Autor Wątek: Sylwanika wyrywa kartki z kalendarza...  (Przeczytany 26543 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Sylwanika wyrywa kartki z kalendarza...
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Maja 2006, 23:27 »
Cytat: "sylwanika"
Aniu jak nieudolnie skoro wszystko widać i jest ok?? Ja dokleiłam to jedno z ołtarzem tylko dlatego bo ten kościół poświecono 6 lat temu i te ołtarze które powklejałaś były tymczasowe a ten już jest na stałe czyli dokończyli pracę nad nim  i bardzo się cieszę że podoba ci się kościół

dzięki!!! ciesze sie, ze mogłam pomóc!!!!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Maja 2006, 23:32 »
Witam Cię serdecznie w Twojej setce. :)
Zobaczysz, że już za niedługo bedziesz uzależniona od tego forum i od tego wątku. :)
Masz suknię bardzo ładną i oryginalną. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Maja 2006, 01:01 »
sylwanika gratuluję setki :D

Mamy ślub tego samego dnia - zostało dokładnie 105 dni (bo to już sobota od godziny hehe :P ) Nie musisz liczyć ręcznie - tu jest taki sprytny wynalazek  :twisted: http://www.timeanddate.com/counters/customcount.html

Więc po kolei - suknia jest przepiękna, strasznie mi się podoba. Kolor ma ślubny, bardzo modny teraz. A że nie jest to arcytradycyjna biel to ja bym się nie przejmowała :D
Butki świetne, tylko chodź w nich jak najwięcej, żeby się do obcasów przyzwyczaić.

Zdjęcie Twoje i siostry jest rewelacyjne - widać, że się świetnie rozumiecie i jesteście bardzo zżyte (czy to się tak pisze?  :roll: ) A Sara wygląda na osobę z charakterem (w pozytywnym znaczeniu oczywiście :) ) pomimo młodego wieku :mrgreen:

Będziemy mogły razem odliczać :D Ja swoją setkę założę już niedługo :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Maja 2006, 10:43 »
sylwanika, butki wyglądają świetnie!! Tylko za dziewczynami proponuje sobnie w nich trochę polatać, bo jak nie chadzasz w wysokich obcasach to nóżka musi się do tego przyzwyczaić!
Sara na drugim zdjęciu wyszła obłędnie :D No i Ty ze swoją siostrą... widac, że łączy Was ogromna przyjaźń!  :mrgreen: Życze miłego odliczanka!

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Maja 2006, 11:04 »
Dziękuje Donia za powitanie i obiecuje pisać i wklejać nowe fotki tylko ten tydzień mogę lekko się opuszczać ponieważ w następną niedzielę muszę oddać magisterkę już całą taką na tip-top a mam 2 rozdziały z 3 :( ale postaram się nie zaniedbywać odliczanka...
Dziękuje także za komplement odnośnie sukni no i mnie  :oops: buźka

to fotka z moim Królewiczem z zaręczyn ;) byliśmy bardzo przejęci więc tym bardziej nie wyobrażam sobie ślubu i wesela...

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Maja 2006, 11:14 »
Dziękuje oczywiście także za powitanie Marcie i Eci i dziękuje za ciepłe słowa :) to bardzo miłe Dziubasku także Tobie dziękuje.
Co do Siostry to faktycznie mamy świetny kontakt ze sobą choć fakt że zgrzyty też się zdarzają jak to w rodzeństwie :P
Macie absolutną rację że w butkach muszę pochodzić bo inaczej to na pewno nie dam rady przez całą noc w nich szaleć ;) liczę na pobłażliwość losu...
Ecia czekam z niecierpliwością na założenie Twojej seteczki :D Ty z Wrocławia, ja z Łodzi, Beth z Poznania pogoda musi być piękna w całej Polsce  :mrgreen:
A jeśli chodzi o charakterek Saruni to Ecia ma rację mój Skarbek mieszka w Szwecji i do przedszkola zakłada tylko sukienki lub spódnice do łydki a na krótszą nawet nie spojrzy aż się boję myśleć jaka będzie za kilka lat ;)
Martuś ja już się uzależniłam Sebastian na mnie krzyczy że mam z magisterką walczyć a nie buszować po e-wesele ale trudno musi mnie wziąść z tym nałogiem jako swoją żonkę :P buźka

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Maja 2006, 11:19 »
Eciu wiec dokładnie do 2 września o godz zostało
105 days
2525 hours
151540 minutes
9092437 seconds

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Maja 2006, 11:43 »
Widzę, że fotograf też był bardzo przejęty, bo zdjęcie trochę krzywe ;)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Maja 2006, 16:20 »
Beth no jasne że tak bo to była moja Siostra jak Sebastian się oświadczał to się popłakała ze wzruszenia... ;)

Przy okazji wrócę do tematu moich zaproszeń... Miały być robione natomiast zamówiłam na allegro 120 zaproszeń na ślub dla znajomych, dalszej rodzinki itd. Paczka przyszła bardzo szybko okazało się że zaproszenia też wyglądają ładnie tylko po otworzeniu okazało się że 60 jest z zapisem o weselu  :x  no i zamiast logicznie pomyśleć - odesłać je i poczekać na te ślubne to ja postanowiłam że trudno widocznie tak miało być i zaczęłam je wypisywać na wesele i byloby wszystko ok gdyby ostatnio nie okazało się że zaczyna odłazić z nich brokat ;( i teraz to chyba muszę te wyrzucić i kupić nowe ale na biegu robić tyle że mam trochę pracy z tą magisterką i nie wiem czy dam radę... wkleję je tutaj ku przestrodze żeby żadne z Was przypadkiem ich nie kupiła bo szkoda kasy na nie :)

i zastanawiam się czy w razie już bardzo awaryjnej sytuacji nie kupić po prostu takich zaproszeń eleganckie tyle że trzeba samemu wypisać :)

Wiem Dziewczyny że najładniejsze i najbardziej wartościowe są te ręcznie robione ale ja nie wiem czy czas mi na to pozwoli a chyba już  od czerwca trzeba zapraszać gości.. ;)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Maja 2006, 22:09 »
Dziewczyny powiedzcie mi który "wyglad" bardziej by się Wam podobał tzn. nie wyczaruje żadnej cudownej fryzurki bo mam krótkie dosyć włosy i dziś zaczęłam się zastanawiać czy je spinać czy może po prostu ściąć...  

makijaż ten też bardzo by mi się podobał natomiast fryzurka jest bardzo zwykła i prosta...

haha jakiś chochlik mi przeszkadza i nie mogę ściągnąć fryzury która mi się podoba więc na razie powiedzcie mi co myślicie o takiej wizji??

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Maja 2006, 22:19 »
Jak dla mnie to makijaż w 100% w moim guście!!!  :tak_2:    :tak_2:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Maja 2006, 22:22 »
Zaproszonka wyglądają bardzo ładnie i jedne i drugie,

a czy na tym "krzywym"  :wink: zdjęciu to jesteś wraz ze swoim ukochanym?

haha jakiś chochlik mi przeszkadza i nie mogę ściągnąć fryzury która mi się podoba

weś załatw tego chochlika  :Kill:   i wklej fryzurkę bom ciekawa   :Tuptup:  

na razie powiedzcie mi co myślicie o takiej wizji??

wizja całkiem fajna   :ok:  i odważna, ale ciekawa jestem jak będzie wyglądać na Tobie... ale myślę, że będziesz pięknie wyglądać

:D

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Maja 2006, 22:26 »
Tak na krzywej fotce jest mój Sebastianek  :serce:  z chochlikiem walczę ale jak na razie on wygrywa bo mają chyba te zdjęcia z jakimś zabezpieczeniem - obłęd...
a fryzurkę i makijaż wypróbuję ale jeszcze poczekam :) bo przymiarkę mam dopiero 21 sierpnia ...  :roll:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Maja 2006, 10:37 »
Makijaż ładny, ale trochę przesadzony kolor oczu tej modelki - takie niebieskie można mieć tylko po założeniu mocnych niebieskich szkieł kontaktowych :) Ale makijaż jak najbardziej ok - delikatny, a zarazem przyciągjący wzrok. Jedyne do czego miałabym zasrzeżenia to te posklejane rzęsy. Jakoś tak nie lubie, gdy przesadza się z tuszem do rzęs..

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Maja 2006, 20:57 »
Beth przypuszczam że rzęsy to już tylko od zdolności malującego zależą i od jakości tuszu :D na razie to myślę czy inwestować w kosmetyki i samej się umalować (tylko o naprawdę dobre kosmetyki mi chodzi typu dior, chanel tyle ze to DUŻA inwestycja) czy zaufać kosmetyczce i wydać też conajmniej 160 złoty na raz no i nie wiem jak to będzie... Sam makijaż jest jak napisałaś subtelny i delikatny i tak się właśnie maluję jedyne czego się boję to to że nie nałoże sobie odpowiednio podkładu a to podstawa dobrego makijażu .. No i dylemat trwa :)
ps ja też nie lubię takich posklejanych rzęs i nie wiem jak mogą takie zdjęcie zrobione przez niby profesjonalistkę w gazecie publikować  :shock:

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #45 dnia: 21 Maja 2006, 21:17 »
Wklejam zdjęcie naszych kieliszków do szampana prezent od Rodziców Miśka :)

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Maja 2006, 21:22 »
:) mi się bardzo podobają.. mój gust.. moja estetyka... :D super!

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #47 dnia: 21 Maja 2006, 22:08 »
Dzięki Szajo :) w mój gust też te kieliszki się "wstrzeliły" bo nie są przesadzone te serduszka to taki delikatny i prosty akcent który zupełnie wystarcza :)

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #48 dnia: 21 Maja 2006, 22:37 »
Dzięki Szajo  w mój gust też te kieliszki się "wstrzeliły" bo nie są przesadzone te serduszka to taki delikatny i prosty akcent który zupełnie wystarcza

super te kieliszki, absolutnie w moim typie!
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #49 dnia: 22 Maja 2006, 08:01 »
Sylwanika - nie maluj się sama! Ja też przez chwilę o tym myślałam, ale po 1) nie zrobię tego jak profesjonalistka, która jednak ma obcykane pewne triki, 2) za cenę makijażu próbnego nie kupię nawet połowy kosmetyków, które mi się do makijażu przydzadzą (dobry podkład, puder, tusz, kilka odcieni cieni ;) i 3) będą mi się pewnie ręcę telepały z nerwów i coś nie tak pójdzie, a co za tym idzie zmarnuję zbyt dużo czasu. A tak - siadasz, zamykasz oczy, relaksik i wychodzisz piękna i zrelaksowana :)
Same plusy!

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #50 dnia: 22 Maja 2006, 08:35 »
Witaj Sylwaniko w seteczkach. Muszę przyznac, że masz bardzo dużo rzeczy przygotowanych (chyba więcej ode mnie :D ), choć mi zostało już 85 dni :D Życzę Ci wspaniałych przygotowań, bo to jedyny taki czas w życiu :id_juz:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #51 dnia: 22 Maja 2006, 10:01 »
Dopiero zajrzałam ale postaram sie nadrobić  :mrgreen:

Buty rewelacja, super jak dla mnie i na pewno wygodne, i palec zakryty i pięta a wentylacja jest  :wink:
jesli chodzi o zaproszenia to jak na mój gust te drugie, ja nie lubię jak jest za dużo a te perwsze są jakieś takie nie w moim guście
Suknia świetna, wyjątkowa i mimo jakiejś klasyki inna
Kieliszki świetny pomyśł - my też mieliśmy swoje, teraz stoją przy ususzonym chlebku :mrgreen:

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #52 dnia: 22 Maja 2006, 15:05 »
Doniu dzięki przyznam szczerze że Teściowie kupili je przypadkiem robiąc zakupy w lidlu a są idealnie weselne ;)

Beth pewnie masz rację z tym drżeniem rąk i całą resztą zacznę lepiej szukać kosmetyczki która delikatnie ale zmyslowo i kobieco mnie pomaluje :P

Anielko dziękuje za przywitanie :) zgadzam się z Tobą ten czas przygotowań jest super niby się człowiek stresuje ale i tak jakoś tak miło jak się wie co będzie za kilka miesięcy :) :D

Maju dzięki za odwiedzenie mojego "odliczania" i dziękuje za miłe słowa :) jeśli chodzi o butki to naprawdę to jedyna część mojego stroju która zaostała zakupiona jeszcze w lutym i nie miałam żadnych wątpliwości :P suknia to już był trudniejszy wybór bo jak tu się zdecydować bez zająknięcia skoro przymierzyłam tyle różnych i każda miała w sobie coś a tu tylko raz można wybrać wiec padło na nią i nie żałuje :) zaproszenia musza być te drugie czyli te które Tobie bardziej się podobają bo z tych kolorowych odłazi ten super brokat :( ale faktycznie te drugie są proste i eleganckie.
Kieliszki chyba również jak Wasze zostaną na pamiątkę bo troszkę żal jest tłuc ;)
Buźka :)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #53 dnia: 22 Maja 2006, 15:33 »
Sylwanika dopiero dotarłąm na Twój wątek.
Suknia ładna i oryginalna - gratuluje odwagi ( ja jako jedyna w rodzinie bede miała ecru i juz się nasłuchałm, dlaczego nie biała  :shock: )
Buciku też super
zaproszenia: te drugie bardziej mi sie podobają
kieliszki - ładne i nie przesadzone, też takie lubię

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #54 dnia: 22 Maja 2006, 18:32 »
Aniula dziękuje :)
a co do sukni i tradycji to powiem Ci, że akceptacja Babci była natychmiastowa, więc myślę, że reszta jakoś przeżyje, poza tym kurcze to Nasz dzień, a nie innych ;)
buźka :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Maja 2006, 08:42 »
ja jako jedyna w rodzinie bede miała ecru i juz się nasłuchałm, dlaczego nie biała

u mnie było to samo (poza tym, że mój papiszon nie wiedział co to za kolor ten ECRU :mrgreen:), ale ja to skwitowałam raz : babcia miała ślub i swoją suknię, mama miała, ciocia miała .... i ja tez będę miała SWOJĄ suknię, taką jaką sobie wymarzyłam i nikomu nic do tego w jakim będzie kolorze

czyli  
kurcze to Nasz dzień, a nie innych

cieszę się, że będą te drugie zaproszenia - zdecydowanie dostojniejsze :wink:

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #56 dnia: 23 Maja 2006, 09:16 »
ja szłam w złotej sukni i nikt nie oponował, a babcia była ze mną w salonie na 1 przymiarce i jak założyłam moja suknię to sie popłakała i powiedziała ze wyglądam jak "hrabini we dworze" i z czasem urodzenia to ja sie napewno pomyliłam :mrgreen:  chyba więcej komentować nie było czego :wink:  zreszta kocham kolorowe suknie i najlepiej sie czuję w takich więc POPIERAM TWÓJ WYBÓR NIE DAJ SIE SPROWADZIĆ NA MANOWCE ! tym bardziej ze suknie widziałam w realu i ta mataliczna tafta jest po prostu CUDO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!:  :!:  :!:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #57 dnia: 23 Maja 2006, 18:25 »
Maju to Aniula nasłuchała się od rodzinki za suknię ecru nie ja ;) :D moja Babcia okazała się nadzwyczaj nowoczesna i bardzo jej moja suknia przypadła do gustu :) co mnie bardzo ucieszyło... Raczej to jakieś "kochane cioteczki" mogą mieć swoje do powiedzenia ale Kto by się nimi przejmował??   :skacza:  zaproszenia zdecydowanie te drugie są bardziej eleganckie tylko żałuję ze od razu takich nie kupiłam ;) ale cóż Maju zrobić Pierdółka to pierdółka ja tak mam często :D:D:D

Didi ja też sobie nie wyobrażałam siebie w bieli, co najwyżej ecru, ale stanęło na ecru z cappucino i też jestem zadowolona. W końcu nie każda panna młoda jest cnotliwa... (to docinek mojej Teściowej kiedy zakomunikowałam, ze biała suknia odpada   :taktak:  trafiła mi się teściówka jak z dowcipów) Zawsze znajdzie się Ktoś życzliwy kto Ci dotnie, więc zaczynam ćwiczyć oddychanie, aby nie tracić energii na tą część gości... :P

A teraz proszę Was o opinie na temat sukienek na poprawiny, które wam się podobają, a które mniej albo wcale itd :P będę wdzięczna za Wasze rady...

oczywiście kolorystyka do uzgodnienia :) mi się podoba bardzo kolor czekoladowy tylko nie wiem czy nie jest dla mnie za ciemny :)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #58 dnia: 23 Maja 2006, 21:57 »
Z fasonów mi sie najbardziej podoba 1 - skromna i elegancka, ostatnia - seksowna  :D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Maja 2006, 22:04 »
mi się podobają wszystkie modele poza tym plisowanym i ostatim