Autor Wątek: ZARĘCZYNY  (Przeczytany 87009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Odp: ZARĘCZYNY
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Lipca 2005, 22:25 »
xandra "czarodziejskie to Forum mamy" Przecież wszyscy je tworzymy :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

corelia
  • Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Lipca 2005, 00:24 »
Spotkaliśmy się po raz pierwszy 2 lipca 2003 r., a zaręczyny były na Boże Narodzenie, w tym samym roku :)

Offline Taptusia1
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 2 Sierpnia 2005, 23:38 »
No dobra, ładne zdjęcie tylko zastanawia mnie jedno. Czemu pierścionek zakładany jest na lewą rękę? Przecież na prawej się nosi...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #33 dnia: 3 Sierpnia 2005, 07:54 »
Na prawej mówisz, na prawej nosi się obrączkę moja kochana ale są osoby, które twierdzą że zaręczynowy nosi się do ślubu na prawej a po ślubie na lewej; można też nosić go sąsiadująco czyli na środkowym paluszku prawej ręki, a potem na serdecznym razem z obrączką-po ślubie. Słyszałam też, że młode żonki nie powinny zakładać pierścionka i obrączki na jeden palec od razu po ślubie bo to wróży rozstanie-kolejny przesąd  :?

Offline Magula
  • bywalec
« Odpowiedź #34 dnia: 3 Sierpnia 2005, 18:14 »
Zaręczyny odbyły sie oficjalnie przy rodzicach w tym roku w wielkanoc. Pomiedzy jednym a drugim posiłkiem mój luby :serce:  wziął róże do łapki, nie skapowałam się na początku że to pudełko, w który znajduje sie mój pierścionek. Otworzył "różę" i spytał się czy może prosić mnie o rączkę. Zaczęłam się śmiać(tego najbardziej się obawiałam ) i odpowiedziałam "możesz" i biedaczysko moje było zmuszone zadać dodatkowe pytanko o moja zgodę. Ja cały czas sie śmiałam i mój tata się zdenerwował żebym nie dręczyła biednego mężczyzny i odpowiedziałam "tak". I tak wyglądały moje zaręczynki. :serce:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Sierpnia 2005, 18:31 »
u mnie zareczyny odbyly sie zaraz po swietach wielkanocnych tego roku w miedzyzdrojach na widoku .Zaraz po swietach moj Marek zapytal czy nie mam ochoty pojechac nad morze bo on juz jest zmeczony od pracy. Nastepnego dnia pojechalismy do Niechorza jakos po poludniu Marek zaproponowal przejazdzjke do Miedzyzdroi gdzyz tam sie poznalismy dzieki wspolnym znajomym. poszlismy na widok i  patrzylismy w morze. nagle uslyszalam "czy wiesz ze jestesm najszczesliwszym facetem bo mam ciebie" a ja glupio sie smiejac odpowiedzialam wiem(niech zyje skromnosc heheh) potem nastepne pytanie "a czy chcialabyc zebym byl jeszcze szczesliwszy" no i mnie zamurowalo patrze a Marek kleczy z pierscionkeim przede mna tak mnie zatkalo ze zamiast odpowiedziec tak powiedzialam wstawaj gluptasie i mocno go przytulilam a on biedny czekal na odpowiedz a ja go tulilam tak strasznie dlugo i mocno potem zapytal sie" no to jak zgadzasz sie" i wtedy uslyszal "TAK" :) potemjak wrocilismy do szczecina zorganizowalismy male przyjecie u mnie w domu- my moi rodzice i jego rodzice .
ale fajowe to bylo :P  :D  :D  :D  :D

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 3 Sierpnia 2005, 19:26 »
wzruszyłam się...to takie miłe...piszcie dziewczyny piszcie :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline xandra

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 4 Sierpnia 2005, 10:53 »
Cytat: "Maja"
Na prawej mówisz, na prawej nosi się obrączkę moja kochana ale są osoby, które twierdzą że zaręczynowy nosi się do ślubu na prawej a po ślubie na lewej; można też nosić go sąsiadująco czyli na środkowym paluszku prawej ręki, a potem na serdecznym razem z obrączką-po ślubie. Słyszałam też, że młode żonki nie powinny zakładać pierścionka i obrączki na jeden palec od razu po ślubie bo to wróży rozstanie-kolejny przesąd  :?

A to pierwsze słyszę, by pierścionek się nosiło na lewej a obrączkę na prawej...
Ja mam te same rozmiary na oba "kółeczka" czyli 13 i na pewno pierścionek nie wejdzie mi na środkowy.
I nie planowałam go inaczej nosić, a tu takie słowa... eh, przesądy umieją popsuć humor, po to są.
24.06.2006 r.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #38 dnia: 4 Sierpnia 2005, 11:34 »
Zazwyczaj lewa łapka jest szczuplejsza  :mrgreen: a zaręczynowy podobno powinno się mieć na serdecznym paluszku

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #39 dnia: 4 Sierpnia 2005, 12:00 »
Ja swój zaręczynowy pierścionek noszę z obrączką.Od razu w sali weselnej przełożyłam go z lewj ręki (był tam tylko chwilowo, na czas ślubu).Przesądami się nie przejmuję.Ale je znam, hehe.Ale nawet jakbym chciała nosić na serdecznym lewej ręki na codzień- to by mi spadał, a na środkowy prawej by się nie zmieścił.Więc noszę oba na prawym serdecznym i bardzo mnie się to podoba.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 4 Sierpnia 2005, 12:19 »
asiek ja po slubie tez tak zrobię.
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #41 dnia: 4 Sierpnia 2005, 12:31 »
Ja w czasie ceremonii miałam zaręczynowy na środkowym paluszku lewej ręki, a teraz jakoś tak wyszło, że noszę tylko obrączkę z biżuterii

Offline xandra

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 4 Sierpnia 2005, 16:59 »
Przełożyłam pierścionek na lewą rękę, na 4 palec.
Eh, dziwnie i niewygodnie.

To jak, w Kościele trzeba go mieć na lewej ręce, by założyć na prawą obrączkę?
24.06.2006 r.

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #43 dnia: 4 Sierpnia 2005, 17:23 »
Tak
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline xandra

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 4 Sierpnia 2005, 17:34 »
Thx, zapewne to kwestia przyzwyczajenia.
Pewnie się będzie tyyyle działo, że nawet nie pomyślę, że mam pierścionek na lewej dłoni w kościele.
24.06.2006 r.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 4 Sierpnia 2005, 19:13 »
a po weselu zawsze może wrócić na swoje stare miejsce :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Taptusia1
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 5 Sierpnia 2005, 00:34 »
Dziewczyny! Ale numer. Dzis mój ukochany wsypał się, gadaliśmy sobie i on w pewnym momencie wygadał się że kupił mi pierścionek. Dopytywałam się o wszystko ale nic nie chciał mi powiedzieć... Jutro jedziemy na wakacje i pewnie tam mi go da... Ale jestem szczęśliwa, w końcu się doczekam na tą wymarzoną chwilę. Ciekawa jestem jak to zrobi i jaki pierścionek kupił... ALE JESTEM SZCZĘŚLIWA. :serce:

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #47 dnia: 5 Sierpnia 2005, 08:48 »
OOOO Gratulacje   :Daje_kwiatka:  Czekamy po powrocie na relacje  :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #48 dnia: 5 Sierpnia 2005, 11:20 »
Taptusia! Cudownie! Koniecznie napisz co Twój Ukochany wymyślił, jaki scenariusz :!:  :!:
Czekamy na relację!!  Udanego urlopiku i dużo słonka!

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 5 Sierpnia 2005, 12:57 »
Super. Taptusia1 życzę wymarzonych wakaji, pieknej pogody, złotej opalenizny i żeby TEN moment był BAJKOWY... Czekamy na relację po powrocie :D :serce:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 6 Sierpnia 2005, 11:59 »
taptusia1 moje gratulacje ale fajowo sama chcialabym przezyc ten moment jeszcze raz milych wakacji  i wielu wzruszen :serce:  :serce:  :serce:

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #51 dnia: 6 Sierpnia 2005, 16:00 »
no, no, no ... wziął się chlopczyna za co trzeba.
Taptusia, gratulacje.
szkoda, że sie wygadał, bo mozna wywiercić dziurę w brzuchu ciąglym dopytywaniem :) prawda kobietki?  :mrgreen:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Magula
  • bywalec
« Odpowiedź #52 dnia: 7 Sierpnia 2005, 20:38 »
Taptusia gratuluję, czekam na relację . pozdrawiam :)

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #53 dnia: 12 Sierpnia 2005, 10:08 »
Moje zaręczyny były dośc niedawno, bo 24.07.2005.Tego dnia wróciłam z dwutygodniowej kolonii bardzo wyczerpana. Misiek przyjechal po mnie na umówione miejsce(wyglądal bardzo elegancko) i pojechalismy do naszego domku. Stwierdzil ze jesli jestem tak wyczerpana to on zrobi dla mnie kolacje.Ja sie polozylam i prawie usnęłam.A on nagle podaje obiadzik.A potem deser.Bita śmietana z czekoladą.Jem i jem az tu nagle wyciągam ogromniasty pierscionek, taki jak noszą nasze babcie!!!!!!!!Troche bylam zaskoczona.Wtedy Misiak wyjął bukiet róż, usiadł koło mnie i spytal sie czy zostane jego żonką. Oczywiście się zgodziłam bo bardzo go kocham.Wtedy Artus powiedział, ze ten pierscionek, który daje mi teraz dostał od babci własnie na tę chwilę, a po taki mój prawdziwy do noszenia pojedziemy razem i sobię wybiore.

Oficjalnych zareczyn w gronie rodzinnym u nas nie będzie! Mój misiek za bardzo nie chce a i ja nie jestem w pelni przekonana :wink:

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #54 dnia: 12 Sierpnia 2005, 11:00 »
BETI fajnie to wszystko Twój luby wymyslił :)
A oficjalne być nie musza przecież, chociaż czasem dobrze się przypodobac teściom :D trochę stresu, delirka, łamiący się głos ale potem efekty są fantastyczne, ja szczerze polecam oficjalne zapytanie rodziców wybranki, to im naprawde dużo daje.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 12 Sierpnia 2005, 12:00 »
Cytat: "pioteras"
chociaż czasem dobrze się przypodobac teściom  trochę stresu, delirka, łamiący się głos ale potem efekty są fantastyczne,

spryciarz  :P
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #56 dnia: 12 Sierpnia 2005, 13:18 »
Oj tam zaraz spryciarz  :P  ja tak miałem naprawdę, uważam że to ekstra sprawa i facet powinien przez to przejść skoro chce zdobyć tak w 100% żonę, odwaga jest wskazana, teściowie to doceniają i wiedzą jakie to stresujące (też byli młodzi), przyszły zięć rośnie w oczach wtedy, to twardziel taki... :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 12 Sierpnia 2005, 16:02 »
Ja myślę, że Pioteras ma rację! Ja miałam oficjalne zaręczyny i muszę powiedzieć, że moi Rodzice byli bardzo wzruszeni i zadowoleni.  :serce:  Wszystko zostało uwieńczone na video i chcemy powiedzieć kamerzyście, aby kilka minutek filmu wstawił do naszego filmu ze ślubu i wesela.

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 12 Sierpnia 2005, 21:45 »
ja tez miałam oficjalne zaręczyny  :wink:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 13 Sierpnia 2005, 12:24 »
a ja mialam i takie i takie moj marek tez sie chcial przypodobac i mu sie to udalo:)
a jego rodzice sa starej daty wiec bylo by im przykro ze pominelismy ich przy tym wydarzeniu wiec zaprosilismy ich do mnie kiedy marek pytal moich rodzicow o zgode . wyszlo super
no i wszystcy zadowoleni:) :serce:  :serce:  :serce: