baksa98 nie wiem czy pytanie było do mnie skierowane ale może ktoś będzie chciał skorzystać, więc opisze pokrótce jak wygląda ta moja dieta owsiankowa. Trwa 4 tygodnie.
1 tydzień - codziennie rano jesz owsianke ( 3 łyżki płatków owsianych, łyżka rodzynek, starte jabłko ze skórką,1/2 szklanki mleka), do każdego posiłku jaki jesz dodajesz również 3 łyżki płatków owsianych, mogą być całe, zmielone, namoczone dzień wcześniej. Dzienny limit kalori to 1200.
2 tydzień - na śniadanie tak jak wcześniej owsianka plus jeden raz deser z płatkami, może być jogurt z płątkami lub batonik z płatków. Dzienny limit kalori to 1500.
3 i 4 tydzień nie ma limitu spożywanych kalorii masz jedynie jeść na śniadanie codziennie owsiankę i na jakis deser owsiankowy lub inną przekąskę z płatkami owsianymi.
Oprócz tego masz wypijać dziennie 8 szklanek wody mineralnej, bo chodzi oto, żeby płatki napęczniały i wypełniły żołądek i przez dłużej dawały poczucie sytości. Preferowane jedzienie to owoce, warzywa, pierś z kurczaka, ryby, chude mleko. Aktywność fizyczna 2/3 w tygodniu po 30/40 minut. Po 30 dniach jeśli się chce utrzymać efekty należy pamiętać o rannje owsiance.
Ja się przyznam, że niezbyt do aktywności się stosuje