Autor Wątek: Bliżej! Mocniej! Teraz!  (Przeczytany 23810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aga_ska1
  • użytkownik
  • **
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #60 dnia: 8 Maja 2006, 20:09 »
Madziulek  o co Ci chodzi? chyba się nie znamy?

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Maja 2006, 21:34 »
Dzisiaj wręczyliśmy przedostanie zaproszenie dla rodzinki :) Jeszcze tylko jeden wyjazd i spotkanie ze znajomymi i temat zaproszeń będzie zamknięty ;) dobrze mieć już to z głowy, teraz trzeba myśleć o innych rzeczach. A w między czasie czeka nas jeszcze komunia u mojego chrześniaka, to w przyszłą niedzielę :) A juz w piątek bardzo ważny dzień ;) jedziemy odebrać obrączki :):):):):):) Ale Marek stwierdził, że damy je na przechowanie babci, żeby mnie nie kusiło zagladanie, przymierzanie i w ogóle :) Ma rację :) A dzisiaj odebrał obrączki mój brat (żeni sie z Ewelinką 26 sierpnia :)) (Ale sie będzie działo w te wakacje!!! No ładnie....mieli mieć je dopiero 17ego, a tu sie okazuje, że jeszcze nas wyprzedzili :)
W ogóle to tak sobie myślę i myślę i okazuje się, że jest bardzo duży popyt na sluby wśród moich znajomych w prawie tym samym czasie :) 4 koleżanki, jeden kolega, kuzyn i braciszek :) Co do kolegi, to jest mój sasiad, z którym chodziłam do klasy przez 8 lat podstawówki i zawsze jego świętej pamięci babcia powtarzała nam, że "wy to się z Mariuszkiem razem ożenicie" :) niestety, a raczej NA WIELKIE SZCZĘŚCIE :) nasze drogi sie rozeszly ale jednak babcia wykrakała, bo okazało się, że Mariusz żeni się w ten sam dzień co ja, tylko godzinkę wcześniej :) A nawet nie rozmawialiśmy na ten temat ustalając daty naszych ślubów ;) Teraz się wszyscy z tego śmiejemy, że jednak babcia miała troszke racji, że się razem ożenimy :):):):):)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Maja 2006, 16:35 »
Ale jestem zła! Właśnie wróciliśmy z Sosnowca, chcieliśmy odebrać nasze obrączki. Niestety oddebraliśmy tylko połowę, czy krążek Marka, bo moją zrobili za małą!!!! Kobieta musiała chyba coś poknocić jak zapisywała, bo wyraźnie mówiliśmy, że ma być taka sama jak pierścionek zaręczynowy, bo jest idealny. A tu się okazuje, że obrączka jest z pół nr za mała! Wcisnęłam ją, ale gorzej było ze zdjeciem, a na palcu trochę się wciskała i "boczki" wypływały, a pan mi mówi, że na pewno mam spuchnięte palce, bo jest ciepło! Wcale nie mam spuchniętych paluchów! Jakbym miał, to pierścionek mi ciężko wtedy zchodzi, a siedział i schodził idealnie! Nie chciało mu się poprawiać chyba i chciał mi ją wcisnąć....wrrrr...ale jestem zła!!!! Znowu muszę czekać całe 2 dni na mój krążek! :(:(:( buuu....
Za to Marek cały w piórkach! Założył sobie swoją na paluszka i nosił ją calą drogę do domu :) i tylko powtarzał, że on już jest mużem :) A mnie posądzał, ze tylko będę przymierzać i oglądać (aby tego uniknąć maja iść do babci:)), a teraz mi dzwoni z domu, że znowu ja założył i bardzo, bardzo, bardzo mu się podobają :):):):):)
Ja chcę też moją!!!!
A miałam dzisiaj w nocy stresowego koszmarka, że to Markowi coś źle zrobili i chcial ich tam pozabijać :) a tu proszę...wyśniłam sobie ;(

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #63 dnia: 12 Maja 2006, 18:11 »
Moniczko to może być spowodowane nie tyle rozmiarem co innym kształtem obrączki. Ja np obrączkę mam całe dwa numery większą nić pierścionek zaręczynowy!! A to dlatego, że obrączka jest półokrągła w związku z czym inaczej lezy na paluszku...

Nosek do góry!! Dwa dni to nie wieczność!! Już w poniedziałek będziesz się cieszyć swoim krążkiem  :mrgreen:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #64 dnia: 12 Maja 2006, 19:40 »
Lepiej było zmierzyć te ich krążki-oni takowe posiadają to powinni dac a nie w ciemno brać rozmiar :twisted: -a może jakiś rabacik

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #65 dnia: 12 Maja 2006, 22:47 »
Moniczko nie martw się! :)
Ja na Waszym miejscu bym prosiła o jakiś rabat w związku z zaistniałą sytuacją.

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline azzurra
  • maniak
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #66 dnia: 12 Maja 2006, 23:10 »
Też mi się wydaje, że obrączka, ponieważ jest szersza, powinna być większa niż pierścionek...
Ale nie martw się, na pewno już po weekendzie będzie idealna. Ja też musiałam moją powiększyć, ale mimo że z łączonego złota nie było z tym problemu.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline donia

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Maja 2006, 22:14 »
Cytat: "monika_mf"
Kobieta musiała chyba coś poknocić jak zapisywała, bo wyraźnie mówiliśmy, że ma być taka sama jak pierścionek zaręczynowy, bo jest idealny

A nam babka w salonie mówiła, ze jest różnica w rozmiarach pierścionków i obrączek dlatego lepiej przymierzyć jakąś obrączkę w danym rozmiarze i zobaczyć jak będzie leżeć na palcu...bo może być inny rozmiar niż pierścionka

Ale głowa do góry Moniu już niedługo będzie i Twoj krążek czekał na  wasz Big day

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Maja 2006, 15:09 »
Rozmiary mierzyliśmy i na obraczkach i na pierścionkach i na tych takich "kółkach" - ale wydaje mi się, że ta pani chciała po prostu postawić na swoim :) Ale już jutro będzie mam nadzieję oki. Ale teraz Marek stwierdził, nosząc ja pół dnia, że mogłaby być pół rozmiaru mniejsza :) chyba nas wyklną w tym salonie - a le cóż "klient nasz pan":)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Maja 2006, 18:26 »
No to ja już mam! Odebralam moją obrączka, a dla odmiany Marek zostawił swoją zeby zmniejszyli o rozmiar :) coś bardzo się rozmijają te nasze krążki :) ale jutro już będą razem w swoim pudełeczku, cichutko i niecierpliwie czekały na dzień, w którym wskocza nam na paluszki , w celu "całe życie" :) Jutro zrobię im zdjęcia i na pewno wkleję do mojego watku. W piątek miałam lekki kryzys co do trafności wyboru, ale dzisiaj już wszystko rozwiane ;) Obraczki, jak dla nas są piękne, a na paluchach wygladają jeszcze piękniej :) Cieszę się, ze pod tym wzgledem sie zgadzamy w 100% :) Dla nas są najpiękniejsze na świecie - bo sa nasze :)

Jak byliśmy w Sosnowcu po nasze GPSy, to złozyliśmy wniosek do UM o wydanie Markowi aktu urodzenia, niestety odebrać mamy dopiero w piątek :( a myślałam, że w tym tygodniu damy radę załatwić wszystkie formalności...niestety biurokracja okazała się silniejsza, 1:0 dla biurokracji

dopisuję kolejmy koszt spraw formalnych:
* 20zł - odpis skrócony aktu urodzenia Marka

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #70 dnia: 15 Maja 2006, 19:17 »
Oj Monisiu - ale macie przeboje z tymi obrączkami  :wink:  Ale najważniejsze jest to, że na Waszych paluszkach prezentują się zacnie - już niedługo będziecie je mieli w domku - trzymam za to kciuki!  :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #71 dnia: 15 Maja 2006, 22:13 »
Cytat: "asia"
już niedługo będziecie je mieli w domku

... i zapewniam, że codziennie będziesz do nich zaglądac :D

Nasze krążki też są najpiękniejsze na świecie :mrgreen: I też właśnie dlatego że są NASZE ;)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Maja 2006, 20:56 »
No i nareszcze są!!!! Siedzą sobie razem w pudełeczku w bezpiecznym miejscu :)
Cytat: "dziubasek"
... i zapewniam, że codziennie będziesz do nich zaglądac  
no wlaśnie problem w tym, że nie będę :) Marek już to załatwił :) Zamknęliśmy je w szafeczce na kluczyk u babci i Marek zabaral klucz do domu :(:(:( cwaniaczek jeden :) Ale dobrze....dzieki temu te dni będą jeszcze szybciej leciały :) bo juz nie mogę się doczekać az je sobie  założymy na palce w kościele  :) A oto nasze skarby:

i moje maleństwo idealnie mieszczące się w Marka :)

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #73 dnia: 16 Maja 2006, 20:59 »
Moniko-obraczki sa sliczne!Baaaardzo mi sie podobaja :D Gratuluje wyboru!
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #74 dnia: 16 Maja 2006, 21:23 »
ładne te wasze obrączki!!!

Zamknęliśmy je w szafeczce na kluczyk u babci i Marek zabaral klucz do domu  cwaniaczek jeden

dobre, dobre!!
ale co to będzie za szczęście włożyc je dopiero w kościele!!!!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #75 dnia: 16 Maja 2006, 22:58 »
Nio, nareszcie macie obrączki. :)
Cieszę się razem z Wami. :)
Niech czekają teraz w pudełeczku do 29 lipca. :serce:

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #76 dnia: 17 Maja 2006, 17:33 »
Cieszę się, że sie cieszycie razem ze mną i nie tylko nam sie podobają te krążki! Dobrze, że ten mały kryzys mi już minął :)
Właśnie marek pojechał do dentysty naprawiać swoje jedyneczki, bo sobie je "zjadł" hihi... tak przynajmniej powiedziała pani stomatolog :) Mam nadzieję, że nie będzie go bolało.... upadła teza, że to tylko kobitki zrobią wszystko, żeby tego dnia być pięknymi :)
Ostatnio namnożyło nam się spraw do zalatwienia. Oprócz tych zwiazanych ze ślubem, musimy jeszcze wyrobić nowy paszport dla mnie (bo już się skończyl) i nowe przwo jazdy dla Marka, bo termin wymiany tych papierowych upływa z końcem czerwca.... szkoda, że muszę teraz wyrabiać paszport...fajnie było by go zrobić od razu z nowym nazwiskiem :) ale niestety obawiam się, że mogło by mi sie nie udać odebrać go przed wrześniem... lepiej dmuchać na zimne i zrobić to teraz na spokojnie... na szczęście zmiana nazwiska nie kosztuje potem duzo, bo tylko 10zł :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #77 dnia: 17 Maja 2006, 22:59 »
nowe przwo jazdy dla Marka, bo termin wymiany tych papierowych upływa z końcem czerwca....

No właśnie Moniczko mój Rafcio też musi sobie wymienić. :)

Właśnie marek pojechał do dentysty

upadła teza, że to tylko kobitki zrobią wszystko, żeby tego dnia być pięknymi  

Hi, hi i skąd ja to znam znowu...mój Rafał też zaczął wizyty u stomatologa i to bardziej te upiększające niż leczące (ma mocne ząbki).  :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #78 dnia: 19 Maja 2006, 17:45 »
Nooo to wreszcie prawie tydzień zakończony :) mam go już dość, a jeszcze jutro do Katowic na kursik i zaliczenie z zapasów....a jeszcze nic nie umiem :)
Cały tydzień było jeżdżenie i załatwianie, a szczerze mówiąc to nic nie zalatwione...opóźnienia dostarczył akt urodzenia Marka, który dopiero dzisiaj odebraliśmy z Sosnowca...jakby nie mogli tego zrobić na poczekaniu :evil:  A kosztowało nas to jeszcze 20 zeta..nie liczac biletów ;) I niestety w USC będziemy załatwiać dopiero we wtorek, bo czynny do 17ej będzie więc po pracce się załatwi.
W niedzielę planujemy dostać rozgrzeszenie ;) Idziemy na komunię do mojego chrześniaka więc będzie to dobrym pretekstem do otrzymania podpisu na naszych karteczkach :) Mam nadzieję, że nie jest za wcześnie... ale moze dzięki temu, że będzie dużo ludzisków w kościele to nie będzie nas maglował jakoś i nie będzie się zadyścił :):):):):) Zobaczymy w niedzielę :)
Ok idę cuś poczytaćna jutro bo..... będzie źle

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #79 dnia: 20 Maja 2006, 17:51 »
Teraz troszkę z innej beczki :)
Ostatnio kolezanka przyniosła mi magazyn ślubny, były w nim baaardzo ładne bukiety slubne. Były bardzo ładne pod wzgledem nowoczesnosci, czyli takie troszkę inne niż tradycyjne. Chciałam znależć takie na necie, ale niestety na większości stronach są właśnie typu tradycyjnego - chyba ładniejszych wzorów nie chcą rozpowszechniać :) Udało mi sie znależź dwa, lekko udziwnione: co o nich sądzicie?
Najpierw w wersji oryginalnej:

a teraz ich prezentacja z moja suknią (mniej więcej)  (oczywiście musiały by być różowe :) ) ale do konca nie wiem, czy tego typu "nowoczesne" pasuja do mojej sukni

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #80 dnia: 20 Maja 2006, 18:20 »
Ten pierwszy fajniasty....ciekawe ile by kosztawał???
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #81 dnia: 20 Maja 2006, 18:20 »
Moniczko ponieważ jestem pierwszy raz na Twojej seteczce to zacznę od początku :)
kościół super cudownie usytuowany, sukienka też mi się podoba bardzo ładna taka romantyczna... Obrączki cudne a zaproszenia to już w ogóle cacko artystyczne... :)
Jeśli chodzi o wiązankę to moim zdaniem mogłaby być ale zaczekaj na opinię mądrzejszych Foremek ze zmysłem artystycznym ;)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #82 dnia: 20 Maja 2006, 22:32 »
Moniczko mnie ten pierwszy się podoba. :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #83 dnia: 20 Maja 2006, 22:55 »
Moniczko!
Uważam, ze ten pierwszy bukiet jest naprawdę fajny  :D Ten drugi ma okropną kolorystykę i mniej mi się podoba...

Offline azzurra
  • maniak
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #84 dnia: 20 Maja 2006, 23:57 »
Z tych 2 - pierwszy. Ten drugi -  za dużo go jak dla mnie. No i kolorystyka, zgadzam się z Asią, jakoś tak nie bardzo...
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #85 dnia: 21 Maja 2006, 10:18 »
Mi  żaden z tych bukietów jakoś do gustu nie przypadł, ale jak coś wybrałabym ten mniejszy- bardziej tradycyjny.  To duże, wiszące coś jak dla mnie zbyt udziwnione  :|

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #86 dnia: 22 Maja 2006, 15:21 »
Cytat: "azzurra"
No i kolorystyka, zgadzam się z Asią, jakoś tak nie bardzo...

a no jasssne kolorytyka jak dla mnie to tylko i wyłącznie róż - delikatny róż. A co do bukietów, to jakbyście mialy jakieś takie oryginały, to bardzo proszę o wklejenie ;) Akurat co do bukietów to jestem pewna, że tam gdzie będę go zamawiała zrobią mi prawdziwe dzieło sztuki i z pewnością doradzą, co będzie pasowało.
Wczoraj byłam na komunii u mojego chrzesniaka... i powiem wam, że jak tak wszyscy zaczęli wypytywać o szczegóły ślubu i wesela, co mamy, czego, jak będzie to i tamto to czlowiek sobie uświadomił, że zostało niewiele czasu...ze to juz tuż tuż :) brrr stresik nas chyba łapie ;)
Jutro idziemy załatwiać USC :) a w środę do mojego księdza (chyba nie będzie szczęsliwy :) )

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #87 dnia: 22 Maja 2006, 15:51 »
Akurat co do bukietów to jestem pewna, że tam gdzie będę go zamawiała zrobią mi prawdziwe dzieło sztuki i z pewnością doradzą, co będzie pasowało.

Moniczko, a gdzie będziecie zamawiać kwiaty?
 :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #88 dnia: 22 Maja 2006, 16:28 »
Na 100% w kwiaciarni w Kauflandzie  na Morcinka ;) Zawsze kupujemy tam kwiaty na każdą okazję i za każdym razem bukiet jest ładniejszy.... jak dwa lata temu zamawiałam tam helikonię na obronę to wszyscy byli tak zachwyceni, nie mówiąc juz o naszym promotorze :) Kwiat stał u niego długo, długo w gabinecie :) Jakiś czas temu ogladałam tam katalogi z bukietami ślubnymi - i wiem, że będzie duuuży problem sie na coś zdecydować :) Tym bardziej, że jestem pewna, że rzeczywistość nie będzie odbiegała od zdjecia w katalogu...z czystym sumieniem POLECAM!

Offline Julia
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #89 dnia: 23 Maja 2006, 23:25 »
Kilka fotek bukietów, co prawda chyba chodzi Tobie o bardziej udziwnione, ale popatrzeć nie zaszkodzi :)