Bardzo proszę o ocenę mojego menu weselnego. Koszt 180 zł osoba (na rok 2009).
Dodatkowo musimy kupić alkohol (prawdopodobnie kupimy w restauracji - zapłacimy tylko za każdą otwartą butelkę), napoje (nie mam pojęcia ile tego kupić

) oraz tort i ciasta (na stół i jako prezent dla gości po weselu).
Wesele będzie w sierpniu, ale w restauracji jest klimatyzacja, więc nie martwię się o galarety. Dekoracja restauracji oraz bus odwożący gości weselnych gratis. W prezencie od restauracji mamy także apartament dla nowożeńców.
moje menu:
OBIAD
rosół z makaronem
rolada wołowa
schab ze śliwką
filet z indyka w przyprawach
kluski śląskie
kluski tarte
kapusta zasmażana z pieczarkami
kapusta czerwona
kapusta młoda
kompot
DESER
kawa, herbata (bez ograniczeń)
lody z bitą śmietaną
ZIMNA PŁYTA
schab w galarecie
tymbaliki z drobiu
pieczeń faszerowana
pasztet z zająca podawany z żurawiną
galantyna z drobiu
półmisek mięs na zimno
swojskie wędliny
ryba w sosie greckim
kulki rybne w occie
rolmopsy
szwajcarska deska serów żółtych i pleśniowych
sałatka jarzynowa podawana z kiełbaskami na ciepło
sałatka z anansem
rulon z łososia
przepiórcze jaja z kawiorem
pomidor, ogórek zielony i konserwowy, papryka świeża i konserowa, pieczarki, oliwki
KOLACJA 1
barszcz z pasztecikiem
schab zapiekany z serem i pieczarkami
filet z kurczaka w cieście
zapiekane ziemniaki
frytki
zestaw surówek
KOLACJA 2 - ostatni planowany posiłek ok. 1. 00
pieczony prosiak (niespodzianka dla gości, wyjedzie na sale z fanfarami w specjalnej muzycznej oprawie)
i teraz nie wiem, moze powinien być jeszcze jeden posilek na cieplo, mysle ok. 3. 00 jakiś strogonow lub żurek z kiełbaską
proszę doradźcie coś, bo nie chce zeby moi goście byli głodni
