Autor Wątek: Jakie lokale polecacie?  (Przeczytany 166509 razy)

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #510 dnia: 14 Maja 2011, 11:55 »
Ja ze swojej strony polecam KLUBIK :) Miałam tam wesele właśnie na 40 osób i byłam mega zadowolona. Goscie tez a furrorę zrobiło patio w Klubiku ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #511 dnia: 14 Maja 2011, 18:20 »
Co do Royal to cytuję męża:
Mało miejsca dla obsługi (foto + DJ) i kiepsko o nią dbają. Zatem co do żarcia nic nie jest w stanie powiedzieć. Otwartym zostaje czy to generalny trend tego lokalu, czy Młodzi po prostu o to nie zadbali. Natomiast stoły gości się uginały, zatem chyba z menu źle u nic nie jest.
Na weselu, na którym był mąż DJ miał kolorowe światło i to dawało fajne efekty też na fotach, bo łukowate ściany są białe i przyjmowały kolor oświetlenia.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline darin
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.07.2012
« Odpowiedź #512 dnia: 20 Czerwca 2011, 10:29 »
Odnośnie wypowiedzi marcelli.
To jakiś absurd i nie ma pokrycia w rzeczywistości. Otóż, w Pałacyku w Wirówku byłam na weselu 18. 06. 2011. Chciałam się przy okazji zorientować odnośnie organizacji przyjęcia weselnego gdyż sama planuję wesele w tym miejscu. Z tego co się dowiedziałam to za dzieci do 5 lat (do 5-ga dzieci) nie ponoszę zadnych opłat. Za dzieci do 11 lat płacę 50%. Dodatkowo nie płacę korkowego za alkohol. Pensjonat ponosi opłaty za wszelkie koncesje i ZAIKS-y. Ponadto nie muszę się martwić ani o dekoracje (sama mogę dobrać kolory),ani o kwiaty idt. Wesele na którym byłam było rewelacyjne. Obsługa uśmiechnięta,fachowa,dyspozycyjna. Jedzenie wysmienite. Ponadto cudowne miejsce. Jestem na 200% pewna ze moje wesele odbędzie się własnie tam. Wypowiedz marcelli uwazam za złośliwą.   

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #513 dnia: 21 Czerwca 2011, 15:07 »
Hehe może zmienili swoje podejscie właściciele do organizowanych przez nich wesel. Nie widzę powodu dla którego marcella miałaby kłamać, widocznie tak się wtedy prezentowała ich oferta. Swoją drogą to bardzo dziwne, że tak ich bronisz...

Offline Kitty007

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.07.2011
« Odpowiedź #514 dnia: 24 Czerwca 2011, 12:12 »
Cześć Dziewczyny :)

Ja szczerze polecam Hotel Pałac nad Jeziorem w Chociwlu (ok 20-30 km za Stargardem Szczecińskim).

Dwa miesiące temu byłam tam na weselu kuzynki i sama tam organizuję swoje wesele 16 lipca br. Wcześniej w życiu bym nie przypuszczała, że takie fajne miejsce może być w takim miasteczku. Właściciele (przemili ludzie) się mało reklamują, a szkoda, bo jak dla mnie jest tam naprawdę SUPER! :)

Hotelik jest nieduży, wesele na max na 60-70 osób, chociaż ponoć bywały też i wesela na 90 osób (nocelgi dla max 46 osób - to też minus, że wszystkich gości się niestety nie położy, ale ja mam rodzinę w okolicy i dlatego noclegi dla części gości mi odpadają  ;)), ale hotelik jest bardzo bardzo przytulny i ciepło urządzony. Cena autentycznie powala na kolana w porównaniu do tego co oferują szczecińskie lokale. W cenie jest 6 (!) posiłków ciepłych (własciciele mają swoje menu, ale każda propozycja praktycznie jest do uzgodnienia - w ogóle z właścicielami można uzgodnić wszystko i ze wszystkim się dogadać), tort, ciasta (takie prawdziwe, z własnoręcznie robioną bitą śmietaną itd.) owoce, napoje. Jedyne co trzeba samemu załatwić, to alkohol. Oczywiście nie ma żadnego "korkowego". W ogóle, przepyszne jedzonko też jest własnoręcznie robione przez właścicieli, a nie żadne tam cateringi w frytury.
Sama jestem Szczecinianką, często bywam w różnych restauracjach, ale na swoim weselu koniecznie chciałam, żeby było PRAWDZIWE jedzenie.

Hotelik jest położony nad samym jeziorem, ale z dala od publicznej plaży, więc jest spokój. POza tym do hoteliku z tamtejszego kościoła (który nota bene jest przepięknym zabytkiem klasy 0) jest 5 min drogi piechotą. W nocy prześlicznie ten kościół jest oświetlony i to wszystko widać z hotelu.

Autentycznie polecam, bo pomimo, że hotelik jest mały a wystrój miłośników nowoczesnych wnętrz nie zachwyci, to jakość i mnogość tego, co oferują właściciele za taką cenę.

Aha, jeszcze dodam, że z właścicielami można się tak dogadać, że całość zapłaty można uiścić po weselu, przy czym nie stosują oni żadnych umów ani nic takiego! Wszystko jest na słowo i na zasadzie gentelmeńskiej umowy. Naprawdę to są przemili i przeuczciwi ludzie, także z czystym sercem polecam. Jeszcze przed weselem kuzynki miałam jakieś obawy, bo naprawdę sposób komunikacji i uzgadniania wszystkiego na słowo z właścicielami było dla mnie raczej jakimś kuriozum (wczesniej miałam już przyjemność ustalania różnych kwestii z właścicielami lokali w Szczecinie i wszędzie panował maksymalny formalizm i średnia skłonność do kompromisów), ale już po tym weselu w 100% przekonałam sie, że bardzo dobrze zrobiłam rezygnując z wesela w Szczecinie na rzecz tego hoteliku :):):)

Pozdrawiam :)

Offline darin
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #515 dnia: 26 Czerwca 2011, 19:49 »
Droga Suprynko otoz nie widze nic w tym dziwnego. Wyrazam tylko swoja opinie. Nie doszukuj sie tego czego nie ma. I podtrzymuje ze Pałac w Wirówku to swietne miejsce na zorganizowanie wesela i nie tylko. A Pani ksiegowa i szefowa to swietne,sympatyczne osoby. natomiast dziwni mnie Twoja negatywna postawa w tej sprawie. Pozdrawiam!

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #516 dnia: 26 Czerwca 2011, 22:48 »
Jak pobędziesz dłużej na forum, to zobaczysz, dlaczego moje nastawienie takie jest.
To bardzo fajnie, ze to super lokal. Ja go nie znam. A bronię Marcelle, bo nie widzę powodu dla którego miałaby napisać o tym miejscu coś, co nie jest zgodne z prawdą. Widocznie tak było i tyle.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #517 dnia: 27 Czerwca 2011, 08:14 »
Potwierdzam!!! Pałac w Chociwlu to super miejsce na zorganizowanie wesela.

Byłam tam dwa lata temu na 2 dniowym szkoleniu i wypad ten wraz z koleżanką wspominamy wyśmienicie!!!

Obsługa, położenie, pokoje a przede wszystkim organizacja na 5+. Pałacyk ma do dyspozycji gości łódki, rowery wodne i inny sprzęt pływający, na którym można sobie popływać po jeziorku.

Natomiast jedzenie to 6+. Posiłki były tak smaczne,że cała nasza szkoleniowa grupa w ostatni dzień pobytu zgotowała kucharkom owacje na stojąco! Było pysznie i dużo.

Właściciele są bardzo otwarci na wszelkie życzenia i propozycje. Ja ze swojej strony też serdecznie polecam to miejsce, które właściwie nie jest tak daleko od Szczecina  :ok: :ok: :ok:

Offline darin
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #518 dnia: 27 Czerwca 2011, 12:42 »
Suprynko. . . chcialam zaznaczyc ze to forum nie dotyczy przyjaciolek od serca. . . jestes stronnicza w tej kwestii mimo ze lokalu nie znasz. Radze miec w sobie troszke obiektywizmu. jeszcze raz podkreslam to co napisala marcella NIE MA POKRYCIA W RZECZYWISTOSCI!

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #519 dnia: 27 Czerwca 2011, 13:03 »
To co napisała Marcella to jej własne odczucie i doświadczenie, którego nie masz prawa negować ani krytykować. Możesz jedynie opisać swoje własne odczucia i to w jaki sposób Tobie udało się coś tam załatwić.
Też nie widzę powodu, dla którego Marcella miałaby zmyślać cokolwiek...

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #520 dnia: 27 Czerwca 2011, 14:22 »
Suprynko. . . chcialam zaznaczyc ze to forum nie dotyczy przyjaciolek od serca. . . jestes stronnicza w tej kwestii mimo ze lokalu nie znasz. Radze miec w sobie troszke obiektywizmu. jeszcze raz podkreslam to co napisala marcella NIE MA POKRYCIA W RZECZYWISTOSCI!
Pozostawiam to bez komentarza.

Offline Dorothy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #521 dnia: 4 Lipca 2011, 00:27 »
Z całego serca i z pełnym przekonaniem "U Śnieżków" w Smolęcinie.  Wesele marzeń! Lepiej byśmy sobie wszystkiego nie wymyślili.  Szczerze polecam,

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #522 dnia: 6 Lipca 2011, 16:47 »
szukam lokalu, w którym mogę zrobić przyyjęcie dla 20 osób. typowy obiad, torcik, żadnych tańców . No i w miare nie drogie. ślub bierze moja teściowa i nie chce ona robic za duzej imprezy

Offline wesele2012
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #523 dnia: 30 Lipca 2011, 22:29 »
Szukamy lokalu w Szczecinie, ewentualnie kierunek Stargard.  Bedziemy mieli ok.  25-35 osob.  Chcielibysmy cos przytulnego, z miejscem dla zespolu/dja.  Wydaje mi sie, ze wiekszosc lokali jest przeznaczona na duze wesela.  Ciezko jest nam cos znalezc dla tak malej ilosci osob.  Chcielibysmy miec wesele z poprawinami.
Mozecie cos polecic?

Offline wesele2012
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #524 dnia: 30 Lipca 2011, 23:55 »
A co sadzicie o Dworku Kurowskim? Miejsce wydaje sie byc bardzo ladne, sa elastyczni, niestety nic nie pisza o cenach, nie wiem czy maja tam miejsca noclegowe.  Jest ktos kto moze sie wypowiedziec?

Offline wesele2012
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #525 dnia: 31 Lipca 2011, 10:44 »
Sluchajcie, a hotel Nord na Mierzynie.  Mozna tam zorganizowac male wesele i miejsce ywglada przeslicznie.  Czy wtedy w tym samym czasie moze odbywac sie wesele w innej sali? Chyba tak i co wtedy? Jakos nie wyobrazam sobie takiego scenariusza

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #526 dnia: 31 Lipca 2011, 12:01 »
może hotel atrium, 13 muz, klubik ?

Offline wesele2012
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #527 dnia: 31 Lipca 2011, 13:22 »
Dziekuje :) ale jakos nie przemawiaja do mnie te 3 miejsca.  Chcemy tez poprawiny, nie chcemy martwic sie o zalatwianie jedzenia itd

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #528 dnia: 31 Lipca 2011, 13:26 »
no to jak robicie wesele w restauracji to przecież nie musicie sie o jedzenie martwic.
my mamy wesele w Ceremonii... tam jest wszystko w cenie łącznie z dekoracją, tortem, wódką, winem, napojami i ciastami.
moze warto poszukac tego typu miejsca jak nie macie ochoty na duze zalatwianie.
mala klimatyczna restauracja to jeszcze Virga na głębokim. może tam?

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #529 dnia: 31 Lipca 2011, 20:24 »
No Virga jest super. Na małe wesele akurat. Klimat fajny, pyyyyszne jedzenie. Ja polecam dalej Valentino :)

Offline Anulka_szn

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.2012
« Odpowiedź #530 dnia: 3 Lipca 2012, 10:52 »
Po bardzo udanym weselu mogę szczerze polecić lokal Ceremonia.  Jesteśmy zadowoleni w każdym calu, spełnił wszystkie nasze oczekiwania.  Jeśli chodzi o właścicieli i kontakt z nimi - wzorowo.  Są otwarci na propozycje, doradzają, współpracują.  Widać, że mają ogromne doświadczenie w organizacji tego typu imprez.  Mieliśmy wesele na 75 osób i dwie sale do dyspozycji - jedną do konsumpcji - 7 stołów i jedną do zabawy i tańców, gdyż na tym nam bardzo zależało.  Wystrój przepiękny! Wnętrze dla wymagających - eleganckie, z klasą, zero tandety serpentyn balonów i innych badziewi. . .  i te przepiękne żyrandole! Na stołach białe długie obrusy i świeże kwiaty do wyboru, u nas było nowocześnie - ciemnoróżowe storczyki, z witkami wierzbowymi w wysokich wazonach.  Jedzenie pyszne i bardzo duuużo (mieliśmy menu złote).  Wszystko w formie bufetu, gorące dania też - w takich dużych podgrzewanych zamykanych naczyniach.  Dzięki temu jedzenie nie wala się po stołach i lekko podchmieleni goście nie wybierają palcami sałatek czy mięs.  Można na koniec wszystko pozabierać, na poprawinach nawet wszystko nie "zeszło".  Tort jest w cenie.  Nasz był z "Domowej" pyszny i piękny ozdobiony tymi samymi storczykami, które były na stołach.  Obsługa bardzo sprawna, dyskretna, pomocna.  Jesteśmy niesamowicie zadowoleni i polecamy! :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 3 Lipca 2012, 19:30 »
my mieliśmy wesele w Kubusiu - polecam :-) naprawde dobrze zorganizowane i świetna zabawa :-)

dodatkowym plusem jest możliwosc zakwaterowania gosci w akademiku obok - pokoje 2-os z lazienkami, w rozsądnej cenie :-) to wazne przy wielu gosciach przyjezdnych :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline angie80
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #532 dnia: 23 Lipca 2012, 09:00 »
Witam Wszystkich.  Nasze wesele odbyło się w JF Duet w Goleniowe.  Jesteśmy naprawdę bardzo zadowoleni.  Jedzenie bardzo smaczne.  Duże porcje.  Oprócz obiadu były cztery gorące posiłki podczas całej imprezy.  Mieliśmy również stół rybny:krewetki, faszerowane szczupaki itp. . . SUPER atrakcja.  Obsługa bardzo miła.  Jedynie Pani Manager: służbistka.  Ale poza tym świetnie.  Ceny jak wszędzie ale oferta o wiele bogatsza.  No i mają pokoje hotelowe dla 150 gości.  A nam najbardziej na tym zależało.  Na poprawinach również żadnych wpadek nie było.  Poza tym całe otoczenie jest sliczne-ogrody, strumyczki.  Ja jak najbardziej polecam.  U nas wszystko odbyło się bez problemów, miło i bardzo sprawnie.  Goście także bardzo zadowoleni.  :-))))