Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2013  (Przeczytany 100102 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2013
« Odpowiedź #360 dnia: 27 Stycznia 2013, 00:08 »
Ja mam o tyle łatwo i bezkonfliktowo w tej kwestii, że mojej teściowej nie ma w kraju :p I mój PM nie poszedłby w życiu wybierać sam tak ważnej (i drogiej!) rzeczy. Nawet spodnie i bluzy wybiera ze mną ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #361 dnia: 27 Stycznia 2013, 09:30 »
u mnie nawet nie było rozmowy na ten temat- wiadomo że idzie ze mną:P i tylko ze mną :D

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #362 dnia: 27 Stycznia 2013, 12:41 »
A my wszystko zaąłtwialismy razem i garnitur i sukienkę. Moja świadkowa jest z Trójmiasta i nie chciałam jej ciągać. Miała przyjechać potem na odbiór, ale miałam przesunięte terminy i się nie zgrałyśmy.
W sumie jesli chodzi o garnitur, to i tak nie miałam nic do powiedzenia, mąż wiedział konkretnie co chce, jak ma byc uszyte i jaki materiał (kupowaliśmy oddzielnie materiał). Dobry ma chłop gust, nie powiem :) więc byłam tylko w roli oglądacza :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #363 dnia: 27 Stycznia 2013, 21:40 »
Dziołchy, pytanie mam do tych, które już mają zaproszenia. Co wpisywałyście w zaproszeniach dla rodziców? Jakiś "inny" tekst niż dla reszty gości?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #364 dnia: 27 Stycznia 2013, 21:50 »
my mamy zamiar kupić dwie sztuki na allegro właśnie z osobnym tekstem.
Mandinko- do roboty wiesz o czym mówie!!!
 :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm:

:P:D

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #365 dnia: 27 Stycznia 2013, 23:08 »
AlicjaEwa, wiem ;) Będzie, będzie... Równo pięć miesięcy przed ;)

Offline diakra
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
« Odpowiedź #366 dnia: 27 Stycznia 2013, 23:29 »
Witam Was dziewczyny.  Jestem tu nowa i powiem szczerze przerażona ze mam tak mało czasu a dopiero zaczynam.  A jeszcze do tego co mam ne jestem do konca przekonana.  Przede wszystkim chodzi mi o wybór sali.  Wybralismy z narzeczonym Tawerne w Zołedowie, ale oprócz tego ze mają dobre jedzenie i wystrój który nam pasuje to nic o niej nie wiemy, i dlatego zwracam sie do Was 2013tki o pomoc.  Czy ktos był tam na weselu, albo cokolwiek słyszał o tej restauracji ??? Patrzyłam na inne wątki ale nie ma nic za bardzo, moze z 2 konkretne opinie.  Pomóżcie !!! :-\

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #367 dnia: 27 Stycznia 2013, 23:41 »
Diakra, ja byłam :) Myślę, że o jedzenie możesz być spokojna - jest naprawdę pyszne. Obsługa też bez zarzutu :) Ogólnie lokal wygląda dobrze, choć ciężko mi określić jego imprezowy potencjał bo byłam tam tylko na obiedzie weselnym. Tak czy inaczej raczej nie masz się czego obawiać :)

Offline diakra
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #368 dnia: 27 Stycznia 2013, 23:56 »
Dziekuje Ci Mandinka za odpowiedz.  To chociaz z tym jedzeniem moge byc spokojna  :) A co sądzicie o osobnych salach do tanca i jedzenia? Bo tego tez sie boje, chociaz moze nie mam czego?! Przekonuje mnie to ze chociaz goscie beda mogli troche porozmawiac spokojnie i zjeść, bo czesto denerwuje mnie to na weselach i różnych zabawach ze nie mozna spokojnie porozmawiac bo sie nawet własnych mysli nie słyszy, ale z drugiej strony na wesele nie chodzi sie zeby gadac tylko tańczyć prawda?  ;) Jak tam wasze doświadczenie z takimi podziałami?

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #369 dnia: 28 Stycznia 2013, 00:20 »
Ja jestem zwolenniczka jednej sali. Przede wszystkim z tego wzgledu,ze lubie patrzec jak goscie sie bawia,gdy ja w tym czasie odpoczywam:) Ponadto uwazam,ze zespol/dj ma wowczas lepszy kontakt z goscmi, co chyba jest rowniez wazne:) Poza tym wiekszosc osob z mojej rodziny,jak i mojego P. sa podobnego zdania. Bylam na kilku weselach,gdzie byly dwie sale i po prostu mi to nie odpowiada,ale oczywiscie to tylko moje zdanie:)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #370 dnia: 28 Stycznia 2013, 00:25 »
Diakra, ile osób tyle opinii. W Tawernie z jednej sali do drugiej jest blisko, do tego o ile pamiętam jest za szybą, więc nie będzie źle :) Zazwyczaj starsze osoby z rodziny wolą jak są dwie sale bo im muzyka 'nie dudni' w uszach ;)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #371 dnia: 28 Stycznia 2013, 12:23 »
Ja rownież bede miala wesele w dwoch salach. Na poczatku balam sie, ze to nie wypali, ale potem jak bylam na weselu gdzie byla jedna sala i praktycznie goscie tanczac obijali sie o krzesla tych siedzacych (zwlaszcza jak byly juz lekko wstawieni) to po prostu sie jednak ucieszylam. I bedzie mozna spokojnie zjesc i pogadac. Pamietajcie, ze praktycznie na weselach niektore osoby z rodziny spotykaja sie po latach i niby wesele jest do tanczenia, ale bedzie duzo osob (niestety) ktore zamiast tanczyc beda rozmawiac i nic na to nie poradzimy. Chyba, ze orkiestra bedzie swietna i zacheci ich. Wlasnie co do dwoch sal, jezeli wodzirej (prowadzacy) bedzie mobilny i bedzie potrafil rozkrecic zabawe, zachecic gosci i zaprosic na parkiet ja juz nie widze problemu w dwoch salach. A orkiestre mam swietna, takze lekko sie obawiam, ale tragedii nie ma :)

Offline diakra
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #372 dnia: 28 Stycznia 2013, 12:43 »
A co masz za orkiestre?

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #373 dnia: 28 Stycznia 2013, 13:18 »
Dołączam  w końcu też 13 jestem  ;D

Też mam wesele na 2 salach... Na początku bardzo się cieszyłam, ale potem Dj trochę sprowadził mnie na ziemię...

Cóż będzie co będzie  ;D

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #374 dnia: 28 Stycznia 2013, 13:27 »
2 sale to problem nie tylko dla DJ czy zespołu, ale też dla foto/ video. Wiele razy robiąc zdjęcia podczas wesel na dwóch salach, nie byłem w stanie ocenić, na której więcej w danym momencie się dzieje.

Piotr Ulanowski

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #375 dnia: 28 Stycznia 2013, 13:33 »
no zazwyczaj dzieje, sie tam gdzie ludzie tancza. A jak jest gorzko czy cos to wszyscy i tak schodza. Damy rade, zwlaszcza ze pomiedzy dwoma salami jest ogromne przejscie, takze i tak wszystko widac. Ja narzekac nie moge bo za ta cene wesela i noclegow to te 2 sale to pikus :)

Zespol muzyczny Haker.

Poza tym, jestem pewna, ze w dniu wesela malo komu bedzie to przeszkadzalo. Tak samo u mojej kuzynki, (miala na UTP) tam sala jest na pietrze, a lazienka na parterze. Kazdy tutaj mowi, ze to jest najgorsze wyjscie, bo trzeba latac i w ogole z gory na dol, a powiem szczerze , ze goscie weselni nawet ci starsi problemu nie robili. Jak mus to mus, na takie rzeczy sie nawet uwagi nie zwraca  i jestem pewna, ze tak samo bedzie z podzielona sala. Ludzie ogolem latwo sie adaptuja do dostepnych warunkow, beda sie bawic tak czy siak :)

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #376 dnia: 28 Stycznia 2013, 13:39 »
no zazwyczaj dzieje, sie tam gdzie ludzie tancza. A jak jest gorzko czy cos to wszyscy i tak schodza.

Niekoniecznie :) Wiele razy łapałem, podczas gdy grała muzyka, lepsze ujęcia przy stołach niż na parkiecie.

Piotr Ulanowski

Offline instantimages
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #377 dnia: 28 Stycznia 2013, 17:41 »
Piotr ma całkowitą rację.  To jest dość uciążliwe.  Zwłaszcza dla DJ-a/ zespołu, który po prostu przez to traci kontakt z gośćmi.  Kontakt troszkę się traci nawet gdy DJ jest na innym poziomie - 2 metry wyżej na scenie ( restauracja Zatoka ) - spotkało to w zeszłym roku moją PM.  Musieli biegać do góry po małych krętych schodach w ciemności.

Jeszcze mały offtopic - zwolniła się sala w Ostromecku 31 sierpnia 2013 jeśli ktoś by jeszcze szukał.  Taki los i niestety także straciłem wspaniałą parę na ten dzień.  Wszystko muszą przekładać.

Marek

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #378 dnia: 29 Stycznia 2013, 11:35 »
Dziewczyny, wiecie może czy przy chęci uzyskania pozwolenia na ślub w innym kościele niż ten do któregoo należę lub należy mój narzeczony, ksiądz pyta się o powód wyboru innego kościoła? Ja pod koniec poprzedniego roku przeprowadziłam się na drugi koniec miasta (ale nie jestem tu zameldowana)i ciężko by było żeby ślub był w moim dawnym kościele. Nie uśmiecha mi się jazda prawie godzinna do ślubu w godzinach szczytu w korkach. Nie wiem co w takiej sytuacji powiedzieć księdzu jeśli będzie pytał...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 29 Stycznia 2013, 11:47 »
Beatko, nawet jeśli pyta, to to co napsialas jest calkiem przytomne i mysle, ze ksiadz zrozumie czemu :)
Mozesz dodac, ze nie chodzisz na msze do swojej parafii, bo jest taki kawal drogi od miejsa zamieszkania, tylko wlasnie tu, gdzie przyszlas prosic o slub.
My tez bylismy w tej sprawie  ksiedza, powiedzial tylko, ze szkoda, bo lubi jak jego parafianie sie zenia i tyle.

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #380 dnia: 29 Stycznia 2013, 12:04 »
Właśnie chodzi o to, że za często nie chodziłam tutaj przy obecnym miejcu zamieszkania do kościoła bo jestem tu od niedawna...a ślub nie chcemy w kościele moim,ani w kościele mojego narzeczonego ani w tym, który jest najbliżej mojego obecnego miejsca zamieszkania, bo...no cóż..jest w budowie i nie ma co ukryważ, że troszkę jeszcze straszy w środku...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #381 dnia: 29 Stycznia 2013, 12:18 »
Za czesto nie chodzilas, ale chodzilas i tyle ;) mozesz powiedziec, ze Ci sie podoba w srodku i jakos sie do niego przyzwyczailas.
Nie cykaj kobieto ;) ja nie trafilam nigdzie jeszcze na szurnietego ksiedza, wiec czemu Ty bys mialas ? :)

a o jaka parafie sie rozchodzi?

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #382 dnia: 29 Stycznia 2013, 12:25 »
A to nie trzeba mówić przy proszeniu o zgodę, gdzie ten ślub chce się wziąć??:P
Zgodę chciałabym z parafii p.w. Opatrzności Bożej, mój najbliższy kościół obecnie to Parafia pw.bł. Michała Kozala Bp i M, ale ślub chcielibyśmy w katedrze bydgoskiej(chociaż pytanie czy termin będzie jeszcze wolny)..jeśli nie to bardzo mi się też podoba kościół na Osowej Górze na wylocie na Osówiec, byłam tam na mszy i miło mi się kojarzy

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #383 dnia: 29 Stycznia 2013, 13:30 »
Opatrzności jest na Kapach, a pozostałe na drugim końcu bydgoszczy :P
My jak bylismy w mojej parafii prosic o zgode na slub w innej, to powiedzielismy ze poprosimy ladnie, ksiadz zapytal takna luzie jaki powod, to pwoeidzielismy, ze mieszkamy w miescie i ze tam chodzimy do parafii, tyle, ze nie jestesmy jeszcze zameldowani. Bez problemu napisal taki swistek.

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #384 dnia: 29 Stycznia 2013, 13:46 »
My również bierzemy ślub w innym kościele niż parafia PM i moja sama, rozmawialam o tym z księdzęm i mówił, że to żaden problem. Tylko musimy się określić czy chcemy pozwolenie na sam ślub czy na wszystko tzn na spisanie protokołu itd. my chcemy wszystko w jednej parafii żeby było mniej "latania" i jedynie co będziemy musieli zrobić to po załatwieniu tych formalności dostarczyć zaświadczenie do mojej parafii, żeby można było zapowiedzi umieścić w gablocie :)Tak więc spokojnie, ksiądz napewno wszystko Wam wyjaśni i nie sądze żeby robił jakieś problemy :)

aa jeszcze tylko dodam, że właśnie umówiłam się na pierwsze spotkanie dot. poradnictwa rodzinnego :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #385 dnia: 29 Stycznia 2013, 13:54 »
KiM a poradnia  nie jest ważna 3 m-ce?  :drapanie: :drapanie: :drapanie: :drapanie: :drapanie:

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #386 dnia: 29 Stycznia 2013, 14:07 »
Z tego co się orientuję to jakiś świstek pomiędzy kościołem a USC jest ważny 3 miechy  8)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 29 Stycznia 2013, 14:21 »
na naukach nam powiedzieli że poradnia ważna 3 miesiące.

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #388 dnia: 29 Stycznia 2013, 14:31 »
A to niestety nie wiem ten temat jeszcze przede mną  :(

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 29 Stycznia 2013, 14:33 »
Najlepiej zapytać w parafii :) bo to on to sobie wyznacza.