Autor Wątek: ZARĘCZYNY  (Przeczytany 87056 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BETI

• maniak
Odp: ZARĘCZYNY
« Odpowiedź #90 dnia: 30 Września 2005, 12:05 »
dzięki dziewczyny za rady. jakby się coś zmieniło to napewno wam o tym opowiem.Muszę tylko poczekać na odpowiedni moment do tej rozmowy z moim ukochanym.  :drapanie:

Daynaher
  • Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 2 Października 2005, 08:29 »
jestesmy oficjalnie zareczeni  :serce:  :serce:  :serce:
:skacza:  

piekny dzien byl wczoraj :)

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #92 dnia: 2 Października 2005, 10:32 »
Cytat: "Daynaher"
piekny dzien byl wczoraj

opowiadaj jak było... czekamy na relację..szczegółową :mrgreen:

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #93 dnia: 2 Października 2005, 10:48 »
Cytat: "Daynaher"
piekny dzien byl wczoraj

No wiesz?:) Co to za relacja???
Prosimy o dluuugą i wyczerpującą!
:)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #94 dnia: 2 Października 2005, 11:15 »
Daynaher
tyle na to czekałaś opowiadaj
jak było???
jesteśmy takie ciekawe 8)

Daynaher
  • Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 2 Października 2005, 11:16 »
M przyjechal z rodzicami do nas o 16. usiedlismy do stolu i moj tata zaczal otwierac szampana, w tym momencie M. wstal i wyszedl z domu... pomyslalam no ladnie !! zwial   :shock:  ale moje kochanie po chwili wrocilo z dwoma bukietami. Jeden wreczyl mojej mamie, a nastepnie zapytal moich rodzicow czy moze mnie poslubic. Oboje zgodnie odpowiedzieli ze TAK. M. wyjal pudeleczko, otworzyl je, wyjal pierscionek i wsunal na moj palec. niesamowita chwila  :serce:  a pozniej tak strasznie mocno sie przytulilismy i w sumie caly wieczor trzymalismy za rece. byly toasty za narzeczonych i pyszna kolacja :) oczywiscie ja tez dostalam bukiet pieknych roz :)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #96 dnia: 2 Października 2005, 11:17 »
super
gratulacje
:)
 :serce:  :serce:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 2 Października 2005, 12:38 »
Daynaher bardzo serdecznie Ci gratuluję i cieszę się razem z Tobą. :)
 :serce:  :serce:  :serce:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #98 dnia: 2 Października 2005, 13:47 »
Serdeczne gratulacje :D

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #99 dnia: 2 Października 2005, 14:14 »
Super!  :D
Dla takich chwil warto żyć i czekać na nie całe życie! Życzę Wam aby było ich jak najwięcej!!!

Daynaher
  • Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 2 Października 2005, 20:59 »
zdjecia z zareczyn umiescilam w watku OTO MY :)

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #101 dnia: 2 Października 2005, 21:45 »
Widziałam, widziałam....super:-) Aż zaczynam żałować, że my ze swoich zaręczyn nie mamy żadnej fotki, choc mielismy ze soba aparat. Jakoś nikomu nie przyszło do głowy wyjąc go z torby :roll:  traz pozostało tylko żałować.....choc tak naprawde z mojej pamięci nic chyba tej chwili nie wyrzuci, więc dobre chociaż to :)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #102 dnia: 2 Października 2005, 21:51 »
serdecznie gratuluję :D I ciesze4 sie razem z Tobą :serce:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #103 dnia: 3 Października 2005, 10:04 »
gratulacje...  :Daje_kwiatka:

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #104 dnia: 4 Października 2005, 13:26 »
Gratulacje Daynaher!! Piekna chwila i na pewno ogromne przeżycie.
BETI, tak sobie myślę o Tobie... Wiesz, u nas nie było oficjalnych zaręczyn (ale oboje tego nie chielismy), ale zorganizowalismy spotkanie rodziców żeby ustalić pewne szczegóły. Wiadomo, wtedy były i kwiaty i winko, ale nie było juz ofocjalnego pytania o rękę, bo było wszysto wiadomo. Było to tak jakby spotkanie "pozaręczynowe", ale ponieważ rodzice mojego męża czuli niedosyt, że ich nie było (nie mpja mama, tylko teściowie :D ), to przyszli z kwiatami i winkiem dla mojej mamy od Artura i teściów chyba jakoś tak było.
Ja nie namawiałabym na oficjalne zaręczyny.Rozumiem, że Tobie na tym zależy,ale to nie jest wstyd... To ogromna trema. Pamiętam oficjalne zaręczyny mojego brata, to było dla niego ogromne przeżycie, był strasznie przejęty i zdenerowany, chociaż wszscy wiedzieliśmy, po co się spotkaliśmy!! Myślę, że spokojny obiad *nawet z kwiatkami i winkiem) wystarczyłby zupełnie - w Waszym przypadku. Możecie sobie zażartować przy pierwszym toaście, tzn Twój narzeczony, że wznoso toast za Ciebie, że powiedziałaś tak i za Twoich rodziców, bo dzięki nim ma Ciebie. I tyle.

A my ze swoich zręczyn nie mamy zdjęć ze sobą, że tak powiem, tylko zdjęcie szmpana na stole i pudełeczka, bo ono było w sumie równie ważne,jak ten pierścionek. Pudełeczko było czerwonym małym garbusikiem!!! Tak to z nami i naszymo garbuskami właśnie jest.One tworzą nepowtarzalny klimat :D.

Offline Magula
  • bywalec
« Odpowiedź #105 dnia: 4 Października 2005, 20:26 »
Gratuluję :serce:

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #106 dnia: 6 Października 2005, 17:34 »
Moje gratulacje!!!!

[ Dodano: 06-10-05, 17:35 ]
Ja już mam dosyć tego proszenia.Nie będę z siebie robiła żebraczki!Pociesza mnie fakt, że miałam niespodziankę-zaręczyny i chyba już tak zostanie.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #107 dnia: 7 Października 2005, 18:15 »
No i chyba tak będzie BETI najlepiej.Szkoda nerwów.A może Twój narzeczony, zaskoczony Twoim brakiem nalegania ocknie się i może sam zaproponuje,jeśli się na to zdecyduje? Kto wie. Ale podejście Twoje uważam jest najzdrowsze.Nie ma się co czepiać. W końcu chłopak sie oświadczył i to powinno być najważniejsze  :mrgreen:

Offline aPo
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 26 Listopada 2005, 15:30 »
Ja teraz czekam na dzień zaręczyn, ustaliliśmy że bedzie 26.12.2005.
Tylko teraz sie zastanawiam jaką przyjmie formę, bo w planach są tradycyjne zaręczyny -  Mój Ukochany przyjdzie z rodzicami do mnie i moich rodziców.

Ciekawe jak to będzie... przyznam sie Wam ze to moj pierwszy raz ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #109 dnia: 26 Listopada 2005, 15:56 »
Cytat: "aPo"
Ciekawe jak to będzie... przyznam sie Wam ze to moj pierwszy raz

No i oby był ostatni :D

Ja miałam "podwójne" zaręczyny... pierwsze nasze prywatne, jak byliśmy sami, przy kolacyjce (miała być niespodzianka, ale ja  oczywiście już wcześniej się domyśliłam co mój Misiek kombinuje :P ) no i część oficjalna- tydzień temu u mnie w domku. Powiem szczerze, że gdybym nie znała moich teściów tak dobrze, albo gdyby nasi rodzice spotkali się po raz pierwszy to obkupiłabym to ogromnym stresem :!: A tak było miło, wzruszająco (Tomek no nie powiem walnął taką mowę, że aż pod moją mamą kolana się ugieły-hehe miłe zaskoczenie) i w zasadzie bez nerwów:) Mój tata oczywiście musiał dołożyć swoje trzy gorsze i powiedział, że zwrotów nie przyjmuje  :wink: Tak prawdę mówiąc było to raczej zwykłą formalnością, bo o tym, że bierzemy ślub rodzina trąbi już od ponad miesiąca, a to spotkanie po prostu miało być tylko "dogadaniem" co i jak, jak to sobie wyobrażamy itp.
Niemniej jednak tradycja to tradycja.. :D

corelia
  • Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 24 Grudnia 2005, 16:04 »
Jutro - 25 grudnia minie 2 rocznica naszych zaręczyn, to było coś cudownego! a potem - 15 października tego roku - upragniony ślub   :calus:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #111 dnia: 26 Grudnia 2005, 01:06 »
SUPER!!
Przeczytałam wszystkie opowiadania, wzruszyłam się bardzo i postanowiłam napisać o moich zaręczynach  :mrgreen:

Moje Kochanie oświadczyło mi sie niedawno, dokładnie 26 listopada 2005 :)

23 listopada polecieliśmy do Irlandii - ja, Grześ i nasz znajomy. Lecieliśmy do znajomego, który pracuje w Dublinie. Przez pierwszych parę dni było bardzo miło, zwiedzaliśmy Dublin. W piatek 25 listopada chodziliśmy po mieście, a na słupach wisiało ogłoszenie, że ktoś szuka pierścionka zaręczynowego, bo zgubił. Więc ja zaczynam się dziwić - jak można zgubić pierścionek zaręczynowy?  :shock: No i tak chwilę o tym gadałam, a Grześ w pewnym momencie mówi, żebym już sobie dała spokój z tym tematem, bo tylko pierścionki mi w głowie (czy coś w tym stylu)  Robiłw wrażenie, że pierścionki, a już szczególnie zaręczynow kompletnie go nie obchodzą - muszę przyznać, że doskonale mu to wyszło. Aż za dobrze :evil: Wkurzyłam się trochę, ale nie chciałam wyjazdu psuć, więc się nie odezwałam.

Następnego dnia pojechaliśmy do Irlandii Północnej, a dokładnie na Giant's Cousway - niesamowite wybrzeże, skały wulkaniczne w kształcie wielokątów foremnych (postaram się potem wkleić zdjęcia - nie mam ich u siebie na kompie niestety..).
Pogoda była niezbyt dobra - potwornie zimno i wiał bardzo silny wiatr, ale to tylko dodawało klimatu, bo fale były dość spore. Można powiedzieć, że pogoda była sztormowa :D
Kiedy doszliśmy już na Cousway, siadły mi baterie w aparacie, a że widoki były cudne chciałam koniecznie włożyć nowe, a Grześ mówi, żebym poczekała chwilę. Ja zaczęłam protestować, ale on pociągnął mnie na wyższe skałki i wyciągnął pudełeczko... Mnie po prostu zatkało :shock: Kompletnie się tego nie spodziewałam, aż nie mogłam słowa powiedzieć, tylko tak moooocno go przytuliłam :) Nawet juz nie pamiętam co Grześ dokładnie mówił, ani co mu w końcu z siebie wydusiłam, ale zgodziłam się oczywiście  :mrgreen:  :mrgreen: Byłam taka szczęśliwa!!!!

Całą scenę fotografował z boku nasz znajomy (hehe zaręczyny przy widowni  :D ), więc mamy świetną pamiątke.
Nocowaliśmy w pobliskim miasteczku, u kobiety, która prowadzi Bed&Breakfast. Jak się dowiedziała, że przed chwilą się zaręczyliśmy, to zalała nam potokiem wymowy, w której przeważało słowo "lovely", chciała zobaczyć pierścionek, i zaczęłe nam opowiadać jak zaręczyła się jej córka (z tego co zrozumiałam to też na Giant's Cousway :D )

Ech miło tak sobie przypomnieć tamte chwile, chociaż tak niewiele czasu minęło :) Było cudnie!

Grześ do tej pory się śmieje, że mnie tak kompletnie zamurowało na kilka sekund, jak zobaczyłam pudełeczko z pierścionkiem :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #112 dnia: 26 Grudnia 2005, 08:09 »
Ecia- cudowne zaręczyny!! Bajkowa sceneria...i wrzystko uwiecznione na zdjęciach! Bomba!  :mrgreen: I do tego Wielka Niespodzianka :D Ach   :Wzruszony:  

Mojemu Przyszłemu niespodzianka się nie udała (co jak co, ale on przede mną nic nie ukryje  :wink: ), ale też się baaaaaardzo postarał!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 26 Grudnia 2005, 12:38 »
Hmm ... to aj opiszę swoje JEDYNE WYJĄTKOWE I NIEZAPOMNIANE zaręczyny:

Odbyły się one 10 sierpnia 2005 roku....
Wcześniej rozmawialiśmy o zaręczynach ale która para o tym nie wspomina ... 16 sierpnia zazwyczaj przypadają moje urodzinki :wink: .Mam też szalonego qzyna który groził mi że wywinie wraz z moim Rafciem jakiś numer urodzinkowy.Rafał jak się później okazało planował rozmowę z moimi rodzicami na temat zaręczyn, a po uzyskaniu ich zgody - zaręczyny we dwoje  :lol:.Mój ukochany to cfane stworzonko więc kiedyś podstępem chyba pokazał mi w necie pierścionki zaręczynowe i poprosił o ich ocene-nie zdziwiło nas gdy okazało się że znów podoba nam się to samo !! :D W ten pamiętny dzień Rafał umówił się z moimi rodzicami że wpadnie jak ja pójdę do pracy - mama mnie wyganiała już z domq i wogóle pełna konspiracja a ja głupia się nie zorientowałam  :oops: Na Chwilkę przed wyjściem dostałam smsa : "Agnieszka jak możesz poczekaj na mnie w domu do 9:25"- to było moje kochanie.Była trochę zdziwiona ale cieszyłam się że znów sie zobaczymy  :) Gdy zapukał do drzwi, poszłam otworzyć i ... zobaczyłam moje SZCZĘŚCIE w gangu ( co za widok !! ), z dwoma bukietami kwiatów i alkoholem w drugiej łapce.Wiem  że zamiast Go przywitać powiedziałam " Zabiję Cię "  :wink:  Rafcio wszedł do pokoju a ja stałam nadal przy otwartych drzwiach i ni epotrafiłam już słowa z siebie wydusić.Gdy usłyszałm słowa " Chciałbym prosić o rękę Państwa córki" "zjechalam" po drzwiach i na kuckach próbowałam dojsc do siebie ... jakimś cudem zaciągneli mnie do pokoju gdzie mój ukochany klęknął przed moja mamą wręczając jej kwiaty a później przede mną ze ślicznym pierścioneczkiem i wspaniałym bukietem kwiatów.Byłam tak zaskoczona że gdy padło pytanie " Czy zostaniesz moją żoną" ja kręciłam głową że NIE !!Ale to nie tak że nei chciałam , ja po prostu nie wierzyłam w to szczęście jakie mnie właśnie spotyka.Oczywiście pierścionek przyjełam i od tamtego momentu jestem szczęśliwą narzeczoną.

Kilka dni póżniej udało mi się zaklepać datę ślubu - 16 wrzesnia 2006 - urodzinki mojego Rafałka. Mam nadzieję że będę dobrze sprawować rolę żony, matki ... muszę bo Rafał zasługuje na wszystko co najlepsze, zasługuje na szczęście i dozgonną miłość bo jest WSPANIAŁY,KOCHANY ,WYJĄTKOWY ... był jest i będzie moim szczęściem !!

Qbusiu dziekuję Ci za to że jesteś  :serce:
A oto moj slicznusi pierścioneczek z niebieskim oczkiem ( uwielbiam niebieski).Dodam tylko że Rafał wygrawerował napis ... " MIŁOŚĆ TO MY " - czyż to nie piękne ??

http://www.wec.com.pl/repository/products/Bizuteria%20z%20brylantami/Pierscionki/_IPS133%20biale%20zloto%20szafir%20i%20brylanty%20003ct%20IJSi/1760l_3%20copy3.jpg

http://www.wec.com.pl/repository/products/Bizuteria%20z%20brylantami/Pierscionki/_IPS133%20biale%20zloto%20szafir%20i%20brylanty%20003ct%20IJSi/1759l_2%20copy3.jpg

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #114 dnia: 26 Grudnia 2005, 12:54 »
Antalis - pięknie zaręczyny, a jakie zaskoczenie.
Nie zestresował się Twój Luby jak kręciłaś głową na "NIE"? :)

A pierścionek przepiękny i oryginalny. Ja też mam z niebieskim oczkiem :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 26 Grudnia 2005, 12:58 »
Rafał nie wiem czy zauważył że kręciłam głową , ale trzeba było zobaczyc przerażenie w oczach mojej mamy  :lol: .Rafał wie że Go kocham - jak mogłabym odmówic !!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #116 dnia: 26 Grudnia 2005, 20:19 »
pierścionek antalis

przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline 20Aga
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #117 dnia: 9 Stycznia 2006, 14:53 »
Nareszcie mogę i ja napisać o tym cudownym dniu.Był wczoraj. Pojechaliśmy do Zakopanego. Na Kasprowym Wierchu zaczęło zachodzić słońce, góy zrobiły sie czerwone, mnóstwo śniegu.Gdy tak spacerowaliśmy szlakiem mój Ukochany nagle zdjął czapkę, ukląkł i mówi "świadomy praw i obowiążków wynikajacych z załozenia rodziny chciałem zapytać czy zostaniesz moją żonką" No i ja oczywiście sie zgodziłam. Wsunął mi pierścioneczek na palec i tak staliśmy sie narzeczeństwem.Cudowny klimat miejsca i chwili zostanie we mnie na zawsze. Dziś mamy oficjalne zaręczyny tzn. Tomasz będzie prosił o moją ręke moich rodziców.Oni nic nie wiedzą. Zamówiliśmy kolacje i to będzie dla nich totalna niespodzianka. Mamy nadzieję,że tata nie poda czarnej polewki... :D
Aga

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #118 dnia: 9 Stycznia 2006, 16:08 »
Aga!
Gratulacje  :D  ale romantycznie....  :serce:
A dzisiaj trzymam kciuki aby rodzice byli zaskoczeni ale tak szczęśliwi jak Ty!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 9 Stycznia 2006, 16:11 »
Aga gratuluję! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077