Autor Wątek: Bliżej! Mocniej! Teraz!  (Przeczytany 23812 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Julia
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #90 dnia: 23 Maja 2006, 23:49 »

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #91 dnia: 24 Maja 2006, 09:13 »
Niektóre niczego sobie ale niektóre wygladają jakby były z połamanych kwiatów :roll:

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #92 dnia: 24 Maja 2006, 15:50 »
Dzieki Julia :) Spryciara z Ciebie, zawsze masz w zapasie fajne fotki :) Bardzo mi siepodoba 1 :) A myślicie, że do mojej kiecki takie bukiety będą się nadawać?(chyba muszę się znowu pobawić w moim programiku i prezentacje zrobić:)
A tak na marginesie...coś rzadko ostatnio Cie widac ...

Wczoraj byliśmy załatwić USC :) Wszysko poszło gładko i sprawnie, zajęło tylko kilka minut, nawet chyba nie spedziliśmy tam pół godzinki :) Oczywiście skasowali kolejne pieniądze:

*85,50zł --> Urzad Stanu Cywilnego - wydanie zaświadczeń o praku przeszkód na zawarcie zwiazki małzeńskiego :)

Musiałam sobie wybrać juz nazwiko jakie będę nosiła po ślubie :) Oczywiście wybrałam tylko nazwisko Marka wiec od 29 lipca prawnie będę Panią B. :), a razem będziemy M.M.B. ...dzieci nam od razu wpisali :) oczywiscie też B.

Dziś wieczorem idziemy do mojej parafii....mam nadzieję, że nas ksiądz przyjmie, bo nawet nie ma wypisanych godzin otwarcia kancelarii  :evil: Nawet nie wiem ile mamy wziąć kasy...ale chyba nie należy mu się jakaś duza sumka, bo przecież u niego ślubu nie będzie.. :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #93 dnia: 24 Maja 2006, 16:14 »
Cieszę się, że kolejną sprawę macie już za sobą.  :)
Moniczko byliście w USC w Dąbrowie Górniczej?

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #94 dnia: 24 Maja 2006, 16:33 »
Cytat: "Marta"
Moniczko byliście w USC w Dąbrowie Górniczej?

Tak Martusiu, w DG :) Ale spokojnie mogę powiedzieć, że jak na urzad, to załatwienie było czysta przyjemnością :) Najpierw trzeba iść do pokoju po prawej stronie na I piętrze - tam wydadzą Wam akty urodzenia (jesli oboje jesteście z DG) i sprzedadzą znaczki. Potem idzie sie do pokoju 122 po lewej stronie i tam pani juz wystawia 3 zaswiadczenia. Zadaje przy tym kilka śmiesznych pytań jak np. czy nie jestesmy rodzeństwem :) - i trzeba jeszcze wypisać wniosek o wydanie aktów małzeństwa juz po ślubie. Spoko... nie było nawet chcili zdenerwowania (choć pani była typową "biurwą", przyjęła nas chłodno i urzędowo :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #95 dnia: 24 Maja 2006, 16:46 »
No to ja zmykam! ide się szykować na wyjście do ksiedza :) muszę portfelik zaopatrzyć :) Trzymajcie kciuki żeby było dziś załatwione ;)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #96 dnia: 24 Maja 2006, 20:51 »
No i niestety nic nie zalatwiliśmy :( i jutro też nie załatwimy :( okazało się, że do piątku nie będzie proboszcza, a on musi nam, a raczej, mnie wystawić świstki, że pozwala mi na zawarcie zwiazku małżeńskiego w innej parafii :( eee tylko sie wkurzyłam, od razu czułam, że dzisiaj to będą nici z załatwiania. No trudno - czeka nas kolejna wyprawa w piątek miedzy 15 a 17..... mam tylko nadzieję, że proboszcz nie będzie w tym czasie ogladał pielgrzymki Papieża  :mrgreen:  :evil:  A myślałam, że szybko pozałatwiamy formalności - a tu niestety, 2 tygodnie z głowy :)
Dzwoniliśmy jeszcze do naszego zespołu, czy będą w stanie zagrać nam niebieska piosenkę na pierwszy taniec (bo w styczniu dostali od nas ten utwór, wcześniej go nie znali) - pan Sebastian uspokoił nas, że zagrają (ale jeszcze nie umieją :):):):)) .....no to na wszelki wypadek naszykijemy sobię płytkę ;) A w niedzielę idziemy na salę gimnastyczna (cóż za komfort :) ) i będziemy się uczyli kroczków ;) to będzie cięęęężki dzień  :mrgreen:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #97 dnia: 24 Maja 2006, 21:55 »
Cytat: "monika_mf"
A myślicie, że do mojej kiecki takie bukiety będą się nadawać?(chyba muszę się znowu pobawić w moim programiku i prezentacje zrobić

jasne, znajdź chwile i dawaj fotki - tak będzie łatwiej i przyjemniej coś doradzić! :mrgreen:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #98 dnia: 24 Maja 2006, 23:47 »
Moniczko dziekuję Ci pięknie za tak rozpisane pokoje w USC. :D
Teraz to na pewno nigdzie się nie zgubię. :)  :)  :)

Księdzem się nie przejmuj. Załatwicie Wasze sprawy w innym terminie i też będzie ok. :)

Dzwoniliśmy jeszcze do naszego zespołu, czy będą w stanie zagrać nam niebieska piosenkę na pierwszy taniec (bo w styczniu dostali od nas ten utwór, wcześniej go nie znali) - pan Sebastian uspokoił nas, że zagrają (ale jeszcze nie umieją

Na pewno płytka będzie nie potrzebna, wspomnisz moje słowa. :)

A w niedzielę idziemy na salę gimnastyczna (cóż za komfort  ) i będziemy się uczyli kroczków  to będzie cięęęężki dzień

Dacie radę...młode nóżki macie. :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #99 dnia: 25 Maja 2006, 08:13 »
Na pewno płytka będzie nie potrzebna, wspomnisz moje słowa.

nam też zagrali (co prawda nie na pierwszy taniec bo chcieliśmy co innego), jako prezent od orkiestry-złożyli nam życzenia, wręczyli koszyczek z kwiatkami i zagrali niebieską  :o a ja tylko im o niej wspomniałam, nawet płyty nie dostali
Także na pewno u Ciebie płta będzie zbędna - zgadzam sie z Martą :wink:

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #100 dnia: 26 Maja 2006, 16:24 »
no i luuuzik...moja parafia zalatwiona...czyli kolejna sprawa pchnięta do przodu :) Po pracce udaliśmy sie do ksiedza i bardzo mnie mile zaskoczył, bo okazało się, że nie potrzebuję zgody na ślub w innej parafii, jeśli jest to parafia narzeczonego :) Extra! Wzieliśmy więc w zwiazku z tym tylko zaświadczenia o chrzcie (moje) i bierzmowaniu (obojga nas, bo tam, gdzie Marek był chrzczony mieli błędne dane dot. miejsca jego bierzmowania ;) - mieli wpisane zamiast DG to Mysłowice - a on tam był tylko świadkiem u kuzyna:))) i zapłaciliśmy:

* 20zł --> wypis z chrztu  i bierzmowania - mojego :) tym razem

No a kolejny rozdział to parafia, gdzie bedzie ślub :) zaniesiemy papierki, dostaniemy papierek na zapowiedzi, znowu pójdziemy do mojej parafii :) i na szczęscie formalnosci będzie koniec :) na razie pewnie ;)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #101 dnia: 26 Maja 2006, 16:33 »
Moniczko cieszę się, że kolejną sprawę macie załatwioną! :D
Formalności są dla mnie najmniej przyjemne z tych wszystkim spraw. :roll:

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #102 dnia: 28 Maja 2006, 12:40 »
No i zaczęło się :) Marek zaczął się stresować tym wszystkim :) Dzisiaj zadzwonił i powiedział, że chyba czas wybrać sie po garnitur, bo miał niezłego koszmarka w nocy :) (coś podobnie jak z Rafałem Martusi hehe). Podobno za 20 siedemnasta naszego wielkiego dnia, zorientował się, że przecież nie ma jeszcze garnituru! A w dodatku ojcu nie za bardzo się paliło do tego, żeby sie po niego wybrać i bardzo się guzdrał :) i jak dojechali do sklepu, to była już 17:02!! Czyli od dwóch minut powinien stać już ze mną przy ołtarzu  :lol:  :lol:  :lol:  No to go wzięło :) chyba wszystko przez wczorajszy wypad do obuwniczego :) znaleźliśmy rewelacyjne buty dla niego, są naprawdę świetne, fason rewelacyjny - wygladają baaaardzo elegancko i szykownie. Tylko jest mały problem :( bo to chyba buty powinno siękupować do garnituru, a nie garnitur pod buty, nie? Wszystko było by oki, bo gangolek z pewnościąby się znalazło pod kolor butów, tylko, że buciki są bardzo jasne więc gangolek musiałby być jeszcze jaśniejszy...i nie wiem, czy wtedy nie byłby za bardzo jasny (z pewnością Marek chce jak najjaśniejszy), ale nie wiem do końco czy nie bęziemy wygladali bardzo blado - ja w białej sukni, on w bardzo jasnym kremowym garniturku. Wtedy musiałby mieć ciemniejsze dodatki (musznik, kamizelka) a w takiej sytuacji to jaśniutki buty chyba nie bardzo........ kruca szkoda, bo buty naprawdę eleganckie....

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #103 dnia: 28 Maja 2006, 12:44 »
A tak poza tym...kolejna sprawa załatwiona :) zapisałam się na makijaż, fryzurkę i paznokcie :) Tak do końca nie wiem jak to z tym bedzie, tzn czy bedzie dobrze :) ale co tam....wszystko okaze się 26 lipca, bo wtedy to umówiłam się na próby i na tipsy (a tak ich nie chciałam...ale niestety moje nie zdążą tak urosnąć, a baaardzo chcę mieć dłuuuuuugie - no bez przesady:0 ale dłuugie). Na razie jestem z tego powodu cała w stresach ale zupełnie nie wiedziałam gdzie sie udać - ja nie mam doświadczenia w takich rzeczach, a każdy polecał coś innego :) trudno - klamka zapadła, trzeba wierzyć, że będzie dobrze :)

Aaaa i jeszcze jedno :) we wtorek będziemy mieli kolejną degustację torta :) Wybór pewnie będzie trudny....zobaczymy :) Jak tak dalej pójdzie z tymi degustacjami to w koncu nam tyłki do lipca urosną :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #104 dnia: 28 Maja 2006, 23:08 »
Dzisiaj zadzwonił i powiedział, że chyba czas wybrać sie po garnitur, bo miał niezłego koszmarka w nocy  (coś podobnie jak z Rafałem Martusi hehe).  

A nie mówiłam! :D

Tylko jest mały problem  bo to chyba buty powinno siękupować do garnituru, a nie garnitur pod buty, nie?  

Moniczko też mi się tak wydaje! :)

zapisałam się na makijaż, fryzurkę i paznokcie

Moniczko gdzie się zapisałaś? To wszystko będzie w jednym salonie?

Na razie jestem z tego powodu cała w stresach ale zupełnie nie wiedziałam gdzie sie udać - ja nie mam doświadczenia w takich rzeczach, a każdy polecał coś innego  trudno - klamka zapadła, trzeba wierzyć, że będzie dobrze

Będzie dobrze zobaczysz! :D

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #105 dnia: 29 Maja 2006, 15:43 »
monika_mf napisał/a:
zapisałam się na makijaż, fryzurkę i paznokcie

Moniczko gdzie się zapisałaś? To wszystko będzie w jednym salonie?

Acha, podjęłam decyzję, że będzie to salon urody ANNA, obok Raju :) Wszystko jest na miejscu - fryzura, makijaż, paznokcie - wiec nie trzeba się stresować, żeby ze wszyskim zdązyć dojechać :) (paznokcie będą robione 26 lipca, podobnie jak próbny makijaż i fryzurka). Coś niecoś słyszałam o tym miejscu więc mam nadzieję, że nie zawiodą. Choćpo przeczytaniu kilku postów na forum drętwięję na samą myśl :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #106 dnia: 29 Maja 2006, 22:56 »
Acha, podjęłam decyzję, że będzie to salon urody ANNA, obok Raju

Ja się zastanawiam czy nie iść tam na paznokcie. Może się skuszę na paznokcie i może też na makijaż? :roll:
Najpierw jednak poczekam na Twoją opinię z próbnego makijażu. Musisz konicznie wkleić fotki.  :)
A tak wogóle to ile tam kosztuje makijaż?

Offline madziulek

• Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #107 dnia: 30 Maja 2006, 07:53 »
Monika ale szalejecie :) kwiatki , które pokazałaś są świetne szczerze mówiąc poraz pierwszy sie z takimi spotkałam i rzeczywiści epasują do sukni:) no coraz więcej macie za sobą i coraz bliżej do tego wielkiego dnia :) trzymam kciuki aby tak dalej gładko szło  :mrgreen:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #108 dnia: 30 Maja 2006, 16:02 »
A tak wogóle to ile tam kosztuje makijaż?

hmm....tak myślę, że maksymalnie za makijaż to 60 zł..... dokładnie nie wiem, bo pytalam już o całość więc ponoć mam sie zamknąć w 270zł juz z próbnymi i paznokciami.
Oczywiście zdjęcia wkleję, choć zastanawiam się, czy nie przepisać sie na próbne wcześniej (nawet jak nie będę miała jeszcze welonu) bo....
.... wczoraj podjechaliśmy do mojej kwiaciarni poogladać bukiety i.... słuchajcie - kobieta mnie po prostu zagiela swoją kompetencją! Jak zaczęła doradzać, to upewnoła mnie na 200%, że trafiłam w odpowiednie miejsce! Zawsze wiedziałam, że są super ale jak pani zaczęła wymyślać jaki bukiet będzie pasował do mnie, do gangolka, do sukni, do makijażu :) Marek tylko stał i się głupio uśmiechal, bo chłop nie miał pojęcia o czym mówi :):):):) hehe..... Muszę go teraz szybko zmobilizować, żeby po garnitur sie wybrał, bo chcę kwiaty zamawiać :) Mam nadzieję, że pani będzie tak samo kompetentna w praktyce jak i w teori :) bo teoria po prostu na 5 z + :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #109 dnia: 30 Maja 2006, 16:31 »
hmm....tak myślę, że maksymalnie za makijaż to 60 zł..... dokładnie nie wiem, bo pytalam już o całość więc ponoć mam sie zamknąć w 270zł juz z próbnymi i paznokciami.

Ooo to nawet nie jest źle! :)

.... wczoraj podjechaliśmy do mojej kwiaciarni poogladać bukiety i.... słuchajcie - kobieta mnie po prostu zagiela swoją kompetencją! Jak zaczęła doradzać, to upewnoła mnie na 200%, że trafiłam w odpowiednie miejsce!

No to super! Teraz przymajmniej wiesz, że bukiet będzie idealnie do Was pasować! :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #110 dnia: 31 Maja 2006, 20:55 »
No to mogę powiedzieć, że jedna nogą jestem już żonką :) Właśnie wróciliśmy od księdza, spisaliśmy protokół, daliśmy na zapowiedzi, pogadaliśmy, bo ksiądz bardzo sympatyczny człowiek. W sumie siedzielismy tam ponad godzinkę, ale było sympatycznie :) Pogadaliśmy o ceremonii, dekoracjach, zdjeciach i...fajnie było. Teraz muszę tylko jeszcze iść do siebie do parafii z kartka o zapowiedzi.
Ksiadz nam powiedział, jeszcze nigdzie, na zadnym slubie się z tym nie spotkałam, że będziemy przyjmowali komunię w dwóch postaciach: najpierw ciało, a potem krew - czyli opłatek i wino z kielicha :) Ksiadz podejdzie do nas z kielichem, najpierw ja sie z niego napiję, oddam księdzu, który poda go Markowi, a na końcu po podejsciu do oltarza sam bedzie pił (trochę to dla niego niehigieniczne :) ) Wikary sie śmiał, żebyśmy sie za bardzo nie łyknęli, żeby dla proboszcza jeszcze trochę zostało, co by dolewki nie musiał sobie robić :):):) zabawnie było :) Mam nadzieję, że wyjdzie to ładnie - bylebyśmy się nie oblali tym winkiem :)

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #111 dnia: 31 Maja 2006, 21:47 »
Moniu! Czy mogłabym prosić na priv namiary na kwiaciarnię, którą tak zachwalsz? Co prawda, do ślubu mam jeszcze ponad rok, ale chcę sobie wszystko wcześniej pozałatwiać. Aha jeśli możesz to wyślij mi ofertę twoich zaproszeń, bo być może zostaniemy waszymi klientami. :roll: Pozdrawiam

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #112 dnia: 31 Maja 2006, 23:37 »
Moniczko gratuluję załatwienia kolejnej sprawy! :)

Ksiadz nam powiedział, jeszcze nigdzie, na zadnym slubie się z tym nie spotkałam, że będziemy przyjmowali komunię w dwóch postaciach: najpierw ciało, a potem krew - czyli opłatek i wino z kielicha

Byłam na jednym takim slubie. Baardzo mi ię to podoba...sama jestem ciekawa jak to u nas będzie.
Nie wiem od czego to zależy, że jedni przymują komunie w dwóch postaciech, a drudzy nie? Może od parafii?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #113 dnia: 1 Czerwca 2006, 09:01 »
Nie wiem od czego to zależy, że jedni przymują komunie w dwóch postaciech, a drudzy nie? Może od parafii?

może, a ja myslałam że to norma - u nas i nie tylko-bo na kazdym ślubie na jakim byłam komunia dla młodych była w takiej postaci tzn.najpierw dostaliśmy tego ogromnego opłatka a za chwilę kapłan podszedł z kielichem i każdemu z nas podał ...

Offline Aniutek83
  • maniak
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #114 dnia: 1 Czerwca 2006, 09:17 »
Monika!
Fajno ,ze trafiłam na twoja setkę! Bo ja równiez jestem z dabrowy- no i plus MY RÓWNIEZ BEDZIEMY MIEĆ WESELE W TEJ SALI- CATAMARAN( umowa podpisana, za;liczka wpłacona) Tylko nad kościołem się zastanawiamy - bo to będzie albo mój na os.Kasprzaka ( ale ksiądz takimi kosztami jakie on sobie z.yczy po prostu mnie zastrzelił) albo parafia na górce ( tam byłam chrzczona) Podaj namiary na kwiaciarnie- bo ja sobie upatrzyłam skromne bukiety z kalii albo lilii ! No i daj znać co tamn było w salonie urody Anna- bo ja tez sie nad nim zastanawiam- skoro jest wszystko na miejscu! No i gdzie szyjesz sukienkę! a tak nawqiasem to wiecej fotek z naszej sali mozna zobaczyć na forum lokalnym Śląsk i Zagłebie- restauracja Catamaran

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #115 dnia: 1 Czerwca 2006, 16:50 »
O już dziewczynki jestem...ale mnie łydeczka boli po treningu, jakiś sie zakwasek zrobił, zaraz zmykam ja rozruszac :)

Cytat: "monia_01"
Moniu! Czy mogłabym prosić na priv namiary na kwiaciarnię, którą tak zachwalsz? Co prawda, do ślubu mam jeszcze ponad rok, ale chcę sobie wszystko wcześniej pozałatwiać.

Jasne namiary wysyłam.... my też sobie wszystko pomalutku załatwiamy, żeby nie było, że nagle 1000 zeczy na raz trzeba pozałatwiać ;) i jest to baaaaaardzo dobre rozwiązanie :) A poza tym to bardzo przyspiesza odliczanko, bo dni szybciuteńko mijają ;)
Byłam na jednym takim slubie. Baardzo mi ię to podoba...sama jestem ciekawa jak to u nas będzie.

No Martusiu zapytajcie księdza....jak dla mnie jest to urokliwe strasznie... jak mówiliśmy księdzu, że pierwszy raz sie z tym spotykamy, to powiedział, że z zasadzie zawsze (nawet na mszy) powinno sie przyjmować komunię w dwóch postaciach, ale wiadomo, że jest to niepraktyczne wiec sie tego nie robi. A ze na ślubie jest nas tylko dwoje, to oni są jak najbardziej za tym. Moze sami zaproponujecie księdzu? Z pewnością by sie zgodził..
Cytat: "Maja"
najpierw dostaliśmy tego ogromnego opłatka

Maju a jak to do buzi zmieścić? Da radę, czy trzeba baaardzo sie rozdziabić hihi:) ?
Cytat: "Aniutek83"
Fajno ,ze trafiłam na twoja setkę! Bo ja równiez jestem z dabrowy- no i plus MY RÓWNIEZ BEDZIEMY MIEĆ WESELE W TEJ SALI- CATAMARAN( umowa podpisana, za;liczka wpłacona)

No i gratuluję wyboru :) Oczywiście jak juz będziemy po to o wszyskim Cię osobiscie poinformuję :) A wcześniej na biezącą bedą relacje z ustaleń :)
parafia na górce ( tam byłam chrzczona)

Zdecydowanie jestem za...podobno po remoncie jest tam bardzo pięknie :) Tylko rezerwujcie termin duzo wcześniej, bo jest bardzo oblegany ten kościólek i np. moja koleżanka była rezerwować na 3 miesiace przed i ksiadz nie miał jej gdzie wcisnac, i bierze ślub tam gdzie Marta :) juz niedługo, za 3 tygodnie :)
No i gdzie szyjesz sukienkę!
suknię aniutku szyję w classie, tej na przeciw byłego kina...mam nadzieję, że sie wywiążą z umowy w 100%
wiecej fotek z naszej sali mozna zobaczyć na forum lokalnym Śląsk i Zagłebie- restauracja Catamaran

ojjjj ja tam fotek nie potrzebuję! Bo tak sie zakochałam w tym miejscu, że mam go przed oczami caly czas :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #116 dnia: 1 Czerwca 2006, 23:00 »
Marta napisał/a:

No Martusiu zapytajcie księdza....jak dla mnie jest to urokliwe strasznie... Moze sami zaproponujecie księdzu? Z pewnością by sie zgodził..

Mnie też się to bardzo podoba. :)
Zapytam księdza i powiem, że też tak chcę! :mrgreen:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #117 dnia: 2 Czerwca 2006, 11:58 »
Maju a jak to do buzi zmieścić? Da radę, czy trzeba baaardzo sie rozdziabić hihi:) ?

da się, to tak właściwie jest połówka - zawsze można sobie łapką pomóc w razie co (chociaż podobno nie wypada :roll: )

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #118 dnia: 4 Czerwca 2006, 11:56 »
no i już tylko jedna kartka z kalendarza dzieli nas od tego dnia...naszego dnia... stres coraz większy - jak to będzie w ten dzień...a jeszcze większy jak to będzie juz po... czy damy sobie radę...mam nadzieję, że bęzie dobrze, a jeśli czasem będzie żle, to będziemy sobie dzieki temu jeszcze bardziej bliżsi....
Właśnie pobuszowałam po allegro i dokonałam kolejnego zakupu. Kotyliony dla męskiej części "publiczności". Wybrałyśmy z mamą białe, bo chyba takie najbardziej neutralne :)
oto one:

Tylko nie możemy dojść do porozumienia, czy kawalerowie mają to po lewej czy prawej stronie??? hmm...

W piątek zaniosłam też do mojej parafii prośbę o zapowiedzi! Będą, a raczej juz były dzisiaj i w nastepną niedzielę :) MIałam isć posłuchać...ale nie mogłam siez łózka zwlec po tym tygodniu i wczorajszym dniu... pójdziemy za tydzień - obiecaliśmy sobie, że bezie to dobry powód pójścia do spowiedzi :) było by fajnie jakbyśmy mieli już to pieroństwo za sobą... rany co tam powiedzieć? musimy jeszcze cos wymyśleć :)

A od czasu mojej wizyty u pani florystki bukiety nie dają mi spać! Przebrnęłam przez caaałaay wątek o bukietach (a wierzcie, że przy tak szybkim ładowaniu zdjećnie było to łatwe!) i mam juz taki mętlik w głowie co ja bym chciała, że hej! Jedno jest pewne - bukiet ma być delikatny, lekki i inny niż wszystkie!
Zastanawiam sie czy nie zrobić tylko jednegi kwiatu z ładnym przybraniem np. coś takiego jak to:

albo cos tego typu:

takze mam wielki zawrót głowy! Siedzę na necie i oglądam i oglądam i oglądam! imam jeszcze wiekszy zawrót głowy :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #119 dnia: 4 Czerwca 2006, 12:08 »
Aaaaaa ni i zapomniałam! W zwiazku z tym, że wypłatka juz na koncie pędzę jutro w jedno miejsce, żeby zamówić prezent ślubny dla mojego mężusia! Od dawna miałam już ten pomysł w głowie i w koncu nadszedł czas na jego realizację :) Tylko nie wiem, czy wytrzymam jeszcze te 55 dni, żeby mu go wręczyć, tym bardziej, że za 2 tygodnie będzie miał imieninki.... wrrr.... będzie mnie bardzo kusioło :)
Bardzo bym chciałą sie z Wami podzielić tym pomysłem, tylko nie wiem jak, bo Maruś czasami lubi sobie poczytać, co też jego zonka wypisuje na forum ;) hihi