Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2013  (Przeczytany 100686 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2013
« Odpowiedź #210 dnia: 31 Października 2012, 16:46 »
KiM to chociaż powiedz jaki fason?;)

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #211 dnia: 31 Października 2012, 21:06 »
linia A, biała, bez cekinków, perełek, kokardek, świecidełek itp. na piersiach i pasie tak jakby "zakładana" a pózniej luźno puszczona, w pasie będzie miała prawdopodnie jakąś róże czy cos w tym stylu.... a dekolt delikatne "serduszko"... strasznie cięzko opisać ją słowami :p poprostu jest idealna :D

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #212 dnia: 2 Listopada 2012, 23:15 »
Nooo dziewczyny... muszę się pochwalić. Wybrałam suknię, jestem nią oczarowana i szczęśliwa, że to już za mną ;)
Ale po kolei. Najpierw sama odwiedziłam salony Angela, Malena i Dominika na Dworcowej. Może przy okazji opiszę swoje wrażenia z salonów, może komuś się przyda ;)
Angela - pani która mnie obsługiwała była bardzo miła, cierpliwa, zdawała się rozumieć moje wątpliwości. Przymierzyłam 4 sukienki, z których dwie wpadły mi w oko. Sukienki przymierzałam w nie swoim rozmiarze, po prostu Pani nie zawsze dopięła mnie z tyłu :P Spędziłam tam jakieś 40 minut więc miałam jeszcze czas żeby pochodzić po innych salonach. Następny był salon...
Malena - również na Dworcowej. Obecnie mają tam wszystkie sukienki po 1600zł. Wybór może i duży, sukienki niebrzydkie, ale wszystkie w rozmiarze 34/36. Wbiłam się w jedną, ale szału nie było. Pani w salonie całkiem sympatyczna.
Dominika - kawałek dalej od Maleny. Obsługiwały mnie dwie panie, również sympatyczne. Przymierzyłam 3 sukienki, z czego jedna "wwooooww"... "Zrobiła mi" talię :D Z biustem oczywiście nie do końca się zmieściłam, ale to było do przewidzenia ;] Ogólnie sukienka piękna, naprawdę dobrze w niej wyglądałam. W zasadzie tutaj mogłabym zakończyć poszukiwania, ale jakoś tak nie mogłam tak szybko podjąć tak ważnej decyzji ;)
Zadzwoniłam więc po siostrę (świadkową) i kuzynkę. I odwiedziłyśmy jeszcze trzy salony.
Elizabeth -  pani dość miła (choć nie do przesady :P ), przywitała mnie pytaniem- sugestią czy interesują mnie sukienki z przeceny. Powiedziałam, że niekoniecznie, że szukam tego i tego, i czy może mi coś zaoferować. Niestety do kupienia było tylko to co w salonie - bez zamawiania większych rozmiarów. Więc wyszłyśmy, bo na mój cyc to tam nic nie było ;] Potem zaszłyśmy do...
Madeline Exclusive na Gdańskiej. Podobnie jak w Elizabeth mieli tylko to co na miejscu przecenione. Zamówienie odpowiedniego rozmiaru nie wchodziło w grę. Pani niby była miła, ale odniosłam wrażenie, że chciała się mnie szybko pozbyć :P Na koniec zaszłyśmy jeszcze do salonu...
Romantica - obsługiwała mnie bardzo miła, 'ruda' pani. Podsunęła mi 3 sukienki, z czego dwie były warte uwagi, tzn. wyglądałam w nich korzystnie. Ogólnie sukienki były nawet- nawet, ale ja chciałam białą, a tam mieli raczej więcej w kolorach ecru, śmietankowym itp. Sukienki były dość drogie,  kupno 3000 lub 3300 (te które mierzyłam) a wypożyczenie 1700zł. Byłabym nawet skłonna tyle zapłacić, ale cały czas w głowie miałam suknię z salonu Dominika.
No to dla spokoju sumienia przeszłam się jeszcze raz do Angeli, potem do Dominiki i... tam zostałam :) Wybrałam suknię którą oglądałam wcześniej, kuzynka i siostra były jednomyślne - TO TA :) Sukienka sama w sobie nie jest może jakaś szczególna, ale JA wyglądam w niej bardzo korzystnie, szczupło i po prostu ładnie. A jak mi jeszcze na wymiar uszyją to już w ogóle :) Pierwszą przymiarkę mam 21.12 :) Nie mogę się doczekać :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #213 dnia: 3 Listopada 2012, 08:55 »
Mandinko, gratuluje! :* dysponujesz może zdjęciem kreacji ?:P Dziewczyny Wy tu opisujecie poszukiwania , a mi wystarczył jeden salon :D szybka jestem!
ja przymiarkę będę miała miesiąc przed ślubem w celu dopasowania, pani optymistycznie zalożyła że schudne troche jak większość panien młodych na miesiąc przed ślubem :D
w romantice upatrzyłam sobie kiecke rok wcześniej , a jak doszło co do czego to nawet tamtej nie zmierzyłam.:)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #214 dnia: 3 Listopada 2012, 14:27 »
AlicjaEwa, dziękuję :) Co do sukienki, to wklejam zdjęcia ze strony salonu Dominika :) Sama sobie też zrobiłam w niej zdjęcie komórką, ale wylewa mi się cyc z gorsetu i niekoniecznie chcę Wam uraczać tym widokiem ;-) Oczywiście z tej MOJEJ już nic wylewać się nie będzie :) W ogóle Dominice, Angeli i Malenie pozwolono mi zrobić zdjęcia sukienek, zaś w Romantice nie :>
A oto i ona:

fotki za duże

Z tą różnicą, ze moja będzie mieć dekolt w falę, nie w serduszko. No i te aplikacje na pasie są w rzeczywistości trochę ciemniejsze, wręcz jasnobeżowe, tylko na tym zdjęciu (albo na moim monitorze) wyglądają na takie jasne.
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2012, 13:49 wysłana przez Maja »

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 3 Listopada 2012, 20:26 »
Mandinko, podoba mi się! :) ma w sobie coś, urokliwa<3
 w romantice mozesz fotke zrobić ale po zakupie.
ja za chwilkę postaram się wstawić fotke mojej kreacji , zobaczymy jak mi sie ten manewr uda:D
to moja wybranka ;D

a to tył:

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #216 dnia: 3 Listopada 2012, 20:34 »
AlicjaEwa, Twoja sukienka jest bardzo ładna, pięknie podkreśla figurę. Ja oczywiście nie mogłabym takiej mieć, ale Ty na pewno będziesz wyglądać bardzo ładnie. Powiesz ile Cię kosztowała? Bo pewnie niemało :>

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 3 Listopada 2012, 20:46 »
sama nie sądziłam, że będę w niej ładnie wyglądać. aczkolwiek pani w sklepie jak tylko mnie zobaczyła to widziała mnie właśnie w niej.
sukienka była z wyprzedaży- 1900.
:)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #218 dnia: 3 Listopada 2012, 21:51 »
No to tak jak moja - też 1900zł :) Pierwotnie (chyba też po przecenie, ale nie jestem pewna) kosztowała 1750zł, ale za uszycie takiej samej na mnie zapłace 150zł więcej bo materiału więcej na biust pójdzie ;) A, no i będę miała ramiączko przez szyję, bo muszę mieć ;) Ogólnie strasznie korci mnie, żeby pokazać suknię narzeczonemu, ale będę twarda...  ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 4 Listopada 2012, 13:41 »
Mój PM widział zdjęcie sukni :) najważniejsze że wybór sukni mamy już za sobą. a ja tak sie bałam! :) a teraz poszłabym mierzyć jeszcze raz<3

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #220 dnia: 4 Listopada 2012, 19:46 »
Mandinka sukienka suuper (sama ja przymierzałam :D), AlicjaEwa, sukienka śliczna i bardzo orginalna :) musisz miec bardzo charakterystyczną urodę, że ją wybrałaś (więc napewno zrobisz w niej furorę!)
Mandinka co do przymiarki to szybko ją masz, bo ja  w Dominice mam dopiero na koniec marca :)
a oto moje cudo :) (o ile będę umiała wstawić foto :P)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 4 Listopada 2012, 21:11 »
Kurczę, jak fajnie że powoli 13-tki mają już swoje ślubne wyśnione kreacje:) KiM Twoja suknia również jest piękna, na pewno będziesz wyglądać w Tym Dniu zjawiskowo, a Twój PM zaślini się przed ołtarzem, biedny nie będzie mógł się skupić na słowach przysięgi;)
co do mojej hm urody to pani w salonie też użyła takiego sformułowania i tak się zastanawiam się czy to dobrze czy źle mieć taki typ urody?;P

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #222 dnia: 4 Listopada 2012, 21:14 »
chyba baaardzo dobrze :) bo dzieki temu wyglada sie inaczej niz wszystkie :) goscie napewno beda oczarowni i kazdy bedzie pamietal i Ciebie i Twoja kreacje przez dlugi czas :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 4 Listopada 2012, 21:21 »
albo powiedzą... ale z siebie klauna zrobiła! :D

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #224 dnia: 4 Listopada 2012, 21:25 »
KiM, w sumie to nie wiem czemu tak szybko mam tę przymiarkę. Być może dlatego, że Twoja  sukienka w sumie z tego co widzę na zdjęciu już teraz na Tobie ładnie leży, a ta moja ma zdecydowanie za krótki gorset i będzie trzeba szyć od nowa... Nie wiem, ale nadal się cieszę tym, że znalazłam sukienkę i nie wyglądam w niej jak beza :D Twoja jest również bardzo ładna, w sumie wygląda jak szyta na Ciebie :)

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #225 dnia: 5 Listopada 2012, 20:13 »
Mandinka moja tez bedzie szyta od nowa dla mnie :) bo ta jest ecru, a moja bedzie biala i bedzie miala troszeczke inny dekolt :) no, ale moze w sumie Ty masz szybciej slub to pewnie tez dlatego :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 6 Listopada 2012, 11:44 »
Dziewczyny a co ja mam powiedzieć? :) ja mam przymiarke dopiero na miesiąc przed ślubem:( a najchętniej to bym jej nie zdejmowała:( :P

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #227 dnia: 6 Listopada 2012, 12:06 »
no fakt, to jeszcze bardziej dziwne niz 7 miesiecy przed :P tak naprawde to pewnie nie ma wiekszego znaczenia bo i tak odbieramy je dopiero "chwile" przed slubem :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 6 Listopada 2012, 13:26 »
Moja jako kiecka wyprzedażowa nie może być szyta na nowo to raz, a dwa wymaga niewielkiej korekty. kazali przyjść miesiąc przed to tak pójde..
ale najchętniej to ciągle bym mierzyła :D
może zrobie sobie rajd po salonach by tylko sobie pomierzyć?:P

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #229 dnia: 6 Listopada 2012, 13:40 »
hahaha tez mialam taki pomysl :P nawet jak juz mialam wybrana sukeinke to poszlam jeszcze do jednego salonu sobie przymierzyc pare kiecek :P

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 6 Listopada 2012, 13:45 »
troche sie stresuje czy miesiąc starczy na te ' drobne' poprawki...
ale póki co, mam tyle na glowie że stres związany ze ślubną zepchnę na dalszy plan...
tyle rzeczy zostało do załatwienia!
obłęd.
a ile kasy... o.O

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #231 dnia: 6 Listopada 2012, 18:18 »
ja sie wlasnie ostatnio zastanawialam co trzeba jeszcze zalatwic i w sumie wywnioskowalam, ze to co nam zostalo, trzeba zrobic 3 miesiace przed slubem... wiec albo o czyms zapomnialam, ale jestem minimalistka :P a co do kasy to zdecydowanie sie zgadzam :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 7 Listopada 2012, 10:08 »
KiM my musimy :
a) kupić buty do ślubnej, bielizne, później dodatki
b) obrączki, bo ciągle ich nie mamy
c) ogarnąć termin w kościele bo nasz ksiądz nie chciał sie zgodzić na wcześniejsze klepnięcie terminu
d) oprawe muzyczną
e) dekoracje kościoła- nie wiem na ile wcześniej, podejrzewam że na targach umowe podpiszemy
KiM my musimy :
a) kupić buty do ślubnej, bielizne, później dodatki
b) obrączki, bo ciągle ich nie mamy
c) ogarnąć termin w kościele bo nasz ksiądz nie chciał sie zgodzić na wcześniejsze klepnięcie terminu
d) oprawe muzyczną
e) dekoracje kościoła- nie wiem na ile wcześniej, podejrzewam że na targach umowe podpiszemy
f) musimy przejść sie w styczniu do lokalu gdzie mamy wesele, pare rzeczy musimy załatwić z nimi...
no i ta cała masa drobiazgów...;D

sorki za dwa razy wklejanie wiadomości- coś mi nie zatrybiło ;D

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #233 dnia: 7 Listopada 2012, 10:14 »
juz myslalam, ze o czyms zapomnialam :P ale obraczki mamy, terminw kosciele tez, oprawa muzyczna w kosciele zalatwiona, nie mamy dekroacji kosciola, ale ostatnio sie zastanawialam, czy by samemu jej nie zrobic bo moja mama dorywczo zajmuje sie takimi sprawami... tylko nie wiem czy w piatek/sobote bedzie miala do tego glowe...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #234 dnia: 7 Listopada 2012, 12:09 »
oooo mówisz że mama sie tym zajmuje? a mogłabyś mi podać na priv koszt miej więcej?:)
nie wiem jak sie za tą oprawę muzyczną zabrać ...
no i zaproszenia w lutym -marcu pora zamawiać, bo zanim oni to wydrukują też troche minie..

Offline bakusiowa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2013
« Odpowiedź #235 dnia: 21 Listopada 2012, 13:46 »
Ale Wam zazdroszczę, że macie już wybór sukni za sobą. . . ja niby wiem czego chcę ale nie mogę sie zdecydować ;( ;( I nietety im więcej mierze tym problem staje się większy. 

Opiszcie swoje doświadczenia już po zakupie, głównie chodzi mi o obsługę :)

Ja odwiedziłam salon Amber,Angela, Domonika, Madeline Exlusive,Lisa Ferrera, Mori Lee, Romantica.  Najmilasza obsługa moim zdaniem była w Amber, Angeli i Mori Lee.  Ciekawa jestem jak to wygląda poźniej przy przymiarkach :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #236 dnia: 21 Listopada 2012, 16:06 »
bakusiowa zajrzyj do wątku suknie ślubne, na pewno znajdziesz dużo przydatnych informacji. Ja kupiłam suknie  w romantice i mogę polecić salon z czystym sumieniem. Panie nie nastawione na zysk kosztem panien młodych( zdecydowanie namawiały mnie na zakup tańszej sukni, bo ich zdaniem była szyta jak dla mnie). Poza tym ja zmierzyłam tylko 4 suknie i zakochałam się w tej swojej ( zdjęcie w wątku powyżej) Wierze, ze znajdziesz coś dla siebie.
Jeżeli możesz wydać większą sumę, poczekaj do targów, do prezentacji nowej kolekcji( pierwsze już w grudniu, kolejne w lutym)
Powodzenia!;)
a tak poza tym ślubujesz w moje imieniny^^
a sale już masz?:) jak reszta przygotowań?

Offline a_lcia0023
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.10.2013
« Odpowiedź #237 dnia: 21 Listopada 2012, 20:11 »
drogie panie jeśli planujecie wesele a jeszcze wam czegoś brakuje to proponuje udać sie na Targi Ślubne.  widziałam plakat ze odbywają się 2 grudnia 2012r na hali zawisza a bilet kosztuje tylko 7zł .  Wstęp od 11 do 17. 

Offline bakusiowa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2013
« Odpowiedź #238 dnia: 26 Listopada 2012, 22:21 »
AlicjaEwa- mamy już salę, kościół, dj-a, fotografa, wódkę :D,
zostało: sukia, smoking,zaproszenia, kwiaty ( z takichh "grubszych" spraw)
Narazie na tapecie jest temat sukni, ale my,ślę, że PM też powinien już myśleć o swoim stroju. . . . , DO końca roku, ewentualnie na  początku stycznia chcemy zamówić zaproszenia, zawiadomiena i inne papierowe dodatki.
A termin wybrany świadomie - noc świętojańska :), najdłuższy dzień w roku.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 26 Listopada 2012, 22:34 »
bakusiowa gdy kupowalismy garnitur z okazji świadkowania mojego PM  pytałam w salonie kiedy należałoby zająć się garniturem ślubnym. Powiedziano nam że miesiąc góra dwa przed ślubem.

my obecnie zabieramy się za obrączki, a po targach wystrój kościoła. w lutym zaproszenia...