Autor Wątek: "Kocha się za nic " 19.05.2012 - Odliczajcie ze mną ;)  (Przeczytany 82414 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
Odp: "Kocha się za nic " 19.05.2012 - Odliczajcie ze mną ;)
« Odpowiedź #1470 dnia: 18 Marca 2012, 22:04 »
Dzięki anka332, muszę sobie jej posłuchać :)
Natysko - uważam tak jak dziewczyny! Zresztą jak zapytasz w salonie to może panie coś Ci doradzą co można wymyślić. Strasznie dziwne to, tyle sukien, tak wielki wybór a takie same suknie wybrałyście...

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1471 dnia: 19 Marca 2012, 00:00 »
Mało kto zwróci uwagę :) Tym bardziej, że to nie jest 100 osób, a kilkoro znajomych, odjąć facetów, to naprawdę garstka dziewczyn. Dodaj do tego miesiąc przerwy i nie przejmuj się tak :)

Zmień coś w kiecce i będzie wszystko inaczej :)

A Ty i tak będziesz wyglądała znacznie lepiej niż ona :)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1472 dnia: 19 Marca 2012, 07:45 »
Dzięki dziewczyny za miłe słowa już mi lepiej, ale jeszcze coś tam w głowie siedzi. W sumie macie dużo racji ja tego kwiatka z boku co jest będę zmieniać na coś innego, no i do mojej jeszcze ramiączka dojdą  :D
Nusiak ale się uśmiałam z tych ognistych włosów  ;) :-* :-* :-*
TAK BEDZIE!!! JA CI TO MOWIE!!!MALINOWA MAMBA! :-* :-* :-*
Jak tam mówi Malinowa mamba no to na bank tak musi być  :D
Gabriela
Zofia

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #1473 dnia: 19 Marca 2012, 07:48 »
Za szybko wysłałam, Karola masz rację co do tych gości, mi tu bardziej chodziło o to, że ja mam świadomość tego, że ta sama sukienka.
A Ty i tak będziesz wyglądała znacznie lepiej niż ona :)
I love you  :-* :-* :-*
Gabriela
Zofia

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1474 dnia: 19 Marca 2012, 07:56 »
Ojj, Natysa - myslę, że będziesz jej kibicowac w tak waznym dniu, a ona Tobie i nawet fakt tej samej sukienki jakos nie przysloni wam radosci - w koncu to dzien slubu.
Poza tym, zadna Panna Mloda nie wyglada tak samo - jak dziewczyny mowily - kolor wlosow, welon inna bizuteria, inaczej sie uklada na kazdej sylwetce. Będzie dobrze  :przytul: :przytul: :przytul:

a piosenka ładna, choc nie w moj klimat  ::)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1475 dnia: 19 Marca 2012, 10:00 »
Natysa przyslzo mi jeszcze do glowy, zebys wrzucila sobie taka mysl ze jaka ta twoja suknia jest przepiekna ze dwie te same znajome sobie kobiety wybraly ;D  no musi byc cudna ze na tysiace sukien wybralyscie wlasnie ja ;D
fajnie ktos tam zworicl tobie uwage ze tylko garstka dziewczyn zapamieta...   bedzie super jak zmienisz te detale ;p a my forumki czekamy na foteczki tychzmian

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #1476 dnia: 19 Marca 2012, 10:06 »
Tusiek !  Ty będziesz najpiękniejszą księżniczką ;D więc nie przejmuj się że ktoś inny będzie miał taką samą sukienkę !

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1477 dnia: 19 Marca 2012, 17:42 »
natysko naprawdę nic się nie martw  :D  przyłączam sie do wszystkiego, co dziewczyny napisały. To, że wybrałyście takie same sukienki świadczy tylko o tym, że ta kreacja musi być naprawdę śliczna. Każda panna młoda wygląda inaczej - kwestia dodatków, koloru włosów, cery itp. nic się nie martw... Według mnie nikt nie zauwazy nawet że to taka sama sukienka.
Poza tym, jak dziewczyny napisaly, to oczywiste , że Tobie będzie w niej lepiej  :D zatem to Twoja koleżanka pewnie gryzie palce ze złości... biedulka, może sprezentuj jej jakąś masć łagodzącą czy coś...bądź człowiekiem...  :D

ja np. jak patrzę na moją suknię na modelce, jako że nie mam pojęcia jak będzie wyglądala na żywo, uważam, że owa kobieta wygląda cudnie, ale nie mam watpliwości, że ja będę wyglądała nieziemsko  :D :D :D 
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #1478 dnia: 21 Marca 2012, 08:42 »
Witajcie wiosennie  ;)
Obeszłam wczoraj swoje miasto w z dłuż i w szerz w poszukiwaniu sukienki na poprawiny i z przykrością muszę stwierdzić, że nic na mnie nie ma...
Albo coś okropnie brzydkie, albo coś w rozmiarze XS i nie można większego zamówić... ehh
Chyba w Szczecinie będę musiała coś sobie poszukać, podobno w fali są ładne kiecki ale nie wiem jeszcze tam nie byłam.
W poniedziałek mam pierwszą przymiarkę sukni ślubnej to może wtedy coś sobie po patrze  :)
Wczoraj chodziłam sobie po kwiaciarniach, bardzo podobają mi się biały storczyk połączony z fioletową eustomą i chyba na takie bukiecik się zdecyduję :D

A z rzeczy mniej przyjemnych... Od wczoraj znów mam doła, potwierdzenia nadal stoją w miejscu, a jak już ktoś dzwoni albo pisze to z odmową... Kuzynka np. wczoraj napisała mi tak "Hej. Nas nie będzie. Pa". Przykro mi bardzo ... Znajomi potwierdzili mi od razu z uśmiechem na buzi, a rodzina same problemy... :(
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1479 dnia: 21 Marca 2012, 09:04 »
Natysiu.. nie martw sie tym ze ci odmawiaja... teraz mozna wywnioskowac komu warto zaufac... wiadomo czasem wazne powody sa aby odmowic ale.. nie w takiej formie jak ten sms...  ;/  pamietaj ze na waszym slubie bedzie bardzo duzo osob ktore sa wam najblizsze. bedzie dobrze. a do kiedy prosilas o potwierdzenie przybycia?
co do sukienek.. pisalam juz u ktorejs z dziewczyn.. fala ma ciuchy z tobruku.. ale z falowa marza ;D wiec moze warto przejsc sie na tobruk?  na nowym turzynie tez jest sporo kiecek ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1480 dnia: 21 Marca 2012, 09:07 »
Niestety tak to jest z zaproszeniami ;)

Znajomi chcą przyjść się bawić, a do rodziny dzwonisz i słyszysz: <No myślałam/em że jak nie przyjedziemy to nie musimy potwierdzać>, albo <No myślałam/em że jak przyjedziemy to nie musimy potwierdzać>

Pamiętaj z rodziną najlepiej na zdjęciu :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1481 dnia: 21 Marca 2012, 09:10 »
zalezy jakiej sukienki szukasz, bo ja bylam na tobruku i jak znalazlam fajna kiece to byla zle uszyta  :-\ ale moze dla siebie cos znajdziesz, bo fakt wybor spory, tylko ze ja mialam mocno okreslona kiece :)

ja mam taki problem z rodzina ze str mamy ;/ tez problem maja, natomiast reszta jest przeszczesliwa ze moze Nam towarzyszyc w tym dniu, dziwi mnie to... chyba tamci sa zazdrosni ze nie mieli takiego weselicha z prawdziwego zdarzenia, wiadomo jak to ludzie... sa zawistni itd. wiec nie martw sie za bardzo, jak uslysza pozniej jak fajnie bylo na Waszym weselu wtedy beda zalowali i mina im zrzednie a ty bedziesz sie przynajmniej bawic w najlepszym towarzystwie ;D ;D

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1482 dnia: 21 Marca 2012, 09:16 »
Dlatego zaprosiłam rodzinę taką, która jak przyjechała na stypę dziadka powiedziała mi, że jeśli bym nawet miała brać ślub tylko dla świadków i rodziców, to ONI MUSZĄ SIĘ POJAWIĆ choćby mieli spać na podłodze w kiblu.
Czyli jest to rodzina najbliższa, nie chodzi o bliskość pokrewieństwa ale bliskość duchowa...

Moją chrzestną, (która nie byłą na moim chrzcie) zapraszam byle jak i się wręcz uciesze jak mi odmówi...

Bardzo się zdziwię, jak będą chcieli przyjechać...

Natomiast mój M nie zaprosił rodziny z Warszawy (rodzina jego matki) bo teraz tam ciągle ktoś umiera i pewnie by się obrazili, że robimy wesele, jak tu trzeba sobie sypać popiół na łeb :/

Dlatego nam wychodzi niecałe 70 osób. Ale myślę, że to same pewniaki :)

A Kuzynką się nie przejmuj, widocznie nie zasługuje na to aby być na twoim weselu, bo taki sms tylko swiadczy o jej kulturze, która jest na upadającym poziomie...

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1483 dnia: 21 Marca 2012, 09:29 »
no smsem wygrala... brak szacunku i w ogole brak kultury...  :diabel_3: :diabel_3:

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1484 dnia: 21 Marca 2012, 09:52 »
Ejj - ale sms-em cos takiego wyslac to troche nie halo. Czasem nie do konca ogarniam ludzi szczerze mowiac. Ja tez wtorkowo obeszłam całe miasto ale kilkaset km dalej :D .. hehe - sukienki u nas przesliczne w cudownych kolorach i rozmiarach, az mama moja sie ucieszyła.
Natysa a jak stresy przedslebne? Widze, ze na spokojnie ogarniasz

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #1485 dnia: 21 Marca 2012, 10:10 »
No właśnie chyba to boli mnie najbardziej, że odmawiają w takiej formie. Ja specjalnie każdemu z osobna jeździłam i wręczałam osobiście zaproszenia, no to chyba wypadało by z szacunku do mnie chociaż zadzwonić i cokolwiek powiedzieć....
Brak mi słów... Płakać mi się chce i tyle...

Nerwów czy stresów jako takich nie mam... W ogóle nie czuje, że to za dwa miesiące ...
Tak się czuje jakby to nie mnie dotyczyło wszystko  ;)
Gabriela
Zofia

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1486 dnia: 21 Marca 2012, 10:15 »
 :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: nie martw sie, my sie meczymy, a na koncu dostajemy po tylku, bo ktos nie potrafi tego docenić. Trzeba byc twardym a nie "mietkim" ;).

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1487 dnia: 21 Marca 2012, 10:16 »
Odmowy przyjścia zazwyczaj nie są dla nas przyjemne bo to najważniejszy dzień w życiu ale zawsze można "doprosić" kogoś ze znajomych. Gwarantuję, że nie pożałujecie  ;)
My tak robiliśmy.
Zresztą "potwierdzenie przybycia" jest różnie rozumiane - zazwyczaj jako potwierdzenie nie przybycia  ;D ale interpretacja dowolna. Jeden z moich kuzynów (ja musiałam zadzwonić) stwierdził, że jego nie będzie więc nie dzwonił potwierdzać, inny uznał, że skoro będzie to nie musi komunikować :mdleje:
Numerem jeden była odmowa kuzynki Pana Młodego - nie przyjdziemy bo ja nie mam się w co ubrać - padłam, jak to usłyszałam.

W miejsce nieobecnych członków rodzin zaprosiliśmy znajomych - swoich, rodziców i każdy z nich bardzo się cieszył z zaproszenia. Każdy z nich przybył na nasz ślub i wesele.

Także z własnego doświadczenia polecam takie rozwiązanie :ok:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! &lt;3
« Odpowiedź #1488 dnia: 21 Marca 2012, 10:21 »
Maja... nie wierze ze ludzie odmawiaja w taki sposob jak podalas za przyklad.. nie mam sie w co ubrac.. ej masakra hehehe
Natyska ja mysle ze moze lepiej ze nie przyjda takie osoby bow iaodmo ze przyslzyby tylko po to aby marudzic.. moze faktycznie blizej sa nma niekeidy obcy ludzie np znajomi rodzicow, bo przychodza z usmiechem na ustach..

a do keidy maja potwierdzac przybycie ze zapytam raz jeszcze? bo mi umknelo chyba ;p

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #1489 dnia: 21 Marca 2012, 10:26 »
do 1 kwietnia
Gabriela
Zofia

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1490 dnia: 21 Marca 2012, 10:29 »
Maja... nie wierze ze ludzie odmawiaja w taki sposob jak podalas za przyklad.. nie mam sie w co ubrac.. ej masakra hehehe

dlatego to jest mój 'namber łan"  ;D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1491 dnia: 21 Marca 2012, 11:21 »
Troche ogarniecia z tymi kreacjami. Mogla przyjsc w worku.

Natysa zostaje sie jeszcz 10 dni - zebys uwazala, bo Ci telefon zablokuja jeszcze :]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1492 dnia: 21 Marca 2012, 11:38 »

Numerem jeden była odmowa kuzynki Pana Młodego - nie przyjdziemy bo ja nie mam się w co ubrać - padłam, jak to usłyszałam.

ja padlam jak to przeczytalam... dobrze ze nie ma wiekszych problemow! ;D

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #1493 dnia: 21 Marca 2012, 11:49 »
u mnie do polowy rodziny musialam dzwonic, bo oczywiscie nie raczyli potwierdzic swojego przybycia, a jedna osoba, ktora uwazalam za moja przyjaciolke na 3 dni przed weselem napisala na gg ze jej nie bedzie

ale nie zalowalismy, rodziny mielismy 1/3 gosci reszta to znajomi i bylo rewelacyjnie
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #1494 dnia: 21 Marca 2012, 13:22 »
Natysko nie przejmuj się, lepiej mieć na weselu ludzi szczerych i oddanych niż tych, którzy przyjdą i fałszywym okiem beda patrzec. Ja słyszałam, że gościom po prostu umyka data "potwierdzenia przybycia/nie przybycia". Wiadomo, nas ona dotyczy i cały czas o tym myślimy. A jako, że zaproszenia są wręczane nieco szybciej, goście nawet jeśli już zdecydowali, czy przyjdą, czy nie, ten dzień, w tym przypadku 1 kwietnia, moze im gdzieś "uciec". Trzeba takie rzeczy zrozumieć i po prostu czekac cierpliwie do tego dnia, a potem zabrac się za dzwonienie do gości i po prostu pytanie jaka decyzja, nic innego nie pozostaje... Głowa do góry, napewno zaraz zaczną potwierdzac :) A ludzi niekulturalnych, którzy W TEN SPOSOB odpowiadają na zaproszenie dane osobiście po prostu pozostawiam bez komentarza. To świadczy tylko i wyłącznie o nich... Buziaki i nie przejmuj się!
A rodzina narzeczonego potwierdza? :)

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #1495 dnia: 21 Marca 2012, 13:40 »
Właśnie rodzina narzeczonego też nie potwierdza, znajomi też milczą... Niby teść mówi, że rodzina przyjdzie, że jest pewien itd. No ale ja jakiś smutek w sobie mam. Może właśnie przez to, że ja jestem nico inna osobą przeważnie jak dostaje zaproszenie to potwierdzam od razu. Ze wszystkich zaproszeń jakie dostała nie byłam tylko na jednym (ale to przez to, że kuzynka zaprosiła tylko rodziców i mnie a mojego rodzeństwa nie). I chcę chodzić na wesela bo wiem jakie to są wydatki itd. i skoro ktoś decyduje się mnie zaprosić to czuje, że to zaproszenie jest szczere a nie "bo wypada"... Nie wiem co mam o tym myśleć, ja wkładam w swój ślub całe serce, a to przecież nie jest tylko dla nas... Owszem ceremonia ślubna tak, ale wesele jest dla nas i dla gości... Kurde piszę trochę chaotycznie ale tak właśnie jest teraz w mojej głowie...
Gabriela
Zofia

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #1496 dnia: 21 Marca 2012, 14:06 »
Ja Cię rozumiem, ja też tak uważam, zaproszenie osób na ślub to nie lada zagwozdka, w końcu część ludzi trzeba "obciąć" i zapraszamy tylko tych, którzy są naprawdę ważni dla nas, bo zawsze mamy jakieś ograniczenia finansowe bądź sala mieści taka a nie inna ilosc osob. Dlatego jak dostaje sie zaproszenie nalezy wiedziec, że zaproszono nas, bo naprawde tego się chce. Ale nie wszyscy niestety tak sadzą...
Ja bym byla dobrej mysli, bo jednak do 1 kwietnia jeszcze 1,5 tygodnia, ludzie czesto ostatniego dnia potwierdzaja, a inni myślą, że iż przyjście jest "tak oczywiste", że w ogole nie musza potwierdzac :) A wtedy trzeba dzwonic... Także sprobuj zachowac spokoj, ale rozumiem Cię... Ja mam potwierdzenie do 1 czerwca, wiec jeszcze sporo czasu i dopiero rozdajemy zaproszenia, ale mysle, że wiekszosc bedzie czekac do ostatniej chwili, dlatego twudno cokolwiek osądzać...
Ja wierzę, że zaraz zaczna sie lawiny odpowiedzi pozytywnych, a wiec przyszykuj sie na to! :) :* A ile gości zaprosiłaś?

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1497 dnia: 21 Marca 2012, 18:43 »
Doskonale cię rozumiem jeśli chodzi o rodzinkę... Znajomi się cieszą a rodzina kręci nosem po co nam wesele... ja ostatnio miałam właśnie takie starcie z ciocia,żeby było fajniej to bliska..sama pół rodziny zapraszała na komunie swoich wnuków a że my robimy wesele i ich zapraszamy to jej się nie widzi...przerażają mnie tacy ludzie, dla mnie to jest proste,nie chce niech nie przychodzi i tyle...a nie psuje człowiekowi nerwy i humor:(
a co do sukienki to głowa do góry :) na pewno niewiele osób będzie wiedzieć że macie te same suknie, co najwyżej pomysla że podobne :) inny makijaż, fryzura, dodatki to wszystko robi swoje :)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #1498 dnia: 21 Marca 2012, 19:14 »
Natysko nie martw sie.. ludzie sa dziwni. Zwlaszcza krewni :P
U nas tylko miesiac do slubu praktycznie zostal a tez dopiero czesc osob sie zadeklarowala czy beda czy nie. A najlepsza byla moja swiadkowa (przyjaciolka z czasow jeszcze podstawowki) ktora zabila mnie smsem w tamtym tygodniu ze ona nie moze byc moja swiadkowa ale nie moze powiedziec czemu, powie mi po slubie.. no wygrala..  ::)
na szczescie juz wiem o co kaman i wszystko gra ale opierdziel zebrala rowno :P  po prostu rece mi opadly wtedy.

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #1499 dnia: 21 Marca 2012, 19:22 »
Nie  ma co sie tak przejmować , mi mają dać odpowiedz do niedzieli i też telefon milczy a jeszcze niewiem o 20 osobach a w rodzinie PM to całkiem kosmos bo o połowie ludzi nie wie.Na oczatku sie tez wkurzałam a teraz dałam sobie spokój :)