Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 123874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #900 dnia: 9 Listopada 2011, 18:36 »
Dokładnie, tylko Ci się wydaje ;) moja była idealnie dobrana do butów, ale już o 22 zmieniłam je na całkiem płaskie białe sandałki, nic a nic mi suknia nie przeszkadzała, tylko strasznie się wybrudziła ;)
A 3 koła, czy 10, to nie robi różnicy, że ktoś nie może blisko Ciebie stanąć, Ty jesteś po prostu szersza, ale to nie znaczy, że inni stoją 5 m od Ciebie... ale myślę, że babki w salonie odradzą Ci 3 koła, za chuda jesteś i będzie to śmiesznie wyglądało,  na dole mizerniutka, a na dole wielka baba... trzeba to zrównoważyć ;)

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #901 dnia: 9 Listopada 2011, 18:46 »
ja tez mimo ze troszke klopotow mi ten tren przysporzyl w tansach to nigdy bym z niego nie zrezygnowala bo zrobil ogromne wrazenie w kosciele i wygladalo to pieknie. Poprostu moja suknia byla uszyta z bardzo grubego materialu i wszystkie haftki pourywaly sie, chociaz jak zostal tren przyszyty na stale to juz byla rewelacja :) a sukienka sie nie zniszczyla. Polecam zabrac ze soba igle i nitke :).

A co do halki z kolem to ja mialam jedno i ani troszke mi ono nie rpzeszkadzalo a suknia wygladal pieknie
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #902 dnia: 9 Listopada 2011, 18:51 »
Ja buty miałam te samy cały czas. Baaaardzo wygodne i dobrane do sukni. Polecam właśnie tak zrobić i nie przebierać :) Mniej zachodu :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #903 dnia: 9 Listopada 2011, 18:59 »
Moje też były na maxa dobrze dobrane, ale niestety nogi mi strasznie spuchły... chyba ze stresu ;) ale buty ślubne już miałam na jednej imprezie po weselu i całą noc w nich przetańczyłam ;D dlatego polecam mieć kolorowe buty,a nie białe, które są tylko na raz ;)

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #904 dnia: 9 Listopada 2011, 19:04 »
ja mialam biale ale nieslubne i tez nosze je np. do jasnych sukienek, a byly super wygodne mimo ze obcas 9 cm to przzetanczylam w nich cala noc potem poprawiny i nogi wogle nie bolaly
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #905 dnia: 9 Listopada 2011, 19:12 »
Anjuszka ale ja wlasnie przymierzalam te z 3 kolami i mi w nich dobrze... Wyglądam wowczas jak...drobniutka księzniczka ;-) no ale jeszcze zobaczymy, bo suknia - poki co - niewybrana :-)

Co do butów, to chcę białe,ale wlasnie takie,żebym i potem mogla w nich chodzic, np. do jasnych sukienek :-)
Obcas co najmniej 8cm, choć nie wiem,czy nie wyższy, bo na dyskotekach cale noce przetanczylam na mega szpilkach :-) w nizszych mi jakoś źle tanczyc... Nie wiem tylko,czy wczesniej ich trochę nie rozchodzić...

Kurcze to takie detale i te z Was,ktore są już po ślubie, mogą się ze mnie śmiać, ale nic mnie to nie obchodzi :-) Ja już taka jestem drobiazgowa i niektore szczegoly naprawdę mnie absorbują :-) ale na szczęście tylko niektore ;-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #906 dnia: 9 Listopada 2011, 21:19 »
hehe emma nei to ze smiac ;p ale powiem ci szczerze ze na te rzeczy na ktore ty zwracasz uwagew ja bym nbawte o tym nei pomyslala wiec fajnie ejst ze moge poczytac o takich drobiazgach u ciebie i chociaz wtedy moge sama ogarnac siebie ;]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #907 dnia: 9 Listopada 2011, 22:22 »
Ja białych butów bym za nic nie założyła, nawet gdyby mi zapłacili...

Ja w swoich butach ślubnych chodziłam miesiąc przed ślubem, dopóki nie wykręciłam nogi hahahah :D Ale potem znowu w nich chodziłam, i wydawało mi się, że dam radę cała noc :) Nie dałam :)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #908 dnia: 10 Listopada 2011, 09:48 »
Ja miałam buty ecru :) Do pewnych rzeczy się dojrzewa...

Dla mnie nie był to problem i nawet nikt nie musiał mi za to płacić ;) Ba! Ja nie wyobrażałam sobie innego koloru do mojej sukni. W TYM dniu chciałam się czuć jak Panna Młoda w każdym calu i nie przejmowałam się faktem, że mam buty w kolorze takim czy innym.
Pasowały do stylu i fasonu sukni oraz do mojej wizji :) To mi wystarczyło :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #909 dnia: 10 Listopada 2011, 10:12 »
Buty beżowe i ecru to i ja mam, chodzi mi o takie zupełnie białe, których nie włożę, bo kojarzą mi się jednoznacznie z białymi kozaczkami :) Ale to jest kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuję :)

Ja w swoich różowych butach też się czułam jak panna młoda, innym może się to nie podać :)

Więc nie ma o czym dyskutować :)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #910 dnia: 10 Listopada 2011, 10:34 »
Białe buty ślubne i białe kozaczki... śmiałe porównanie ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #911 dnia: 10 Listopada 2011, 10:45 »
Ja po prostu nie lubię białych butów, są wyjątki które mi się podobają, ale sama ich nie włożę :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #912 dnia: 10 Listopada 2011, 16:06 »
mi sie wydaje ze o gustach sie nie dyskutuje ;] podobaja mi sie i buty kolorowe na slub ale jednak ja pojde w bialych lub ecru bo takie mi sie kojarza 1000% ze slubem i panna mloda ;p a nawet ostatnio widzialam takie fajniutykie kryte z koronka na malym obcasiku ok 2-3cm tylko koszt 145zl to duzo dziewczyny?? bo za butami slubnymi sie nei rozgladalam jeszcze ;] tylko ta jedna para mi wpadla  woko, w zasadzie tol dwie pary bo byly takie same ale jedne biale a jedn e ecru ;p zobacze jaka bede miala suknia bo nei bylam ani razu an przymiarce ;p

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #913 dnia: 10 Listopada 2011, 16:33 »
Mnie też nie podobaja sie biale buty, niepraktyczne są.  Chociaż koleżanka kupila w Rylko białe, skórzane i już w salonie dali jej namiary na szewca co podobno farbuje obuwie i ona właśnie zamierza tak zrobić. Ja osobiście zastanawiam się nad kolorowymi - przede wszystkim fiolet, ewentualnie róż. Zakochałam sie butach marki Menbur, troche drogie są ale udało mi się duuużo zaoszczędzić na sukni więc chyba się zdecyduję na buty tej firmy. Co do ślubnych butów - w Sosnowcu mozna je dostać od 180 zł wzwyż, są firmy, które zajmują się produkcją stricte ślubnego obuwia - Growika, Kotyl, Witt - można je dostać w salonach z sukniami, ale ceny są dość wysokie, więc te 145 wydaje się być całkiem rozsądną propozycją

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #914 dnia: 10 Listopada 2011, 16:41 »
Dużo takich wysokich i nie typowo ślubnych butów jest na stronie fleq pl. Tam tez kupowałam swoją torebkę.
Ja miałam buty z Ryłko skórzane i były super wygodne. Niestety ecru, chociaż chciałam fioletowe.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #915 dnia: 10 Listopada 2011, 16:57 »
To jest dyskusja o butach ślubnych, a nie u gustach ::)

Siłą rzeczy każda z nas wypowiada się pod kątem swojego gustu i dzięki temu taka rozmowa ma sens :)

Dużo takich wysokich i nie typowo ślubnych butów jest na stronie fleq pl. Tam tez kupowałam swoją torebkę.

Potwierdzam :) Kupiłam na tej stronce srebrne sandałki w zeszłym roku i przetańczyłam w nich 3 wesela. Torebkę też od nich mam :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #916 dnia: 10 Listopada 2011, 17:48 »
Ojjj dawno się nie udzielałam,ale co mi tam-i ja wtrącę swoje 3 gr  ;D

Zacznę może od butów-ja miałam w kolorze ecru,podobnie jak ziomaleczka taki kolor idealnie współgrał z moją sukienką.Co prawda bardzo podobały mi sie te kolorowe-tym bardziej,jesli wszystkie inne dodatki były w tym samym kolorze  :) Jednak wiedziaąłm,że tylko w białych lub ecru będę czuął się świetnie w tym wyjątkowym dniu  :) Każda z nas ma swoją wizję ślubu przecież  ;)

Co do kół...zawsze śmieszyły mnie takie "problemy"-nie obrażając oczywiście nikogo.Dziewczyny NIE DAJCIE SIĘ ZWARIOWAĆ!!!Nie da się wszystkiego zaplanować ...
Ja miałam halke chyba na 3 kołach i właśnie dzięki niej sunia była nieco lżejsza.Bez koła suknia ciągnie ku dołowi.
Nie miałam najmniejszych problemów jeżeli chodzi o taniec-czyli nikt tańczący ze mną nie stał 5 metróe ode mnie.Myślę,że to nie tyle kwestia koła czy jego braku ale kwestia podejścia Panny Młodej do tematu.
Przecież jeżeli chcecie bawić się ze swoimi goścmi to będziecie to robiły nawet gdy suknia ważyć będzie 100 kg i będzie szeroka na kilometr  ;)

Co do zaminy obuwia.Moje były 7centymerowe,po godzinie 2giej zeminiłam je na płaskie sandałki i wcale nie było mi przez to ciężej,trudniej czy gorzej...Inną sprawą jest stan sukni po takiej zabawie,ale szczerze miałam to GDZI$EŚ!Najważniejsza dla mnie była świetna zabawa  ;D ;D ;D

Także dziewczyny raczej skupcie się na tym co na prawdę jest ważne-czyli dobry humor niż nad takimi pierdołami-szkoda czasu  ;)

Ps.W salonie suknia tez może wam się wydawać mega wygodna,buty najlepsze na świecie a ten dzień może wam to zweryfikować-tak jak zrobił to nie jednej z nas.  ;D

Żem się rozpisała  :P

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #917 dnia: 10 Listopada 2011, 18:13 »
Ps.W salonie suknia tez może wam się wydawać mega wygodna,buty najlepsze na świecie a ten dzień może wam to zweryfikować-tak jak zrobił to nie jednej z nas.  ;D

Patrycja ma rację! Ja na przykład w dniu wesela o 2 w nocy odkryłam dopiero, że kupiłam za małe buty  :P Nie da się niestety wszystkiego przewidzieć

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #918 dnia: 10 Listopada 2011, 18:55 »
Co do tych kół na halce ja się trochę nie zgodzę, bo o tym Emma musi już teraz pomyśleć, ile ich chce mieć, i jaki ma być ich rozstaw. Bo są małe koła, ale są i strasznie szerokie :)

Ja miałam księżniczkę z tiulem na dole, który był niczym nie zabezpieczony, po weselu pół sukienki nie było. Miałam dwa koła i dół był wielki (wiem, że to zależy od wielkości koła), ale jak Krzysiek chciał przy mnie stawać bliżej to jakoś tak odruchowo deptał mi po sukience, więc ja już z domu wychodziłam w porwanej. Potem były życzenia, w kościele gdzie ludzie zdeptali mi przód kiecki, bo każdy musiał obcałować, po przytulać, i na sali na zdjęciu przy toaście widać, że tiul z przodu był porwany. Gdybym miała mniejsze koła, takie które mierzyłam, w wypożyczalni, to nie było by większego problemu.

Gdyby moja sukienka nie była wypożyczona, na pewno bym jej nie sprzedała, bo nie sądzę, że ktoś takie grata chciałby ode mnie wsiąść, bo to następne koszty wymiany całego dołu :)

Emma wybierz wreszcie kieckę, to nie będziesz się tak strasznie denerwowała taką pierdołą  :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #919 dnia: 10 Listopada 2011, 19:41 »
Karola-toż przecież nikt nie powiedzial,że ma nie wybrac halki...chodziło mi o to,że koło to nie jest aż taki problem jak tutaj jest to rozważane...Ja też przecież miałam i nie był to problem.
A jeżeli chodzi o deptanie hmmm...wydaje mi się,że kiecki ślubne zazwyczaj sa deptane-bez względu na to czy sa z kołem 1,2,3 czy bez...no chyba że są one do kolan  ;)
a tym bardziej najpierw trza przecież kieckę wybrać bo bez tego ani rusz  ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #920 dnia: 10 Listopada 2011, 20:22 »
wiem wiem dziewczyny, macie rację, kieckę trza wybrać jak najszybciej :-)
Ale to naprawde nie takie proste...:-) Na 99% będzie to księżniczka, najprawdopodobniej falbankowa, a pod nią halka z kołami - stąd moje dylematy :-) Ja to się czasami właśnie takich drobiazgów uczepię... ale...wiecie...z drobiazgów życie się składa :-) wzięłabym suknię za długą, na zbyt szerokich kolach i byloby kiepsko, a tak, dzięki Wam, wiem, na co zwrócić uwagę... No zobaczymy :-)
Butów na zmianę nie wezmę, uwielbiam wysokie szpilki, byle miały jakiś pasek na kostkę czy coś, to będę pewna,że się "nie rozkłapią" ;-)no i obstawiam tradycyjne białe, najlepiej skórzane,żebym potem w nich też śmigala:-)

Dziś w szkole zasuwałam cały dzień w 12-cm szpileczkach i świetnie się czulam :-)

Tak w ogole to dzis padam, bo ciągle piekę, gotuję i zalatwiam jakieś sprawy - jutro Rodzice do mnie przyjeżdżają :-)

Jak fajnie,że przed nami 3 dni wolne!!!! :-)))))

P.S. Zaraz wejdę na tę stronę z butkami i się rozejrzę :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #921 dnia: 10 Listopada 2011, 20:29 »
Ja też mam księżniczkę (chociaż w jednym katalogu została sklasyfikowana jako A :o ) ale zamiast kół ma wiele, wiele warstw. Tak to juz ten Justin Alexander wymyslił sobe sprytnie, fajnie sie w niej siedzi, klęczy ale oczywiście slub i przede wszystkim wesele zweryfikuje moj pogląd na jej temat :D Gdzieś mam fotkę jak wygląda spód, moge pokazać ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #922 dnia: 10 Listopada 2011, 20:50 »
pokaż pokaż!!!!:-) pokaż calą suknię też :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #923 dnia: 12 Listopada 2011, 15:18 »
Rodzice już pojechali, smutno mi nieco  :'(  szkoda,że tak daleko mieszkają i rzadko się widzimy, na szczęście są telefony,choć to nie to samo,co spotkanie na żywo.
Byliśmy wczoraj w Kościele u Dominikanów i w Kubusiu, bo Rodzice chcieli zobaczyc,gdzie będzie ślub i wesele. Podobało im się, choć Mama się obawia, że w Kubusiu jest nieco za mała sala na 100 gości... Oby się myliła ;-)

A dziś byłam w salonie Elizabeth na deptaku Bogusława - niewielki wybór, ale sukienki naprawdę ciekawe - jedna mnie mocno zaciekawiła :-)
Wpadłam też do takiego niewielkiego salonu na Krzywoustego,prawie przy skrzyżowaniu z woj.polskiego,zaraz obok jest empik - ale bez rewelacji...Wybór niewielki.
No i jeszcze chcialam iść do salonu Paula, ale mimo że było przed 14, a salon otwarty niby do 14, było już zamknięte.
Na koniec umowilam się jeszcze do Mariette - jak wiecie, juz tam bylam, ale chcę teraz pomierzyć suknie falbankowe, może coś mi wpadnie w oko...:-)

Jak dobrze,że jest weekend i wolne...:-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #924 dnia: 13 Listopada 2011, 13:27 »
powodzenia emmo w wybieraniu :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #925 dnia: 15 Listopada 2011, 19:21 »
Hej :-)
Po pierwsze wczorajsze spotkanie było super :-) co prawda była tylko Natyska i ja, ale się uśmiałyśmy, poplotkowałyśmy, zjadłyśmy pyszne ciasto - jednym słowem - rewelacja :-) Mamy nadzieję,że w grudniu do nas dołączycie :-)

Po drugie, byłam w salonie Paula, ale wybór niewielki,mimo że pani bardzo sympatyczna, doradza, stara się jak może.
Byłam też ponownie w Mariette i Lisie Ferrerze.

A dzis odwiedziła mnie dziewczyna brata - kwiaciarka Ada i rysowala dla mnie suknie... :-)
Uwaga - chyba wiem, jaką chcę :-) :skacza: To kombinacja modeli: Justina Aleksandra, Mariette, MS Mody i mój własny pomysł ;-) Zobaczymy co z tego będzie...a raczej co na to pani z Justyny...;-)  Ale aż mi się buzia uśmiecha, kiedy o owej kreacji pomyślę - czyżby to była TA ? :-) :skacza:
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #926 dnia: 15 Listopada 2011, 19:44 »
Napiszcie mi następnym razem na prv wiadomość o spotkaniu, nie zawsze zdążę dojrzeć w Waszych wątkach :( a chętnie wpadnę ;)

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #927 dnia: 15 Listopada 2011, 20:16 »
dobrze, że dziewczyna brata ma dryg do rysowania :)
zawsze można odwzorować swoje wizje o sukni ;)
trzymam kciuki, aby pani z salonu dała radę ;D

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #928 dnia: 15 Listopada 2011, 20:26 »
Bardzo jestem ciekawa tego projektu sukni :D Którym modelem Justina Alexandra się inspirowałaś? Poniżej zbliżenia mojej sukni, Justin Alexander 8483 dla przypomnienia. Wprowadziłam minimane popraweczki do mojej wymarzonej - sznurowanie gorsetowe zamiast suwaka i odpinane ramiączka - głos rozsądku zwycięzyl ;)

tak jak mówiłam, zamiast kół halki, 5 warstw tiulu:

suknia wyglada tak, jakby miała koła - na przymiarkach miałam wrażenie, że mogę wyjść, stanąć obok i tak by zostało ;) Widziałam na zdjęciach, pięknie wyglada w tańcu. Nie potrzeba też stanika - wbudowany gorset jest z silikonowymi wykończeniami, zapięcia na haftki - wszystko fajnie sie trzyma, ale dodałam ramiączka, bo tak mi mama  marudziła.

Szczegóły:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #929 dnia: 15 Listopada 2011, 21:37 »
ejjj Delaila sliczna ta twoja suknia ;D