Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 65624 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Odp: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)
« Odpowiedź #360 dnia: 27 Stycznia 2012, 17:33 »
My załatwiliśmy dobie autko na targach ślubnych w Spodku w Katowicach,
i niestety nie są to małe kwoty...
ze względu na to że odległość między domem moim i obecnie mojego męża i jeszcze kościołem nie dała się zmieścić łącznie z ceremonią ślubną w 3 godzinach... to wzięliśmy autko bez ograniczenia godzinowego za 800 zł i mieliśmy w tym autko nie tylko na dojazd i ślub i potem na sale, ale jeszcze wieczorkiem pojechaliśmy nim na krótki plener nad jezioro..
Ale ceny są bardzo wywindowane jeśli chodzi o auta..

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #361 dnia: 27 Stycznia 2012, 18:01 »
powiem Wam, ze jestem podłamana ceną bryczki, ale P. coś się uparł... Najgorsze jest to, że płacimy za 2 godziny - jeśli chcemy wziać ją np. na pół godziny, cena i tak jest taka sama, czyli 1000zl. Tymczasem dla nas potrzebny jest transport właśnie na ok. pol godziny, bo my się spotkamy dopiero pod ołtarzem, Tato mnie do ślubu poprowadzi i do Kościoła przyjadę ze świadkową i Rodzicami, zatem bryczka zabierze nas tylko spod Kościola na salę... i za te 20 minut drogi 1000zl!!!!! P. próbuje coś tam negocjowac, żebyśmy mogli skorzystać z bryczki podczas zdjęć plenerowych.... W każdym razie powiedzialam P. że nie będziemy jechali prosto na salę po mszy, tylko jakies mega kółko zrobimy skoro tyle mamy zapłacić  :D
Swoją drogą bryczka ładna...Mam nadzieję, ze AnioOlek się nie pogniewa, że tu fotkę wkleję, potem usunę  :D

zdjęcie za duże

Uploaded with ImageShack.us
« Ostatnia zmiana: 6 Lutego 2012, 13:17 wysłana przez Maja »
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #363 dnia: 27 Stycznia 2012, 22:58 »
a to nie jest ta bryczka z targów? tak mi się coś kojarzy... ale cena wysoka, jak za taki krótki czas

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #364 dnia: 27 Stycznia 2012, 23:39 »
uu-cena niezla za taka bryczke,dobrze,ze ja o to nie musze sie martwic:) a ten bukiecik aniolku,co wkleilas to jest piekny,bedzie fajnie pasowal do Twej sukni!

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #365 dnia: 28 Stycznia 2012, 09:57 »
całkiem możliwe femme, nie byłam na targach,ale może bryczkarz się pojawił ze swoją furą  :D

ta cena kosmiczna... :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #366 dnia: 28 Stycznia 2012, 16:16 »
emmo nie obraze sie za fotke, bo bryczka jest piekna, bajkowa i ty w falbankowej sukni slicznie bedziesz sie komponowac z nia ;)
ceny faktycznie powalaja, wiec ciesze ze tak nieduzo ten Pan od Nas wezmie nawet jakby to bylo 500zł bo paliwo drozsze niz wtedy jak dzwonilam to i tak sie oplaca

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #367 dnia: 28 Stycznia 2012, 16:53 »
farciarka z Ciebie AnioOlku :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 28 Stycznia 2012, 17:12 »
no farta mialam, ze wiedzialam do kogo zadzwonic, jak rozmawialismy to przyslodzilam troche Panu ;p a auto kiedys przyjechalo na warsztat gdzie ja bylam ze swoim autkiem akurat i jak go zobaczylam to sie zakochalam w nim! piekny angielski klasyk! ja w ogole kocham motoryzacje wiec nie dziwcie sie ze taka milosciczka aut ze mnie :) w marcu jedziemy jeszczze na targi do Wawy i tam bedzie mnostwo motorow, skuterow  i quadow  :skacza: :skacza: czyli to kocham! zaraz po PM oczywiscie ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #369 dnia: 28 Stycznia 2012, 17:16 »
AnioOlek, to z Ciebie motoryzacyjna dziewczyna  :D :D :D  fajnie  :D  ja bardzo lubię, jak ktoś ma swoje hobby, albo pasję  :D  zaraz mi sie wydaje ciekawszą osobowością  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #370 dnia: 28 Stycznia 2012, 17:39 »
motoryzacja idzie ze mna przez  cale zycie, bo tata jak bylam malutka wozil mnie na swojej jawce, pozniej ogladalam z nim co niedziele wyscigi MotoGP to tez motory, a jak poznalam Macka to zawiozl mnie do warsztatu, gdzie pokazal mi robione przez siebie auto, pozniej tez kilka sam naprawial, na codzien serwisuje wozki widlowe, a  w wolnych chwilach jak jest cieplo wsiadamy na naszego quada i jedziemy sobie pozwiedzac nasze piekne regiony :) teraz czekam na ciepelko i ze swiadkowa moja wybieramy sie na rowerek codziennie :D juz sie nie moge doczekac! :)

co do hobby to rzeczywscie ludzie, ktorzy maja swoje pasje nie sa zgorzkniali :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #371 dnia: 28 Stycznia 2012, 17:42 »
ojej, tak mi smutno, że biegać nie mogę  >:( >:( >:(  ale jeszcze tylko z 2-3 kg utyję i ruszam na biegi  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #372 dnia: 28 Stycznia 2012, 17:47 »
biedna emma... my tez zima nie mozemy jezdzic bo za zimno... :(

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #373 dnia: 28 Stycznia 2012, 23:34 »
ja kocham.. gotowac hie hie hie ;p
nie zartuje tez cos bys ie znalazlo ;p
ja sie wybieram na rowery w wodzie ;d

Offline _patka_

• Chuck Norris
hej dziewczyny witam z rana :) dzisiaj jako, ze temperatura mocno spadla ponizej zera, posiede w domu, musze zaczac robic zaproszenia bo w lutym chce je rozdac :) wczoraj pokazalam tesciowej swoja suknie :) powiedziala, ze bardzo jej sie podoba, ale na wieszaku to nie ma tego efektu, dopiero jak zaloze to wtedy jest WOW! ;D jestem juz po najtrudniejszych egzaminach, wiec moge zajac sie slubem i szukac dodatkow do sukni, ksiegi pamiatkowej itd :) jeszcze trzeba sie z dj;em na spotkanie umowic i podpisac umowe :) ide jesc sniadanko, pozniej niestety musze isc na dwor, bo moja Tola chce do porannej toalety hihi :)
aha co do butkow to ogladalam strone bialebuty.pl i przyznam ze cos mi sie rzucilo w oko, tylko nie bardzo moge ogarnac co i jak zeby spersonalizowac swoje butki :O emmo pomoz!!!

Offline emm-a

• Chuck Norris
Kochana oczywiście, że pomoge, jeżeli tylko będę potrafiła  :D

Czy wybrałaś konkretny model? Czy chcesz stworzyc swoje? Ja wybrałam drugą opcję  :D
zatem na stronie głównej sklepu weszłam w punkt II i wybrałam ostatnią opcję - wysokie obcasy i platformy - moje butki mają 8cm, ale według ich skali to już wysokie  :D 
Potem wybierasz kształt butów i materiał - kolejne punkty.
AnioOlku jeżeli będziesz miała jakieś pytania czy wątpliwości, to pisz na ich adres mailowy - ja wysłałam kilka maili z różnymi pytaniami zanim zamówiłam butki. Szybko i rzeczowo i cierpliwie odpowiadaja  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
wypatrzylam sobie butki na platformie i obcas 7,5 cm :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
pokaż jakie :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
http://bialebuty.pl/WYKONANIE_Slubne_PLATFORMA_F_9353__skora_NATURALNA_BIALA_i_ECRU__obcas_pokrywany_skora-2697.html
tylko emmo powiedz mi, bo tu na stronie jest wyzszy obcas a mozna go obnizyc, wiesz cos moze na ten temat? Czy jesli tam jest wysokosc podana to juz nie mozna zmienic. wg siebie

Offline emm-a

• Chuck Norris
według mnie można - wejdź w punk IV i buty symbol F - te które wybrałaś, mają taki symbol, tam jest wybór obcasów dla butów o tym symbolu, w razie czego zapytaj ich w mailu przed złożeniem zamówienia. Butki fajne wybrałaś, rozumiem że chcesz białe skórzane?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
tak biale skorzane, a myslisz ze mozna je pozniej gdzies jeszcze zalozyc?

Offline emm-a

• Chuck Norris
pewnie że tak, sa fajne; ja nie mam nic przeciw białym butom. Mam duzo letnich i wiosennych jasnych sukienek, spódniczek i spodni, do których białe buty by pasowały. Po prostu zamówiłam srebrne, bo do paska mi będą pasowały, a poza tym wbiłam sobie do głowy, że chcę własnie srebrne  :D I jestem pewna, że moje srebrne będę często nosiła  :D
Mam jedynie obawy co do Twojego obcasa, który tez jest skórzany. Mam buty których obcas też jest pokryty skórą i mimo że butów nie niszczę, te wygladają kiepsko...właśnie przez obcas...każda rysa, uszkodzenie, zaraz widać...na białych będzie widać jeszcze bardziej...

Moje srebrne nie mają obcasu skórzanego tylko pokryty jakąś srebrną farbą. Dobrze to wygląda i jest praktyczniejsze. Ale ja tak sobie właśnie wybrałam, bo obawiałam sie że inaczej szybko styram mój skorzany obcas...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Aniolku butki .. hm ogolnie przod mi sie nei podoba ale tyl ekstra ;D
ja kupialm buty typowo slubne ;p nie sa najgorsze ;p ale nigdy tez ich nei zaloze a 170zl poszlo ;p

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
co do butow popieram Sylwusie, a mam pytanie na ktorego Dja sie zdecydowalas?

Offline _patka_

• Chuck Norris
mamy sie spotkac z jakims chlopakiem z Nowogardu, gdzies mialam jego strone int. jak znajde to wrzuce ;]

Offline _patka_

• Chuck Norris
jak Wam popoludnie mija? Ja z rana robilam zaproszenia. Wczoraj wydrukowalam tekst, dzisiaj posklejalam dwie kartki ze sobą, i zaczęłam kleić wstążki :) Zamówiłam też koperty na zaproszenia, ale tylko na te do wysłania, resztę którą będę roznosić osobiście mam bez koperty....  nie wiem czy to dobrze???

Offline anikaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 2.08.2008
My - nawet te wręczane osobiście - dawali w kopercie.

Offline _patka_

• Chuck Norris
A tak w ogóle to robię obiadek teraz hehe ;D paszteciki z mięsem drobiowym,  cebulką i pieczarkami i do tego czerwony barszczyk :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
AnioOlku mój P. byłby zachwycony gdybym mu taki obiadek zaserwowała  :D
Niestety, ponieważ jestem na lekkiej diecie żołądkowej, przyrządzam lekkie jedzonko, a że nie zamierzam gotować dwóch obiadów, P. musi wsuwać to, co ja  :D  trochę sie krzywi, ale daje radę...;-)

my będziemy dawali osobiście zaproszenia też w kopertach, jutro właśnie zamierzam wręczyć pierwsze - mojej przyjaciółce swiadkowej  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
wiecie co, przemyslalam sprawe, i zadzwonilam do Pana od kopert i domowilam jeszcze na te zaproszenia, ktore bede roozdawac osobiscie (podejrzewam ,ze bez M. bo on nie bedzie mial czasu :P) bo rzeczywiscie nieladnie by to wygladalo :) dobrze, ze jeszcze nie wyslali to za przesylke raz zaplace :)
co do obiadku to wspolczuje i Tobie emmo i P. oczywiscie, chlopina musi Cie bardzo kochhac skoro godzi sie na takie jedzonko ;)