Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 125154 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pandi
  • maniak
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #1530 dnia: 10 Lutego 2012, 08:42 »
Nie pokulał sie w druga strone ? Naprawde mi przykro, bo skoro az tak kochalas ten pierscionek, to teraz odczujesz jego brak na palcu  :'(.. Trzymam w kciuki aby sie znalazł ..

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1531 dnia: 10 Lutego 2012, 10:06 »
Mam nadzieję, że znalazła to uczciwa osoba :przytul:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1532 dnia: 10 Lutego 2012, 15:39 »
Dziękuję Kochane za wsparcie i słowa otuchy. Niestety pierścionek sie nie znalazł - dzis ponownie szukałam... żaden znalazca nie zadzwonił...Za każdym razem kiedy na wyświetlaczu telefonu pojawia się nieznany numer, aż podskakuję...ale nic z tego.

Z nieco podpuchniętymi od płaczu oczętami ruszyłam dzis do szkoły i dzień szybko strasznie mija...

Trochę mi już przechodzi, bo przecież nie mogę dać się zwariować... Ale żal pozostaje.
Tato mnie rozczulił, Mama mi dziś mówiła, że chciał wieczorem jechać do jubilera i mi nowy pierścionek kupować  :D  no ale ja nie chcę nowego, bo tu nie chodzi o brylant czy o złoto, ale o to, że to był TEN mój pierścionek, no i żaden inny na palcu wskazującym prawej ręki się już nie pojawi  :D

Trzeba żyć dalej.

Ale naprawdę strasznie mi miło,że tak mnie pocieszacie, dziekuję  :-* :-* :-*

To miła odmiana po reakcjach P., który mówi, że miałam się nie denerwować, że przesadzam, trudno i coś tam.... co za troglodyta  :-\

Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1533 dnia: 10 Lutego 2012, 15:47 »
Faceci nigdy nie zrozumieją naszych sentymentów do różnych rzeczy... dlatego ja dokładnie wiem, co czujesz... główka do góry  :-* :-*

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1534 dnia: 10 Lutego 2012, 15:56 »
Dziękuję Aneczko  :D

Tak w ogóle, to uważam, ze wczorajsza zguba rozpoczęła mój łańcuszek pechowy...wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale...
1) Kupiłam wczoraj wełnę, koleżanka z pracy cudnie na drutach robi i powiedziała, że zrobi mi szalik, czapkę i rekawiczki; zatem wełna śliczna niebieściusia, 4 motki - tak mi kazała koleżanka, a dzis mi mówi, że ta wełna jest za cienka i musi robić podwójnie, zatem jeszcze 4 motki mam dokupić....
2) Rozliczałam sie w styczniu z Urzedem Skarbowym, zrobiłam błąd w zeznaniu, dzwoni do mnie pani referentka 30 stycznia i mówi,że musze złożyc korektę i jeśli zrobię to do 31 stycznia, to nie muszę dołączać wyjaśnień; zatem sie sprężam i następnego dnia zasuwam i składam korektę; dzis dostaję polecony z Urzędu Skarbowego - wezwanie do złożenia wyjaśnień w sprawie korekty - dzwonię i mówię, co słyszałam wcześniej, ale słyszę ze tamta pani musiała sie pomylić i muszę złożyc wyjaśnienie dlaczego napisalam korektę...
3) Pojechałam dzis do castoramy odebrać papirusy - Mama mi z Egiptu przywiozła już w maju :D ale ciagle kasy nie mialam, a że ostatnio dostałam w pracy trzynastkę, zabralam papirusy i zawiozłam do oprawy do castoramy; to takie stoisko w środku wydzierżawione i okazuje sie że można płacic tylko gotówką, nie mialam kasy przy sobie, więc pytam o bankomat, idę do bankomatu - zepsuty... odpuścilam papirusy, jutro odbiorę...

No same powiedzcie - jak pech to pech...  :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1535 dnia: 10 Lutego 2012, 15:58 »
emma- upiecz dobre ciacho zrob sobie pyszna herbatke z miodkiem i wez dobra ksiazke i bedzie o niebo lepiej ;D mi pomaga ;p

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1536 dnia: 10 Lutego 2012, 16:02 »
Jeżeli będziesz wszędzie dostrzegała pech, to na pewno on Cię nie opuści :) ja zawsze sobie mówię, że inni mają gorzej i że nie jest jeszcze tak źle... to pomaga  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1537 dnia: 10 Lutego 2012, 16:05 »
pewnie macie rację...

na razie czekam jednak na kuriera...dzwonił dziś, ma dla mnie ślubną biżuterię  :D :D :D

Dziewczyny, co ze spotkaniem lutowym? Może poniedziałek 17 w Kochu?  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1538 dnia: 10 Lutego 2012, 16:10 »
czekamy na fotki bizu ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1539 dnia: 10 Lutego 2012, 16:14 »
ojej...tym razem muszę je chyba maksymalnie zmniejszyc, co bym znowu nie zostala przyblokowana ...  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1540 dnia: 10 Lutego 2012, 16:15 »
hahah no raczej ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1541 dnia: 10 Lutego 2012, 16:22 »
:D :D :D a co ze spotkaniem?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1542 dnia: 10 Lutego 2012, 17:31 »
jest biżuteria!!!!  :D  boska  :D :D :D :D

oczywiście na zdjeciach w ogóle nie widać jak kryształki się mienią  :-\  ale biżuteria cudna  :D  zrobinoa na mój wymiar, czyli gruba rączka - 14cm,  :P  ale poprosiłam o bransoletkę troszkę większą, na 15cm i jeszcze łańcuszek do regulacji, żeby byla dobra kiedy przytyję  :D kolczyli superaste  :D
jestem zachwycona... zwłaszcza bransoletka, mój brat określiłby ją pewnie: "godna" - co oznacza wypasiona itp. ;-)  :D :D :D

[img width= height= alt=Image Hosted by ImageShack.us]http://img210.imageshack.us/img210/985/biuwesele1.jpg[/img]
By <a target="_new" href="http://profile.imageshack.us/user/monikaemma">monikaemma[/url] at 2012-02-10

[img width= height= alt=Image Hosted by ImageShack.us]http://img141.imageshack.us/img141/8901/biuwesele2.jpg[/img]
By <a target="_new" href="http://profile.imageshack.us/user/monikaemma">monikaemma[/url] at 2012-02-10
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1544 dnia: 10 Lutego 2012, 17:49 »
emmo bizu jest przepiekna! a powiedz czy mieni sie w swietle na rozne kolory? :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! &lt;3
« Odpowiedź #1545 dnia: 10 Lutego 2012, 17:57 »
wow piekna bizuteria ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1546 dnia: 10 Lutego 2012, 18:01 »
dziękuję dziewczyny :-)

AnioOlku bardzo sie mieni, ale nie tylko w świetle - specjalne światło zgasiłam - jest już  ciemno i ona się mieni, nie aż tak żeby dawała po oczach  :D ale błyszczy mocno  :D jejku jaka jestem zadowolona z tego zakupu  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1547 dnia: 10 Lutego 2012, 18:47 »
biżuteria fajna, będzie się ładnie komponować z suknią :) ja do swojej muszę czegoś delikatniejszego poszukać, bo do sukni chcę więcej kryształków-świecidełek ;)

a gdzie ten koch jest-odnośnie spotkania?

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1548 dnia: 10 Lutego 2012, 18:51 »
a, skleroza ze mnie, mam nadzieję, że uczciwy znalazca w końcu się znajdzie, spróbuj w to mocno wierzyć! i nie załamuj się tylko :przytul: lepiej myśleć optymistycznie niż o fali pecha... jak myślisz o czymś negatywnym to przyciągasz nieszczęście.... a szukałaś we wszystkich kątach klatki/ miejsca w którym wyciągałaś klucze?

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1549 dnia: 10 Lutego 2012, 18:56 »
śliczna biżuteria:D. Ja nie mogę się też doczekać swojej bransoletki:P
No to ja w poniedziałek na pewno nie dam rady:/ bo po pracy jedziemy do kościoła załatwić zezwolenie na ślub:D

Widzę, że rączki podobne mamy:P, bo u mnie 15cm;)

Na różne kolory mieni się na pewno seria crystal AB, nie wiem jaką ma emm-a:D. W ogóle tych odmian kilka jest, widziałam nawet takie mieniące w błękitach:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1550 dnia: 10 Lutego 2012, 19:13 »
moje kryształki sa w kolorze krystalicznym, nie AB, one się mienia ale nie kolorowo tylko tak jakby błyszcząco  :D nie wiem, jak to wytłumaczyć  :D
w każdym razie jak szukałam, to tez widziałam AB i inne odmiany, ale zdecydowałam sie na krystaliczne. Faktycznie nusiaku mamy podobne grube rączki  ;) :D czy tez poprosiłaś o łańcuszek do regulacji?

Koch jest na Woj. Polskiego, obok kina pionier, zaraz na rogu jest też empik.

No cóż, zaproponowałam poniedziałek, bo dotychczas właśnie tego dnia sie zazwyczaj spotykałyśmy, zawsze można termin zmienić, żeby wszystkim pasował, tylko nie wiem, czy to możliwe, bo zawsze komus coś wypada...

Femme by przyszła?  :D :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1551 dnia: 10 Lutego 2012, 19:49 »

Nie, ja łańcuszka nie brałam, bo nie lubię jak mi dynda;), zawsze usuwam jak w jakiejś bransoletce mam;). Wątpię czy mi ręka do lipca przytyje, w najlepszym przypadku będzie w drugą stronę hehe. Pierścionek zaręczynowy mi na palcu lata, ale nie będę zmniejszała, bo już znalazłam palec na który się przeniesie w lipcu, ustępując miejsca obrączce:D.

Wiem wiem, nie każę zmieniać daty:). My chcemy załatwić tą sprawę z kościołem jak najszybciej, żeby podjechać jeszcze w przyszłym tygodniu do Dominikanów i umówić się jakoś już z konkretnymi sprawami:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1552 dnia: 10 Lutego 2012, 19:59 »
a wiesz nusiaku, ja kilka dni temu rozmawiałam z proboszczem Dominikanów - ojcem Marcinem  :D zadzwoniłam, zeby porozmawiać o protokole, bo według "regulaminu" powinniśmy 3 miesiące przed ślubem się zgłosić na spisanie protokołu i mieć już ze sobą wszystkie zaświadczenia, łącznie z tym o ukończeniu nauk, no a my dopiero jutro i pojutrze mamy weekendowe nauki, zatem chcialam to wyjaśnić. Ojciec Marcin bardzo bardzo miły, powiedział, że nie ma co się martwić i że czasu sporo, a kiedy skończymy nauki, żebym maila do niego napisała, kiedy nam pasuje, to on da znać i sie umówimy na protokół. Także zero komplikacji i problemów.

nusiaku, czy Wy chcecie mieć jeszcze dodatkową oprawę muzyczną oprócz organistki?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1553 dnia: 10 Lutego 2012, 20:09 »
my nauki już mamy, akty chrztu też...reszta dokumentów w maju, aby były ważne do ślubu:)
Nie, zostajemy chyba przy tej oprawie muzycznej, która jest. Niestety wszystko dodatkowo to kolejne koszta....:/, a musimy sie troszkę hamować tam gdzie można:)
[/url]  [/url]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1554 dnia: 10 Lutego 2012, 21:37 »
My protokół spisywaliśmy na ostatnią chwilę jakoś 2 tygodnie przed :D Ale my nie mieliśmy zapowiedzi :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1555 dnia: 10 Lutego 2012, 22:06 »
nie wiedzialam że można bez zapowiedzi, tzn. myślalam, że to obowiązkowe  :D

ciekawa jestem jak będzie na naukach  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1556 dnia: 11 Lutego 2012, 01:59 »
wspolczuje ogromnie z tym pierscionkiem i jak to ja mam nadzieje,ze jednak sie znajdzie,jestem rowniez ogromnie sentymentalna i nie wiem,co zrobilabym na Twoim miejscu, 3mam ogromnie kciuki... na pocieszenie powiem Ci ,ze "obilam" samochod rodzicow chyba z wlasnej glupoty i jestem zalamana :(

bizuteria jest przepiekna - prosze wyslij na priv skad ja zamowilas,bo chyba sie skusze - jest przesliczna !!!

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1557 dnia: 11 Lutego 2012, 07:45 »
ja wlasnie myslalam nad bizu z crystal AB, albo w ogole w kolorze blekitnym/niebieskim, ale jeszcze sie wstrzymam, bo to zalezy od tego jakie butki kupie do sukni, jesli trafie jakies ladne niebieskie to i bizuteria bedzie pod kolorek :D ach nie moge sie doczekac! :) ::)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1558 dnia: 11 Lutego 2012, 08:06 »
no właśnie sporo zależy od innych dodatków, np. butków; moje są srebrne, zatem pasują kryształki krystaliczne  :D
już dziś rano przymierzałam butki i oglądałam znowu biżuterię  :D :D :D
P. u mnie nie spał, zatem mogłam  :D bo nie chcę, aby przed ślubem zobaczył jakąkolwiek część mojego stroju  :D

Dziewczyny jeszcze raz dziekuję za wsparcie związane z pierścionkiem.
femme ja naprawdę wszystko kilkakrotnie już przeszukałam
przyszlazono ja też się łudzę, że ktoś odda, ale... jestem też realistką.... Auto obite to przykra sprawa  :-\ kurcze, bardzo współczuję  :-\ co Rodzice na to? jejku, masakra.... Ja kiedyś moje tak potraktowałam, że trzeba było drzwi tylne wymieniać i klepać kilka elementów +lakierowanie.... zatem kiepsko, ale swoje to inaczej niż Rodziców...Bardzo Ci współczuję... Jednak biorąc pod uwagę moje ostatnie doświadczenia i to co słyszałam, powiem Ci tylko - nie przejmuj się tak, bo to żadna tragedia, tylko rzecz materialna...Ważne jest że z Tobą wszystko ok, że jesteś zdrowa. Wiem, że to teraz może być słabe pocieszenie, ale w sumie prawdziwe ...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1559 dnia: 11 Lutego 2012, 08:09 »
Wielka tajemnica :].. ehh, ja mam problem z butami, wiec moj K musi chodzic ze mna zebym za wysokich nie kupila :P