Autor Wątek: "Kocie mamy" palec do budki  (Przeczytany 439221 razy)

Offline agu-s

• Chuck Norris
Odp: "Kocie mamy" palec do budki
« Odpowiedź #2010 dnia: 24 Maja 2014, 15:07 »
My też się zastanawiamy nad ogoleniem naszych kociambrów.. boję się tylko, że będą się wstydzić i chować po kątach.
Znajoma goli swoją kotkę perską i zawsze przez jakiś tydzień jest obrażona na wszystkich ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2011 dnia: 24 Maja 2014, 17:25 »
Moj kuzyn persa goli regularnie.
Fakt najpierw jest obrazony kot na wszystkich po kilku dnia jest ok

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2012 dnia: 24 Maja 2014, 22:03 »
Rozmawiałam z Panem Filipem i on kategorycznie zabronił ;) Ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, nie chcę kota trzymać w łazience całe lato :P

Sylwia jak narzeczona Filipa?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2013 dnia: 24 Maja 2014, 22:28 »
Nigdy nie goliłam kotów, nie wiem co Wet na to  ::)
Koty długowłose się strzyże ale to zawsze jest stres dla zwierzaka.
Psom też jest gorąco i jakoś nikt ich nie goli, ludzie też się latem na zero nie golą.
Trzeba pamiętać, że włosy czy sierść zapewniają ochronę i pełnią funkcję termoizolacyjną.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #2014 dnia: 25 Maja 2014, 22:28 »
Mariolka? I jak kocia adaptacja? Udało się?
a nie pisałam Wam?
nie udało się, właścicielka chciała kota z powrotem, jak się dowiedziała,że siedzi pod łóżkiem i syczy na nas
oddałam go jej.Kot podobno jak wyszedł z kontenera od razu wskoczył jej na ręcę i wtulił się w jej szyję
mąż mi mówił, dobrze,że nie widziałam tego, bo bym chyba ryczała
mam nadzieję,że jednak go zostawiła na stałe u siebie

"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #2015 dnia: 29 Maja 2014, 09:12 »
Witam.
Jutro w naszym domu zagości mały kotek, dachowiec znaleziony przez dzieci mojej siostry .
Mąż w końcu się zgodził choć nie przepada za kotami .
Ja na razie nie mieliśmy żadnego zwierzątka w domu tak więc euforia ze strony Mateusza jest ogromna .... choć nie zaprzeczam ,że i ja się bardzo cieszę...  ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2016 dnia: 30 Maja 2014, 20:03 »
Dziewczyny mam pytanie odnośnie sterylizacji :P A właściwie po :) Czy waszym kotkom zmienił się charakter po niej?

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #2017 dnia: 30 Maja 2014, 20:19 »
mojemu sie nie zmienil charakter, taki przytulak jak byl taki zostal
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2018 dnia: 30 Maja 2014, 20:56 »
Właśnie też się zastanawiam nad tym... ??? ::)
Swoją drogą dzisiaj pojechaliśmy z naszą kicią na sterylizację, ale jednak przełożona na za 3 miechy, bo Celinka wagowo jest bardzo mała :-[ ...tak też mi się wydawało, że jednak powinna być większa...wagi w domu nie mam, więc nawet nie wiedziałam, że aż tak malutko waży :-\ ma 9 miesięcy i 2615g :-\ Je malutko...nawet jak dam jej surowego kuraka to potrafi polizać i zostawić... ::) Macie jakiś pomysł co jej zaserwować, żeby wcinała równo?

Offline anka332

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2019 dnia: 30 Maja 2014, 21:39 »
Właśnie też się zastanawiam nad tym... ??? ::)
Swoją drogą dzisiaj pojechaliśmy z naszą kicią na sterylizację, ale jednak przełożona na za 3 miechy, bo Celinka wagowo jest bardzo mała :-[ ...tak też mi się wydawało, że jednak powinna być większa...wagi w domu nie mam, więc nawet nie wiedziałam, że aż tak malutko waży :-\ ma 9 miesięcy i 2615g :-\ Je malutko...nawet jak dam jej surowego kuraka to potrafi polizać i zostawić... ::) Macie jakiś pomysł co jej zaserwować, żeby wcinała równo?
niestety nie pomoge, jak nasz przyszedl do nas to jadl tyle ile mu sie dalo, nic nie zostawil na pozniej, teraz juz sie nauczyl, ze jedzenie jest i nie zginie wiec sobie dzieli. A twoja celinka naprawde malutka
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • data ślubu: 12
« Odpowiedź #2020 dnia: 30 Maja 2014, 21:57 »
Mojej owszem      stała się spokojniejsza  i zarazem bardziej leniwa    kot kanapowiec
 ale to zależy chyba ogólnie od  charakteru kota , bo znam  ;)taką co sterylizacja   nie uszczupliła wrednego charakterku ;)  jak  syczała ,  gryzła   i biła  łapą tak robi to dalej ........cóż widać  taka natura  , bo porównując moją  to jest  przylepa  i podlizuch nigdy nie ugryzła  ani nie podrapała

Offline anka332

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2021 dnia: 30 Maja 2014, 21:57 »
Mojej owszem      stała się spokojniejsza  i zarazem bardziej leniwa    kot kanapowiec
 ale to zależy chyba ogólnie od  charakteru kota , bo znam  ;)taką co sterylizacja   nie uszczupliła wrednego charakterku ;)  jak  syczała ,  gryzła   i biła  łapą tak robi to dalej ........cóż widać  taka natura  , bo porównując moją  to jest  przylepa  i podlizuch nigdy nie ugryzła  ani nie podrapała

tez znam taki przypadek, sasiedzi na dole maja taka kotke
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline imaginacja2
  • uzależniony
« Odpowiedź #2022 dnia: 30 Maja 2014, 22:23 »
  o czyli  nie jeden  kotek ma charakterek  ;)

ja sterylizowałam  też    bardzo wcześnie po pierwszej rujce  ale dzisiaj nie chce mi się  już szukać  ile to kocie moje  ważyło  ale duże nie było  ;)  moze  jutro sprawdzę
  na apetyt  pewnie coś  jest ale  to   weta  trzeba zapytać
 ja mam kota z alergią  jak dostanie zastrzyk ze sterydem  to  przez tydzień zachowuje się jak odkurzacz  wtedy  to śmieci  trza pilnować ;)

Offline imaginacja2
  • uzależniony
« Odpowiedź #2023 dnia: 30 Maja 2014, 22:29 »
  sprawdziłam  ;)  2,300    ważyła  12  września a sterylizowana była 18  września

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2024 dnia: 30 Maja 2014, 23:00 »
Ooo...dzięki za fatygę :)
Wet powiedział, że w zasadzie może ją sterylizować, bo czasem i takie małe robi  ::) ale większe ryzyko, że w bezdech wpadnie  :-\ sam ma kota i powiedział, że jak to byłby jego to by jednak poczekał ::) no to wiadomo jaką decyzję podjęliśmy :P Z jedzeniem kazał próbować różne karmy i surowe mięcho...dzisiaj dostała surowej wołowiny i co ??? nawet nie tknęła :-X ...mokrych różnych też próbowaliśmy i mało którą w ogóle zje, ale to i tak podzióbie ::) Teraz to nawet tą co w miarę jadła je gorzej :-\
Suche jako tako je, więc chociaż tyle... ::)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2025 dnia: 31 Maja 2014, 06:39 »
Moje kochają pierś z kurczaka, może tego spróbuj. Tylko jak leczyłam toxo w poradni, lekarz pytał, czy koty jedzą surowe mięso. Jak powiedziałam, że czasami dostaną, to była zje**.

Perełka dzisiaj nocuje na balkonie :P Jak jej tak zostanie do końca życia to się wyprowadzę :P

Offline imaginacja2
  • uzależniony
« Odpowiedź #2026 dnia: 31 Maja 2014, 12:36 »
nie wiem czy royal albo hills nie ma karm  z większą kalorycznością 
ale ja bym za bardzo nie tuczyła kota po sterylizacji jednak  kocica masy  ciut nabrała( i nie tylko moja )  ale i też  młody kot urósł

moja to już   starsza pani jest ;) je  tylko  susz  hillsa  z hydrolizowanym białkiem ale patrząc z perspektywy czasu  dzisiaj  nie dałabym kotu "śmieciowego " jedzenia ( a już na bank nie powinno się wieprzowiny ani mleka  kotu  dawać)  alergia ujawniła się  u mojej  po 5 latach  i tak naprawdę nie wiadomo od czego   lepiej zainwestować w dobra karmę  i nie mieć problemów  ( i nie mówię o drogiej karmie ale  najlepiej patrzeć na skład )

Mkarolinka na balkonie kotka sypia nie boisz  się  ,że  wyskoczy  i ucieknie  ???

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2027 dnia: 31 Maja 2014, 16:11 »
Suchą karmę ma Acana...to chyba dobra ??? ??? ??? Mokre różne próbowaliśmy...łącznie z takimi z najwyższej półki ::) Paradoksalnie im droższa tym mniej chętniej jadła :D
Kupiłam dzisiaj karmę Bozita, bo tą chyba najchętniej jadła z tego wszystkiego ::)

Dzisiaj ugotuję jej wołowinę z marchewką i jajkiem :P zobaczymy...kiedyś jak jadłam sałatkę z jajem wykazywała zainteresowanie żółtkiem ::) może ją ten zapach jajeczny zachęci :P 

Karola...piersi z kuraka też nie chce :Blee: moich Rodziców kot to z kilometra leciał jak kuraka surowego wyczuł ::)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2028 dnia: 31 Maja 2014, 16:27 »
Maliniowa moje też tak lecą. Nie da się ich opędzić :P

Imaginacja, źle mnie zrozumiałaś. Moje koty nie śpią na balkonie. Po prostu mojej Perełce po sterylizacji odwaliła palma i wszędzie za mną łazi :) Spać mi nie daję, bo chcę ze mną w jednej piżamie być ;D Chodziło mi więc o to, że wyląduje dzisiaj w nocy poza naszą sypialnią, jak się nie uspokoi :)

Offline imaginacja2
  • uzależniony
« Odpowiedź #2029 dnia: 31 Maja 2014, 19:26 »
o mamo tak przylepa  po sterylizacji   czułości jej potrzeba  :) :) 

moja też  jak poczuję zapach  mięsiwa  zasuwa jak głupia a tu zonk  :) ni ma :)  nie wspomnę  ,że  potrafi cichaczem kraść , kiedyś ukradła kiełbasę ze święconki :)

Offline imaginacja2
  • uzależniony
« Odpowiedź #2030 dnia: 31 Maja 2014, 19:37 »
  i zapomniała   :) skleroza

jak o karmę idzie najlepiej pytać kogoś  co się zna (zależy od kota  bo  i dla kota i kotki są osobne , dla sterylizowanych  i kastrowanych też  , na skórę    , nerki   czy sierść  .............i inne cuda
  ja kupuję u weta  ale  to samo można kupić i na necie  jedyne co  było mi łatwiej ,że  dostałam próbki   
  saszetki z niewielką ilością ,  były różne smaki   i co kotu podpasuje  ,  tą  co moja  je z   z tym białkiem akurat   jest  o jednym smaku i mokrego  z tej serii moja nie ruszy   i wyboru nie ma

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #2031 dnia: 31 Maja 2014, 19:39 »
Bo te lepsiejsze karmy nie maja tyle konrerwantow i zwabiaczy niz whiskas czy kitkat;-)dlatego paradoksalnie koty je mniej chetnie jedza;-)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2032 dnia: 31 Maja 2014, 19:40 »
(...) kiedyś ukradła kiełbasę ze święconki :)
hahah :D ;D

dziś zaserwowane danie nie tknięte ::) :-\ chyba jej zacznę muchy łapać, bo to najbardziej mlaska ;) właśnie za jedną gania :D

aaa...tak poza tym to polecam fontannę dla kotów :ok: moja kicia bardzo często do niej podchodzi i pije zdecydowanie lepiej niż z miseczki :)

Offline imaginacja2
  • uzależniony
« Odpowiedź #2033 dnia: 31 Maja 2014, 20:15 »
 moja muchy  też łapie  kiedyś  takiego wielkiego komara   w pysku nosiła błeeeeeeeee  no czyste białko :)

a  woda  najlepiej  smakuje  z kranu  jeszcze se łapy  przed  umyje  ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2034 dnia: 1 Czerwca 2014, 18:26 »
Bo te lepsiejsze karmy nie maja tyle konrerwantow i zwabiaczy niz whiskas czy kitkat;-)dlatego paradoksalnie koty je mniej chetnie jedza;-)

Gdzieś słyszałam, że kot takiej karmy potrzebuje mniej bo ona ma dużo mięsa.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #2035 dnia: 4 Czerwca 2014, 20:29 »
tez prawda Karolina ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2036 dnia: 4 Czerwca 2014, 20:33 »
Przysięgam moje koty zwariowały. Fifi zaczął znaczyć teren. No nigdy w życiu tego nie robił. Żwir ten sam. Kuweta w tym samym miejscu. Latam tylko obwąchuje kąty i sprawdzam, czy gdzieś nie zrobił. Masakra normalnie...

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2037 dnia: 4 Czerwca 2014, 20:52 »
(...)obwą*piiii*(...)
;D ;D ;D

W ramach desperacji kupiliśmy Felixa...
Rano zjadła dwie łyżeczki i później jeszcze dwie ::) jak na ostatni czas to normalnie szaleństwo ;) 

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2038 dnia: 4 Czerwca 2014, 20:59 »
Obwąchuje :P hahahahaha

Nie mogę obwąchiwać na forum, bo jak obwącham to będzie źle :P

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.