Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 123513 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ja tez chce was poznac na fb ;p kto chce mnie niech anpisze na prv.. ja nie umiem was znajdowac wiec ebed wam psiala moje dane ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
ale się cieszę że moja propozycja kontaktu na fb spotkała się z takim ciepłym przyjęciem :-) Wasz fotki mnie powalają i sprawiają, że całkiem inaczej zaczęłam niektóre z Was postrzegać  :D i nie jesteśmy już dla siebie takie anonimowe  :D ale fajnie  :D

Anjuszka ja muszę się zebrać, napiec i Was do siebie zaprosić - skończy sie oglądanie, zacznie konsumowanie  :D :D :D

Trzeba tylko poczekać aż mój brzuch będzie zdrowy, bo nie zdzierżę widoku Was objadających się ciastami i .... biszkoptami z kisielkiem dla mnie  :-\

Mam dziś dobry humor bo zarobiłam na giełdzie 600zl  :D :D :D :skacza:

Wczoraj do Mamy zadzwonił Jej brat i powiedział, że wszyscy dostali zaproszenia, tylko....dlaczego tak dziwnie nazwiska poodmieniałam, przecież się nie odmieniają!!!
Mama mu na to: też Misieni (czyli mi  :D ) mówiłam, żeby nie odmieniać, ale dyskutuj z polonistką lubującą się w językoznawstwie  :D 
Chyba padnę!!! Skąd ludziom przychodzi do głowy, że ich nazwiska się nie odmieniają...wrrr...nasz język jest fleksyjny, czyli odmienny i nazwiska też. Jest naprawdę niewiele nazwisk nieodmiennych. No ale mogę sobie pogadać. .. :D Gdyby moja pani profesor - językoznawca, a może językoznawczyni ?  :D - zobaczyła na moich zaproszeniach nieodmienione nazwisko, chyba by ....  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
O to ja trzymam kciuki, byś jak najprędzej wróciła do świata zdrowych i czekam na te smakołyki na żywo  ;D ;D ;D

Zaproszenia doszły, to teraz niech potwierdzają od razu :) już tylko nieco ponad 2 miesiące... strasznie zazdroszczę, bo chciałabym jeszcze raz  ;)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
to ja będę za Wami w tyle:P, bo nie mam konta na fb i nie zamierzam zakładać;)

Mój PM tez się do tej pory krzywi na hasło "odmienianie nazwisk", ale trudno:D

[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
no właśnie ja nie rozumiem, dlaczego nie potwierdzają. Według mnie 90% gości w momencie otrzymania zaproszenia wie, czy przyjedzie, zatem po co odkładac potwierdzenie? Nikt nie pomyśli że parze młodej byłoby tak wygodniej i łatwiej. Tym bardziej, że rodzina z reguły już szybciej wie o ślubie i zaproszenie nie jest dla niej zaskoczeniem...
Mama powiedziała bratu, żeby potwierdzili, powiedział, że to zrobią...

Z innej beczki - dziś w szkole ważyłam sie u pielęgniarki, niewiele przytyłam  :-\ a wydawało mi się że sporo...masakra...  :-[ tyle jem i się męczę tym żarciem i nawet zaprzestałam biegów, a tu taka lipa  :-\ :-\ :-\

A jutro USG jamy brzusznej, trzymajcie kciuki  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
moja tesciowa wrecz sie klocila ze mna jak jej powiedzialam ze nazwiska w wiekszosci sie odmieniaja haha ;D tak to jest jak ludzie nie znaja zasad jezyka polskiego! swoja droga skladalam papiery na uniwerek na filologie polska, ale niestety nie utworzyli kierunku, gdyz chcialam zaocznie, za malo osob bylo chetnych :(
w jaki sposob mozna zarobic tyle kaski na gieldzie? moze i ja sprobuje :D
3mam kciuki emmo za jutrzejszy dzien :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
trzeba trochę w tym siedzieć AnioOlku i mieć Tatusia który się na tym zna  :D  oczywiście chętnym służę radą, ale wiadomo, giełda to ryzyk-fizyk...można zarobić, ale zdarzają mi się też spore straty....

dziś odkurzałam moim nowym odkurzaczem  :D wczoraj zakupiłam  :D a w ogóle na produkty zelmera jest teraz promocja i jak się kupi je za co najmniej 300zl, to można wybrać jeszcze jeden produkt z listy nagród  :D wybrałam patelnię do grillowania  :D jeszcze takiej nie mam  :D jutro wysyłam paragon i czekam na przesyłkę  :D

co do USG to jestem dobrej mysli  :D nie wiem jak to możliwe, ale mam wrażenie że ten sok z aloesu, który piję już ponad tydzień, chyba mi pomaga  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
niebawem zaczna dzwonic emma wiec luz ;]
ja tam sie gieldy boje...

Offline emm-a

• Chuck Norris
oby sylwusiu  :D
a giełdy nie ma co się bać  ;) :D

tak poza tym to zamówiłam sobie stanik pod suknię ślubną  :D

http://allegro.pl/biustonosz-bardotka-slub-ewa-michalak-rozm-65-dd-i2100217418.html   

tylko rozmiar troszkę inny  :D

właściwie nie jestem na 100% do niego przekonana, ale na 99 to tak.... ;) :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
Ładny i cenę ma tez ładną :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ewa michalak z tego co wiem ma swietne staniki

Offline emm-a

• Chuck Norris
nie znam jej staników, szczerze mówiąc, ale gdzieś przeczytałam kilka bardzo pozytywnych opinii, a stanik mocno wycięty, nie będzie wystawał - bo sukienka ma mieć dekolt w serduszko - no i wydaje się solidny że tak powiem... :D

cena dla mnie do przyjęcia, zazwyczaj tyle płacę za staniki - wolę mieć mniej a dobre i idealnie dopasowane do moich piersi i obwodu; zresztą to się tyczy wszystkich moich rzeczy  :D lubię dobrą jakość i wolę jedna konkretną, dobrą rzecz niz kilka kiepskich  :D

a Wy jakie staniki wybrałyście? jeszcze myślałam o takim modelu

http://allegro.pl/dalia-biustonosz-ivette-bardotka-65-e-i2047926975.html

bo bardzo lubie staniki z dalii, są dla mnie idealne  :D ale ten wydaje mi się jednak mało wycięty w porównaniu do modelu ewy michalak
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
Tez to oglądałam :) hehe podoba mi się. Po wypłacie wybiorę się do sklepu może znajd coś też fajnego :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
to ja będę za Wami w tyle:P, bo nie mam konta na fb i nie zamierzam zakładać;)

no muszę dołączyć do nusiaka, bo tez nie posiadam

a tak apropo odmiany to chyba powinnam napisać "do nusiaki;D

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
dopisuje sie do grupy niefejsbukowej ;)

co do stanikow.. to wydaje mi sie ze ten pierwszy bedzie bezpieczniejszy przy dekolcie w serduszko.. jest bardziej wyciety..

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Staniki z tych co pokazałaś, drugi się mi bardziej podoba ;D
A co odmian nazwisk-dwie polonistki kłóciły się między sobą czy moje nazwisko się odmienia :D
I tak do tej pory nie wiem, powinno się odmieniać? ;)

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
Miałam bardzo podobny stanik(ten drugi) i byłam z niega mega zadowolona :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
a czy jak sie wszyje push up to stanik konieczny? bo taki mialam plan z tym push up i bez stanika hmm, nie znam sie na tym :)

Offline misia241

• Chuck Norris
Jak jest juz wszyty push up to stanik jest nie potrzebny ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
a to spoko,bo zglupialam juz ;-p

Offline _patka_

• Chuck Norris
ten ktory kupilas mysle ze bedzie odpowiedni do dekoltu sukni :D ja zobacze po przymiarce czy stanik mi bedzie potrzebny czy nie :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
Ja chcę jednak stanik, bez dziwnie się czuję  ;) :D a najchętniej bym miala mnostwo push-upów, żeby moje piersi wyglądały na ...słuuuuusznych rozmiarów  :D :D

Byłam dzis na USG. Wszystko w miarę ok - na nerkach drobne kamyczki, ale to ponoć nic takiego, bo one się wypłukują, pojawiają sie nowe itd. W opisie badania zobaczylam informację, że pęcherzyk żółciowy nie jest powięksozny - jak to możliwe, przecież ja mialam 3 lata temu laparoskopię pęcherzyka, bo byly w nim drobne kamyki, zatem go nie ma, ... a jednak jest???? Ze też nie przeczytalam tego tam na miejscu, od razu bym zapytala... Malinowa, a może Ty mnie oświecisz???? Czy ja żyję w jakiejś nieświadomości...?
No i mam stan zapalny żołądka i dwunastnicy - wrzoda na dwunastnicy nie ma. Pytam o jakies leki czy cos, ale pani mówi, że skoro mój prof. mnie prowadzi, to do niego mam iść, bo to nasza gwiazda szczecińska.  :D :D :D myślałam że padnę.
Dzwonię do profesora i mówie o tych zapaleniach i braku wrzoda, a on na to, że na USG wrzoda i tak by nie bylo widac, a stan zapalny to nic takiego, czy tak sie źle czuję? Mowię, ze sok aloesowy pije i mi chyba pomaga, na to on, żebym dalej pila i sie nie przejmowala.
Co lekarz-inna opinia widzę...

No i uwaga - pani doktor do mnie mowi, że jestem bardzo znerwicowana, mam nerwicę zołądka i żadne leki mnie nie wyleczą dopóki nie uspokoję nerwów... Profesor też mi coś takiego sugerował...
Masakra.

Ja jestem mega nerwusem, ale nie myślalam że az tak. Poza tym biegam i to pozwala mi nerwy rozladowac, no ale już miesiąc bez biegow jestem, żeby przytyc...Postanowienie: od marca biegam znowu, do diety wprowadzam więcej normalnego jedzenia(ale to już teraz), P. musi mi we wszystkim ustępować i się nie kłócić, żebym się nie denerwowala  :D

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
jejku dziewczyny, cała jestem zapłakana  :( :( :(

byłam na manicure i zdjęłam pierścionki i włożyłam do bocznej przegródki torebki, były tam też klucze do domu; po skończonym manicure zapomniałam ich znowu włożyc, zbliżam się do domu, jakiś 3 metry przed klatką schodową wyciągam klucze i zdawalo mi się, że słyszę, że coś zabrzęczało, jakby spadło, ale jakoś to zbagatelizowałam;
w domu sie rozbieram, wyciągam rzeczy z torebki, pierścionki i patrzę - nie ma jednego; przeszukalam kilka razy torebkę, nawet ją rozprulam! nie ma pierścionka i wtedy skojarzyłam ten dźwięk przed klatką - to pierścionek wypadl, kiedy klucze wyciagalam, więc szybko sie ubieram i na dół i szukam, ale go już oczywiście nie ma... Kilka razy  szukalam, nic z tego, napisalam nawet ogloszenie, choc wiem, że to naiwne, ale tak bardzo mi zalezy na tym pierścionku, ma dla mnie ogrąmną wartość emocjonalną... Kiedy skończyłam studia, Rodzice mi go kupili, jest ze złota i ma wielki brylant - kosztował kilka tysięcy  :(  ale bardziej niż kasy szkoda mi jego, tyle lat go nosilam, w środku jest grawer - data ukończenia studiow i napis: mgr Monisi Rodzice i Brat... Jejku jak mi smutno... i znowu płaczę.... :( :( :(
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
jejku kochana masakra!!! jesli ktos go znalazl to jesli bedzie uczciwy to go odda, ale roznie w tym bywa niestety  :-\ badzmy jednak dobrej mysli nie placz kochanie  :przytul: :przytul: :glaszcze: :glaszcze:

Offline emm-a

• Chuck Norris
dziękuję Pati, ale jakoś powstrzymać się nie mogę i łzy mi płyną... Dzwoniłam do Rodziców i Piotra, pocieszają mnie i mówią, że to żadna tragedia, a ja nie mogę się przecież denerwować ze względu na brzuch, wiem że mają rację, ale łatwo mówić  :( wiem, że to rzecz nabyta i nie trzeba się przywiązywać, ale....on był jak część palca, odkąd go dostałam to zawsze noszę, tylko właśnie na manicure ściagam czy do kąpieli... Czemu nie chcialam samego manicuru, tylko jeszcze parafinę na dłonie, to dlatego musialam zdjać  :(

ale mi smutno  :( 
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
ech rozumiem cie doskonale, bo ja tez sentymentalnie swoje prezenty traktuje  :przytul: :przytul:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Ojj przykro mi bardzo!!! Też jestem tak sentymentalna,więc domyślam się co czujesz  :-*

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Monia.. napisz ze ma wratosc sentymentalna a znalascy odpalisz dobra sumke..  moze sie uda a ty bedziesz strtna troche kasy ale coz..
wspolczucia bidulko

Offline misia241

• Chuck Norris
osz kurde :-\ :-[ przykro mi z powodu pierścionka :przytul:
poczekaj do jutra,może jednak ktoś sie znajdzie i odda :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ojej ale pech...  :'( mam nadzieję, że uczciwa osoba to znalazła i Ci odda...