Nasze planowane oszczędności:
1. zaproszenia ręcznie robione( zamówiłam papier czerpany z Muzeum Papiernictwa w Dusznikach Zdroj przez internet, do tego kupiłam złoty marker,kalkę kreślarską,sznurek parciany i lak do pieczęci) cena jednego zaproszenia- ok. 1,50
2. fotograf z rodziny ( choc pojawiła się nowa opcja

)
3. miejsce na wesele 50 zl za godzinę i w tak ślicznym miejscu,że nie trzeba specjalnych dekoracji (chętnie udzielę informacji na ten temat)
4. catering ( zabezpieczają- zastawę, dekoracje, obsługę, obiad (ziemniaki,schabowy solidny, surowki do wyboru, rosół z prawdziwym makaronem i warzywami), podanie dzika-którego sami kupujemy,juz upieczonego , a podgrzanego w kominku w naszej chatce weselnej. Do dzika zrobią jeszcze sałatki i surówki. Cena od osoby razem za wszystko,wliczając powyższe- 30 zl od osoby. Myślę, ze to bardzo tanio.
5. ciasta piec będą nasze Babcie, Ciocie, Mamy itp:)
6. Kamerzysta- znajomy
7. Buty ślubne- allegro:) Udało mi się,bo są przecudowne i akurat dobre , a zapłaciłam za nie tylko 50 zł...
8. Welon- mama ma zdolności krawieckie:) Dziewczyny- welon każda z Was bedzie potrafiła zrobić- gwarantuję! Trochę tiulu, grzebyk przezroczysty do włosów z pasmanterii, do tego można z gipiury powycinać motywy koronkowe i przyszyć do welonu (w salonie ślubnym widziałam,ze byly przyklejone nawet...) Do tego można kupić białą tasiemkę i zrobić oblamówkę.
9. Samochód i kierowca - z rodziny:)
10. slub konkordatowy- na pewno zmniejsza pewne koszta
To chyba tyle

Nasze wesele będzie miało raczej na celu poznanie naszych rodzin ze sobą,bo to może być jedna z nielicznych okazji ku temu. Chcemy im zapełnić możliwie jak najbardziej czas, wspierając integrację - przedstawianie rodzin,zabawy gry itp.

Może jakaś wskazówka którejś z Was się przyda. Pozdrawiam:)