Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2013  (Przeczytany 100608 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2013
« Odpowiedź #270 dnia: 27 Grudnia 2012, 19:43 »
Ja dziś wstąpiłam do salonu fryzjerskiego Zaremba na Gdańskiej i umówiłam się już na fryzurę ślubną :) Do salonu mam blisko, a wiem, że jest dobry, więc sądzę, że nie będę zawiedziona. Fryzurę próbną mam 8 czerwca :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #271 dnia: 27 Grudnia 2012, 20:11 »
Mandinko lepiej bys sie pochwaliła jak przymiarka:)

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #272 dnia: 27 Grudnia 2012, 21:33 »
ooo Mandinko, a byłaś już czesana przez fryzjerów z tego salonu? bo ja też mam do niego blisko, a zupełnie nie mam pomysłu do jakiego fryzjera iść...i powiedz czy nie zdziwili się że tak szybko sie umawiasz? czy to już jest czas? i czy orientujesz sie jak kształtują się tam ceny? z góry dziękuje :)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #273 dnia: 27 Grudnia 2012, 22:09 »
AlicjaEwa, pisałam o przymiarce na poprzedniej stronie ;)
KiM, tak, kilka razy byłam już w tym salonie. Wprawdzie parę lat temu (teraz zapuszczam włosy), ale zawsze wychodziłam zadowolona. Czesała mnie wtedy pani Monika która nadal tam pracuje i do której również na fryzurę ślubną się zapisałam :) Co do cen, to jak wiadomo jest to renomowany salon, ale szczerze mówiąc nie pamiętam jak kształtują się tam ceny ;-) Kilka lat temu nie zwaliły mnie z nóg, więc mam nadzieję, że teraz też będą do przęłknięcia, choć jak wiadomo wszystko co ślubne jest dwa razy droższe ;) Chyba byłam dość wcześnie się zapisać, ale nikt nie powiedział, że "zbyt" wcześnie, także przynajmniej mogę to już odhaczyć :)
Swoją drogą, to mam fryzjerkę w rodzinie narzeczonego i pytałam o salon Zaremba, to mówiła, że może śmiało polecić, także jestem spokojna :) Na początku chciałam, żeby to ona mnie czesała, ale nie chę jechać do Fordonu autobusem w dniu ślubu... jakoś wolę mieć wszystko w okolicy ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 28 Grudnia 2012, 10:17 »
ach jakoś mi uciekło...:) no to super że masz te przymiarki jakoś tak szybko, ja sie stresuje swojej miesiąc przed slubem... ale nie szyją mi jej od podstaw.
Mandinko też masz pop papugami, dobrze pamiętam? kontaktowałaś sie z nimi ostatnio?

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #275 dnia: 28 Grudnia 2012, 18:58 »
Ja też dziewczyny już wybrałam! Na początku podobało mi się coś innego, po paru przymiarkach też zmieniłam koncepcję, ale tak jak mówicie - przymierzyłam TĄ i to była TA! Mojej Mamie szczęka opadła z wrażenia, a potem i Mama i Babcia się popłakały... więc jestem spokojna o efekt :D poszłam w ukosy, które zawsze mi się podobały, i wzory na gorsecie, które też mi się bardzo podobały, ale w sukni znalazły się też falbany o których wcześniej w ogóle nie myślałam! No ale jak suknię włożyłam to okazało się, że i falbany mi w niej pasują, i że biały nie jest taki straszny (w tym modelu. bo przy innych materiałach biały nie wyglądał na mnie tak dobrze). Wklejam poniżej zdjęcie - mam nadzieję, że nie okaże się za duże - ale niestety zdjęcie nie oddaje jej uroku i tego, jak ja w niej wyglądam. Po samym zdjęciu nie wybrałam jej w ogóle do przymiarki, ale kiedy zaproponowała mi ją pani ekspedientka i przymierzyłam ją, to nagle suknia na mnie nabrała zupełnie innego wyglądu. Jestem oczarowana  ::) a moja Mama nie może przestać o niej mówić :p Suknię wybrałam w salonie Amber (w sumie 7-my czy 8-my salon, który odwiedziłam), i jego obsługę mogę polecić z czystym sumieniem każdej PM.

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #276 dnia: 28 Grudnia 2012, 21:58 »
Invis gratulacje :) suknia śliczna, a co najważniejsze widać, że naprawde Ci sie podoba :D
... chyba każda z nas kupiła suknie, o które wcześniej wcale nie myślała :P

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #277 dnia: 29 Grudnia 2012, 08:38 »
przepiękna suknia~!
dziewczyny u nas katastrofa.
ale opowiem za pare godzin co wyjdzie...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 29 Grudnia 2012, 12:59 »
Niestety zmieniłam sale.
Bo właścielka sprzedała salę.
Wrociliśmy właśnie, mamy nową umowe. teraz z Telimeną.

Offline bakusiowa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2013
« Odpowiedź #279 dnia: 29 Grudnia 2012, 14:42 »
Oj to nie zazdroszczę Wam nerwów. . . .  a jaką wcześniej sale mieliscie? Wertuje strpny i nie mogę znależć.  Pod Paugami?

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #280 dnia: 29 Grudnia 2012, 15:08 »
U nas to samo... Też mieliśmy mieć Pod Papugami i dziś rozwiązaliśmy umowę. Mamy już upatrzoną jedną salę i wstępnie zarezerwowaną, ale po Nowym Roku spotkamy się by przyklepać termin ostatecznie. Ale jeśli ktoś będzie zainteresowany to babka ma najpierw do nas zadzwonić, także  myślę, że będzie dobrze.

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #281 dnia: 29 Grudnia 2012, 23:23 »
Ojaaa, dziewczyny, bardzo niefajna sytuacja :( Współczuję teraz załatwiania wszystkiego od nowa, sala to jednak jest grubsza sprawa.

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #282 dnia: 30 Grudnia 2012, 00:45 »
Invis, no sytuacja nie do pozazdroszczenia... ale u nas już chyba opanowana, jak po Nowym Roku podpiszemy umowę to się pochwalimy w jakiej restauracji :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #283 dnia: 31 Grudnia 2012, 14:48 »
Dziewczyny, dzisiaj kupiliśmy obrączki:)
już nie mogę się doczekać odbioru:)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #284 dnia: 1 Stycznia 2013, 11:22 »
AlicjaEwa, super :) U nas do obrączek jeszcze jeszcze... ;-) Pochwal się u kogo kupiliście :)

Dziewczyny mamy 2013! To będzie nasz rok! ;D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #285 dnia: 1 Stycznia 2013, 12:15 »
u Głębockiego, w końcu rodzina;)
zdecydowanie to będzie nasz rok!
:*
Mandinko trzymam kciuki za sale!

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #286 dnia: 1 Stycznia 2013, 21:42 »
Wszystkim Parom Młodym biorącym ślub w tym roku życzę spokojnych i owocnych przygotowań do Waszego Dnia. No a przede wszystkim świetnego albumu ze zdjęciami ;)

Piotr Ulanowski

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 2 Stycznia 2013, 19:38 »
Dziewczyny, z ostatniej chwili...
zarezerwowaliśmy w końcu termin w kościele garnizonowym( rondo bernandyńskie) na naszą wybraną 16;)
no i co łaska : 100 zł :P

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #288 dnia: 2 Stycznia 2013, 20:33 »
my juz dawno rezerowalismy, ale nawet nikt nie wspomnial o "co laska" :P

PS mam pytanie odnośnie alkoholu- my bedziemy kupowali wodke i inne alko. w makro na karte stalego klienta i koncesje (pozyczymy to od znajomych) i pytanie brzmi czy ktoras z Was bylaby tez tym zaintersowana :) pytam sie bo Ci znajomi mówią, że im sie bardziej "opłaci" jeśli będą kupowali więcej a nie tylko 100butelek... Myślę, że różnica w cenie to ok 2zl na butelce w porównaniu z marketami, więc szału nie ma, ale zawsze coś :) My chyba zdecydujemy się na Soplice, ale Wy możecie kupić każdą wódkę :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 2 Stycznia 2013, 21:48 »
nasz kościół to w ogóle specyficzny. to było nasze 3 podejście, bo a to za wcześnie, a to nie ma księdza dziekana.. no i w końcu się udało. ;) ale chyba tylko dlatego że sie dziekanowi w mailu poskarżyliśmy że nie mozemy go zostać i ślubu zarezerwować, więc wydał dyspozycje by tym upierdliwcom z sierpnia przyklepać :D

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #290 dnia: 3 Stycznia 2013, 08:03 »
Ala, a w jakiej parafii bierzecie ślub?

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 3 Stycznia 2013, 08:31 »
Precious, w kościele garnizonowym ( rondo grunwaldzkie), ksiądz + wojskowy to przerażające połączenie:P na szczęście nam ślubu w koncelebrze przyjaciel mojego PM, także możemy spodziewac się wyczesanego kazania:)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #292 dnia: 3 Stycznia 2013, 14:26 »
AlicjaEwa, my w Bazylice na wejściu płaciliśmy 200zł, także 100zł to nie taki ból ;)

Dziś mogę uroczyście oświadczyć, że mamy nową salę, dziś podpisaliśmy umowę :) Hotel Pan Tadeusz (nie mylić z Dworkiem Pan Tadeusz, choć właściciel ten sam ;) ) w Osielsku, dawne Millenium. Od niedawna jest tam druga sala która bardzo nam się podoba. Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia :)
Oto ona (zdjęcia ze strony):

Tylko nasz stół nie będzie ustawiony po tej stronie sali co na pierwszym zdjęciu, tylko w drugim końcu. Póki co jesteśmy bardzo zadowoleni. Pani Ewa, manager restauracji jest bardzo miła i konkretna. Odpowiadała na moje pytania zanim zdążyłam je zadać ;)  Dostaliśmy 3 propozycje menu, które jest jednak elastyczne i może sobie dopasować co nam pasuje. A co najlepsze... będę tam na weselu dwa tygodnie przed własnym :D Także na własne oczy przekonam się jak jest ;)

A tak poza tym to dziś przyszedł przelew od właścicielki Papug (reszta rekompensaty), także jestem mega zadowolona :) Ten rok się dobrze zaczął ;)

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #293 dnia: 3 Stycznia 2013, 19:34 »
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę...z moim PM mamy dopiero zarezerwowaną salę, orkiestrę oraz zaklepany termin w kościele. Ze względu na natłok pracy i brak wolnego czasu stoimy w miejscu :/
Największy problem mamy teraz z kamerzstą i fotografem...jak nie brak terminu to ceny są z kosmosu.
Najprawdopodobniej będę zmuszona wziąć kilka dni urlopu w pracy, żeby móc spokojnie iść wybrać sukienkę-już nie mogę się doczekać i inne sprawy pozałatwiać :)

Wam też tak czas szybko leci?? Pamiętam, jak niedawno się zaręczyliśmy z PM a tu proszę już nowy rok :) Przy okazji pragnę Wam wszystkim złożyć najserdeczniejsze życzenia noworoczne - to będzie Nasz rok :D

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #294 dnia: 3 Stycznia 2013, 21:14 »
Olimpia, a w jakim przedziale cenowym szukasz fotografa?

Ja sukienkę wybrałam w jeden dzień, także dość szybko, a obawiałam się, że będzie się to ciągnąć miesiącami ;) Życzę owocnych poszukiwań :) Ja muszę się za butami rozglądać powoli, ale żadne które oglądałam mi się nie podobały...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 3 Stycznia 2013, 21:25 »
Mandinka, wiem że w Bazylice jest 200 zł na dzień dobry, bo to Bazylika. Ale taki zwykly garnizonowy kościółek?:P
Piękna ta sala, gratuluje! Z ciekawości jaki przedział cenowy tam mają?

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #296 dnia: 3 Stycznia 2013, 21:35 »
Na nową salę 190zł od osoby (my utargowaliśmy do 185zł bo jak się okazało mój tata zna właściela ;) oszczędność niewielka, ale zawsze ) a na "starą" (która również jest ładna) 170zł. Obie sale są ładne, ale ta nasza nas urzekła :) Jak jest ciepło z boku sali wystawiają coś na kształt "ogródka piwnego" także goście będą mogli się przewietrzyć. Byle tylko nie odeszli zbyt daleko ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 3 Stycznia 2013, 21:53 »
to nie tak źle, aczkolwiek muscie pomyśleć o jakimś transporcie dla gości z koscioła, wiadomo że to dalej niż do papug. no i transport samych młodych, czym planujecie jechać?

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #298 dnia: 3 Stycznia 2013, 22:18 »
Myślimy, myślimy :) Zawsze mnie irytuje jak ludzie nie myślą o takich rzeczach i potem połowa gości, kierowcy pić nie mogą. Pewnie pod Bazylikę podstawimy jakiś autokar czy busik - informację o tym wrzucimy do zaproszeń. A jeśli chodzi o powrót to chcemy zapłacić z góry znajomemu taksiarzowi żeby np. od 1:00 stał pod restauracją i odwoził wychodzących gości. Busika na powrót nie ma co wynajmować, bo ludzie o różnych godzinach się rozchodzą :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 4 Stycznia 2013, 07:19 »
Jeżeli dj czy zespół by ogłosili że będzie bus o 4 rano żeby wszystkich odwieźć, to by zostali. ;) a tak to bedą się rozłazic;P