::). Z tym że nie tylko o kalorie mi chodzi, a o skład także  8)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6894 dnia: 12 Sierpnia 2014, 19:28 »
Ja też mam gdzieniegdzie żyłki widoczne i zamierzam się na skleroterapie, tak mi zresztą lekarz doradza.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6895 dnia: 12 Sierpnia 2014, 19:47 »
Tak sobie myślę, jakby tu zacząc ten mój wyczekany urlop na którym jestem od 2 h ;D
Umyłam kibel w ramach rozgrzewki i idę pobiegać 8)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6896 dnia: 12 Sierpnia 2014, 19:52 »
O, tak w środku tygodnia?:-D

Ja też idę zaraz pobiegać, bo... zeżarłam (inaczej nie da się tego nazwać) pół tabliczki czekolady... Ostatni raz zdarzyło mi się to wieki temu  ::). I tu nie cierpi wcale moje ciało - psychika cierpi  ::)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6897 dnia: 12 Sierpnia 2014, 20:14 »
Umyłam kibel w ramach rozgrzewki i idę pobiegać 8)

Się uśmiałam!  :D :D :D

Selena a jaką czekoladę pożarłaś?
Ja uwielbiam gorzką ::) Ewentualnie o smaku krówki lub milka oreo ;) Ale takie to raz na ruski rok :)

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #6898 dnia: 12 Sierpnia 2014, 20:26 »
Skoro to wątek do chwalenia się ;) to i ja się pochwalę ;D spojrzałam dziś w kalendarz i z zapisków wynika,że od 12 marca "schudałam" ogólnie 21 cm,choć szału nie ma z racji częstych przerw (przez jelita i ostatnio 3 tygodnie przez kolano) a i pomiary robię w złym czasie (bo podczas puchnięcia w dni płodne) to jestem zadowolona.Mam motywację większą,bo ostatnio trochę mi spadła przez "brak efetków".

Dziś już Szok trening,45 min na rowerze z Kubą,tiffoczki a zaraz Mel B i rozciąganie T25.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6899 dnia: 12 Sierpnia 2014, 20:34 »
Sarmaxarica bdb wynik!  :Najlepszy:
A gdzie najwięcej zeszło cm?