Autor Wątek: Bliżej! Mocniej! Teraz!  (Przeczytany 22573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #240 dnia: 25 Lipca 2006, 10:34 »
Mamy nadzieję na foty i że zgrzytów nie będzie :wink:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #241 dnia: 25 Lipca 2006, 10:45 »
Cytat: "monika_mf"
Na początku dzisiejszego pisanka chciałabym podziękować Anielce za tak miłe i ciepłe słowa: DZIĘKUJĘ   :przytul:  

Moniczko dziękuję :wink:  Monia Twoja suknia jest prześliczna - te koronki takie romantyczne, idealnie do Ciebie pasuje. Myślę, że pan młody padnie z wrażenia jak Cię zobaczy. Widziałam kiedyś taką suknię w katalogu, ale muszę przyznać, że na Tobie wygląda 100 razy lepiej niż w katalogu na modelce. Ta suknia jest poprostu dla Ciebie stworzona :D

Co do biżuterii - to suknia tak pięknie wygląda, że ja na szyję też nic bym nie zakładała, tylko jakieś długie królewskie kolczyki - będzie idealnie :wink:

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #242 dnia: 25 Lipca 2006, 15:40 »
Jejuś, monia - przeciez to już zaraz...Mam tylko nadzieję, że kartka dojdzie na czas...i że Mariusz ją wysłał, bo jak nie to   :Kill:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #243 dnia: 25 Lipca 2006, 16:21 »
Cytat: "Maja"
Mamy nadzieję na foty i że zgrzytów nie będzie

foty na końcu opowieści....a o zgrzytach zaraz będzie... :)
Cytat: "Anielka"
Moniczko dziękuję  Monia Twoja suknia jest prześliczna - te koronki takie romantyczne, idealnie do Ciebie pasuje. Myślę, że pan młody padnie z wrażenia jak Cię zobaczy. Widziałam kiedyś taką suknię w katalogu, ale muszę przyznać, że na Tobie wygląda 100 razy lepiej niż w katalogu na modelce. Ta suknia jest poprostu dla Ciebie stworzona  

:oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:
Cytat: "lady_yes"
Jejuś, monia - przeciez to już zaraz...

oj zaraz zaraz :):):)
Mam tylko nadzieję, że kartka dojdzie na czas...i że Mariusz ją wysłał, bo jak nie to

:Olaboga:   czyżby się miła niespodzianka szykowała :)

a teraz już do rzeczy... moja dzisiejsza opowieść.... można powiedzieć, że chce mi siępłakać..... bynajmniej nie po wizycie u fryzjera....ale od początku...
początek jest taki, że jak zajechałam do fryzjera, to pani mi mówi, że musiała mnie przepisać do innej dziewczyny, bo Ania, która miała mnie czesać i w ogóle się mną zajmować wylądowała na 3 miesiące w szpitalu..... ! Pomyślałam, że ładnie, że znowu będę musiała kasę na próbną ładować :( ale powiedziano mi, że Monika (moja nowa fryzjerka :)) czesze bardzo podobnie jak Ania i wszystko będzie ok.... troszkę mnie straszek mały obleciał, ale pomyślałam, że w końcu moja imienniczka więc powinnyśmy się rozumieć :) I tak też było...pani okazała się nawet bardziej komunikatywna i sympatyczniejsza niż Ania  :mrgreen: Na początku pogadałam z nią troszkę o fryzurze próbnej, oglądałyśmy zdjęcia i powiedziałam co chciałabym zmienić... w tym miejscu wszystko ok.... nawet dałam się namówić na żywe kwiaty w koczku... nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale jak tak w czasie balejagu siedziałam i oglądałam zdjęcia to zaczęło mi się to baaardzo podobać :)
no i przeszłymy do farbowania.... powiem wam szczerze, że nie pierwszy raz byłam na balejażu ale..... ten jest najlepszy jaki do tej pory miałam! Chciałąm jaśniutki i taki też mam! Bardzo mi się podoba

chciałam jasny, bo zamierzam troszkę ciemniej pomalować oczy, a jasne włosny rozjaśnią twarz :)
W czasiejak ja miałam robiony kolorek - mamusia robiła sobie paznokcie.... biedna nie umiwe teraz nic zrobic hihi, musi się przyzwyczaić :) musi, bo kto mi te 24 guziki przy sukni pozapina?????
Prosto od fryzjera pojechałysmy do kwiaciarni domówić jeszcze 3 cantedeski..... i tu zaczął się ten problem od którego mi się płakać chce! Okazało się, że nigdzie nie mogą dostać RÓŻOWYCH cantedesek!!!!!!!!! Jutro ostateczną odpowiedź ma dać jeszcze dostawca z Częstochowy......ale delikatnie mi zasugerowano, że raczej ich nie będzie! I co teraz???? Wszystko jest ustalane pod ten różowy kolor bukietu..... makijaż, paznokcie, dekoracja samochodu....! Z cantedeskami jest ten problem, że trudno jest o inne kolory niż pomarańcz czy żółte..... w kwiaciarni miały jeszcze takie śliwkowe - ale wydają mi się zbyt ciemne...chyba bardziej na pogrzeb pasują... I znowu spać nie będę tylko myśleć czy kwiatki będą czy nie! A jak nie będzie? Co mam zrobić? Juz się tak zaczęłam zastanawiać nad tymi pomarańczowymi ale.... sama nie wiem czy one są takie ładne???? Co sądzicie forumki????? Teraz patrzę na zdjęcie dziewczyny (pożyczyłam od fryzjerki) gdzie ma wpięte pomarańczowe kwiaty....hmm.... zaraz je sfotografuje i wkleję chyba, bo przecież pomocy potrzebuję :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #244 dnia: 25 Lipca 2006, 16:30 »
to jest to z pomarańczowymi kwiatami:

a to już z różowymi:

zdjęcia troszkę kipskawe - ale to dlatego, że robione z błyszczącego zdjęcia i to jeszcze stary aparatem ale chyba widać...

a poza tym, co w ogóle sądzicie o cantedeskach we włosach ????

Offline azzurra
  • maniak
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #245 dnia: 25 Lipca 2006, 16:33 »
Monika, a może zostaniesz przy różowych kwiatach, ale zamiast cantadesek weźmiesz storczyki? Skoro wszystko już pod ten kolor ustalone?

Szczerze mówiąc, to mnie cantadeskie we włosach się nie podobają. Zdecydowanie lepiej wyglądają storczyki. I róże.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Aniutek83
  • maniak
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #246 dnia: 25 Lipca 2006, 18:36 »
monia a mi sie bb podobaja te pomaranczowei te rózowe ale wydaje mi sie przy jasnych włoskach jakie masz teraz a nawiasem mówiac  KOLOREK SLICZN, beda super wygladac. Ja chce tez takie kwiatuszki w bukiecie i chyba we włoskach! a swoja drogą mOnia nie chce Ci jeszcze psuc humoru ale poczytaj w watku regionalnym naszym o slubie Olli teraz w sobote w Catamaranie! Relacja mrożaca krew w zyłach!

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #247 dnia: 25 Lipca 2006, 18:44 »
Moniczko- balejaż rzeczywiście wzorowy!! Sama maluje w ten sposób swoje włoski...no i niestety nie zawsze wychodzę w 100% zadowolona z efektu!
Jesli chodzi o kwiatki...ja zmieniłam swoją opcję kwiatków na różowo-biało-bordowe (mniej więcej) dlatego jestem raczej za tym kolorkiem, aniżeli za pomarańczowym... myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie wybrać dodatkowo rezerwowy bukiecik, z innymi, bardziej dostępnymi kwiatkami w razie gdyby tych twoich wymarzonych rzeczywiście nie było. Storczyki są piękne- i mają śłiczne różowe kolorki :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #248 dnia: 25 Lipca 2006, 23:16 »
Cytat: "azzurra"
Monika, a może zostaniesz przy różowych kwiatach, ale zamiast cantadesek weźmiesz storczyki? Skoro wszystko już pod ten kolor ustalone?

Moniczko Azzurra ma rację...może wybierzesz inne kwiatuszki.

Mnie się za bardzo nie podobają we włosach candeski.

Aaaaa balejażyk masz super.  :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #249 dnia: 26 Lipca 2006, 08:25 »
Cytat: "Marta"
azzurra napisał/a:

Moniczko Azzurra ma rację...może wybierzesz inne kwiatuszki.

tak, tak...też o tym myślałam...nawet pojechałam jeszcze raz popołudniu żeby zmienić bukiet i co się okazało..... storczyki, które wybrałam....oczywiście ich też nie można sprowadzić! Wczoraj byłam tak wściekła że myślałam, że kogoś uduszę! Nie wiem, może faktycznie niektóre rodzaje kwiatów są trudno dostępne, bo przecież nie są naturalne tylko jakieś krzyżówki itp, ale powinni poruszyć niebo i ziemię, a kwiatki muszą być......... czekam na telefon od kobitki.... miała do 10ej dać znać.... zobaczymy co z tego wyjdzie..... lepiej ona niech też nie zadziera z teraz już wkurzoną, a nie poddenerwowaną panną młodą :)
Mnie się za bardzo nie podobają we włosach candeski

a ja to już sama nie wiem.... na 3 dni przed to człowiek nie wie zupełnie co mu się podoba i czy dobrze wybrał :)
Aaaaa balejażyk masz super.

Bardzo dziękuję Martusiu :)
Cytat: "Aniutek83"
a swoja drogą mOnia nie chce Ci jeszcze psuc humoru ale poczytaj w watku regionalnym naszym o slubie Olli teraz w sobote w Catamaranie! Relacja mrożaca krew w zyłach!

różne rzeczy się zdarzają, nad niektórymmi nie można zapanować.... trudno będzie co będzie.... 2 tygodnie temu jak były burze to nie było prądu w całej okolicy przez 3 godziny.... ja mogę tylko wierzyć, że wszystko będzie fajnie :)

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #250 dnia: 26 Lipca 2006, 10:23 »
Moniu mnie też bardziej podobaj¹ się storczyki we włosach, ale może Twoja fryzjerka tak wkomponuje te calle we włoski, że będzie to fajnie wygl¹dało.

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #251 dnia: 26 Lipca 2006, 13:10 »
Wreszcie wyjaśniła się sprawa moich cantadesek! Będą!!! Nie muszę wiśc siedzieć i wyszukiwać innych bukietów :) Przyjadą aż z Częstochowy :) Mają szczęście kwiaciarki, bo panna młoda już wkurzona była :) teraz mogę usiąść spokojnie :)

Ustaliłyśmy dzić z mamą gdzie kogo na weselu mamy posadzić :) dobrze, że to tylko 60 osób, bo to wcale nie łatwa robota :) Ale myślę, że wszyscy będą zadowoleni ze swoich miejc :)
Dzisiaj jedziemy zapłacić za ciasta i zawieźć im naklejki na paczuszki :) A jutro paznokietki będą robione... w piątek znowu okropna bieganina....a w sobotę..... będziemy już królową i królem balu :)

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #252 dnia: 26 Lipca 2006, 13:49 »
uh dlatego ja juz zaraz sie biore za ustawianie ludiz przy stolach. boje sie tej roboty strasznie....  :shock:  :shock:  :shock:
Agata

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #253 dnia: 26 Lipca 2006, 14:31 »
monika_mf, mam nadzieję, że się nie obrazisz...ściągnęłam zdjęcie Twojego balejażyku-bo właśnie tak chcę wyglądać na ślubie...łącznie z makijażem dziubaska :) JUPI, wstępnie image ślubny mam.

Moniś, to już za 3 dni :shock: Ależ Ci zazdroszczę...

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #254 dnia: 26 Lipca 2006, 16:00 »
monika_mf, mam nadzieję, że się nie obrazisz...ściągnęłam zdjęcie Twojego balejażyku-bo właśnie tak chcę wyglądać na ślubie...łącznie z makijażem dziubaska  JUPI, wstępnie image ślubny mam

pewnie, że się nie obrażę! Nawet mi nos do góry poszedł, że tak się on podoba :):):):):):) A makijaż Dziubaska chętnie sama bym spapugowała :)

Moniś, to już za 3 dni  Ależ Ci zazdroszczę...
nie ma czego...no chyba że stresu hihi :)
a poza tym zobaczysz jak ten rok szybko minie ;) i ty będziesz mówiła, że to już za 3 dni :)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #255 dnia: 27 Lipca 2006, 03:48 »
i ty będziesz mówiła, że to już za 3 dni Smile

uuuu, chciałabym.... JUŻ

monika_mf, będę o Tobie myślała w sobotę :) I nie mogę się doczekać zdjątek!!!!!

Offline groszek
  • maniak
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #256 dnia: 27 Lipca 2006, 08:00 »
No proszę, zastanawialam się, gdzie się monika podziewa, bo nie widzialam dawno jej postów, a na seteczki rzadko zagladam, a tu u niej też nerwówka... ja tez miałam przeboje z kwiatkami, ale tez wszystko pomyslnie się rozwiązało- tzn. okaże się w sobotę.
Moniko- wszystkiego najlepszego, w razie jakbym nie miała już okazji się tu wpisać!

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #257 dnia: 27 Lipca 2006, 09:18 »
Cytat: "groszek"
No proszę, zastanawialam się, gdzie się monika podziewa, bo nie widzialam dawno jej postów, a na seteczki rzadko zagladam, a tu u niej też nerwówka...

no widzisz Groszku.... nawet nie mam czasu nadrobić zaległości w postach w innych działach :) Ale śledzę uważnie Twojego bloga :) podnosi mnie na duchu hihi, że nie tylko ja.... :)
ja tez miałam przeboje z kwiatkami, ale tez wszystko pomyslnie się rozwiązało- tzn. okaże się w sobotę.

ach te kwiatki.... kurcze co one nie wiedzą, że mają na 29 wyrosnąć :):):) U mnie też wszystko się okaże w sobotę, bo tylko przez telefon usłyszałam, że są różowe :)
Moniko- wszystkiego najlepszego, w razie jakbym nie miała już okazji się tu wpisać!

Tobie Groszku też wielkie buziaki - i oczywiście uściski dla...można powiedzieć już męża :) Będę myślała w sobotę, że nie tylko ja jestem pełna radoście tego dnia :)
Ps. Mam nadzieję że jeszcze wpadniesz :) jutro pożegnanie wąteczku z seteczką :( smutno mi bardzo z tego powodu....ale cieszę się, że w koncu rozpocznie się nowy wątek w moim życiu...pt.: "MAŁŻEŃSTWO"  :mrgreen:

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #258 dnia: 27 Lipca 2006, 09:20 »
achaaaaa........ zaraz jadę na zrobienie paznokci :) mam nadzieję, że będą ładne.... pani już robiła mamie - ogólnie bardzo mi się podobają, ale nigdy nie miałam do czynienia osobiście z tipsami.....czy one są zawsze takie grube?????

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #259 dnia: 27 Lipca 2006, 16:38 »
no to już wróciłam.... rany pisać nie umiem takimi szponami!!!! i jeszcze w dodatku opuszki bolą od tego piłowania, piłowania :) ale jest suuuper są długie łopatki :) takie, jak mi się podobają :) na jednym paluszku u każdej ręki mam kwiatuszka z cyrkonii - oczywiście różowego :) jestem bardzo zadowolona z efektu :) Pani od razu zrobiła mi regulowanie brwi :) śmiałam się, że codziennie to piękniejsza od nich wychodzę... a w sobotę to....mmmm - full wypas :)

Muszę zdjęcie paluszków zrobić i wam zaprezentować... tylko, że aparat zabrał chłopak co ma nam zdjęcia w kościele robić do testowania... poczekam na brata, może komórką coś się uda :)

tak sobie siedziałam na tych pazurkach i myślałam, że tak fajnie wszystki zaczyna się układać w całość...żeby w sobotę wybuchnąć pełną siłą i pięknem! Jeszcze dwa dni... jedne z najlepszych dni w życiu... niepowtarzalnych, jedynych w swoim rodzaju....

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #260 dnia: 27 Lipca 2006, 20:35 »
monika_mf, mam nadzieję, że się nie obrazisz...ściągnęłam zdjęcie Twojego balejażyku-bo właśnie tak chcę wyglądać na ślubie...łącznie z makijażem dziubaska

pewnie, że się nie obrażę! Nawet mi nos do góry poszedł, że tak się on podoba  A makijaż Dziubaska chętnie sama bym spapugowała

Wchodze na Monki seteczkę i czytam komplementy na temat mojego makijażu hihi ale to miłe  :oops:  :mrgreen:
Muszę zdjęcie paluszków zrobić i wam zaprezentować... tylko, że aparat zabrał chłopak co ma nam zdjęcia w kościele robić do testowania... poczekam na brata, może komórką coś się uda

Wklejaj fotki!! Szukam pomysłu na ozdobienie ślubnych paznokietków !

tak sobie siedziałam na tych pazurkach i myślałam, że tak fajnie wszystki zaczyna się układać w całość...żeby w sobotę wybuchnąć pełną siłą i pięknem!

I to jest fantastyczne myślenie!!! Chciałabym ogromnie mieć w sobie tyle optymizmu na te kilka dni przed ślubem...Moniko- jak dla mnie wygrałaś tym zdaniem :brawo:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #261 dnia: 27 Lipca 2006, 23:06 »
Moniczko - cieszę się, że jesteś tak radosna i pełna optymizmu  :D  Tak trzymaj!
Jesteś coraz piękniejsza a w dniu ślubu zachwycisz wszystkich  :mrgreen:
Z niecierpliwością będę czekać na Twoją relację ze ślubu i wesela oraz na zdjęcia  :D

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #262 dnia: 28 Lipca 2006, 13:43 »
Korzystając z chwilki wolnego czasu (właśnie pozawieszałam białe kokardy wzdłuż płotu na tujach  fajny szpalerek wyszedł ) kilka zdjęć (słabej jakości niestety bo badziewnym aparatem)
Na początek nasze butelki z winem

teraz paznokietki panny młodej

A na zakończenie…..myślę, że dziś już mogę to zrobić, bratowa-świadkowa przyjedzie za 2 godzinki więc nie podejrzy  Ja na przymiarce - tej pierwszej więc suknia niedopracowana…. Perfekt będzie dopiero ze ślubu

a zaraz jedziemy na salę pozawozić wszystko i poruszyć kilka kwestii….jak np. ciepłe napoje i zimny rosół

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #263 dnia: 28 Lipca 2006, 22:40 »
Moniczko jutro Wasz wielki dzień...życzę Wam jak najmniej stresu i uśmiechu od ucha do ucha.  :D

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline okruszek

• maniak
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #264 dnia: 28 Lipca 2006, 22:44 »

Piękna jest Twoja sukienka! Już pięknie wyglądasz!  :shock:  :shock:  :shock:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #265 dnia: 29 Lipca 2006, 10:12 »
Korzystając z chwileczki przed pójściem pod prysznic i wyjazdem do fryzjerka, chciałam wszystkim podziękować za wizyty w moim wąteczku studniówkowym, który...... niestety dziś dobiegł końca :) DZIŚ WIELKI DZIEŃ :)
Pół nocy nie przespane ale warto....
Do poczytania i popisania już wąteczku z relacją, choć myślę, ze tu też jeszcze będę zaglądać, bo przez te 100 dni przywiązałam się do tego tematu :)
Następnym razem kliknę tu już jako MĘŻATKA!!!!

Wszystkiego najlepszego dla Groszka, Igraszki i wszystkich, którzy właśnie dziś radują się tak samo jak ja :)

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #266 dnia: 29 Lipca 2006, 12:59 »
:serce:  :serce:  :serce: Moniko wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia,szczęścia,miłości,samych szczęśliwych dni u boku męża,spełnienia marzeń oraz wszelkiej pomyślności  :bukiet:   :serce:  :serce:  :serce: