Autor Wątek: Bliżej! Mocniej! Teraz!  (Przeczytany 23825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #120 dnia: 4 Czerwca 2006, 13:02 »
To ja na priv poproszę :)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #121 dnia: 4 Czerwca 2006, 13:20 »
Cytat: "lady_yes"
To ja na priv poproszę

monika_mf, bardzo podoba mi się ta przedostatnia torebeczka z kwiatków!!!!! Jest obłędna!!!  :mrgreen:

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #122 dnia: 4 Czerwca 2006, 14:23 »
Cytat: "dziubasek"
torebeczka z kwiatków!!!!! Jest obłędna!!!

no wyglada ślicznie - taka samą tylko, że z czerwonych goździków widziałam w jednym z informatorów slubnych i muszę powiedzieć, że wygladała jeszcze ładniej (zrobię zdjecię tej strony i wkleję), tylko nie wiem, czy znowu coś tak małego nie zniknie..... Nie chcę zadnych duzych ciężkich bukietów, bo jestem niziutką osóbką, w dodatku mam w biuście troszke więcej niz powinnam hihi :) więc przy takim ciężkim bukiecie wyglądałabym bardzo masywnie :) a to chyba nie jest wskazane :) No a druga sprawa... po rozmowie z florystą zupełnie zwariowałam co do koloru kwiatów ;) Zupełnie nie wiem jaki będzie....bo przecież musi pasować do wszystkiego :) Z tą decyzją muszę poczekać na zakup garnitura Marka :) W sobotę Go wyganiam na zakupy - bez garniturka ma do domu nie wracać :):):)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #123 dnia: 4 Czerwca 2006, 15:20 »
To ja na priv poproszę

lady_yes napisał/a:
To ja na priv poproszę

Fajnie dziewczynki, że pomysł sie podoba :) Jak dla mnie jest najbardziej trafny, bo nie zamierzam bawić sie w jakieś niczemu niepotrzebne pierdółki, a to, myślę, mojemu juz wtedy mężowi, też przypadnie do gustu i z dumą zrobi to, co powinno się z tym zrobić :) fajnie brzmi jak sie nie wie o czym piszę ;) hihi

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #124 dnia: 4 Czerwca 2006, 16:46 »
monika_mf, jak już pisałam to genialny pomysł. Też taki prezencik zrobię...

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #125 dnia: 4 Czerwca 2006, 16:47 »
Nie ma innej możliwości, każdy facet będzie dumny z takiego prezentu :)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #126 dnia: 4 Czerwca 2006, 18:15 »
To ja też poproszę na priv :D:D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #127 dnia: 4 Czerwca 2006, 23:00 »
Ja też chcę! :D

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #128 dnia: 5 Czerwca 2006, 17:20 »
Łoj łoj nie wszyskie na raz :) Zaraz wyślę priva :)
Jeśli chodzi o prezencik, to dzis go załatwilam - jutro będzie do odbioru :) Jest okazały i ładniutki :) A dodatkowo, to zaopatrzyłam sie jeszcze w prezencik dla niego na imieninki, które już za 2 tygodnie ;) - jak już będzie po imieninkach to wkleję zdjecia!
A do tego jeszcze dużo się wydarzyło :) Przede wszystkim - dostałam pietra i przeniosłam moja próbna fryzure i makijaż z 26 lipca na 19 czerwca, czyli za 2 tygodnie :) Bo co ja bym zrobiła, jakby sie babeczki nie spisały... :( a tak będzie jeszcze troszke czasu w zapasie. Pal licho, że pójdę na fryz bez welonu i stroika - ale wolę spać spokojniej :) Tak więc niedługo będziecie mogły same osądzić, czy nadają się, żeby sie mną zająć w ten dzień :) A poza tym, muszę mić zdjecie makijazu i fryzurki, żeby dobrać bukiecić (tak pani kazała :))
Po drodze odwiedziłam jeszcze 2 kwiaciarnie - i powiem szczerze - DZIĘKUJĘ, że jest moja kwiaciarnia w kauflandzie! Rany! Kobity wogóle nie były zainteresowane niczym, a jedna to w dodatku wnioskując po minie, miała wielkie ale, że musiała mi katalog pokazać, bo w tym momencie jakieś kwiatki wiązała! Porażka! Kaufland i nigdzie indziej :)
A co do bukiecików jeszcze, to wklejam zdjęcia ślicznego według mnie bukietu, o którym pisałam wyżej :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #129 dnia: 5 Czerwca 2006, 18:32 »
Cytat: "monika_mf"
Przede wszystkim - dostałam pietra i przeniosłam moja próbna fryzure i makijaż z 26 lipca na 19 czerwca, czyli za 2 tygodnie

Moniczko dobra decyzja. Sama jestem bardzo ciekawa jak będziesz wygladać i czy "Anna" się spisze.  :)

A co do prezentu to tak jak pisałam na priv bardzo ryginalny. :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #130 dnia: 6 Czerwca 2006, 16:09 »
Cytat: "Marta"
monika_mf napisał/a:
Przede wszystkim - dostałam pietra i przeniosłam moja próbna fryzure i makijaż z 26 lipca na 19 czerwca, czyli za 2 tygodnie

Moniczko dobra decyzja. Sama jestem bardzo ciekawa jak będziesz wygladać i czy "Anna" się spisze.  

nooo tez tak uważam, że to było dobre posunięcie ;) Pójdę z koleżanką, fryzjerką z zawodu :) bedzie sprawowała pieczę nad moja fryzurką ;) No i oczywiście wezmę aparat :) i poptrykamy zdjęcia :)

No to dzis zasypię was kobitki zdjeciami :)
po pierwsze, przyszły moje kotyliony dla panów :) w rzeczywistości okazały się jeszcze ładniejsze, niz na stronie internetowej :)
oto one:
druga sprawa, to imieninowy prezent dla Marka...niestety nie doczekał do 18 czerca! Musiałam mu dać wczoraj, bo wieczorem pojechaliśmy po suszarkę, bo mi się zepsuła i weszliśmy do slepu, żeby sobie garnitur przymierzył (raaaany jak wygladał! Już sobie Go wyobrażam w tym dniu :) ) no i potem tak się nakręcił swoim ubrankiem, co to on nie musi w sobotę kupić...że niestety musiałam mu teraz dać prezencik, bo pewnie kupiłbyto samo w sobotę :)
A oto on - spineczki do mankietów.... przymierzaliśmy do białej koszuli..mmmm...miodzio!

No i ostatnia rzecz, ale zdjecia na prova dla zainteresowanych :) odebrałam mój prezencik ślubny dla męzusia :) Jest suuuuper! Przymierzałam i wyglada bardzo ładnie ;) Juz jest miesce na to :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #131 dnia: 10 Czerwca 2006, 17:54 »
Noooo wróciłam po dłuższej nieobecności! Co to był za tydzień! Spędziliśmy go na poszukiwaniu odpowiedniego ubranka dla Pana Młodego :) I w koncu dziś stało się! Garniturek już wisi w szafie!
W ciagu tego tygodnia cała nasza wizja wyglądu Marka w tym dniu legła w gruzach! Trafiliśmy na bardzo miłą panią w salonie ślubnym, która uzmysłowiła nam, że o mały włos nie popełniliśmy wielkiego fopa w doborze garnituru do mojej sukni! Uffff... dobrze, ze są takie pomocne kobietki, które sie znają na rzeczy. Na początku wymyśliliśmy sobie, że Marek będzie miał surdut w odcieniach jasnego brązu... z dodatkami przełamanej bieli z ecru... no i tutaj nas pani oświeciła, że ABSOLUTNIE zadnych beżowych garniturów do białej sukni! A nie daj boze koszuli ecru! No i miała rację..jakby tak wyskoczył w tej koszuli, to by wyglądał jak w starej i pożółkłej, przy mojej sukni :) Stanęło więc na tym, że zaczęliśmy poszukiwania na nowo - tym razem czegoś w kolorze szarym.... a ze niestety, bardzo nad tym ubolewamy, nie trafiliśmy na żaden surdut w tym odcieniu, kupiliśmy garnitur w ładnym jasnym siwym odcieniu firmy Pawo :) Marek wyglada w nim bardzo efektownie, do twarzy mu w tym kolorku, opdkreśla jego zdecydowane rysy :) Teraz czeka nas jeszcze wybranie kamizelki i musznika oraz oczywiście butów, z którymi pewnie będzie problem, bo jak na razie to nie widziałam butów w takich odcieniach - wszystko to tylko czarne lub brązy..... no trugnoe, tzreba bedzie się nachodzić, ale na to jest jeszcze troszkę czasu i moze coś znajdziemy odpowiedniego. W ostateczności czarne też wyglądają dość dobrze.
Śmieję się, bo ja to tylko 3 kiecki przymieżyłam, a Marek to pół zagłebia objechał :) A mówią, że baby sa wybredne :)
Aaaa no i jeszcze jedna wiadomość :) Znalazłam w końcu bukiet dla siebie :) Przeglądałam sobie gazety w empiku i jak go zobaczyłam... to połaczenie wszystkich cech, jakie chę zeby mój bukiet miał :) inny niż wszystkie :) wydłuzony...i  oczywiście kwiaty....cantedeski :) kwestia jest tylko dobranie koloru, ale tutaj już zdam sie na panią florystkę :)
Wkleję zdjęcia bukietu, ale najpierw muszę aparat ozdyskać i gazete sfotografować :)

Ale sie rozpisałam i was zanudziłam...ale musialam nadrobić tydzień :) i komu się wygadać jak nie wam :)

Offline Ecia

• uzależniony
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #132 dnia: 10 Czerwca 2006, 18:02 »
Moniczko gratuluje wyboru garnituru - to jest duży krok naprzód w przygotowaniach :mrgreen:

Na początku wymyśliliśmy sobie, że Marek będzie miał surdut w odcieniach jasnego brązu... z dodatkami przełamanej bieli z ecru... no i tutaj nas pani oświeciła, że ABSOLUTNIE zadnych beżowych garniturów do białej sukni! A nie daj boze koszuli ecru!

Ja też nie miałam o tym pojęcia :roll: Ale jak się nad tym zastanowić to rzeczywiście - ma rację :)
Znalazłam w końcu bukiet dla siebie

Gratuluję i czekam na foteczkę, bo też jestem na etapie poszukiwania bukietu :mrgreen:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #133 dnia: 10 Czerwca 2006, 20:12 »
Moniś gratuluję zakupu gajerka- ale rzeczywiście za butami się nachodzicie..

Jak sobie przypomnę :hmmm: to raczej nie widziałam czegoś w takim kolorze....

Czekam na zdjęcia bukietu :D:D:D:D:D

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #134 dnia: 10 Czerwca 2006, 20:22 »
monika_mf, jesteś wielka...Naprawdę bardz dziękuję za pomoc. Już się nie mogę doczekać, aż TO do mnie przyjdzie :D

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #135 dnia: 11 Czerwca 2006, 14:44 »
monika_mf, jesteś wielka...Naprawdę bardz dziękuję za pomoc. Już się nie mogę doczekać, aż TO do mnie przyjdzie

nooo to powinno być już we wtorek :):):)

A oto mój bukiecik - oczywiście kolor jest kwestią dogadania - zdaję się w tym przypadku na panią florystkę :)
Bardziej chodzi mi tu o kształt bukietu :) myślę, że będzie pasował do mojej sukni...

Cytat: "Lea"
Moniś gratuluję zakupu gajerka- ale rzeczywiście za butami się nachodzicie..

Jak sobie przypomnę  to raczej nie widziałam czegoś w takim kolorze....

no troszkę musimy poszukać, moze w jakimś sklepi na coś trafimy.... ostatecznie wydaje mi się, że czarne też mogą być (w sklepie przymierzał do czarnych butków i było oki :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #136 dnia: 11 Czerwca 2006, 22:56 »
Moniczko gratuluję zakupu gajerka dla Twojego Marka!  :)
I bardzo się cieszę, że znalazłaś bukiet, który Ci się podoba. Bukiecik bardzo ładny i dostojny.Czy bukiecik też będzie w takich kolorach jak na fotce?

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #137 dnia: 12 Czerwca 2006, 15:42 »
Moniczko gratuluję zakupu gajerka dla Twojego Marka!  

dziękuję, dziekuję! Jeden problem z głowy :) Jeszcze tylko maraton za butami i kamizelką :)

I bardzo się cieszę, że znalazłaś bukiet, który Ci się podoba. Bukiecik bardzo ładny i dostojny.Czy bukiecik też będzie w takich kolorach jak na fotce?
wydaje mi się, że jest oki - troszkę inny niż wszystkie, a pasujący do mojego niskiego wzrostu :) będzie mnie wydłużał :)
Kolorek jest jeszcze kwestią do polemiki :) Zdam sie w tym przypadku na rady pani z kauflanda ;) Musi przecież pasować o wszystkiego :)

Dzisiaj dzwoniła do mnie koleżanka, co ma przed nami ślub :) będziemy razem dekorować kościół - znalazła jakąś panią i ponoć zrobi nan to za 400zł (oczywiście kwota będzie do podziału :)) POjedziemy do tej kobitki po długim weekendzie, zobaczymy co zaproponuje :) Mam nadzieję, że jej koncepcja będzie podobna do mojej wizji...bo inaczej się będę spierać :)
No i jeszcze jedno... :( Kasia mówiła, że oni już płacili za ślub...ksiądz sypnął 500zł! masakra! nastawiałam się na jakieś 300 :( buu... No ale trudno.... nic na to nie poradzimy...trzeba ruszyć sakiewką :(

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #138 dnia: 12 Czerwca 2006, 16:33 »
Dzisiaj dzwoniła do mnie koleżanka, co ma przed nami ślub  będziemy razem dekorować kościół - znalazła jakąś panią i ponoć zrobi nan to za 400zł (oczywiście kwota będzie do podziału )

Moniczko jest faktycznie bardzo dobre rozwiązanie.  :)

Kasia mówiła, że oni już płacili za ślub...ksiądz sypnął 500zł! masakra!

Też myślę, że ksiądz trochę przesadził z ceną. :evil:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #139 dnia: 12 Czerwca 2006, 19:21 »
ksiądz sypnął 500zł!

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
A u mnie w kościele ksiądz powiedział:,,Co łaska"..my oczywiście oczy na niego- bo wiadomo co sobie człowiek może pomyśleć (tzn.jakie minoimum i czy to co damy to nie za mało :?  :?  :?  :? ) a on na to (klepiąc mnie po ramieniu-zna mnie ponad 20lat :D:D:D:D): ,,Raczej jest to 200zł".
Mówił to z uśmiechem na twarzy- więc nie myślę, by myślał sobie jakieś dziwne rzeczy. Myślę,że był szczery :D:D:D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #140 dnia: 13 Czerwca 2006, 09:54 »
będziemy razem dekorować kościół - znalazła jakąś panią i ponoć zrobi nan to za 400zł (oczywiście kwota będzie do podziału

skąd ja to znam-u nas było 400zł na 4 pary, wyszło śmiesznie mało tylko trzeba sie było dogadać, zdecydowaliśmy się na białe kwiaty żeby wszystkim pasowało :mrgreen:

ksiądz sypnął 500zł

ja bym się ksiedza nie pytała-my ne pytaliśmy tylko wręczyliśmy kopertę i już  :wink:

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #141 dnia: 14 Czerwca 2006, 19:47 »
Jeszcze tylko 45 dni do tego cudnego wydarzenia :)
Moj maż już ubrany w 98% :) Wczoraj pojechaliśmy na zakupki i kupiliśmy buty! Strasznie się cieszę, bo są świetnie pasujące do garnituru! Czarne, ale skóra jest tak jakby powycierana na stalowy :) A przy tym mają wydłużony czubek i są naprawdę bardzo bardzo eleganckie i troszkę ekstrawaganckie :) takie właśnie miały być :) A dziś wybieraliśmy kamizelkę i musznik :) Ale mój Marus jest taki szczuplutki, że musimy czekać do poniedziałku, żeby pani przywiozła odpowiedni rozmiar :) tak więc do stroju Pana Młodego zostało jeszcze tylko dokupić koszulę...oczywiście z włoskim kołnierzem i mankietami na spinki...a..... tu jest mały problem :) pospieszyłam się z tymi spinkami, a teraz muszę kupić nowe, bo złote nie pasują do garnituru :) ale co tam, będzie miał dwa komplety, może jeszcze kiedyś będzie okazja załozyć złote :)
No i tak sie stało, że Pan Młody ubrany wcześniej niż panna Młoda :) mam nadzieję, że moja suknia już się szyje, bo przecież za miesiąc już mam ją odebrać :)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #142 dnia: 14 Czerwca 2006, 20:03 »
monika_mf, to zazdroszczę :)

Miesiąc i 15 dni, ehhh bliziuteńko. W dniu mojego wylotu będziecie świętować miesiąc :)

Tak w ogóle mam u Ciebie dług wdzięczności, ten drugi przeleję na konto  :mrgreen:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #143 dnia: 14 Czerwca 2006, 22:23 »
Monika!
Cieszę się, że Pan Młody już prawie ubrany  :wink:  i można odhaczyć kolejną sprawę!
Gratuluję przygotowań i trzymam kciuki za dalsze pomyślnie załatwione sprawy  :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #144 dnia: 14 Czerwca 2006, 23:49 »
No i tak sie stało, że Pan Młody ubrany wcześniej niż panna Młoda

Moniczko u mnie jest taka sama sutuacja. Rafcio już ubrany, a moja suknia jeszcze nie gotowa.
 :)
Cieszę się, że Twój Marek ma już garnitur i prawie wszystkie doadatki. :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #145 dnia: 15 Czerwca 2006, 11:42 »
Dziewczyny Wy mnie w kompleksy wpędzacie!! ;) Jestem daleko za Wami w tyle...ale pocieszam się, że mam parę dni zapasu bo ślub mam 25 sierpnia ;) Moniczko super że zakupy się udały...ja się ich najabrdziej boje bo mój Tomek strasznie nie lubi latac po sklepach!! Będę musiała sama się rozjerzeć i zaprowadzić go już tylko do wybranych...poza tym przeraża mnie fakt, że obiecaliśmy mojej Teściowej, że na wybór garnituru wybierzemy się wspólnie...brrr.... z racji tego, że jej marzy sie smoking z muchą, a mi garnitur z musznikiem to będzie niezłe przedstawienie  :twisted:

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #146 dnia: 15 Czerwca 2006, 12:30 »
Tak w ogóle mam u Ciebie dług wdzięczności, ten drugi przeleję na konto

Olu nie ma żadnego długu wdzieczności :) na moim miejscu zrobiłabyś to samo :) NA priva napisałam mi, że nie wiesz dlaczego tak jest, że tu jest tyle dobrych duszyczek... dlatego, że wszyscy tutaj jesteśmy z tego samego powodu..przezywamy te same radości i rozterki i wszyscy chcemy, żeby ten dzień był dla nas najpiękniejszy....

Cytat: "asia"
Cieszę się, że Pan Młody już prawie ubrany  i można odhaczyć kolejną sprawę!

Cieszę się, że Twój Marek ma już garnitur i prawie wszystkie doadatki

no ja tez bardzo się cieszę, bo po wizycie u pani fachowca, troszkę się baliśmy, że nic nie kupimy, bo naprawdę w odcianiach szarosci jest bardzo mały wybór...ale wszystko jest i wydaje mi się że....będziemy wygladali razem pięknie ;)
Jutro jeszcze jedziemy do silesi po spodnie Marka, bo były troszke zwężane, i od razu pani dopasuje ich długość do butów :) no i jeszcze koszula...powinna być jutro, najpóźniej w poniedzialek :)
Dziewczyny Wy mnie w kompleksy wpędzacie!!  Jestem daleko za Wami w tyle...ale pocieszam się, że mam parę dni zapasu bo ślub mam 25 sierpnia

Nic sie nie matrw dziubasku, z pewnościa ze wszystkim zdążycie ;) jeśli będziecie wiedzieli czego chcecie, to zakupy pójda naprawdę szybciutko :)

ja się ich najabrdziej boje bo mój Tomek strasznie nie lubi latac po sklepach!! Będę musiała sama się rozjerzeć i zaprowadzić go już tylko do wybranych

a o to też nie masz sie co martwić! Mój Marek też nie cierpi chodzic za ciuchami...ale teraz baaaardzo pozytywnie mnie zaskoczył! Naprawdę chce tego dnia wyglądać wyjątkowo i chodził cierpliwie dopóki nie znalazł tego, co mu sie spodobało :) Tak więc z Tomkiem pewnie będzie tak samo :)

poza tym przeraża mnie fakt, że obiecaliśmy mojej Teściowej, że na wybór garnituru wybierzemy się wspólnie...brrr.... z racji tego, że jej marzy sie smoking z muchą, a mi garnitur z musznikiem to będzie niezłe przedstawienie

Mój Marek też był...ze swoją  tesciową ;) ale to moze bardziej z przyczyn rodzinnych wynikło...  tylko tutaj proponuje troszke teściową na ziemię ściagnąć z obłoków...to, że ona sobie umysliła smoking, to nie znaczy, że ten smoking będzie pasował do Twojej SUKNI! Tu musicie naprawdę sie nad tym zastanowić.... bo jeśli masz strojną suknię, bardziej nowoczesną i ekstrawagancką (nie wiem jak to dokładnie powiedzieć) to smoking absolutnie musi isć w zapomnienie! Smoking pasuje tylko do pewnych fasonów sukni, eleganckich, powiedzialabym wręcz "stylowych"... tak wiec ten temat chyba musicie z teściową przedyskutować :) ale myślę, że jednak garnitur wygra, bo jeśli Tomek nie bedzie chciał smokingu, to za nic świecie nie da sie na niego namówić ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #147 dnia: 15 Czerwca 2006, 16:18 »
ale myślę, że jednak garnitur wygra, bo jeśli Tomek nie bedzie chciał smokingu, to za nic świecie nie da sie na niego namówić

Musi wygrać  :wink: Tomek chce tego co ja chcę, bo uważa, że to ja mam się czuć wyjątkowo w tym dniu i jesli ja będę zadowolona to i on będzie szczęśliwy  :oops:  :D No ale wdawać się w dyskusję z moją tesciową to prawie samobójstwo...:P

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #148 dnia: 16 Czerwca 2006, 12:45 »
No ale wdawać się w dyskusję z moją tesciową to prawie samobójstwo...

Ja bym tam podyskutowała :) A jeśli uwazasz, że lepiej tego uniknąć, to Tomek musi o tym zdecydowanie głośno powiedzieć :) Synkowi zawsze mniej sie oberwie niż synowej :):):)

Offline monika_mb

• entuzjasta
Bliżej! Mocniej! Teraz!
« Odpowiedź #149 dnia: 16 Czerwca 2006, 13:55 »
Wczoraj po południu było kolejne spotkanie moich rodziców z moim przyszłym teściem :) Spoko, posziedzielismy, pogadaliśmy... obgadali kto czym się zajmuje, dogadali się co do płacenia wiec wszystko jest na dobrej drodze :)
Wieczór takze zaowocował ustaleniem menu. Oto one:

OBIAD:
rosół z makaronem, roladki ze schabu i bryzol z polędwiczki z pieczarkami, kluski śląskie, krokiety ziemniaczane i zestaw surówek

DESER:
lody z sosem wiśniowym

ZIMNA PŁYTA:
wyroby swojskie, deski serów, schab w galarecie, wędliny, mięsa pieczone, tymbaliki drobiowe, roladki szynkowe z kremem chrzanowym, roladki rybne lub łosoś w galarecie, śledź w śmietanie, w oleju i w sosie meksykańskim, marynaty (pieczarki, ogórki, papryka), jajka faszerowane pasta łososiową, pasta paprykową, pasta curry, jajko w szynce na sałatce jarzynowej, sałatka meksykańska, sałatka szopska, sałatka nicejska, ryba po grecku, masełka smakowe, pieczywo (dwa rodzaje)

PIERWSZA KOLACJA GORĄCA:
pierś z kurczaka z grila lub szaszłyk z indyka, frytki lub ryż z warzywami, sałatka francuska lub warzywa po włosku

DRUGA KOLACJA GORĄCA:
barszcz czerwony z krokietem

TRZECIA KOLACJA GORĄCA:
płonące udźce wieprzowe serwowane przez szefa kuchni na sali

A nad ranem, gdyby jeszcze było mało żurku napić by się wypadało! :)

No to będziemy się objadali na weselu :) Mam nadzieję, że jedzonko będzie dobre (bo co do ładnego sposobu podania nie mam żadnych wątpliwości) i będzie go wystarczajaco dużo, żeby goście głodni nie wyszli :)